آموزش ionic| فریمورک Ionic چیست و چگونه می‌توان از آن استفاده کرده کرد؟


نویسنده:
دسته‌ها: نقد و بررسی
سه شنبه 23 شهریور 1400
آموزش ionic

در این مقاله به آموزش فریمورک ionic خواهیم پرداخت. ionic یکی از معروف‌ترین فریمورک‌های توسعه ui است. این فریمورک با استفاده از html ,css ,javascript یک فضای کاملا انعطاف‌پذیر برای تولید اپلیکیشن‌ها در سیستم‌عامل‌های مختلف ایجاد کرده است. این فریمورک کاملا رایگان و متن‌باز بوده و کار کردن با آن بسیار ساده است. به طور کلی می‌توان گفت ionic یکی از بهترین فریمورک‌های طراحی ui در بازار است.

اصطلاحات کلی:

در هنگام مطالعه این مقاله ممکن است از اصطلاحاتی استفاده شود که شما کاربر عزیز برای اولین بار با آن‌ها مواجه می‌شوید. سعی شده است در این مقاله تا حد امکان از اصطلاحات سخت استفاده نشود اما برای یادگیری بهتر چند اصطلاح پرکاربرد را برای شما کاربر عزیز لیست کرده‌ایم. در ادامه این مقاله به معرفی و آموزش ionic خواهیم اما قبل از شروع بهتر است با چند اصطلاح پرکاربرد در این زمینه بیشتر آشنا شویم:

1-BackEnd , FrontEnd چیست؟

 آموزش ionic اصطلاحات backend , front end

طراحی و توسعه هر نرم‌افزاری در دنیای تکنولوژی دو بخش دارد یکی frontend که هر آن چیزی است که کاربر می‌بیند و یا به اصطلاح قابل لمس است. به عنوان مثال در طراحی وب‌سایت طراحی قالب جزء طراحی frondend محسوب می‌شود. کدهای استفاده شده در طراحی FrontEnd معمولا html , css , javascript است.

اما BackEnd کاملا در نقطه مقابل FrontEnd قرار دارد یعنی هر آن چیزی است که عملکرد وب‌سایت را تعریف می‌کند اما برای کاربر قابل لمس نیست. زبان‌های مورد استفاده برای BackEnd معمولا پایتون ، جاوا ، سی پلاس پلاس ، سی ، پی اچ پی و … است.

اگر به طراحی backend علاقه‌مند هستید و دوست دارید این زبان‌ها را یاد بگیرید می‌توانید به آموزش برنامه نویسی در فرادرس که در ابتدا معرفی شد مراجعه کنید. در این وب‌سایت آموزش‌های زیادی در حوزه‌های مختلف وجود دارد که برخی از آن‌ها رایگان و برخی دیگر نیاز به پرداخت هزینه دارند.

اگر بخواهیم مثال دیگری در تفاوت برنامه‌نویسی backend , frontend بزنیم برنامه‌نویسی اندروید مورد مناسبی است. برنامه‌نویس در پلتفرم اندروید هم مانند هر پلتفرم دیگری دو بخش backend , frontend دارد. در بخش frontend با استفاده از زبان xml به طراحی ui برنامه می‌پردازیم اما در بخش backend تمرکز اصلی برنامه‌نویس بر روی عملکرد صحیح نرم‌افزار می‌باشد.

2-platform چیست؟

آموزش ionic پلتفرم چیست

در یک تعریف کلی platform ترکیبی از سخت‌افزار و نرم‌افزار است که در زمینه‌های مختلف از آن استفاده می‌شود. پلتفرم گروهی از تکنولوژی‌ها است که برای توسعه سایر نرم‌افزارها،فناوری‌ها،فرآیندها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

یک پلتفرم رایانه‌ای که به آن پلتفرم دیجیتال یا پلت فرم محاسباتی نیز گفته می‌شود به طور کلی فقط به سیستم عامل و سخت افزار رایانه اشاره دارد.

نمونه‌ای از یک پلت‌فرم محاسباتی یک لپ تاپ مدرن است که از ویندوز به عنوان یک سیستم عامل استفاده می کند. مثال دیگر می‌تواند یک کامپیوتر اپل با سیستم عامل Mac OS X باشد. همانطور که گفته شد ionic هم یک پلتفرم است که برای طراحی ui با استفاده از زبان‌های html,css, javascript از آن استفاده می‌شود. در ادامه این مقاله به تعریف کلی این پلتفرم نرم‌افزاری خواهیم پرداخت.

ionic چیست؟

ionic چیست

ionic یک پلتفرم است که با استفاده از زبان‌های html,css,java script ایجاد برنامه‌های تحت‌وب و گوشی را آسان می‌کند. این پلتفرم متن‌باز بوده و استفاده از آن رایگان است.ionic دارای یک کتابخانه غنی از بلوک‌های اصلی و اجزای ui است. اگر به دنبال ایجاد یک برنامه تحت وب یا تلفن همراه زیبا و بدون دغدغه هستید این پلتفرم بسیار برای شما مناسب است.

اجزای وب در این فریمورک با هر فریمورک دیگری مانند vue , react , angular سازگاری دارد و می‌توانید از کتابخانه‌ها و فریمورک‌های جاوا اسکریپت درپروژه خود استفاده کنید. ionic یکی از قدیمی‌ترین پلتفرم‌های طراحی ui است که در سال 2012 تاسیس شد. در حال حاظر پلتفرم ionic یکی از محبوب‌ترین پلتفرم‌های توسعه ui در جهان است.

Ionic توسط یک جامعه پر جنب و جوش ایجاد شده است که بیش از 5 میلیون توسعه‌دهنده در بیش از 200 کشور جهان از آن پشتیبانی می‌کنند و از یکی از محبوب‌ترین پلتفرم‌های برنامه منبع باز در جهان پشتیبانی می کند.

این فریمورک محبوب به طور کامل بر روی ui ،ux تمرکز دارد. استفاده از اجزای مختلف صفحه مانند تعاملات ، حرکات ، انیمیشن‌ها در این فریمورک بسیار آسان است. از خصوصیات خوب ionic یادگیری آسان آن است. اگر در یک تیم برنامه‌نویسی فعالیت دارید که افراد تازه‌کار به آن وارد شده‌اند می‌توانید به سادگی به آن‌ها کار با این ابزار محبوب را آموزش دهید.

این فریمورک پیشرفته دارای یک document بسیار قوی است که به راحتی می‌توان از آن به عنوان منبع استفاده کرد. وبسایت‌های زیادی در این حوزه مقالات و آموزش‌های مختلفی را ایجاد کرده‌اند. شما می‌توانید با یک جستجو ساده در اینترنت به آموزش‌های بی شماری دسترسی پیدا کنید. یکی از بهترین آن‌ها مقاله آموزش فریمورک ionic است.

مزایا و معایب ionic:

ionic مانند دیگر فریمورک‌های برنامه‌نویسی دارای مزایا و معایب زیادی است که در ادامه مقاله آموزش ionic به چند مورد از آن‌ها اشاره می‌کنیم. قبل از اینکه به سراغ مزایا و معایب این پلتفرم برنامه نویسی برویم باید به شما بگویم که این ابزار در ابتدا برای طراحی صفحات وب ایجاد شده بود. اما در حال حاظر یک پلتفرم بسیار قدرتمند هم در زمینه طراحی صفحات موبایل و هم در زمینه طراحی صفحات وب است.

مزایا:

آموزش ionic مزایا
  1. یکبار بنویس و همه جا اجرا کن: این ابزار قدرتمند توسعه دهنده یا برنامه‌نویس را قادر می‌سازد که پایگاه کد را هم برای نسخه وب و هم برای تلفن همراه خود استفاده کند. البته در اینجا منظور از وب نسخه وب تلفن همراه می‌باشد. این قابلیت موجب می‌شود که برنامه‌نویس frontend سریع‌تر به هدف خود برسد. در این حالت شخص برنامه‌نویس با یکبار کدنویسی دو نیاز را در پروژه رفع می‌کند. همچنین در هزینه‌های پروژه و همچنین زمان تحویل نقش بسزایی دارد.

  2. عملکرد عالی: ionic با تمرکز بر عملکرد بهترین رفتار را در جدیدترین دستگاه‎‌های اندرویدی از خود نشان می‌دهد. این ابزار محبوب با حرکات بهینه لمسی باعث ایجاد بهترین ux برای کاربر می‌شود. این پلتفرم با جدیدترین گوشی‌های هوشمند کاملا سازگار بوده و در هنگام استفاده ، کدنویس یا توسعه دهنده هیچگونه نگرانی بابت سازگاری در دستگاه‌های مختلف را نخواهد داشت.

  3. ظاهری زیبا: پلتفرم ionic به گونه‌ای طراحی شده است که فارغ از سخت‌افزار به صورت کاملا زیبا و دلخواه کاربر نرم‌افزار را به نمایش بگذارد. با استفاده از اجزای از پیش طراحی شده می‌توانید به راحتی نرم‌افزار مورد نظر خود را طراحی کنید. این ابزار با استفاده از تکنیک‌های پیشرفته ظاهری زیبا را به هر کاربری با هر دستگاهی نمایش می‌دهد.

  4. سازگاری با فریمورک‌های دیگر: همانطور که گفته شد در هنگام استفاده از پلتفرم ionic می‌توانید از بقیه پلتفرم‌های جاوااسکریپت به صورت همزمان استفاده کنید. در هنگام کدنویسی دیگر نیاز نیست نگران سازگاری این پلتفرم‌ها با یکدیگر باشید چرا که ابزار حرفه‌ای ionic با تمامی فریمورک‌های جاوا اسکریپت سازگاری کامل دارد.

  5. CLI: یک خط فرمان است که یک سری دستورات در اختیار کاربر قرار می‌دهد. با استفاده از این خط فرمان علاوه بر قابلیت نصب و بروزرسانی، ابزارهای ساخت و اشکال زدایی را هم در اختیار کاربران قرار می‌دهد. با استفاده از این ابزار زمان ایجاد پروژه افزایش می‌یابد. برنامه‌نویسان می‌توانند با استفاده از خط فرمان بسیاری از کارهای زمان‌بر را به سرعت انجام دهند.

  6. سادگی در یادگیری: یادگیری چگونگی استفاده از این فریمورک بسیار ساده است و مدت زمان بسیار کوتاهی می‌توانید کار با این ابزار را یاد گرفته و آن را آموزش دهید. این امر در کارهای تیمی که نیاز به آموزش به اعضا را دارد بسیار مهم است. همچنین با صرف مدت زمان بسیار کوتاه‌تری نسبت به بقیه فریمورک‌ها می‌توانید کار کردن با ionic را یاد بگیرید و از آن کسب در آمد کنید.

تا کنون به مزایا اصلی در فریمورک ionic اشاره کردیم اما ممکن است در تیم برنامه‌نویسی شما افراد تازه‌کار زیادی حضور داشته باشند که از سطح علمی پایینی برای کار برنامه‌نویسی وب برخوردار باشند. برای این‌کار شما می‌توانید خودتان دست به کار شوید و این افراد را تا حد امکان آموزش دهید. اما این کار ممکن است هزینه زیادی را از شما بگیرد همچنین زمان زیادی را برای این افراد باید صرف کنید. اما راهکارهای بهتری هم وجود دارد.

کافیست لینک مسیر یادگیری برنامه‌نویسی را در اختیار اعضای تازه تیم قرار دهید تا آن‌ها به صورت کاملا خودآموز به این حرفه مشغول شوند. همچنین این کار هزینه‌های بسیاری را در تیم شما کاهش می‌دهد.


معایب:

آموزش ionic معایب
  1. تضاد افزونه‌ها با یکدیگر: برخی از افزونه‌های موجود در این فریمورک ممکن است در هنگام استفاده با یکدیگر سازگاری لازم را نداشته باشند. اما استفاده از این افزونه‌ها برای رفع کمبود ویژگی‌های موجود کاملا ضروری هستند. با اینکه ممکن است این مورد خیلی کم اتفاق بیافتد. اما باید در هنگام استفاده به این نکته توجه لازم را داشته باشید و در هنگام رخ دادن یک خطا آن را در نظر بگیرید. اگر بین دو افزونه دچار مشکل شدید سعی کنید افزونه‌های دیگری را جایگزین هر دو کنید. رفع خطا زمانی که دو افزونه با یکدیگر سازگاری ندارند بسیار سخت است.

  2. خطایابی سخت: یکی از مواردی که ممکن خیلی برای شما در هنگام استفاده از این فریمورک چالش برانگیز باشد سخت بودن خطایابی است. علت این موضوع پیغام خطای نامشخص است. ممکن است در هنگام استفاده از این ابزار خطایابی خیلی بیشتر از پیش‌بینی شما زمان ببرد پس باید به این موضوع توجه لازم را داشته باشید.
    سعی کنید قبل از شروع پروژه زمان بیشتری را برای خطایابی محصولات در نظر بگیرید. با اینکار زمان تحویل پروژه مشکل زمانبندی را نخواهید داشت. اگر در هنگام کار با این پلتفرم به خطا برخورد کردید که برایتان نا مفهوم است کافیست اگر چیزی خراب شد، مخزن را در یک پوشه جدید کلون کنید، npm install را اجرا کرده و دوباره بسازید. با این کار در 90% از موارد خطا رفع خواهد شد. در غیر اینصورت بهتر است قبل از هر کاری در اینترنت جستجو کنید.

آموزش ionic :

در مقاله آموزش ionic تاکنون با اصطلاحات رایج در این حوزه آشنا شدیم همچنین با مزایا و معایب این فریمورک برنامه‌نویسی به صورت کامل آشنا شدیم. هدف اصلی تیم ما از این مقاله معرفی کامل این فریمورک و آشنایی با قابلیت‌های خوب است فریمورک بود. در ادامه قصد داریم به نحوه نصب و همچنین طریقه استفاده از این پلتفرم محبوب بپردازیم.

نحوه نصب:

همانطور که می‌دانید به کمک ionic شما توانایی ایجاد یک نرم‌افزار multiplatform را دارید. برای نصب این ابزار در ابتدا باید node js را بر روی سیستم خود نصب کنید. در این آموزش ما قصد داریم نصب این ابزار را بر روی ویندوز آموزش دهیم. در سیستم خود powershell را باز کنید. برای اینکار کلیدهای ترکیبی crtl+r را بزنید. در کادری که برای شما باز می‌شود کلمه powershell را تایپ کنید.

اگر node js را به درستی نصب کرده باشید می‌توانید به راحتی از طریق npm ابزار ionic را نصب کنید. برای اینکار طبق عکس باید ابتدا دستور زیر را وارد کنید.

آموزش نصب ionic

بعد از نصب کامل ionic باید یک پروژه جدید ایجاد کنید برای این کار از دستور زیر استفاده می‌کنیم.

در دستور بالا adminesite نام پروژه و tabs نوع پروژه می‌باشد. به طور کلی در ionic سه حالت کلی برای پروژه‌ها وجود دارد.

انواع نوع صفحات در ionic

tabs: طرح بندی بر اساس زبانه ها است.

sidemenu: طرح بندی مبتنی بر sidemenu است.

blank: یک پروژه خالی با یک صفحه واحد است.

شما می‌توانید پروژه ایجاد شده را با استفاده از یک ادیتور باز کنید. پیشنهاد می‌شود برای این کار از visual studio code استفاده کنید. ادیتور vscode کاملا رایگان بوده و توسط شرکت مایکروسافت ارائه شده است. با استفاده از این ادیتور شما می‌توانید به محیط command هم دسترسی داشته باشید. بعد از باز کردن پروژه با استفاده از این ادیتور می‌توانید به صورت زنده پروژه خود را در یکی از مرورگرهای صفحات وب مانند کروم مشاهده کنید. این یکی مزیت بزرگ است چرا که هیچ نیازی به استفاده از شبیه‌سازهای اندرویدی ندارید. اگر تاکنون از یک شبیه‌ساز اندرویدی استفاده کرده باشید می‌دانید که اجرا کردن آن‌ها نیاز به سخت‌افزار خاص خود را دارد.

فایل‌ها در یک پروژه در ionic

در سمت راست صفحه می‌توانید به فایل‌های مربوط به پروژه دسترسی داشته باشید. توضیح هر کدام از این فایل‌ها خود نیازمند یک مقاله جداگانه است. برای اجرای پروژه و دیدن پروژه در قسمت terminal دستور زیر را وارد کنید.

با استفاده از این دستور می‌توانید به نمای کلی اپلیکیشن دسترسی داشته باشید و در مرورگر خودتان آن را به صورت زنده مشاهده کنید.

جمع‌بندی درباره اینکه فریمورک ionic چیست و چگونه می‌توان از آن استفاده کرد؟:

ionic یکی از بهترین ابزارهای تولید ui است با استفاده از این ابزار به راحتی برای می‌توانید یک نمای زیبا برای نرم افزار خود تولید کنید. اگر نیاز به ابزار آموزشی برای کارکنان تیم خود و یا حتی خودتان داشتید می‌توانید از وب‌سایت فرادرس به عنوان یک منبع آموزشی مناسب استفاده کنید این وب‌سایت آموزش بسیار حرفه را در زمینه برنامه‌نویسی وب را در خود دارد با استفاده از این آموزش‌ها می‌توانید سطح علمی خود و افراد تیم را تا حد لازم افزایش دهید. حتما انتقادات و پیشنهادات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

مطالب زیر را حتما بخوانید

راه های کسب درآمد از سایت در ایران

با ایجاد کسب‌وکارهای آنلاین، راه‌های بسیاری برای کسب درآمد از این راه به‌وجود آمده است که در این مقاله به...

نصب ویژوال استودیو – راهنمای گام به گام و مصور

در این مقاله به آموزش نصب ویژوال استودیو خواهیم پرداخت. ویژوال استودیو یک IDE برای برنامه‌نویسی است که می‌توان با...

آموزش تصویری sql server 2016 به صورت گام به گام

یکی از موضوعاتی که دنیای الکترونیک با آن درگیر شده است ذخیره سازی اطلاعات می‌باشد. یکی از راه‌های ذخیره سازی...

معرفی بهترین منبع یادگیری جامع زبان برنامه نویسی پایتون در فرادرس

در این مقاله از وبلاگ ادمین سایت، قصد داریم به معرفی زبان پایتون بپردازیم. این زبان در سال ۲۰۲۰ به...

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید