#C یک زبان محبوب و پرطرفدار در حوزهی برنامه نویسی دسکتاپ است. در مقاله آموزش برنامه نویسی سی شارپ از مبتدی تا پیشرفته قصد داریم ابتدا به معرفی زبان محبوب #C بپردازیم و از کاربردهای آن صحبت کنیم. سپس به سراغ روشهای یادگیری آن از مبتدی تا پیشرفته برویم و به مقایسه این زبان با زبانهای رقیب مانند جاوا بپردازیم. پس اگر به زبان سیشارپ علاقهمندید ولی نمیدانید از کجا شروع کنید و چگونه آن را بیاموزید در این مقاله همراه ما باشید.
معرفی زبان برنامه نویسی #C
#C یک زبان برنامه نویسی شیگرا و جامع با قابلیتهای مختلف است. این زبان برنامه نویسی توسط شرکت مایکروسافت توسعه داده شده و اینک به عنوان یک زبان برنامه نویسی قوی و محبوب برای توسعه وب، دسکتاپ و حتی موبایل کاربرد دارد.
سی شارپ در چهارچوب NET. ایجاد شده است پس بهتر است ابتدا کمی راجع به NET. صحبت کنیم.
معرفی مختصری از پلتفرم NET.
NET. (بخوانید دات نت) یک پلتفرم و فریمورک است که توسط مایکروسافت ایجاد شده و دارای کتابخانه و کدهای آمادهی زیادی است و این قابلیت را ایجاد کرده تا در هر زبان بتوان از کدهای نوشته شدهی زبان دیگر استفاده کرد. اگر بخواهیم خیلی ساده دات نت را تعریف کنیم میتوانیم بگوییم که مانند یک ماشین مجازی عمل میکند که فرایند کامپایل و ترجمهی کدهایی که به زبانهای مختلف از جمله سیشارپ و… نوشته شده است را انجام میدهد.
دات نت برای توسعه اپهای مبتنی بر فرم، وب سرویسها و وب اپلیکیشنها مورد استفاده قرار میگیرد. در حال حاضر دات نت از زبان های برنامه نویسی مختلف پشتیبانی میکند که اکنون تعداد آنها بیش از ۶۰ مورد است. از این میان ۱۱ مورد از این زبانهای برنامه نویسی توسط مایکروسافت توسعه داده شده است که در ادامه لیستی از این زبانها را مشاهده می کنید.
C#.NET
C++.NET
VB.NET
J#.NET
WINDOWS POWERSHELL
F#.NET
JSCRIPT.NET
و…
برای یادگیری برنامه نویسی با هر زبانی که به آن علاقه دارید، شما نیاز به یک منبع آموزشی خواهید داشت که گام به گام به کمک آن مطالب را آموخته و حرفهای شوید. فرادرس یک سامانه آموزش آنلاین است که برای آموختن برنامه نویسی، منبعی مناسب به حساب میآید و شما برای آموختن زبان برنامه نویسی سیشارپ، آموزش برنامه نویسی C، آموزش جاوا و هر زبان برنامه نویسی دیگر میتوانید به این منبع غنی و جامع مراجعه نمایید.
آندرس هایلسبرگ یک مهندس دانمارکی شناخته شده است که تاکنون در طراحی چندین زبان نقش داشته است. او خالق زبان برنامه نویسی دلفی است. آندرس که طراح ارشد شرکت مایکروسافت است به کمک تیمی از توسعه دهندگان موفق شدند در سال ۲۰۰۰ این زبان را طراحی کنند.
اگر بخواهیم تاریخچهی این زبان را بررسی کنیم، موضوع به سال ۱۹۹۹ باز میگردد، زمانی که شرکت مایکروسافت اجازه استفاده کردن از زبان جاوا را از شرکت سان اخذ کرد. در همین سالها مایکروسافت بندهایی از قرارداد خود را با شرکت سان نادیده گرفت و با تغییراتی در زبان جاوا قابلیت عدم وابستگی به سیستم عامل را از آن حذف کرد.
با شکایات و پیگیریهای شرکت سان، مایکروسافت مجبور شد که یک زبان برنامه نویسی شی گرا طراحی کند، گفته شده در همین سال به رهبری آندرس هلزبرگ اولین گام طراحی این زبان را برداشت. البته در آن زمان نامی از سیشارپ شنیده نمیشد و عنوان cool به این زبان داده شده بود. بعدها نام این زبان برنامه نویسی از cool به #C تغییر کرد.
کاربرد زبان برنامه نویسی #C
زبان برنامهنویسی سیشارپ کاربردهای مفید و زیادی دارد که برخی از مهمترین آنها به شرح زیرند:
۱- طراحی وب سایت
به کمک زبان برنامه نویسی شارپ و با استفاده از فریمورک NET. و ASP.NET میتوان به توسعه وب اپلیکیشن ها و وب سرویسها پرداخت.
۲- برنامه نویسی موبایل
با استفاده از ابزارهایی مثل زامارین میتوان به کمک این زبان برنامه نویسی اپلیکیشنهایی برای اندروید و IOS طراحی کرد.
۳- طراحی نرم افزار
از اصلیترین کاربردهای سیشارپ میتوان به طراحی نرم افزارهای دسکتاپ اشاره کرد.
۴- طراحی بازی
کاربردهای این زبان برنامه نویسی به اینجا ختم نمیشود و باید بدانید که به کمک ابزار Unity میتوان با سیشارپ به طراحی و توسعهی بازی هم پرداخت.
چرا باید #C را آموخت؟
خب حالا که با فریمورک دات نت و زبان برنامه نویسی سیشارپ تا حدی آشنا شید ممکن است این سوال برای شما ایجاد شود که چرا از میان این همه زبان برنامه نویسی به سراغ سیشارپ برویم؟ در ادامه چندین دلیل ذکر میکنیم تا متوجه شوید چرا باید به سراغ آموزش زبان #C بروید.
زبان سیشارپ یک زبان سطح بالا و شیگرا است که به زبان های دیگر مثل C و ++C یا حتی زبان جاوا شباهتهای زیادی دارد. بنابراین اگر قبلا یک زبان برنامه نویسی آشنایی داشته باشید آموختن سیشارپ چندان دشوار نخواهد بود. حتی میتوان گفت که برنامه نویسی با سیشارپ از برنامه نویسی با زبانهای C وجاوا هم ساده تر است.
۲- گستردگی کاربرد:
سی شارپ یک زبان برنامه نویسی با کاربردهای گوناگون در توسعهی وب و دسکتاپ است. اگر هدف شما فعالیت در زمینهی دسکتاپ و ویندوز باشد، سیشارپ قطعا یکی از قویترین گزینههای پیشروی شما خواهد بود. چرا که #C در زمینه برنامه نویسی دسکتاپ یک زبان قدرتمند و محبوب است.
۳- کاربرد در صنعت بازی سازی:
یکی دیگر از کاربردهای دیگر این زبان استفاده در صنعت بازی است. بله برای توسعه بازی هم میتوان از این زبان برنامه نویسی استفاده نمود.
۴- انجمن های گوناگون:
از آنجا که سالهاست از سیشارپ استفاده میشود این زبان دارای انجمنهای زیادی برای پاسخگویی به سوال شما است. پس اگر در کدنویسی با مشکلاتی روبه رو شدید قطعا توسعهدهندگانی هستند که به یاری شما بیایند!
بررسی مزیت شی گرایی در زبان های برنامه نویسی
تا این قسمت از مقاله آموزش برنامه نویسی سی شارپ از مبتدی تا پیشرفته به طور کلی با زبان برنامهنویسی سیشارپ آشنا شدیم و در ادامه قصد داریم به طور کلی به بخشهای مختلف آن بپردازیم. همانطور که در بخشهای قبلی اشاره شد، زبان برنامه نویسی سیشارپ شی گرا است و این شی گرایی به نوعی یک مزیت برای این زبان محسوب میشود.
یکی از مهمترین کاربردهایی که شی گرایی دارد استفاده مجدد از کدهاست. پس در سی شارپ نیازی نیست هر کد رو چندین بار در بخشهای مختلف بنویسید و فقط یکبار مینویسید و بارها استفاده میکنید.
از دیگر مزیتهای شی گرایی میتوان به افزایش خوانایی کدها، دیباگ سادهتر و بهینه بودن کدها اشاره کرد. همچنین برنامه نویسی شیگرا امنیت برنامه را افزایش میدهد و هزینهی نگهداری کد را به شدت کاهش میدهد.
میتوان گفت با شی گرایی شما قطعاتی از کد تولید میکنید و برنامهی شما شامل بلوکهایی از کد خواهد بود که هر کدام بارها و بارها در بخشهای گوناگون طبق دستورالعملهایی مشخص مورد استفاده قرار میگیرند و این موضوع از بینظمی در کدها جلوگیری میکند.
مقایسه ی #C و جاوا، دو رقیب سرسخت
جاوا هم مانند زبان برنامهنویسی سیشارپ یک زبان سطح بالا و شیگرا است که در حوزهی برنامه نویسی دسکتاپ و موبایل کاربرد دارد. همانگونه که قبل تر گفته شد جاوا قبل از سیشارپ توسعه داده شده بود. تاریخچهی توسعهی جاوا به سال ۱۹۹۵ برمیگردد که بعدها توسط شرکت اوراکل خریداری شد.
جاوا با شعار یکبار بنویس و همه جا اجرا کن، معرفی شد که به ویژگی اجرای روی پلفرمهای گوناگون اشاره دارد. در واقع این زبان مستقل از معماری و پلتفرم است. این زبان برنامه نویسی به زبانهای C و ++C شباهت زیادی دارد اما از آنها ساده و منعطفتر است.
امروزه از زبان برنامه نویسی جاوا برای طراحی اپلیکیشنهای موبایل، نرمافزارهای دسکتاپ مثل نرمافزارهای مالی و حسابداری، توسعه نرمافزارهای تجاری و دادههای کلان استفاده میشود.
جاوا و سیشارپ هر دو زبانهای برنامه نویسی مطرح و محبوبی هستند. برای انتخاب یکی از این دو زبان بهترین کار این است که به هدف خود مراجعه کنید. اگر قصد یادگیری برنامه نویسی موبایل را دارید بهتر است با جاوا شروع کنید. اما برای برنامه نویسی دسکتاپ سیشارپ زبان سادهتری است که در ایران هم بازار کار خوبی دارد.
برای یادگیری زبان برنامه برنامه نویسی جاوا میتوانید به آموزش جاوا در لینک زیر مراجعه نمایید.
یک موضوعی که باعث شده زبان سیشارپ آیندهی روشنی دارد، وجود شرکت مایکروسافت به عنوان پشتوانهای قوی و قدرتمند برای این زبان است. مایکروسافت میلیونها دلار برای توسعه سیشارپ هزینه کرده و همواره از این زبان پشتیبانی میکند.
علاوه بر آن گستردگی کاربرد و قدرت این زبان باعث شده همواره یکی از بهترینها باشد. اگر به رتبهبندی زبانها بر اساس محبوبیت و کارکرد مراجعه کنیم همواره سیشارپ در لیست ۱۰ زبان برتر به چشم میخورد و این گویای محبوبیت آن در سطح بینالمللی است.
ایران هم از این قاعده مستثنا نیست. پس اگر به این زبان برنامه نویسی مسلط باشید احتمالا میتوانید در یک جایگاه شغلی مناسب شروع به کار کنید.
روش آموختن برنامه نویسی سی شارپ از مبتدی تا پیشرفته
اگر شما هم به این زبان برنامه نویسی علاقهمند شدهاید و دوست دارید به آموختن سیشارپ بپردازید این بخش برای شما مفید خواهد بود. خب ممکن است برای شما سوالات و ابهامات زیادی ایجاد شود که از کجا باید شروع کنید و چه پیشنیازهایی را باید بگذرانید و… که در این بخش به این سوالات پاسخ خواهیم داد.
۱- بررسی پیش نیازها:
به صورت کلی میتوان گفت شما میتوانید بدون هیچ پیش نیازی این زبان رو بیاموزید. اما بهتر است برای درک بهتر مفاهیم برنامه نویسی یک زبان پایهای تر مثل C یا ++C آشنایی داشته باشید.
برای یادگیری این زبان میتوانید از روش خودآموز یا دورههای آموزشی استفاده کنید که در بخش بعدی این موضوع را بررسی خواهیم کرد.
۳- بررسی مدت زمان یادگیری:
تعیین یک زمان دقیق برای یادگیری صحیح نیست. چراکه با توجه به علاقهی شما، اطلاعات قبلی، آشنایی با برنامه نویسی، میزان زمانی که صرف می کنید و… این دوره میتواند کوتاه یا طولانی شود. اما به صورت میانگین میتوان در مدت یک ماه این زبان را به صورت مبتدی و تا مدت ۳ ماه به صورت نیمه حرفه ای آموخت.
۴- حرفه ای شدن در برنامه نویسی:
برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس حرفهای کسب تجربه و روبهرو شدن با پروژههای مختلف نیاز است. یادیگری مداوم یکی از مواردی که میتواند سطح دانش شما را بالا ببرد و این یک انتخاب نیست! بلکه برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس حرفه ای علاوه بر تمرین و اجرای پروژههای متعدد، مطالعه و کسب دانش جدید یک الزام است. این فرایند ممکن است تا چند سال زمان ببرد پس خیلی برای رسیدن به آن عجله نکنید!
چگونه زبان برنامه نویسی سی شارپ را بیاموزیم؟
برای آموختن این زبان برنامه نویسی شما نیاز به یک منبع مطالعاتی دارید. در ادامه مقاله آموزش برنامه نویسی سی شارپ از مبتدی تا پیشرفته چند روش برای آموختن این زبان برنامه نویسی معرفی می کنیم که می توانید از آنها استفاده کنید:
۱- یادگیری به روش خودآموز:
یکی از روشهای آموختن یک زبان برنامه نویسی، استفاده از روش خودآموزی است. به این صورت که با جستجو در اینترنت، مطالعه کتابهای گوناگون، مشاهدهی تکه ویدیوهای موجود در اینترنت و.. به یادگیری بپردازید.
تنها مزیتی که میتوان برای این روش نام برد این است که با هزینهای نزدیک به صفر میتوانید یادگیری را شروع کنید. اما آیا این روش مناسبی است؟
واقعیت این است که در این روش باید زمان زیادی را صرف کنید تا مطالب مناسب و مورد نیاز خود را پیدا کنید. زمان زیادی برای درک و آزمایش آنها صرف کنید و در آخر با بروز هرگونه ابهام و مشکل ممکن است از این مسیر یادگیری دلسرد شوید. بنابراین این روش را فقط و فقط زمانی توصیه میکنم که شما از قبل چند زبان برنامه نویسی آشنایی دارید و سطح دانش زبان انگلیسی شما هم خوب است آنوقت مطالعه از منبع اصلی روش خوبی است.
۲- یادگیری با دوره های آموزشی:
یکی از بهترین روشهایی که میتوانید به کمک آن به یادگیری یک زبان برنامه نویسی بپردازید شرکت در دورههای آموزشی و کلاسهای حضوری است. از آنجا که اکنون آموزشهای حضوری برای سلامت شما خطرناک هستند، دورههای آنلاین بهترین گزینه برای این کار است.
اینگونه شما از تجربیات یک مدرس استفاده میکنید، آموزش کاملی دریافت میکنید و مبحثی از قلم نمیافتد و مراحل یادگیری سادهتری خواهید داشت.
منبعی که برای آموزشهای آنلاین معرفی میکنیم، فرادرس است. فرادرس بزرگترین سامانه آموزش آنلاین در کشور است که در آن صدها عنوان آموزش در قالب دورههای آموزشی با قیمتهای بسیار مناسب عرضه شده است. شما عزیزان میتوانید با مراجعه به این سایت از این آموزشها بهره مند شوید.
از اینکه تا پایان مقاله همراه ما بودید از شما سپاسگزاریم، لطفا دیدگاه و سوالات خود را در بخش نظرات مطرح کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
You must be logged in to post a comment.