آموزش برنامه‌نویسی سی‌شارپ رایگان — از مقدماتی تا پیشرفته


نویسنده:
دسته‌ها: نقد و بررسی
جمعه 26 آذر 1400
آموزش برنامه نویسی سی شارپ رایگان

در این مقاله به آموزش برنامه نویسی سی شارپ رایگان خواهیم پرداخت. از آنجایی که امروزه استفاده از تکنولوژی‌های جدید بسیار مرسوم شده است. اگر در رشته کامپیوتر تحصیل می‌کنید حتما باید به یک زبان برنامه‌نویسی تسلط داشته باشید. برای اینکار زبان‌های مختلفی مانند جاوا، پایتون، سی، سی پلاس پلاس و البته سی‌شارپ وجود دارد. در ادامه این مقاله به بررسی اجمالی زبان محبوب سی شارپ خواهیم پرداخت و البته آموزش چگونگی کدنویسی با استفاده از این زبان را با هم بررسی خواهیم کرد . پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

#C چیست؟ و چه مزایا و معایبی دارد؟

سی‌شارپ یک زبان برنامه‌نویسی شی‌گرا است. از این زبان‌برنامه‌نویسی در حوزه‌های مختلفی استفاده می‌شود. از جمله آن‌ها می‌توان به تولید برنامه‌های دسکتاپ اشاره کرد. ایجاد برنامه‌های دسکتاپ یکی از اصلی‌ترین اهداف سی‌شارپ بوده است. اما در حال حاضر می‌توان از این زبان برنامه‌نویسی قدرتمند در حوزه‌های مختلفی مانند وب، تولید برنامه‌های تحت اندروید، سوکت‌نویسی تحت شبکه و بسیاری از موارد دیگر استفاده کرد.

همانطور که می‌دانید بهترین راه برای یادگیری استفاده از فیلم آموزشی است. برای تهیه فیلم آموزشی می‌توانید مبحث مورد علاقه خودتان را در سطح اینترنت جستجو کنید. از این رو وبسایت فرادرس که یکی از بهترین موسسات آموزشی در ایران است یک سری دوره‌های آموزشی حرفه‌ای در حوزه‌های مختلف تدارک دیده است که می‌توانید برای یادگیری از آنها استفاده کنید. یکی از این دوره‌‌ها آموزش سی‌شارپ است. برای دریافت آموزش سی‌شارپ می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید.

مزایای زبان برنامه نویسی سی شارپ:

1.شی گرا بودن:

اولین و مهم‌ترین مزیت سی‌شارپ نسبت به دیگر زبان‌های برنامه‌نویسی شی‌گرا بودن آن است. زبان‌‌هایی مانند سی‌پلاس پلاس ترکیبی از شی گرا و رویه گرا هستند. اما زبان سی‌شارپ صرفا شی‌گرا است. این مزیت تاثیر زیادی در ایجاد پروژه‌های مختلف ایجاد می‌کند.

2.امنیت:

یکی دیگر از مزای خوب سی‌شارپ امنیت بالای آن نسبت به دیگر زبان‌های برنامه‌نویسی است. استفاده از این زبان‌ برنامه‌نویسی می‌تواند تا حد زیادی از خطرات حمله‌های مختلف هکرها از شما محافظت کند.

3.مدیریت خوب حافظه:

از جمله مزایای خوب زبان برنامه‌نویسی سی‌شارپ نسبت به ++C این است که برنامه‌نویس دیگر نگرانی بابت مشکل از دست دادن حافظه ندارد. این مسئله یک مشکل بسیار بزرگ برای برنامه‌نویسان ++C به حساب می‌آید.

4.حل مشکل کنترل نسخه:

در زبان برنامه‌نویسی سی‌شارپ مفهوم اسمبلی مسئله کنترل نسخه را به خوبی حل می‌کند. این موضوع یک مزیت بسیار بزرگ برای این زبان برنامه‌نویسی به حساب می‌آید.

5.توسعه آسان:

یکی دیگر از مزایای خوب این زبان برنامه نویسی توسعه آسان در آن می‌باشد. وجود کتابخانه‌های غنی اجرای بسیاری از توابع را آسان می‌کند.

6.کراس‌پلتفرم بودن:

در حقیقت بزرگترین مزیت سی‌شارپ کراس‌پلتفرم بودن آن است. شما می‌توانید با یادگیری این زبان برنامه‌نویسی بر روی اکثر پلتفرم‌های مختلف مانند IOS ، Android، windows و حتی لینوکس اقدام به ایجاد برنامه‌های کاربردی کنید. این موضوع یک مزیت بسیار بزرگ برای این زبان برنامه‌نویسی به حساب می‌آید.

معایب زبان برنامه نویسی سی شارپ:

تا اینجای مقاله آموزش برنامه نویسی سی شارپ رایگان با این زبان برنامه‌نویسی به طور کامل آشنا شدیم. همچنین مزایای این زبان را با هم بررسی کرده‌ایم. در ادامه این مقاله می‌خواهیم به معایب سی‌شارپ بپردازیم.

انعطاف پذیری پایین:

از جمله معایب بزرگ زبان برنامه‌نویسی سی‌شارپ این است که یک برنامه نویس نمی تواند کارهای سطح پایینی مانند تعامل مستقیم با سخت افزار از طریق درایورها و سیستم عامل انجام دهد. این موضوع می‌تواند مشکل زیادی را برای برنامه‌نویسان در پرو‌ژه‌های مختلف ایجاد کند.

وابستگی بیش از حد به net.:

این زبان برنامه‌نویسی دارای یک کامپایلر مستقل نیست که بتواند به راحتی حداکثر سطوح زبان را به معماری سخت افزاری زیربنایی یک اسمبلر خالص تفسیر کند. این موضوع می‌تواند یک عیب بسیار بزرگ برای این زبان برنامه‌نویسی به حساب بیاید چرا که کاربران را بسیار به فریمورک net. وابسته می‌کند.

اگر علاقه‌مند به یادگیری برنامه‌نویسی در فریمورک اندروید هستید می‌توانید از طریق لینک زیر به یک مجموعه کامل آموزش برنامه‌نویسی اندروید دسترسی داشته باشید.


آماده سازی نرم‌افزار visual stodio code برای ک نویسی سی شارپ:

سعی کنید ابتدا از مطمئن شوید نرم‌افزار vs code به درستی نصب شده است. همچنین برای نصب این نرم‌افزار می‌توانید از سایت این نرم‌افزار به راحتی آنرا دانلود و نصب کنید. تنها کافیست نسخه متناسب با سیستم خودتان را دانلود و نصب کنید. نصب این نرم‌افزار نکته خاصی ندارد.

اولین قدم برای کدنویسی سی‌شارپ در vscode نصب کردن netcore. می‌باشد. برای اینکار می‌توانید به راحتی به سایت این نرم‌افزار مراجعه کنید یا از طریق سایت‌های دانلود ایرانی اقدام کنید. در تصویر دو فایل sdk و Runtime را مشاهده می‌کنید. برای اینکه بتوانید زبان‌ برنامه‌نویسی سی‌شارپ را بر روی سیستم خودتان اجرا کنید باید هر دوی آن‌ها را دانلود کنید. این دو فایل حجم زیادی را ندارند.

آموزش برنامه نویسی سی شارپ رایگان

حال باید شروع به نصب net core sdk. کنید. برای اینکار بر روی فایل دانلود شده راست کلیک کرده و Run as Administrator کلیک کنید.

بعد از شروع نصب صفحه زیر برای شما نمایش داده می‌شود. بر روی دکمه install کلیک کنید.

آموزش برنامه نویسی سی شارپ رایگان

بعد از زدن کلید install کمی صبر کنید تا مراحل نصب طی شود. سعی کنید در هنگام نصب به هیچ عنوان کامپیوتر خودتان را خاموش نکنید.

بعد از اتمام مراحل نصب می‌توانید پنجره زیر را مشاهده کنید. بر روی دکمه close کلیک کنید.

آموزش برنامه نویسی سی شارپ رایگان

حال باید نرم‌افزار net core Runtime. را اجرا کنید. نصب این نرم‌افزار نیز نکته خاصی ندارد. تنها کافیست چند بار بر روی دکمه next کلیک کنید.

بعد از نصب نرم‌افزارهای گفته شده نیازمند دو افزونه هستید. نام این دو افزونه #C و همچنین افزونه (C# extention ) است. برای نصب این افزونه‌ها مراحل زیر را طی کنید.

برای نصب افزونه‌ها دو راه وجود دارد. راه اول استفاده از خود وبسایت ویژوال استودیو کد است. همچنین می‌توانید از منوی سمت چپ صفحه گزینه extention را کلیک کرده و افزونه مورد نظر را دریافت کنید.

برای نصب افزونه از طریق خود نرم‌افزار vscode کافیست بر روی علامت مشخص شده در تصویر کلیک کنید.

آموزش برنامه نویسی سی شارپ رایگان

در نوار جستجو در بالای صفحه عبارت #C را تایپ کرده و منتظر بمانید تا افزونه‌های مورد نظر برای شما به نمایش در بیاید. سپس باید بر روی دکمه install همانطور که در عکس مشخص شده است کلیک کنید. دقت داشته باشید که در این حالت باید اینترنت شما متصل باشد. همچنین نباید در حین انجام مراحل نصب اینترنت خودتان را قطع و یا کامپیوتر خودتان را Restart کنید چون ممکن است خطاهای مختلفی به وجود بیاید.

آموزش برنامه نویسی سی شارپ رایگان

یکی دیگر از زبان‌های برنامه‌نویسی محبوب زبان جاوا می‌باشد. برای یادگیری این زبان برنامه‌نویسی می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید.

ایجاد اولین برنامه‌ به زبان سی شارپ در ویژوال استودیو کد:

تا این قسمت از مقاله آموزش برنامه نویسی سی شارپ رایگان به صورت کلی با زبان برنامه‌نویسی سی‌شارپ و نحوه کانفیگ کردن نرم‌افزار visual stodio code برای برنامه‌نویسی سی‌شارپ تا حد کافی آشنایی پیدا کرده‌اید. حال برای اینکه بتوانید با این زبان‌برنامه‌نویسی قدرتمند کدنویسی را آغاز کنید باید یک پروژه جدید ایجاد کنید.

برای اینکار کافیست بر روی دایرکتوری مورد نظر خودتان یک پوشه جدید ایجاد کنید. پوشه جدید را وارد نرم‌افزار vscode کنید. شما می‌توانید این کار را از طریق drag and drop انجام دهید.

بعد از ایجاد یک فولدر جدید باید یک ترمینال جدید باز کنید. بر روی فایل مورد نظر راست کلیک کنید سپس گزینه open in new integrated terminal را انتخاب کنید.

حال باید دستور زیر را در کنسول نرم‌افزار vscode تایپ کرده و اجرا کنید.

آموزش برنامه نویسی سی شارپ رایگان

بعد از اجرای دستور بالا یک پروژه سی‌شارپ جدید برای شما ایجاد می‌گردد که می‌توانید از آن استفاده کنید. اگر مراحل گفته شده را به درستی طی کرده باشید صفحه نرم‌افزار ویژوال استودیو کد به شکل زیر برای شما نمایش داده خواهد شد.

برای اطمینان از عملکرد صحیح نرم‌افزار کد زیر را در فایل ایجاد شده تایپ کنید. کد گفته شده را باید در فایل program.cs تایپ کنید.

خروجی کد گفته شده به شکل زیر خواهد بود.

آموزش برنامه نویسی سی شارپ رایگان

شروع آموزش سی شارپ:

در این بخش از مقاله آموزش برنامه نویسی سی شارپ رایگان می‌خواهیم به طور کلی با چند دستور در زبان برنامه‌نویسی سی‌شارپ آشنا شویم. بدون شک این بخش از مقاله مهم‌ترین قسمت یادگیری زبان برنامه‌نویسی سی شارپ است. در این مقاله ما قصد داریم به طور کلی با این زبان برنامه‌نویسی آشنا شویم. همچنین اگر علاقه‌مند به این زبان برنامه‌نویسی هستید ما یک دید کلی از این زبان برنامه‌نویسی به شما خواهیم داد. پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

اما قبل از اینکه وارد کدنویسی این زبان برنامه‌نویسی شویم بهتر است بدانید که یکی دیگر از زبان‌های برنامه‌نویسی مجبوب در دنیا زبان سی پلاس پلاس می‌باشد. برای یادگیری این زبان برنامه‌نویسی به لینک زیر مراجعه کنید.

وارد پروژه‌ای که در بخش قبلی ایجاد کرده‌ایم شوید.

ساختار کلی برنامه ها در سی شارپ:

ساختار کلی کدهای موجود در زبان سی‌شارپ به شکل زیر است.

کد گفته شده در خط اول به این معنی است که ما می‌توانید از فضای نام System استفاده کنیم.

در خط بعدی ما یک فضای نام به اسم Adminesite برای خودمان ایجاد کرده‌ایم.

خط 5 مربوط به ایجاد یک کلاس جدید به اسم پروگرم است. همچنین در داخل کلاس ایجاد شده تابع main که اصلی‌ترین تابع برنامه‌ها در سی‌شارپ است را تعریف کرده‌ایم.

دستور بالا رشته Adminesite را در ترمینال نمایش می‌دهد. تمامی دستوراتی که در بدنه main نوشته شوند اجرا خواهند شد. اگر یک تابع بنویسید باید آن تابع را نیز در بدنه main فراخوانی کنید تا بتوانید خروجی مورد نظرتان را مشاهده کنید.

همچنین شما می‌توانید عبارات مختلفی را در WriteLine وارد کنید و در خروجی مشاهد کنید.

به عنوان مثال این تابع می‌تواند مقدار عددی را در خروجی نمایش دهد.

البته دقت داشته باشید که تمامی این مقادیر در کنسول به صورت رشته‌ای خواهند بود.

ایجاد کامنت:

کامنت‌ها خطوطی هستند که عموما برای توضیحاتی در بخش‌هایی از کدها استفاده می‌شوند. معمولا این خطوط توسط کامپایلرها نادیده گرفته می‌شوند. در زبان برنامه‌نویسی سی‌شارپ کامنت‌ها به دو صورت چند خطی و تک خطی قابل گذاشتن هستند.

شما می‌توانید به سادگی طریقه ایجاد کامنت‌ها را از طریق مثال زیر درک کنید.

همانطور که در مثال بالا مشاهده می‌کنید استفاده از کامنت‌ها کار بسیار ساده‌ای است.

ایجاد متغیرها:

متغیر‌ها عموما به ظرف‌هایی گفته می‌شود که برای نگه‌داری داده‌ها استفاده می‌شود. برای ایجاد متغیرها در سی‌شارپ باید ابتدا نوع آن را تعیین کنید.

انواع متغیرها در زبان سی‌شارپ به شرح زیر است:

int: برای تعریف اعداد بدون اعشار از آن استفاده می‌شود. محدوده آن بین 123 تا 123- می‌باشد.

double: برای ذخیره اعداد اعشاری از آن استفاده می‌گردد. محدوده آن بین 19.99 تا 19.99- است.

Char: برای نگه‌داری کاراکتر‌های منفرد از آن استفاده می‌گردد.

String: برای نگه‌داری عبارت‌های رشته‌ای استفاده می‌گردد. مانند “Adminsite”

bool: برای نگه‌داری دو مقدار true , false استفاده می‌شود.

برای استفاده از متغیر‌ها باید ابتدا نوع آن را تعیین کرده و سپس نام متغیر را تعیین کنید. همچنین می‌توانید به متغیر مورد نظرتان مقدار بدهید. برای اینکار می‌توانید از علامت = استفاده کنید.

همانطور که تا اینجای مقاله آموزش برنامه نویسی سی شارپ رایگان با هم دیدیم در پایان هر خط باید یک ; بگذاریم. دقت داشته باشید که استفاده نکردن از این کاراکتر می‌تواند موجب بروز خطا شود.

همچنین شما می‌توانید متغیر‌ها را در خروجی با یکدیگر ترکیب کنید.

به مثال زیر توجه کنید.

در مثال گفته شده دو متغیر a , b با استفاده از عملگر + با یکدیگر ترکیب شده‌اند. عملگرهای مختلف را می‌توانید به همین شکل در زبان برنامه‌نویسی سی‌شارپ استفاده کنید. به مثال زیر توجه داشته باشید.

آموزش برنامه نویسی سی شارپ رایگان
خروجی کد بالا

در مثال گفته شده یک ماشین حساب بسیار ساده با استفاده از مباحثی که تا الان با یکدگیر آموختیم ایجاد کرده‌ایم.

سخن آخر:

ما در تیم ادمین سایت در این مقاله سعی داشته‌ایم شما کاربر عزیز را در مسیر یادگیری زبان برنامه‌نویسی سی‌شارپ قرار دهیم. امیدوارم در طول این مقاله به زبان برنامه‌نویسی سی‌شارپ علاقه‌مند شده باشید.

همانطور که گفته شد بهترین راه برای یادگیری استفاده از فیلم آموزشی است. فرادرس که یکی از بهترین منابع آموزشی در ایران است یک سری دوره آموزشی در زمینه‌های مختلف تدارک دیده است که می‌توانید از هر کدام از آن‌ها که علاقه‌مند بودید استفاده کنید. لازم به ذکر است که یکی دیگر از زبان‌های برنامه‌نویسی محبوب در دنیا و یا به عبارت دیگر محبوب‌ترین زبان‌ برنامه‌نویسی دنیا زبان c می‌باشد. برای یادگیری این زبان برنامه‌نویسی می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید.

در صورتی که از مطالعه این مقاله لذت بردید حتما مارا از انتقادات و پیشنهادات خودتان با خبر کنید.

مطالب زیر را حتما بخوانید

آموزش تصویری sql server 2016 به صورت گام به گام

یکی از موضوعاتی که دنیای الکترونیک با آن درگیر شده است ذخیره سازی اطلاعات می‌باشد. یکی از راه‌های ذخیره سازی...

هر آنچه که برای تشکیل تیم برنامه‌ نویسی باید بدانید

برای تشکیل یک تیم برنامه‌نویسی چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟ چرا باید یک تیم برنامه نویسی تشکیل دهیم؟ افراد...

چگونه تدریس آنلاین کنیم؟ نحوه درآمدزایی از طریق آموزش‌های الکترونیکی

اگر می‌خواهید بدانید چگونه می‌توان از طریق آموزش آنلاین کسب درآمد کرد، در این مطلب همراه ما باشید!

ساخت لینک بایو اینستاگرام و کارت ویزیت آنلاین با بهلینک

در این مقاله از سری مقالات نقد و بررسی قصد داریم وب‌ سایتی به نام بهلینک را بررسی کنیم. این...

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید