تاریخچه زبان برنامه نویسی و چند نکته برای یادگیری بهتر


نویسنده:
دسته‌ها: رپورتاژ
یکشنبه 7 شهریور 1400
تاریخچه زبان برنامه نویسی

تاریخچه زبان برنامه نویسی و چند نکته

همه چیز از زمانی شروع شد که Rasmus Lerdorf دانمارکی در سال ۱۹۹۴ تعدادی اسکریپت به منظور مدیریت یک سری از کارها در سایت شخصی خود با زبان برنامه نویسی Perl نوشت. Lerdorf با استفاده از این اسکریپت‌ها که بر اساس استاندارد اسکریپت‌نویسی (Common Gateway Interface) نوشته شده بودند، آمار افرادی را که در حال خواندن رزومه آموزش زبان انگلیسی اش بودند محاسبه و ذخیره کرد. او با این کار توجه افراد زیادی را به اسکریپت هایش جلب کرد و از او درخواست کردند تا اسکریپت‌ها را برای آن‌ها هم ارسال کند. بنابراین Lerdorf تصمیم گرفت که نام اسکریپت‌های خود را PHP گذارد که مخفف عبارت Personal Home Page بود.

زبان برنامه نویسی PHP چیست؟

PHP یک زبان تفسیرشونده است که اساس و بنیان آن طراحی و ایجاد صفحات پویای وب بوده است. به عبارتی دیگر، کسانی که وظیفه کدنویسی سایت را بر عهده دارند با استفاده از زبان PHP قادر خواهند بود وب اپلیکیشن‌هایی طراحی کنند که به صورت تعاملی می‌باشند. منظور از تعاملی بودن وجود قابلیت هایی مانند سطوح دسترسی مختلف برای کاربران، امکان ثبت‌نام در سایت، پنل کاربری ، ذخیره اطلاعات کاربران و بسیاری از امکانات دیگر است که امروزه در تمامی سایت‌های امروزی مشاهده می‌کنیم.

از نقاط قوت این زبان می‌توان به وجود فریمورک‌های بسیار قدرتمند و محبوبی هم چون لاراول و سیمفونی، دارا بودن بیش از 80% از سهم بازار وب ، متن باز و رایگان بودن ، جامعه بزرگ و پشتیبانی خوب اشاره کرد. از طرفی PHP توانسته است خودش را به عنوان یکی از محبوب‌ترین زبان‌های برنامه نویسی در حوزه طراحی وب معرفی کند که در کنار برنامه های طراحی رابط کاربری مثل افترافکت تاثیر بسزایی در موفقیت شما دارند.

روشهای یادگیری بهتر

1. شروع آموزش از طریق یک منتور به صورت خصوصی

کار با یک متخصص یا مهندس نرم‌افزار می‌تواند خیلی مؤثر باشد. فرض کنید با یک متخصص آموزش می‌بینید و او می‌تواند طوری به شما درس دهد که مستقیم سر اصل مطلب برود و این آموزش کاملاً مناسب شما باشد. وقتی با کسی آموزش می‌بینید که تمام حواسش به شما متمرکز است، او می‌تواند سؤالاتی را جواب دهد که مخصوص شما است و شاید کس دیگری در حین آموزش آن سؤالات به ذهنش نرسد.

مهم‌تر اینکه کار کردن به‌ صورت خصوصی با کسی که تخصص خیلی بیشتری از شما در آن زمینه دارد، یکی از بهترین راه‌های یادگیری کدنویسی است به‌ طوری‌ که حتی می‌توانید کل ساختار هر اپ پیچیده‌ای را که بخواهید، به‌ صورت جزء به جزء با وی مرور کنید و از خلال این‌ کار، چیزهای جدیدی یاد بگیرید.

2. کار با دوره‌های آموزشی متنی

در روش سنتی، شما زمان خیلی زیادی را برای یادگیری درس‌هایتان به‌ صورت متنی و خواندن کتاب صرف کرده‌اید که کاملاً منطقی است زیرا خواندن، یک روش قدرتمند برای یادگیری است و این مورد برای یادگیری کدنویسی هم به‌ طور کامل صدق می‌کند.

آموزش‌های متن‌محور برای فعالان در زمینهٔ آموزش کدنویسی بهترند زیرا تألیف‌شان زمان خیلی کمتری از ایشان می‌گیرد (البته این روش برای شخص کدآموز هم می‌تواند مناسب‌تر باشد چرا که بسته به نیاز خود، مستقیماً می‌تواند به موضوعی که مد نظرش است مراجعه نماید.)

جالب است بدانید که در دنیای واقعی، فرایند مطالعه یک قسمت مهم از تبدیل شدن به یک دولوپر حرفه‌ای است چرا که دولوپرها همیشه توسط داکیومنتیشن‌های از قبل نوشته شده اقدام به یادگیری زیر و بم مثلاً یک زبان برنامه‌نویسی یا فریمورک می‌کنند.

پس این خیلی مهم است که بدانید چه‌طور عناوین مربوط به زبان برنامه‌نویسی مد نظر خود را بخوانید، آن‌ها را بفهمید و از آن‌ها در پروژه‌های خود استفاده کنید. البته گفته می‌شود برای یادگیری موضوعات پیچیده، کمی سخت است که از روش یادگیری از روی مستندات استفاده شود و بهتر است از روش‌های دیگری همچون برنامه‌نویسی دونفره، آموزش‌های ویدیویی و غیره استفاده نمایید.

3. استفاده از پادکست‌ها و ویدئوهای آموزشی

با عرضهٔ یوتیوب که پلتفرمی برای انتشار ویدیو است، در بحث آموزش هم تحولاتی صورت گرفت به‌ طوری‌ که امروزه کانال‌های آموزش برنامه‌نویسی بسیاری را در یوتیوب شاهد هستیم (به‌ عنوان شاهد مثال، می‌توانید به مقالهٔ معرفی لیستی از کانال‌های مرتبط با کدنویسی در YouTube مراجعه نمایید.) فرقی نمی‌کند که یک ویدئوی ضبط شده، جلسات زندۀ پرسش و پاسخ و یا صدای ضبط شدۀ مدرس را ببینید یا بشنوید، بلکه این تکنیک هم از روش‌های قدرتمند یادگیری است (لازم به‌ ذکر است که در سکان آکادمی هم به‌ منظور فراهم آوردن فرصت‌های آموزشی بیشتر به‌ غیر از آموزش‌های متنی، بخش پادکست‌ها (رادیو فول‌استک) را راه‌اندازی نمودیم که در این بخش با افراد فعال و صاحب‌نام در حوزهٔ برنامه‌نویسی، هوش مصنوعی، شبکه، حوزهٔ فناوری اطلاعات و … مصاحبه می‌نماییم.)

مطالب زیر را حتما بخوانید

همه چیز در مورد یکپارچه سازی پنل اس ام اس با سیستم CRM

در محیط تجاری پرشتاب امروزی، ارتباطات موثر نقشی محوری در ایجاد روابط قوی با مشتری و ایجاد موفقیت در کسب...

لیست مجوزهای مورد نیاز برای ترخیص کالا از گمرک (راهنمای کامل)

از مهمترین شرایط ترخیص کالا از گمرک می‌توان به اخذ مجوزهای ضروری ترخیص کالا اشاره کرد که برای پیشرفت و...

برای برنامه نویسی اندروید نیاز به لپ تاپ خاصی داریم؟

برنامه نویسی اندروید با افزایش توسعه اپلیکیشن موبایل محبوبیت فزاینده ای پیدا کرده است. چه یک مبتدی یا یک توسعه دهنده...

تبدیل پایان نامه به کتاب به زبان ساده

تبدیل پایان نامه به کتاب می تواند یک گام بزرگ برای دانشجویانی باشد که با افتخار از پایان نامه ی...

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید