در این مقاله از وبلاگ ادمین سایت، قصد داریم به معرفی زبان پایتون بپردازیم. این زبان در سال ۲۰۲۰ به عنوان ۳ زبان برتر و در سال ۲۰۱۸ به عنوان برترین زبان برنامهنویسی معرفی شده است. شرکتهای بزرگی همچون گوگل، ناسا و فیسبوک در پروژههای خود، این زبان را به کار گرفتهاند.
حالا که متوجه قدرت این زبان شدهاید در این مقاله همراه ما باشید تا تاریخچه و کاربردهای پایتون را بررسی کنیم. سپس به سراغ معرفی یک منبع عالی برای آموزش پایتون برویم. وبسایت پیشنهادی ما فرادرس است. شما در این وبسایت میتوانید آموزش پایتون را به صورت ویدیویی، با کمترین هزینه و کیفیت مناسب مشاهده نمایید. آموزش پایتون در فرادرس محدود به یک دورهی آموزشی نمیشود بلکه در این سایت، بیش از ۳۰ عنوان آموزشی برای زبان پایتون وجود دارد که هر دوره برای کاربردهای مختلف آن ضبط شده است.
معرفی زبان برنامهنویسی پایتون
پایتون یک زبان مفسری، سطح بالا و شیگرا است. به دلیل سادگی دستورات و سینتکسهای آن، زبان مناسبی برای تازهکارها محسوب میشود. اما این جمله به آن معنا نیست که این زبان فقط برای تازه کارها مناسب باشد! بلکه پایتون، در مقاصد و اهداف بزرگتری مثل کار با دادههای گسترده و الگوریتمهای یادگیری ماشین (machine learning algorithms)، محسابات عددی و علمی و… مناسب است.
جالب است بدانید گستردگی پایتون به حدی زیاد است در هر ۳ حوزهی برنامهنویسی (موبایل، وب و دسکتاپ) مورد استفاده قرار میگیرد و حتی از این ۳ حوزه هم فراتر رفته و سر از محاسبات، بازیسازی، استخراج داده و… هم در میآورد.
در حال حاضر این زبان در حوزههای گوناگون از جمله کامپیوتر، پزشکی، هوش مصنوعی، بانکداری، زیست شناسی، مکانیک و… کاربرد دارد. از پایتون برای هک و امنیت، داده کاوی، کار با پایگاه و پردازش هم استفاده میشود. میتوان دریافت که این کاربردهای گسترده نشانگر قدرت این زبان شی گراست.
تاریخچه زبان برنامهنویسی پایتون
زبان برنامه نویسی پایتون توسط شخصی به نام Guido van Rossum در سال 1991 ایجاد و معرفی شد. شاید نکتهی تامل برانگیز در این موضوع، ایجاد شدن یک زبان قدرتمند توسط یک شخص باشد! در حالی اغلب زبانهای برنامهنویسی بزرگ توسط چند نفر یا یک شرکت مطرح میشدند. البته جملهی قبل به این معنا نیست که کل ساختار پایتون توسط این شخص ایجاد شده باشد اما ایده اولیه و ورژن نخست آن توسط یک شخص بنا شده است.
از همان روزهای نخست برای این زبان اهداف زیر تعیین شده بود:
زبانی ساده وبصری اما از نظر قدرت قابل رقابت با دیگر زبانهای برنامه نویسی باشد.
اپن سورس و متن باز باشد تا همگان بتوانند به توسعهی آن کمک کنند.
زبان پایتون بسیار نزدیک به زبان قابل درک انسانها باشد.
مناسب برای کارهای روزمره و توسعه در زمان کوتاه باشد.
کاربردهای زبان پایتون
حتما با توجه به توضیحات قبل، متوجه گستردگی کاربردهای این زبان شدهاید. پایتون آنقدر قدرتمند است که اغلب شرکتهای بزرگ در سطح جهان، از آن بهره میبرند. برای نمونه گوگل، برای مقاصدی همچون سیستم سازی و ارزیابی کدها از آن استفاده میکند. پایتون در اغلب سیستمهای داخلی شرکت گوگل مورد استفاده قرار گرفته است. حتی برای طراحی الگوریتمهای موتور جستجو از پایتون در کنار زبان ++C استفاده شده است.
در ادامه به چند مورد از کاربردهای این زبان میپردازیم:
توسعه وب: برای توسعه وبسایت یا اپلیکیشنهای تحت وب مناسب است، فریمورکهای مثل جنگو هم فعالیت در این راستا را سادهتر کردهاند. (در انتهای مقاله به معرفی این فریم ورک میپردازیم.)
محاسبات: برای محاسبات عددی و علمی زبان مناسبی محسوب میشود.
اپلیکیشنهای دسکتاپ: کتابخانههای زیادی در پایتون وجود دارند که کار توسعهی اپلیکیشنهای دسکتاپ را سادهتر میکنند.
ایجاد سیستم عامل: به کمک پایتون قدرتمند حتی میتوان صفر تا صد یک سیستم عامل را ایجاد کرد.
توسعه اپلیکیشن موبایل: برای ایجاد برنامه در اندروید و iOS هم کاربرد دارد.
چگونه زبان پایتون را یاد بگیریم؟
برای ورود به این حوزه لازم است ابتدا زبان پایتون را به صورت مقدماتی بیاموزید. سپس به سراغ یادگیری پایتون در یکی از حوزههای کاربردی بروید. برای مثال شما میخواهید از پایتون برای ساخت بازیهای ۲ بعدی استفاده کنید. پس ابتدا این زبان را در سطح پایه میآموزید سپس به سراغ آموزشهای پایتون برای ساخت بازی میروید.
توصیه میکنیم، برای یادگیری زبانهای برنامهنویسی حتما از دورههای آموزشی استفاده نمایید. با کمک ویدیوهای آموزشی میتوانید از بهترین اساتید ایران برای آموزش بهره ببرید، هر جلسه را چندین بار مشاهده کنید و دغدغهی زمانبندی کلاسها را نداشته باشید.
معرفی وبسایت فرادرس برای آموزش پایتون
فرادرس، بزرگترین رسانهی آموزشی کشور است که در حوزههای مختلف، اقدام به ارائه دورههای آموزشی کرده است. این وبسایت در حوزهی گوناگون برنامهنویسی، دهها آموزش ویدیویی در اختیار علاقهمندان قرار داده است. بنابراین شما در فرادرس میتوانید برای هر زبان برنامهنویسی مطرح و شناخته شده، چندین آموزش بیابید.
توصیه میکنیم اگر به آموزشهای برنامهنویسی علاقهمند هستید، از صفحهی آموزش برنامه نویسی در وبسایت فراردرس بازدید نمایید.
اگر قصد یادگیری زبان پایتون را دارید، کافی است به فرادرس مراجعه کنید تا متوجه شوید که آموزش پایتون در این سایت، فقط محدود به یک یا دو دورهی آموزشی نیست. بلکه با مجموعه ای از آموزشهای پایتون در کاربردهای مختلف آن، روبهرو میشوید.
برای آموزش زبان پایتون، در فرادرس بیش از ۳۰ دورهی آموزشی ضبط و ارائه شده است. پایتون مقدماتی، پایتون برای دسکتاپ، پایتون برای محاسبات، پایتون در ساخت بازی و… اینها فقط بخشی از دورههای آموزش پایتون در وبسایت فرادرس هستند.
چرا زبان پایتون را انتخاب کنیم؟
برای انتخاب این زبان برنامهنویسی دلایل زیادی وجود دارد که در ادامه مهمترینها را بررسی میکنیم:
۱- یادگیری آن آسان است.
از آنجا که دستورات این زبان بسیار نزدیک به زبان انگلیسی است، خوانایی بسیار خوبی دارد و برای انسان به راحتی قابل درک است. پس با دستورات غیر قابل درک و پیچیده روبهرو نیستیم و همین موضوع باعث شده یادگیری پایتون ساده باشد. در این حد که حتی میتوان پایتون را زبانی برای ورود به دنیای برنامه نویسی انتخاب کرد.
۲- زبان برنامه نویسی کمهزینهای است.
این زبان متنباز (open source) محسوب میشود و کاملا رایگان است. همچنین دارای کتابخانههای زیادی است که اغلب آنها رایگان عرضه شدهاند پس میتوان گفت که پایتون یک زبان برنامهنویسی ارزان محسوب میشود.
۳- کاربردهای گستردهای دارد.
پایتون در حوزههای گستردهای از جمله الگوریتمهای یادگیری ماشین، پردازش داده، توسعه وب، توسعه نرمافزار، بازی سازی و… کاربرد دارد. در واقع از پایتون به اسم یک زبان همهکاره نام میبرند.
۴- بازارکار و درآمد مناسبی دارد.
از آنجا که پایتون در حوزههای مختلف کاربرد دارد میتوان متوجه بازارکار گستردهی آن شد. اگر به این زبان مسلط شوید میتوانید انتظار یک جایگاه شغلی مناسب همراه با درآمد بالا هم داشته باشید.
جنگو چیست؟
جنگو (Django) یکی از معروفترین کتابخانههای زبان پایتون است که امکان توسعه با سرعت بالاتر را برای برنامهنویسان ایجاد میکند. این کتابخانه مانند زبان پایتون متنباز (open source) است و توسط همگان قابل توسعه باشد.
جنگو یک فریمورک محبوب برای توسعه برنامه های تحت وب است. این تکنولوژی در توسعه اینستاگرام و یوتیوب استفاده شده است و گوگل هم در پروژههای خود از این فریمورک کمک گرفته است.
چنانچه قصد یادگیری این فریمورک را دارید پیشنهاد ما وبسایت فرادرس است. میتوانید با مراجعه به دوره آموزش فریمورک جنگو در وبسایت فرادرس، از همین امروز اقدام به یادگیری این زبان کنید. فقط توجه داشته باشید که پیشنیاز یادگیری این تکنولوژی ، تسلط به زبان پایتون است.
جمع بندی:
پایتون در حوزههای گستردهای کاربرد دارد روز به روز بر محبوبیت آن افزوده میشود. از آنجا که یادگیری آن ساده است، حتی اگر هنوز وارد دنیای برنامه نویسی نشدهاید هم میتوانید با آموختن پایتون وارد این حوزه شوید. منبعی که برای یادگیری پایتون معرفی کردیم وبسایت فرادرس بوده که در آن دورههای مختلف برای آموزش پایتون قرار داده شده است. پس توصیه میکنیم به آموزش پایتون مقدماتی در فرادرس مراجعه کرده و یادگیری پایتون را با مشاهده این دوره آغاز نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید
You must be logged in to post a comment.