وردپرس یا جوملا؟ کدام یک برای طراحی سایت مناسب است؟


نویسنده:
دسته‌ها: وردپرس
دوشنبه 13 مرداد 1399
وردپرس یا جوملا؟

شاید برای کسانی که به تازگی با سیستم های مدیریت محتوا آشنا شده اند یا قصد دارند برای خود یک وبسایت طراحی کنند ، انتخاب cms مناسب کمی دشوار باشد. در این مقاله ما قصد داریم به بررسی دو سیستم مدیریت محتوای محبوب بپردازیم و دلایل برتری هر یک را برای شما بازگو کنیم. اینکه برای طراحی سایت وردپرس بهتر است یا جوملا؟ امنیت جوملا بهتر است وردپرس؟ کدام یک سئوی بهتری نسبت به دیگری دارد؟ برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی ، پیشنهاد ما به شما کدام خواهد بود؟ و …

این ها برخی سوالاتی است که سعی می کنیم به بخشی از آنها در این مقاله پاسخ دهیم و همچنین آمار منتشر شده توسط پارماتیک در مورد استفاده هریک از سیستم های مدیریت محتوای جوملا و وردپرس را نیز با یکدیگر بررسی خواهیم کرد.

وردپرس ، برترین سیستم مدیریت محتوا

در چند سال اخیر شاهد این بوده ایم که سیستم مدیریت محتوای وردپرس رشد بسیار چشمگیری داشته است و توانسته با امکانات جدید خود، از رقیب اصلی خودش یعنی جوملا ، با اختلاف زیادی سبقت بگیرد.

وردپرس ، برترین سیستم مدیریت محتوا

وردپرس با داشتن افزونه های متعدد و کاربردی ، کار را برای بسیاری از افرادی که توانایی برنامه نویسی ندارند ساده تر کرده است و با دارا بودن انواع مختلف قالب های حرفه ای ، شرایطی را فراهم کرده تا افراد بتوانند در سریع ترین زمان ممکن برای خود یک سایت داشته باشند.

نصب وردپرس بسیار ساده بوده و با انتخاب قالب وردپرس مناسب می توانید سایت خود را به راحتی راه اندازی نمایید. اگر به صورت کلی با وردپرس آشنا نیستید پیشنهاد می کنم مقاله وردپرس چیست را مطالعه کنید.

یکی دیگر از مزایای بزرگ وردپرس، افزونه فروشگاه ساز ووکامرس آن است که با داشتن امکانات بسیار زیاد باعث شده تا افراد زیادی که می خواهند محصول خود را از طریق وبسایت به فروش برسانند، به فکر استفاده از ووکامرس برای طراحی سایت خود باشند

جوملا ، پیشتاز دیروز ، رقیب امروز

اما شاید اگر جوملا به چند سال قبل بازمی گشت و می دانست که وردپرس می تواند رقیب بزرگی در آینده برای او شود، شاید استراتژی بهتری برای رقابت با رقیب تازه کار خود طراحی می کرد.

جوملا ، پیشتاز دیروز ، رقیب امروز

اما امروز شاهد این هستیم که بر خلاف چندین سال قبل که وردپرس برای گرفتن سهم بازار با جوملا در رقابت بود ، اینک این جوملا می باشد که به دنبال حذف نشدن از بازار رقابت می باشد.

سیستم مدیریت محتوای جوملا همچنان نیز برای طراحی سایت مورد استفاده بسیاری از افراد قرار می گیرد، اما سوال این است که چرا از یک چیز بهتر استفاده نکنیم؟

اما جوملا ضعف هایی دارد که باعث شده از رقیب اصلی خود یعنی وردپرس عقب بماند که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم:

  1. حجم زیاد فایل‌های سیستم
  2. سرعت کم جوملا به دلیل امکانات زیاد اضافی
  3. کم بودن قابلیت سفارشی‌سازی بخش‌های هسته سیستم
  4. کم بودن قابلیت سفارشی‌سازی بخش مدیریت
  5. پیچیدگی استفاده برای کاربران تازه‌کار
  6. کم بودن افزونه‌های رایگان در مقایسه با وردپرس
  7. برخی ناسازگاری‌ها برای دستیابی به سئو سایت ایده‌آل
  8. ناسازگاری برخی از افزونه‌های جوملا با نگارش‌های مختلف سیستم

موارد بالا تنها بخشی از ایراداتی است که به سیستم جوملا وارد است. اما موضوع مهمتر این است که درصد استفاده ی این سیستم های مدیریت وردپرس در سال های اخیر چقدر تغییر کرده است.

آمار استفاده از جولا و وردپرس توسط پارماتیک

پارماتیک که یک شرکت طراحی سایت در تبریز می باشد ، طی تحقیق و توسعه در روند طراحی سایت در شهر تبریز و سایر شهر های ایران به آمار جالبی در مورد استفاده از جوملا و وردپرس در روند طراحی سایت افراد و شرکت های مختلف دست یافته است.

طبق این آمار، استفاده از وردپرس در سال های اخیر به حداکثر خود رسیده است و بیشتر وبسایت های ایران از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده می کنند.

از طرف دیگر با توجه به افزایش فروشگاه های اینترنتی و فراهم بودن قالب های فروشگاهی وردپرس آن هم در سطح کاملا حرفه ای ، بیشتر افراد تمایل دارند تا در شروع کار خود از ووکامرس به عنوان فروشگاه ساز خود استفاده نمایند.

استفاده از ووکامرس به جای سیستم های اختصاصی ،  می تواند هزینه ها را تا حد بسیار قابل توجهی کاهش دهد و از همین رو بیشتر کارفرمایان برای کنترل هزینه خود ، تمایل به استفاده از وردپرس و ووکامرس برای فروش محصولات خود را دارند.

امیرحسین شریفی مدیرعامل مجموعه پارماتیک در نوشته ای از این سایت به نکته جالبی اشاره کرده است:

اگر قصد راه اندازی فروشگاه اینترنتی خود را دارید و بودجه شما محدود است، بهترین کار استفاده از قالب های آماده وردپرس است. سعی کنید بیشتر تمرکز و هزینه ی خود را بر روی تبلیغات و برندینگ بگذارید. سئوی سایت خود را بهتر کنید و در نتایج جستجو دیده شوید و خدمات عالی به مشتریان ارائه دهید. بعد از اینکار شما هزینه طراحی یک سایت اختصاصی خوب را خواهید داشت.

ووکامرس ، یک قدم جلوتر از سایرین

شاید یکی از بزرگترین مزایای وردپرس نسبت به جوملا داشتن ووکامرس برای ساخت یک فروشگاه اینترنتی می باشد. ووکامرس امروز رقیب بزرگی برای فروشگاه سازهایی نظیر مجنتو و پرستاشاپ می باشد. و همین موضوع بدین معناست که وردپرس در ابعاد مختلف در حال رشد است و نه تنها جوملا ، بلکه بسیاری از سیستم های مدیریت محتوای دیگر نیز ، وردپرس را رقیبی جدی برای خود می بینند.

همانطور که آمارهای آژانس دیجیتال مارکتینگ پارماتیک نشان می دهد، استفاده و رشد روز افزون وردپرس و ووکامرس امری کاملا طبیعی است. پس اگر شما نیز تا به الان دو به شک بوده اید که کدام سیستم مدیریت محتوا می تواند برای شما مناسب باشد، احتمالا وردپرس را انتخاب کرده اید.

شاید به سختی بتوان جوملا را رقیبی برای وردپرس دانست، مگر اینکه تحولی بزرگ در ساختار جوملا ، این سیستم مدیریت محتوای محبوب قدیمی ، رخ دهد.

برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی خود همین حالا می توانید سری به قالب های وردپرس ادمین سایت بیندازید و خیلی راحت سایت فروشگاهی خود را راه اندازی و شروع به کسب درآمد کنید.

مطالب زیر را حتما بخوانید

شخصی سازی بخش نظرات در وردپرس (ایجاد بخشی متفاوت برای کامنت‌ها)

اگر می خواهید برای بخش نظرات قالب وب سایت خود یک طرح اختصاصی داشته باشید در این مقاله ما را...

فایل htaccess چیست؟ و چگونه می‌توان آن را در سایت وردپرسی پیدا کرد؟

فایل htaccess. برای پیکربندی ویژگی‌های سایت‌هایی که در وب‌سرور Apache نصب شده‌اند، استفاده می‌شود.

شورت کد چیست؟ هر آنچه باید از ShortCode‌ها در وردپرس بدانید

شورت‌کدها نوعی از کدهای کوتاه و مخفی در وردپرس هستند که می‌توانند خروجی‌های متعددی داشته باشند. در این مقاله نحوه...

۳ افزونه‌ی چت آنلاین برتر و رایگان در وردپرس

افزونه‌های چت آنلاین امکان ایجاد گفت‌وگوی زنده و پشتیبانی آنلاین را برای شما مقدرو می‌سازند. ما ۳ افزونه رایگان را...

دیدگاهتان را بنویسید

5 پاسخ به “وردپرس یا جوملا؟ کدام یک برای طراحی سایت مناسب است؟”

  1. علی جعفری گفت:

    با سلام و وقت بخیر
    طبق این آماری که حالا از سایت پارماتیک میگین در آمده یه جورایی به CMS جوملا حمله شده ولی باز من میگم هستن افرادی که ازش استفاده میکنن.
    امیدوارم این آژانس بازاریابی پارماتیک زیاد جبهه گیری در رابطه با جوملا نداشته باشه و آمارش واقعی و بی طرف بوده باشه.
    با تشکر فراوان از سایت خوبتون

  2. محمد گفت:

    سلام
    مقاله خوبی بود. اما فکر می کنم دیگه کسی نباشه که بخواد از جوملا برای طراحی سایت استفاده کنه. الان دیگه پیرمردی شده واسه خودش
    اما مجنتو و پرستاشاپ خیلی خوبن

  3. هادی عسگری گفت:

    سایت یکی از دوستان من جوملاست و الان میخواد به وردپرس تغییر بده اما چون محتوای زیادی داره این کار براش سخت شده
    پیشنهاد شما برای مهاجرت از جوملا به وردپرس چیه؟

    • سلام دوست عزیز، برای اینکار می‌تونید از افزونه FG Joomla to WordPress استفاده کنید. البته این کار ملزم به رعایت یک سری نکاتی هستش که ما سعی می‌کنیم به زودی برای این موضوع یه مقاله آموزشی تهیه کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید