انواع تکنیک‌های کاربردی گیمیفیکشن در بازاریابی دیجیتال


نویسنده:
چهارشنبه 11 فروردین 1400
تکنیک‌های گیمیفیکشن

استفاده از گیمیفیکشن یکی از راه‌های بسیار تاثیرگذار و موفق برای بازاریابی، برندسازی، مدیریت و… است که می‌تواند میزان تعامل میان برند یک کسب‌وکار با مخاطب را چند برابر کند. به‌این ترتیب باعث می‌شود هم تعداد مشتریان کسب‌وکار افزایش پیدا کرده و هم میزان درگیری آن‌ها با خدمات ومحصولات بیشتر شود. در این مطلب به معرفی تکنیک‌های گیمیفیکشن در بازاریابی خواهیم پرداخت.

پیاده‌سازی گیمیفیکشن در پلن کسب‌وکار

گیمیفیکشن استراتژی و مفهومی است که از ابزارهای سرگرمی برای اهدافی غیر از سرگرمی مانند معرفی یک محصول یا خدمات یک کسب‌وکار استفاده می‌کند. بدین ترتیب با جمع‌آوری عناصر سرگرم‌کننده و به‌کارگیری در پلن‌های استراتژی کسب‌وکار باعث افزایش جذب مشتریان شده و رشد تجاری آن برند را به همراه می‌آورد.

گیمیفیکشن چیست؟ کاربردهای گیمیفیکشن در کسب‌و‌کار

برای آن که استفاده از گیمیفیکشن در سیستم بازاریابی شما بتواند شما را به اهداف مورد نظرتان برساند، باید از تکنیک‌های مختلفی استفاده کنید. کاربردی‌ترین این امکانات شامل موارد زیر می‌باشد:

۱- تکنیک داستان سرایی (Narrative)

بیشتر بازی‌ها با یک داستان شروع می‌شوند که به بازیکن پیش زمینه‌ای در مورد اینکه چرا باید بازی را انجام دهد، می‌دهد. بسیاری از داستان‌ها مربوط به نجات جهان، یک شاهزاده خانم، حل یک پرونده و … است.

یکی از ساده ترین تکنیک‌های گیمیفیکشن در سیستم ارتباط با مشتری، استفاده از یک روایت و داستان جذاب است. داستانی که باعث ‌شود، افراد در حین تعامل با شرکت، محصول یا وب سایت شما، فقط یک مصرف کننده نباشند. بلکه درگیر معنا و مفهوم بالاتری از برند شوند.

برای مثال، محصولی از یک شرکت تولید لباس‌‌های تکنولوژیک برای کودکان را در نظر بگیرید. این شرکت از طریق رابط نرم‌افزاری آنلاین خود و یک داستان فانتزی، ماموریت‌های خیالی برای کودکانی که آن لباس‌ها را می‌پوشند تدارک می‌دید. این داستان به کودک می‌گوید که تو یک جادوگر کوچک هستی و برای اینکه اولین وِرد جادویی خود را بدانی باید 15 بار از پله‌ها بالا و پایین بروی!

۲- تکنیک قهرمان بشریت (Humanity Hero)

اگر بتوانید یک ماموریت در مقیاس بزرگ و جهانی، اضافه کنید به پیشنهاداتی که به مشتری می‌دهید، فروش بسیار بیشتری خواهید داشت. برای این کار می‌توانید کاری که قرار است مشتری یا مخاطبِ شما انجام دهد را به چیزی که دنیا را به مکان بهتری تبدیل می‌کند، متصل کنید.

یک مثال خوب از Humanity Hero برای شرکت TOM’s Shoes است. این شرکت هر بار از آن خرید می‌شود، یک جفت کفش هم به بچه‌های جهان سومی اهدا می‌کند. این حس که شما با خرید یک جفت کفش، به یک نیازمند کمک کرده‌ و یک کفش به او هدیه داده‌اید، احساس خیلی خوبی به شما می‌دهد.

۳- تکنیک الیتیسم (Elitism)

تکنیک الیتیسم یعنی اجازه دادن به مشتریان خود برای تشکیل یک گروه غرورآفرین و خاص بر اساس قومیت، عقاید یا علایق مشترک که باعث می‌شود آن‌ها احساس کنند، بخشی از یک هدف بزرگتر هستند.

الیتیسم، یک غرور گروهی را در ذهن القا می‌کند. به این معنی که هر یک از اعضا سعی می‌کند با انجام اقدامات خاصی منجر به افتخار گروه شود. این گروه همچنین تلاش می‌کند تا رقبای خود را ناامید کند. این امر باعث می‌شود، رقابت بین هر دو گروه و تلاش آن‌ها، بیشتر شود.

حتما مسابقات بین مدرسه‌ای یا دانشگاهی را تجربه کرده‌اید. در این مسابقات چون افراد احساس تعصب و غرور به مدرسه / دانشگاه خود دارند، تلاش می‌کنند که همیشه بهترین و غرورآفرین باشند. حتی افرادی که بازیکن مسابقه نیستند، هم به عنوان طرفدار از تیم حمایت کرده و برای پیروزی‌ تلاش می‌کنند.

۴- تکنیک شانس تازه کاران (Beginner’s Luck)

این تکنیک بر روی ندای درون تمرکز دارد. ندای درون چیزی است که باعث می‌شود افراد فکر کنند در تقدیرشان است که یک کار خاص یا رسالتی را به انجام برسانند. با این تکنیک، افراد فکر می‌کنند که یکی از معدود نفراتی هستند که شانس در خانه‌شان را زده و باید از این فرصت استفاده کنند. همین قرار گرفتن در بین این تعداد محدود از افراد، باعث می‌شود که آن‌ها رغبت بیشتری برای انجام کار از خود نشان دهند.

اگر یک گیمر در اولین روز انجام بازی به طور تصادفی یکی از قدرتمندترین شمشیرهای بازی را بدست آورد که حتی بازیکنان باسابقه هم نمی‌توانستند به راحتی آن را بدست آورند، به احتمال زیاد در بازی می‌ماند تا حتما از آن شمشیر استفاده کند.

۵- تکنیک نهار رایگان (Free Lunch)

تکنیک نهار یکی دیگر از تکنیک‌های گیمیفیکشن می‌باشد. تکنیک نهار رایگان یعنی چیزی را که افراد باید به ازای آن هزینه‌ای پرداخت کنند، رایگان در اختیار شخصی قرار دهید تا او احساس خاص بودن کند. این کار باعث می‌شود فرد بعدا، پرداخت‌های مربوط به آن مورد را بیشتر و با رضایت انجام دهد.

رستوران‌ زنجیره‌ای برزیلی Spoleto با بیش از 200 شعبه در اسپانیا، برزیل و مکزیک از این تکنیک استفاده کرد. او در روز زن به هر بانویی که به آن‌ها می‌گفت من زیبا هستم، یک نهار رایگان می‌داد. این امر به تبلیغ یک پیام مثبت کمک کرد و باعث شد زنان در آن روز احساس خاصی داشته باشند که احتمالاً باعث بازگرداندن آنها در روزهای دیگر نیز می‌شد. زیرا آن رستوران مکانی بود که احساس ویژه‌ای به آن‌ها دست داده بود.

مطالب زیر را حتما بخوانید

اینفوگرافیک چیست و چه کاربردی دارد؟

زمانی‌که یک گوینده موضوع یا اطلاعاتی را برای جمعی از مخاطبان توضیح می‌دهد از روش سنتی استفاده می‌کند. در این...

فیگما چیست؟ معرفی نرم‌افزار فیگما

نرم‌افزار فیگما یکی از بهترین محیط‌های انجام پروژه‌های گرافیکی به صورت تیمی است. ما در این مقاله سعی کردیم به...

اشتباهات رایجی که هر طراح تجربه کاربری ممکن است مرتکب شود!

برای جلوگیری از ترک کردن کاربران از وب‌سایتتان، باید اشتباهات بارزی که در طراحی ux ممکن است انجام دهید را...

بهترین فونت‌های فارسی برای وب‌سایت

قونت استاندارد و زیبا تاثیر زیادی در جذب کاربر برای وب‌سایت شما دارد. در این مقاله ۵ فونت زیبای فارسی...

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید