انواع تبلیغات اینترنتی و مزایا و معایب آن


نویسنده:
پنجشنبه 15 اسفند 1398
تبلیغات اینترنتی

قبل از به‌وجود‌ آمدن تبلیغات اینترنتی، بازاریابان تنها از تبلیغات سنتی مانند تبلیغ در تلویزیون، بیلبوردها، روزنامه ها و … استفاده می‌کردند. اما بعدها علاوه بر تبلیغات سنتی، انواع مختلف تبلیغات آنلاین هم به‌وجود آمد مانند تبلیغات بنری، ویدئویی، ایمیلی و … که تقریبا تمام بازاریابان، تبلیغات اینترنتی و آنلاین را در استراتژی فروش خود قرار دادند و یا در آینده نزدیک تصمیم به استفاده از آن گرفتند.

تبلیغات اینترنتی چیست؟

تبلیغات اینترنتی یا تبلیغات آنلاین به تبلیغاتی گفته می‌شود که در بستر اینترنت وجود دارد. اگر شما به سایت‌ها، اپلیکیشن‌ها و یا رسانه‌های اجتماعی مختلف مانند فیس‌بوک، تلگرام، اینستاگرام و … نگاه کنید، تعداد زیادی تبلیغات خواهید دید. امروزه، این نوع تبلیغات یکی از موثرترین راه‌های بازاریابی برای هر برندی است. به‌طورکلی تبلیغات آنلاین راه بسیار خوبی برای ارائه تولیدات یا خدمات یک شرکت به‌صورت کم هزینه و کارآمد می‌باشد.

تاریخچه

تبلیغات اینترنتی برای اولین بار در سال 1994 در سایت Wired.com انجام شد. برای‌اینکار این سایت، فضای محدودی را در نظرگرفته بود. سپس در سال 1995 وب به‌عنوان یک رسانه عمومی پذیرفته شد و این نوع تبلیغات را متناسب با محتوای وبسایت‌ها و علایق مخاطبان، به آن‌ها نمایش دادند.

در سال 1996، تبلیغات اینترنتی رشد چشمگیری پیدا کرد، به‌همین‌دلیل اولین اتاق گفتگوی تجاری را راه اندازی کردند. سپس اولین ابزارهای اندازه‌گیری کیفیت تبلیغات اینترنتی معرفی شد که به‌وسیله آن می‌توانستند تبلیغات اینترنتی را دنبال و مورد ارزیابی قرار دهند.

حال که با مفهوم تبلیغات اینترنتی آشنا شدید به سراغ معرفی انواع تبلیغات اینترنتی می‌رویم.

انواع تبلیغات اینترنتی

۱- تبلیغات بنری

تبلیغات بنری اولین و ساده‌ترین نوع تبلیغات آنلاین است. در این نوع تبلیغات، یک بنر تمام صفحه و یا در سایزهای کوچک تر به مخاطبان نمایش داده می‌شود.

۲- ریپورتاژ آگهی

از بهترین انواع تبلیغات اینترنتی می‌توان به ریپوتاژ آگهی اشاره کرد. در این روش شما مقاله‌‌ای که معرف محصول یا خدمات شماست را در وب‌سایتی منتشر می‌کنید. ضمن اینکه محصول خود را به طور کامل برای گروه خاصی از مخاطب‌ها معرفی کرده‌اید می‌توانید چند لینک هم به صفحه‌ی وب سایت خود درج کنید. دریافت این لینک‌های فالو تاثیر خوبی در سئو وب‌سایت خواهد داشت.

بک‌لینک چیست؟ چه تاثیری در رتبه‌بندی نتایج گوگل دارد؟

۳- تبلیغات ویدئویی

تبلیغات ویدیویی، دسته‌ای دیگر از تبلیغات آنلاین است که شما از طریق یک ویدئوی چند ثانیه‌ای، محصول و یا سرویس خود را به مخاطبانتان معرفی می‌کنید.

۴- تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی

در بازاریابی رسانه‌های اجتماعی شما می‌توانید مخاطبان خود را به صورت هدفمند انتخاب کنید. مثلاً برای تبلیغات در فیس‌بوک می‌توانید سن، علایق، منطقه جغرافیایی، مدرک تحصیلی مخاطبان خود را تعیین کرده و تبلیغ خود را تنها به گروه خاصی از کاربران فیس بوک که به برند شما مرتبط تر هستند، نمایش دهید.

۵- تبلیغات ایمیلی

ایمیل یکی از راه های پرطرفدار تبلیغات آنلاین است که شما به کمک آن می‌توانید از طریق ارسال ایمیل یا ایمیل مارکتینگ به صورت هدفمند به مخاطبان خود، آنها را به استفاده از محصول و یا سرویس خود تشویق کنید.

در نمودار زیر می‌توانید هزینه اختصاص داده شده برای تبلیغات در تلویزیون و شبکه اینترنتی بین سال‌های ۲۰۱۲-۲۰۱۸ را مشاهده نمایید:

تبلیغات اینترنتی چیست؟ مزایا و معایب آن را بشناسید.

مزایای تبلیغات آنلاین نسبت به تبلیغات سنتی

مطابق گزارش‌های مجلات وب، تبلیغات اینترنتی نقش بسزایی در افزایش شناخته شدن نام‌های تجاری در شرایط یکسان دارند.

دسترسی آسان:

تبلیغاتی که در اینترنت نمایش داده می‌شود، در ۲۴ ساعت شبانه‌روز در دسترس می‌باشد که این امر باعث افزایش بینندگان و گسترش فروش می‌شود.

هزینه مقرون‌به‌صرفه:

ارزان‌تر بودن تبلیغات اینترنتی از سایر رسانه‌ها یکی از دلایل اساسی استفاده از این نوع تبلیغات می‌باشد. همچنین این نوع تبلیغات وابسته به زمان و مکان نیست.

مخاطبان هدفمند:

به دلیل قابلیت هدف قرار دادن دقیق و مشخص گروه مخاطبان، می‌توان پیام‌ها را برای جذب نیازها و خواسته‌های معین مخاطبان، طراحی کرد. هنگامی که ما دقیقاً مخاطبان را شناسایی می‌کنیم اطلاعات بهتری در خصوص نیازها و خواسته‌های آنها به دست می‌آید. از این رو پیام موردنظر ما بسیار بهینه‌تر خواهد بود.

تعامل و دسترسی به اطلاعات جامع:

این نوع تبلیغات ارتباط خوبی بین تبلیغ‌کننده و مخاطب ایجاد می‌کند. مخاطبان قادرند پس از مشاهده تبلیغ موردنظر سوالات خود را در مورد محصولات با تبلیغ‌کنندگان مطرح کنند و دسترسی آسانی به اطلاعات کامل و جامع محصولات پیدا می‌کنند. این امر باعث می‌شود تعاملات تجاری افزایش یابد.

قابلیت نظارت آنلاین، ویرایش و بروزرسانی:

تبلیغات اینترنتی دارای ویژگی نمایش، نگهداری و بروز رسانی آسان است که به دلیل دیجیتالی بودن آن می‌باشد به‌این‌ صورت‌که این امکان را فراهم می‌کند، بازاریابان بصورت لحظه‌ای از تعداد بازدید کنندگان و آمار مربوط به مقدار ارسال شده در نوتیفکیشن خود با خبر شوند و در آخر یک گزارش از مقدار ارسال شده و میزان بازدید تبلیغات خود داشته باشند.

معایب تبلیغات آنلاین نسبت به تبلیغات سنتی

محدودیت مخاطبین:

بیشتر کاربران اینترنت در گروه سنی خاصی قرار دارند که این امر موجب کاهش مخاطبین این نوع از تبلیغات می‌شود.

هزینه ساخت:

هزینه تبلیغ در این رسانه به دو بخش تقسیم می شود. هزینه ساخت و هزینه پخش. بازاریابان علاوه بر هزینه‌ای که برای پخش تبلیغ خود پرداخت می‌کنند، برای تولید تبلیغی با کیفیت بالا هم باید از تیم و ابزارهای حرفه ای کمک بگیرند.

ازدحام تبلیغات اینترنتی:

با زیاد شدن تعداد آگهی‌های تبلیغاتی احتمال مورد توجه قرار گرفتن آگهی‌ها به شدت کاهش می‌یابد.

نبود کنترل‌ بر محتوای تبلیغات:

یکی از محدودیتهای تبلیغات اینترنتی فقدان کنترل‌های لازم می‌باشد. زیرا برخی از تبلیغ‌کنندگان با هدف قرار دادن کودکان و نوجوانان با پیامهای تبلیغاتی زیرکانه، سعی در فریب آنان دارند.

با این حال به دلیل مزایای مختلف تبلیغات اینترنتی نمی‌توان از آن چشم بست. برای مشاهده‌ تعرفه انواع تبلیغات اینترنتی در ادمین سایت روی دکمه‌ی زیر کلیک کنید.

مطالب زیر را حتما بخوانید

بازار هدف چیست؟ آشنایی و تعیین نقش بازار هدف در دیجیتال مارکتینگ

زمانی که کسب‌وکار خود را راه اندازی کردید، باید بدانید بازار هدف شما چه کسانی هستند تا متناسب با آن‌ها،...

نحوه اتصال فروشگاه اینترنتی به سایت ترب به چه صورت است؟

اتصال فروشگاه اینترنتی به سایت ترب می‌تواند مزایا مختلفی را در بر داشته باشد. همانطور که می‌دانید وب‌سایت ترب یکی...

چگونه فروش اینترنتی را بالا ببریم؟ ۱۲ اصل برای افزایش فروش آنلاین

افزایش فروش اینترنتی سایت دغدغه‌ی مشترک صاحبان کسب‌وکارهای آنلاین است. هزینه‌های زیادی برای راه‌اندازی، نگهداری و توسعه وب‌سایت خود کرده‌اید...

روش دریافت درگاه پرداخت اینترنتی بعد از تحولات قوانین

یکی از الزامات اصلی یک فروشگاه اینترنتی دارا بودن یک درگاه پرداخت اینترنتی است. در این مقاله سعی شده تا...

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید