در این مقاله از وبلاگ ادمینسایت، قصد داریم به بررسی علم گرافیک و موقعیتهای شغلی آن بپردازیم. حتما در اطراف خود افرادی را دیدهاید که میگویند طراح گرافیک یا گرافیست هستند. با توسعه تکنولوژی، این حوزهی کاری هم هر روز محبوبتر از قبل میشود و همین موضوع باعث شده که امروز به سراغ آن برویم.
در این مقاله ابتدا مفاهیم گرافیک، را بررسی میکنیم، سپس به سراغ معرفی منبعی برای آموزش این دانش میرویم. وبسایت فرادرس، منبعی جامع برای آموزش حوزهی گرافیک است که برای ورود به بازار کار در این حوزه توصیه میشود. آموزش فتوشاپ، ایلاستریتور و سایر ابزارهای گرافیکی را میتوانید در این وبسایت مشاهده کنید.
گرافیک چیست؟
گرافیک از یک واژهی یونانی گرفته شده است. معنای این واژه را میتوان با کلماتی مثل “نمایش بصری” و “طراحی تصویری” بیان کرد. این علم زیرشاخهای از حوزهی هنرهای تجسمی است و میخواهد یک ترکیب جذاب از تکنولوژی و علوم کامپیوتر با هنر ایجاد کند. در ادامه چند شاخه از این علم را باهم بررسی میکنیم:
طراحی پوستر و بنر: طراحی پوستر برای چاپ و بنرهای تبلیغاتی برای درج در وبسایتها یا حتی چاپ کردن
طراحی لوگو: طراحی لوگو، ست اداری، کارت ویزیت و…
طراحی بستهبندی: طراحی لیبلهای بستهبندی یا حتی ظرف بستهبندی
طراحی جلد: طراحی جلد کتب، مجلات، سیدیها و… و حتی صفحهبندی کتابها
طراحی وبسایت: طراحی اولیه صفحات وبسایت در ابزارهایی مثل فتوشاپ، XD و…
همانطور که متوجه شدید علم گرافیک بسیار گسترده است و یک طراح گرافیک میتواند به جز موارد نام برده شده، در حوزههای متفاوت دیگری هم فعالیت کند.
طراح گرافیک کیست؟
طراحان گرافیک همان افرادی هستند که سعی دارند با ایده پردازیهای خود در ترکیب رنگ، خط و تصویر خروجیهای زیبایی ایجاد کنند و دنیای ما را رنگارنگ و زیبا جلوه دهند!
به سادهترین طراحیهای اطراف خود توجه کنید، برای مثال یک پاکت آبمیوه، اگر طراحان یک تصویر رنگارنگ و زیبا برای بستهبندی روی آن طراحی نمیکردند، آیا واقعا همینقدر میل به خرید این محصول داشتید؟! قطعاً همین نقش و رنگها هستن که برای ما جذابیت ایجاد میکنند.
اما طراحان گرافیک فقط کارشان این نیست! یک طراح گرافیک به کمک نرم افزاهای کامپیوتری و با ایده پردازی و دانش خود، مفاهیم بصری را ایجاد میکند. این مفاهیم بصری میتواند با هدف ارسال پیامی به مخاطب، برندسازی، تبلیغات، معرفی محصول و… باشد.
چگونه یک طراح گرافیک شویم؟
اگر فکر میکنید که شما هم به این حوزه علاقهمند شدهاید، باید برای ورود به این دنیای جذاب، ابتدا دنبال یک زیرشاخهی مناسب از آن باشید. بررسی کنید که هدف شما از گرافیست شدن چیست و میخواهید با چه اهدافی وارد این حوزه شوید.
بعد از اینکه حوزهی کاری خود را انتخاب کردید، باید به سراغ یادگیری چند ابزار کاربردی در این حوزه بروید. یک طراح گرافیست به کمک نرمافزارهای کامپیوتری همچون فتوشاپ، کورل، ایلاستریتور و… المانهایی را طراحی میکند. در ادامه به معرفی چند مورد از معروفترین ابزارهای طراحی میپردازیم:
۱- نرمافزار فتوشاپ، قویترین ادیتور تصویر
مگر میشود تا به حال نام این نرمافزار را نشنیده باشید؟! فتوشاپ از محبوبترین و قویترین نرم افزارهایی است که در زمینه ویرایش تصاویر به کار گرفته میشود. این نرمافزار توسط شرکت Adobe طراحی شده و اکنون در شاخههای مختلف علم گرافیک کاربرد دارد. اینکه شما یک طراح گرافیک باشید ولی کار با فتوشاپ را ندانید، دقیقا مثل یک شوخی به نظر میرسد!
بنابراین پیشنهاد میکنیم در هر زیرشاخهای از گرافیک که قصد دارید فعالیت داشته باشید، حتما و حتما به سراغ یادگیری فتوشاپ بروید. برای آموزش فتوشاپ ما وبسایت فرادرس را معرفی می کنیم که به آموزش فتوشاپ برای حوزههای مختلف پرداخته است. در این سایت علاوه بر آموزشهای مقدماتی تا حرفهای فتوشاپ، میتوانید آموزشهایی از کارکرد فتوشاپ در علوم دیگر از جمله معماری، طراحی فرش، ساخت جلوههای ویژه و… هم مشاهده نمایید.
۲- نرمافزار ایلاستریتور، ادیتور قوی وکتور
ایلاستریتور نام یکی دیگر از نرم افزارهای شرکت ادوبی است که در بین طراحان محبوبیت زیادی پیدا کرده است. این نرمافزار برای طراحی تصاویر در فرمت وکتور کاربرد دارد. وکتورها فرمتی هستند بر مبنای سیستم بُرداری، با قابیلت زوم و بزرگنمایی بدون افت کیفیت.
برای مثال لوگوها، آیکونها و.. از جمله تصاویری هستند که باید با فرمت وکتور طراحی شوند. از این رو این نرمافزار و نرمافزارهای مشابه آن از جمله کورل کاربرد زیادی در این حوزه دارند. برای مشاهدهی آموزش ایلاستریتور به وبسایت فرادرس مراجعه نمایید.
اما این نرمافزارهای نام برده شده، تنها ابزارهای گرافیک نیستند و در این زمینه میتوان نام دهها ابزار کاربردی دیگر از جمله XD، InDesign، Corel Draw و… را هم آورد. لازم است با توجه به اهداف خود در این حوزه به سراغ یادگیری نرمافزارهای مرتبط به آن بروید.
آموزش گرافیک با فرادرس
همانطور که تاکنون متوجه شده اید، برای فعالیت در حوزهی گرافیک، باید به سراغ یادگیری مبانی گرافیک و نرمافزارهای مختلف آن بروید. منبعی که قصد داریم به معرفی آن بپردازیم وبسایت فرادرس است.
فرادرس، بزرگترین پروژهی آموزش آنلاین در ایران است به طوریکه توانسته تاکنون پذیرای بیش از ۶۰۰ هزار دانشجو در حوزههای مختلف باشد. بنابراین برای آموزش علم گرافیک هم ما این وبسایت را معرفی میکنیم و برای آن چند علت داریم:
از آنجا که زیرشاخههای این حوزه هر کدام دارای محبوبیت و بازار کار فعال هستند، پس میتوان گفت که اوضاع بازار کاری در این صنعت داغ داغ است.
بگذارید ابتدا به سراغ حوزهی کاری خودمان برویم، طراحی وبسایت. برای طراحی وبسایت در گام اول سفارش مشتری به دست به طراح ui میرسد تا پیشنمایشی از وبسایت آماده شود. طراح ui یک گرافیست است که با مبانی وب، آشنایی دارد و در زمینه طراحی وبسایت فعالیت دارد.
تخصص، حرف اول را میزند!
اگر به پاراگراف قبل خوب توجه کرده باشید، احتمالا متوجه اهمیت دانش تخصصی در این حوزه شدهاید. یک فرد با مشاهده آموزش طراحی و گرافیک میتواند بعد از مدتی به یک گرافیست تبدیل شود، اما بعد از آن برای اینکه جایگاه شغلی مناسب و مشخصی داشته باشد باید وارد یک زیر شاخه شده و دانش خود را در آن تکمیل کند.
بنابراین توصیه میکنیم اگر به این حوزه علاقهمندید، حتما برای توسعه مهارت و دانش خود وقت زیادی صرف کنید. با کسب تخصص بیشتر میتوانید درآمد بیشتری هم داشته باشید.
بازارکار گرافیک
تصویر بالا آگهیهای استخدامی این حوزه را فقط برای ۲ ساعت اخیر نشان میدهد! درحالی که برای بعضی از مشاغل هر چند روز فقط یک آگهی درج میشود، در این حوزه میتوانید هر روز شاهد دعوت به همکاریهای مختلف باشید.
درآمد یک طراح گرافیک
مهارت شما تعیین کنندهی دستمزد شماست. گرافیستهای هستند که حتی قادر نیستند در ماه چند صد هزارتومان درآمد داشته باشند و اما در مقابل گرافیستهایی وجود دارند که انقدر در کار خود خبره و مطرح هستند که برای هر پروژه مبالغ چند صد میلیونی هم دریافت میکنند.
یکی از موقعیتهای شغلی که بعد از تسلط به مباحث گرافیک، میتوانید داشته باشید، تدریس است. تدریس در فرادرس میتواند یک تجربهی خوشایند برایتان باشد.
بنابراین هرچه به توسعه مهارتهای خود بیشتر اهمیت دهید میتوانید درآمد بیشتری داشته باشید.
شرایط کاری
از مزایای این کار میتوان به قابلیت دورکاری و فعالیت به صورت فریلنسری اشاره کرد. معمولاً در اکثر حوزههای این علم میتوانید در خانه کار کنید یا فعالیت پروژهای یا نیمه وقت داشته باشید. این فیلد شغلی انعطاف بسیار بالایی در انتخاب زمان و مکان فعالیت دارد.
سخن آخر: اگر قصد دارید در حوزهی گرافیک فعالیت نماید، مهم ترین موضوعی که باید به آن توجه کنید، توسعه مهارت های فردی شماست. هر چه بروزتر و داناتر باشید موقعیتهای شغلی بهتری در مقابل شما قرار میگیرد و همانطور که گفته شد در افزایش درآمد شما موثر خواهد بود.
منبع آموزشی که برای این حوزه معرفی شد فرادرس بود که میتوان گفت در حوزهی گرافیک بسیار کامل است و شامل دهها آموزش کاربردی است، پیشنهاد میکنیم همین الان به وبسایت فرادرس مراجعه کرده و مشاهدهی آموزش گرافیک را شروع کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
You must be logged in to post a comment.