امروز تصمیم دارم درمورد یکی از زبان های برنامه نویسی محبوب دنیا صحبت کنم این زبان برنامه نویسی جاوا نام دارد که مطمئنم همه نام آن را شنیده اید و همینطور مطالبی هم درمورد آن خوانده باشید دراینجا بیشتر درمورد جاوا بدانید. یکی از زبان های پرطرفدار است و همه به دنبال جامع ترین آموزش جاوا هستند.
هر زبان برنامه نویسی که بخواهیم انتخاب کنیم باید تحقیقاتی درمورد آن انجام دهیم تا بتوانیم انتخاب درستی داشته باشیم در ادامه شما با زبان جاوا، کاربردها و همچنین ویژگی های آن آشنا می شوید که این کار کمک زیادی به شما خواهد کرد.
زبان برنامه نویسی جاوا چطور به وجود آمد؟
زبان جاوا در اوایل دهه ی 1990 میلادی توسط جیمز گاسلینگ و همکارانش در شرکت Sun Microsystems برنامه ریزی شد و در ابتدا Oak ( بلوط) نام داشت.
آقای گاسلینگ و همکارانش تصمیم گرفتند برنامه ای را توسعه دهند که از زبان زc++ آسان تر باشد.
این تیم از همان ابتدا یک شعار داشتند که یک بار کد بنویس و همه جا اجرا کن، در راستای دستیابی به این شعار توانستند در دنیای برنامه نویسی تحولی ایجاد کنند.
نماد زبان جاوا فنجان قهوه است به دلیل اینکه اعضای تیم علاقه زیادی به نوشیدن قهوه داشتند، اسم این زبان برنامه نویسی را هم از جزیره ای در اندونزی به نام جاوا الهام گرفته اند. در نهایت در سال 1995 زبان برنامه نویسی جاوا ارائه شد.
هدف زبان برنامه نویسی جاوا چیست؟
جیمز گاسلینگ اهداف خاصی را برای جاوا در نظر گرفته که به شرح زیر می باشد:
سادگی زبان جاوا
دارای شی گرایی قدرتمند
دارای اطمینان بالا و خطای کم
پویا بودن آن
.دارای قابلیت انتقال و پرتابل بودن
با کاربردهای زبان جاوا آشنا شویم!
زبان جاوا در توسعه بازی های کامپیوتری و ویدویی کاربرد دارد، با به کارگیری زبان جاوا می توانید اپلیکیشن های موبایل و نرم افزار های دسکتاپی توسعه دهید و همچنین در برنامه های تحت وب استفاده کرد. از دیگر قابلیت های زبان جاوا برنامه نویسی برای ربات ها می باشد و برنامه های کاربردی بسیاری از سازمان ها با زبان جاوا است.
چه برنامه هایی با زبان برنامه نویسی جاوا می توان نوشت؟
جاوایک زبان برنامه نویسی چند سکویی است به همین دلیل می توان با استفاده از این زبان برای سیستم عامل های مختلفی مثل: ویندوز، لینوکس، اندروید، وب و … برنامه نویسی کرد، می توانید برنامه خود را یکبار بنویسید و در همه جا از آن استفاده کنید.
در ایران برنامه های زیادی با استفاده از جاوا ساخته شده است. به همین دلیل شما با یادگیری زبان برنامه نویسی جاوا درآمد خوبی داشته باشید.
آشنایی با نسخه های اصلی زبان محبوب جاوا
شروع زبان جاوا ژوئن 1991
JDK 1.0، ژانویه 1996
JDK 1.1، فوریه 1997
J2SE 1.2، دسامبر 1998
J2SE 1.3، می 2000
J2SE 1.4، فوریه 2002
J2SE 5.0، سپتامبر 2004
Java SE 6، دسامیر 2006
Java SE 7، ژوئیه 2011
Java SE 8، 18مارس 2014
Java SE: این نسخه مخفف Standard Edition و در اصل نسخه اصلی می باشد و شامل کتابخانه های اصلی زبان جاوا است که با به کارگیری از آن می تواید برای دسکتاپ و سرورها برنامه نویسی کرد و آن را با نام J2SE می شناسند.
Java EE: این نسخه مخفف Enterprise Edition که یک نسخه تجاری است وبرای ساخت اپلیکیشن های تجاری و سازمانی استفاده می شود، نام دیگر این نسخه J2EE می باشد.
Java ME: مخفف Micro Edition و یک نسخه کوچک و سبک است که برای برنامه نویسی ریزپردازنده ها و نرم افزارهای تلفن همراه استفاده می شود و با نام J2ME شناخته شده است.
مفهوم ماشین مجازی جاوا چیست؟
ماشین مجازی (JVM) در اصل همان شعار یک بار بنویس و همه جا اجرا کن است و این ماشین مجازی دو هدف اولیه دارد که در ادامه با آن آشنا می شوید.
1.فراهم کردن محیطی برای اجرای برنامه در سیستم های مختلف
وظیفه مدیریت و بهینه سازی منابع حافظه آن سیستم
زمانی که یک برنامه به زبان جاوا می نویسید و آن را کامپایل می کنید، برنامه شما به مجموعه کدهایی به نام بایت تبدیل می شوند.
وقتی که شما یک بار برنامه ای را می نویسید و اجرای آن را به ماشین مجازی می سپارید به طور مثال برنامه ای که در ویندوز نوشته شده است باید به راحتی و بدون هیچ مشکلی در سیستم عامل لینوکس اجرا شود و این کار بدون ماشین مجازی امکان پذیر نمی باشد.
معرفی محیط های توسعه زبان جاوا
نوشتن هربرنامه ای نیاز به یک محیط توسعه یکپارچه دارد که فرآیند کدنویسی،کامپایل کدها و دیباگ کردن را ساده و آسان کند.معروف ترین IDE های زبان جاوا به شرح زیر است:
Eclipse: یک محیط توسعه قدرتمند و معروف از جاوا می باشد و طرفداران زیادی دارد که به صورت متن باز می باشد.
NetBeans:یک محیط توسعه قدرتمند و رسمی برای جاوا است و به متن باز ارائه شده است.
IntelliJ IDEA: این محیط توسعه توسط یک شرکت بزرگ نرم افزاری به نام JetBrains ارائه شده است و به صورت متن بازدر اختیار کاربران قرار گرفته شده است.
Bluej: یک محیط توسعه یکپارچه برای زبان جاوا است و برای مبتدیان طراحی شده است.
Java FX: یک محیط توسعه پیشرفته و واسط گرافیکی کاربر است.
جاوا دارای چه قابلیت هایی می باشد؟
1.شی گرایی در جاوا:
بسیاری از زبان های برنامه نویسی دارای شی گرایی می باشد که جاوا هم جزء یکی از این زبان ها است. شی گرایی یک سبک از برنامه نویسی می باشد.
2.جاوا و سرعت بالای آن
زبان برنامه نویسی جاوا یکی از سریع ترین زبان ها می باشد و از php و پایتون سریع تر عمل می کند.
3.جاوا و امنیت بالا
زبان جاوا دارای پلتفرم است و پلتفرم قابلیت های مختلف امنیتی برای اجرای برنامه های کاربردی فراهم کرده است.
4.کتابخانه های استاندارد و بزرگ
یکی از دلایل مهمی که از زبان جاوا بسیار زیاد استفاده می کنند دارا بودن کتابخانه های بزرگ و استاندارد آن می باشد و برنامه نویسان به این کتابخانه ها دسترسی دارد.
جاوا صدها کلاس و متد ارائه داده است که به برنامه نویسان کمک زیادی می کند.
سخن آخر با شما عزیزان:
اگر می خواهید یک زبان برنامه نویسی پرکاربرد و پردرآمد را انتخاب کنید جاوا گزینه مناسبی برای شما است.برای اینکه یادگیری زبان جاوا را شروع کنید باید از یک منبع معتبر و خوب استفاده کنید،وب سایت آموزشی درسمن یک منبع معتبر و عالی برای شروع برنامه نویسی می باشد.
امیدواریم که این مطلب برای شما کاربردی و مفید باشد و توانسته باشید راه درستی انتخاب کرده باشید.
دیدگاهتان را بنویسید
You must be logged in to post a comment.