تگ table در HTML | ایجاد جدول در صفحات وب


نویسنده:
چهارشنبه 17 اردیبهشت 1399
تگ table در HTML

نمایش داده‌ها بصورت جدول در همه‌جا کاربرد بسیار زیادی دارند. صفحات وب هم از این قائده مستثنی نیستند و همچنان ایجاد جدول یکی از روش‌های مرسوم نمایش داده‌ها در صفحات وب است. تگ table در HTML وظیفه ایجاد جدول در صفحات وب را دارد.

با استفاده از عنصر table می‌توان هر نوع جدولی را ساخت و عملیات‌های مرسوم مانند ادغام چند خانه و… را نیز انجام داد.

کار با تگ table

در ادامه آموزش، مرحله به مرحله پیش میرویم تا یک جدول مانند جدول زیر را بسازیم.

جدول نمونه



قدم اول: ایجاد سطرهای جدول با استفاده از تگ tr

تگ <tr> که از کلمه table row گرفته شده وظیفه ایجاد سطرهای جدول را دارد. در مثال بالا جدول ما دارای ۴ سطر است که کد HTML ما تا اینجا به اینصورت است:

در کد بالا یک جدول ایجاد کردیم و ۴ تگ tr در آن نوشتیم که سطرهای جدول ما ایجاد شود.

قدم دوم: ایجاد خانه‌های عنوان با استفاده از تگ th

تگ <th> که از کلمه table heading گرفته شده وظیفه ایجاد خانه‌های عنوان را دارد. در جدولی که ما داریم ۴ خانه عنوان در سطر اول وجود دارد (نام – نام خانوادگی – سن – شماره تماس).

این خانه‌ها را به راحتی می‌توان به سطر اول اضافه کرد.

نکته: در تگ th مربوط به شماره تماس از صفت colspan استفاده شده. این صفت تعیین می‌کند که یک خانه فضای چند ستون را اشغال کند. در اینجا به دلیل اینکه سطرهایی با ۲ شماره تماس وجود دارند مقدار این صفت را روی عدد 2 تنظیم کرده‌ایم.



قدم سوم: ایجاد خانه‌های داده با استفاده از تگ td

تگ <td> که از کلمه table data گرفته شده وظیفه ایجاد خانه‌های داده را دارد. در جدول ما ۳ سطر برای داده‌های وجود دارد. در نهایت کد ما به کد زیر تبدیل می‌شود:

نکته: برای خانه‌های شماره تماس سطر سوم و چهارم هم از صفت colspan استفاده شده که دلیل آن را توضیح داده‌ایم. اما در خانه مربوط به سن سطر سوم از صفتی با نام rowspan استفاده شده، این صفت تعیین می‌کند که یک خانه فضای چند سطر را اشغال کند. به دلیل هم سن بودن محمد و فرهاد، ما سن فرهاد را حذف کردیم و مقدار rowspan سن محمد را روی عدد 2 تنظیم کردیم.


استایل دهی به جدول

تا اینجا شما ساختار جدول را ایجاد کردید. برای اینکه خطوط جدول را ترسیم کنید می‌توانید از دستورات استایل زیر استفاده کنید:

در این دستور ابتدا ۳ تگ table و th و td انتخاب شدند و در ادامه ویژگی border و border-collapse را به آنها اعمال کردیم. این ویژگی ها خطوط جدول را ترسیم می‌کنند.

برای اینکه خانه‌های جدول حاشیه‌ای به خود بگیرند تا متن‌ها واضح تر دیده شوند. می‌توان به کل خانه‌های جدول ویژگی padding را اعمال کرد.

نکته: این استایل‌ها را می‌توانید با روش Internal یا External به صفحه وب خود اضافه کنید. اگر نمی‌دانید این روش ها چیست می‌توانید به جلسه آموزش پایه CSS مراجعه کنید.

با اضافه کردن استایل‌ها، حال دیگر باید دقیقا یک جدول مانند جدولی که در ابتدای آموزش آوردیم، داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید