Bounce Rate چیست؟ ۱۰ دلیل اصلی افزایش نرخ خروج


نویسنده:
دوشنبه 18 آذر 1398
دلایل بالا بودن Bounce Rate

احتمالاً تا کنون حین دیدن گزارش‌های مختلف در ابزار‌هایی مثل گوگل آنالیتکیس واژه‌ Bounce Rate را دیده‌اید. بانس ریت یکی از اصطلاحات معروف سئو است که در این جلسه از آموزش سئو، قصد داریم بررسی کنیم مفهوم Bounce Rate چیست؟ و بعد دلایل افزایش آن را توضیح می‌دهیم. در این مقاله همراه ما باشید.

Bounce Rate چیست؟

کلمه‌ی bounce در زبان فارسی به معنای پریدن، برگشتن است و کلمه‌ی rate به نرخ یا ضریب ترجمه می‌شود. بنابراین می‌توان گفت bounce Rate به معنای نرخ پرش، نرخ خروج یا ضریب بازگشت است.

بانس ریت به تعداد کاربرانی گفته می‌شود که بعد از ورود به سایت شما بدون مشاهده‌ی صفحه‌ی دیگر، سایت را بسته و از آن خارج می‌شوند.
بانس ریت به مدت زمان ماندن کاربر در سایت ارتباطی ندارد و فقط تعداد کاربرانی را می‌سنجد که بدون انجام دادن فعالیتی، صفحه‌ی سایت شما را می‌بندد.

این عدد یک ضریب منفی در سئو محسوب می‌شود و هر چه درصد آن کمتر باشد به این معناست که کاربران بیشتری با سایت شما ارتباط برقرار کرده‌اند. اما اگر وب‌سایتی که Bounce Rate ‌بالایی دارد، اکثر بازدیدها تک صفحه‌ای بوده‌اند و این یعنی یک جای کار مشکل دارد! شاید ظاهر سایت مناسب نیست، ارائه مطالب به درستی صورت نمی‌گیرد، لینک سازی داخلی صورت نگرفته و…

نرخ خروج سایت من چقدر است؟

برای مشاهده‌ی نرخ خروج می‌توانید از ابزار‌های آمار یا بهبود سئو استفاده کنید. از جمله گوگل آنالیتیکس و الکسا.

اگر آنالیتیکس سایت شما فعال است کافی است به بخش audience و بعد overview رفته تا نرخ پرش سایت خود را ببینید.

Bounce Rate در گوگل آنالیتیکس
Bounce Rate در آنالیتیکس

اگر آنالیتیکس ندارید جای هیچ نگرانی نیست! به سایت الکسا رفته و آنجا سایت خود را ارزیابی کنید.

Bounce Rate در الکسا
Bounce Rate در الکسا

نرخ بانس سایت خود را مشاهده کردید؟ اگر این نرخ زیر ۴۰ باشد کار شما عالی است و نرخ خروج در وضعیت خوبی قرار دارد. اما اگر این عدد در بازه‌ی ۶۰ تا ۱۰۰ قرار دارد اوضاع چندان مناسب نیست پس پیشنهاد می‌کنم ادامه‌ی مقاله را بخوانید تا مهمترین دلایل افزایش Bounce Rate را بدانید.

دلایل بالا بودن Bounce Rate چیست؟

به طور کلی می‌توان گفت ۱۰ مورد زیر مهمترین دلایل افزایش Bounce Rate هستند:

۱- سایت تک صفحه‌ای

شاید بتوان گفت از ساده‌ترین دلایل افزایش Bounce Rate عدم وجود صفحات مختلف برای کاربران است. اگر تعداد صفحات پایینی دارید یا حتی اگر یک سایت تک صفحه ای دارید نباید انتظار پایین بودن این نرخ را داشته باشید.
برای بهبود این نرخ بهتر است به فکر گسترش سایت خود باشید.

۲- سرعت پایین سایت

معمولاً اگر کاربری موقع باز کردن صفحه‌ی سایت شما با کمی تاخیر مواجه شود صفحه‌ی سایت را بسته و از آن خارج می‌شود. در این زمان نرخ خروج سایت شما افزایش می‌یابد.

برای تست سرعت و بهبود آن به مقاله‌ی زیر مراجعه کنید.

راهکارهای افزایش سرعت سایت

۳- محتوای خود کفا

ممکن است در سایت خود محتواهای جامع و کاملی داشته باشید که تمام سوالات کاربران را در آن موضوع پاسخ دهد. این بسیار خوب است اما Bounce Rate سایت را افزایش می‌دهد.

زمانی که کاربر راجع به موضوعی در گوگل جستجو می‌کند در ابتدای کار سوالات مختلفی در ذهن او نقش بسته است. اگر با مقاله‌ی شما رو به رو شود و در آن پاسخ تمام سوالات خود را بیابد پس چه دلیلی وجود دارد که به صفحات دیگر مراجعه کند؟
اگر مقالات سایت شما در این دسته باشند احتمالاً مدت زمان ماندن کاربر در سایت شما افزایش می‌یابد اما نرخ پرش زیاد است.

بهتر است صفحات فرود کاربر (landing page) صفحاتی هدایت کننده باشند که موضوع اصلی را تعریف می‌کنند و سپس کاربر را به سمت اطلاعات مختلف در سایر صفحات هدایت می‌کنند.
بنابراین از لینک سازی داخلی غافل نشوید.

۴- عنوان سئو اشتباه یا متای توضیحات نامرتبط

اگر عنوان سئو و یا متای توضیحات نوشته شده با مطالب مقاله‌ی شما نامرتبط باشند کاربر به محض ورود به سایت و مطالعه‌ی بخش اول از آن، از سایت شما خارج خواهد شد.

بهتر است صفحاتی که دارای نرخ پرش بالاتری هستند را بازبینی کنید تا اگر با این مشکل رو به رو هستید آن را اصلاح نمایید.

۵- محتوای بی کیفیت

اگر محتوای قرار گرفته شده در سایت شما دارای کیفیت مناسبی نباشد، کاربر به مشاهده‌ی سایر صفحات سایت شما رغبت ندارد.
بنابراین افزایش جذابیت محتوا و بالا بردن سطح کیفی آن می‌تواند کمک خوبی در کاهش Bounce Rate داشته باشد. بهتر است مقاله‌ی سئو کردن محتوا را مشاهده کنید تا مطلب نوشته شده‌ی خود را به بهینه‌ترین شکل ارائه دهید.

چگونه یک مقاله را سئو کنیم؟

۶- خطاهای مانع شونده

دلایل افزایش Bounce rate‌ با خطاهای سرور

ممکن است کاربر به محض ورود به سایت شما با ارور‌هایی مثل 404‌ مواجه شود که موجب ترک کردن صفحه می‌شود. بهتر است به گوگل سرچ کنسول سایت خود سر بزنید و از بخش coverage‌ بررسی کنید که آیا صفحاتی از سایت شما دارای ارور سرور یا 5xx هستند یا خیر.

۷- ارجاع دهنده‌‌های ناصحیح

اگر از سایت‌های مختلف با کلمات بی ارتباط به موضوع محتوای خود لینک دریافت کنید یا کاربر با اهداف بی ربط به سمت سایت شما هدایت شود، این موضوعات نرخ خروج کاربر را به شدت افزایش می‌دهد.

۸- ظاهر نامناسب سایت

تصور کنید با جستجو در گوگل با سایتی مواجه شوید که دارای متون ریز، با فونت بد است که رنگ پس زمینه‌ی آن هم چشمانتان را آزار دهد! در این زمان واکنش شما چیست؟

بسیاری از کاربرها بعد از مواجه شدن با این نوع سایت‌ها فوراً از آن خارج می‌شوند.
البته ممکن است سایت‌ شما اینگونه نباشد و فقط دارای ایراد‌های جزئی‌تر در ظاهر باشد. بهتر است هر چه زودتر آنها را رفع نمایید.

۹- مشکل در واکنشگرایی صفحات

قبلاً راجع به واکنشگرا بودن صفحات سایت و mobile-friendly بودن آن زیاد بحث کردیم. اگر از آن اطلاعاتی ندارید از مقاله‌ی معرفی شده‌ی زیر استفاده کنید.

چرا واکنشگرا بودن سایت مهم است؟

کاربرانی که با موبایل یا تبلت وارد سایت شما می‌شوند توقع دارند دسترسی به بخش‌های مختلف و ظاهر سایت برای آنها هم مناسب باشد.

۱۰- صفحات پر خروج

ممکن است در سایت شما چند صفحه‌ی پربازدید نرخ خروج را افزایش دهند. بهتر است به کمک ابزار آنالیتیکس گوگل صفحات پر بازدید را بررسی کنید. برای این کار از بخش Behavior وارد all pages شوید.

در این مقاله ۱۰ دلیل اصلی که باعث افزایش نرخ خروج کاربران می‌شود را بررسی کردیم. در مقالات بعدی راجع به راهکار‌های کاهش Bounce Rate‌ توضیحاتی ارائه خواهیم داد.

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید