شاید تاکنون مطالبی راجع به نحوهی رتبهبندی نتایج توسط گوگل شنیده باشید. امروز قصد داریم مهمترین فاکتورهای گوگل برای رتبهبندی سایتها را در سال ۲۰۲۰ بررسی کنیم. قطعاً مطالعه این مطالب و رعایت این اصول، میتواند جایگاه وبسایت شما را در نتایج جستجو بهبود ببخشد.
الگوریتمهای گوگل هر ماه چندین بار آپدیت میشوند و هربار سعی دارند دقیقتر وبسایتها را بررسی و رتبهبندی کنند. ما در این مقاله ۹ مورد از مهمترین فاکتورهای رتبهبندی را بررسی میکنیم. بیشک تمام فاکتورهای رتبهبندی به این ۹ مورد ختم نمیشود.
فاکتورهای گوگل برای رتبهبندی نتایج
۱- بهینهبودن ساختار سایت
شاید از اولین اقدامات سئو بهینهسازی ساختار سایت است. هر وبسایت باید اصول اولیه سئو را در ساختار خود رعایت کرده باشد. این موضوع یک مورد جدید نیست و سالهاست که گوگل به آن توجه دارد. از مهمترین موارد بهینه بودن ساختار سایت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
رسپانسیو بودن قالب سایت: سادهترین انتظاری که یک کاربر در حین جستجو با موبایل دارد، رسپانسیو بودن وبسایت است. گوگل هم با استفاده از الگوریتم mobile first index مشخص کرد که چقدر کارکرد سایت در موبایل با اهمیت است.
بهینه بودن کدهای قالب: یکی از مواردی که شاید زیاد به آن توجه نمیشود همین موضوع بهینهبودن کدها است. اینکه برای هر عنوان و قسمت از چه تگی استفاده شده باشد، ترتیب فراخوانی کدها به درستی باشد و قالب سایت سبک باشد، اهمیت دارد.
۲- بهینه سازی محتوا
استفاده از یک بلاگ و تولید محتوا میتواند آمار بازدید سایت شما را تا چند برابر افزایش دهد. گوگل همیشه به دنبال محتوای ناب و باکیفیت بوده است. به همین دلیل اگر بتوانید برای کاربرانتان محتوای باکیفیت بنویسید گوگل هم قانع خواهید کرد که وبسایت شما را در نتایج بالاتری نمایش دهد.
البته باید با اصول اولیه سئو مقاله آشنا باشید. رباتهای گوگل به دقت محتوای سایت شما را زیرنظر میگیرند و از نظر تراکم کلمهی کلیدی، نحوه نوشتن عنوانها، طول مقاله و … سایت شما را زیرنظر میگیرند. شاید بتوانیم بگوییم بهینه سازی محتوا جزو با اهمیتترین فاکتورهای گوگل برای رتبهبندی نتایج است. ما قبلاً این معقوله را در مقالهی زیر بررسی کردهایم.
دریافت بکلینک موضوعی بوده که گوگل از اوایل کار خود به آن توجه داشته است. دریافت بکلینک باکیفیت میتواند به طرز چشمگیری رتبه سایت شما را بهبود ببخشد. البته همانطور که همیشه گفتهام دریافت بکلینک مانند یک چاقوی دولبه عمل میکند. اگر نتوانید به درستی از آن استفاده کنید و نکات آن را رعایت کنید قطعاً وبسایت شما از نظر سئو آسیب میبیند!
کیفیت یک بکلینک به عوامل مختلفی از جمله ارتباط موضوعی سایت لینک دهنده، میزان لینکهای خروجی هر صفحه، نوع لینک از نظر فالو و نوفالو بودن، انکرتکست یا متن لینک ارتباط دارد. برای بررسی و مطالعه تمامی این موارد بهتر است از مقاله زیر کمک بگیرید.
UX یا تجربهی کاربری موضوع مهمی است که به بازگشت کاربر، افرایش اعتماد، افزایش فروش کمک میکند. اینکه کاربران در وبسایت شما چه احساس و تجربهای دارند، برای یافتن بخشهای موردنیاز خود چقدر آسوده هستند بسیار مهم است. گوگل هم تا حد خوبی میتواند تجربهی کاربری را تخمین بزند!
شاید جالب باشد بدانید گوگل از روی مدت زمان ماندن کاربران در سایت، تعداد صفحاتی که بازدید میکنند، نرخ خروج، و.. تا حدودی تجربهی کاربری را بررسی و در رتبهبندی نتایج از آن استفاده میکند.
۵- سرعت سایت
اولین موضوعی که کاربر با بازکردن صفحهی سایت شما با آن مواجه میشود سرعت است. بنابراین سرعت بارگذاری سایت تاثیر زیادی در تجربهی کاربری دارد و گوگل بسیار به آن توجه دارد. قطعاً سرعت پایین نرخ خروج کاربران را افزایش میدهد و این موضوع میتواند به اعتبارسئو سایت شما آسیب بزند.
مبحثی به نام Social Signal وجود دارد که چندسالی هست از مهمترین فاکتورهای گوگل برای رتبهبندی سایتها محسوب میشود. این روزها که استفاده از شبکههای اجتماعی زیاد است گوگل محبوبیت سایت شما را در آنجا هم بررسی میکند! اینکه چقدر صفحات سایت شما در این شبکهها به اشتراک گذاشته میشود و چقدر ورودی از این طریق دارید، میتواند در این زمینه اثرگذار باشد.
۷- قدمت دامنه
شاید کمی عجیب به نظر برسد اما گوگل به فاکتور قدمت دامنه هم توجه دارد. قطعاً به وبسایتهای تازه تاسیس که هنوز جهت مشخصی ندارند و تازهکار هستند اعتماد کمتری دارد اما اینگونه نیست که آنها را درنتایج نمایش ندهد. الگوریتم گوگل به وبسایتهای تازهکار هم فرصت میدهند و گاهی برای بررسی میزان کلیک و رفتار کاربران آنها را به سطوح بالا در نتایج جستجو منتقل میکنند.
۸- استفاده از https
پرتکل https یک روش رمزگذاری اطلاعات ارسالی کاربران است. زمانی که کاربر اطلاعات خود را در وبسایت شما وارد میکند با فعال بودن گواهی SSL اطلاعات تا رسیدن به سرور رمزنگاری میشوند که این موضوع امنیت اطلاعات کاربران را افزایش میدهد. گوگل هم همیشه امنیت و آسایش کاربر را در اولویت خود قرار میدهد! پس بهتر است برای فعالسازی گواهیSSL وقت را تلف نکنید.
Structure Dataها کدهایی هستند که میتوانند بخشهای مختلف یک صفحه سایت را به گوگل و سایر موتورهای جستجو معرفی کنند. گوگل به شدت عاشق این داده هاست! چرا که کار درک مفهوم صفحات را آسانتر میکند.
قبلا این موضوع را در بخش سئو تکنیکال شرح داده بودیم. برای مطالعه بیشتر مقاله فاکتورهای سئو تکنیکال مراجعه کنید.
دوستان عزیزم امیدوارم این ۹ فاکتور مهم را دست کم نگیرید و آنها را در وبسایت خود رعایت کنید.
عالی بود بازم در این زمینه مطلب بزارید
مرسی اقای جوان از توجهتون