همانطور که میدانید محتوای وبسایت نقش کلیدی در دریافت بازدیدکننده، معرفی محصول، تبدیل بازدیدکننده به مشتری و … را دارد. اما متاسفانه در زمینهی تولید محتوا اشتباهاتی وجود دارد که به صورت ناخواسته انجام میشود و معمولاً میتواند زیانهایی را به بار آورد. در این مقاله به اشتباهات رایج در تولید محتوا میپردازیم تا با شناسایی آنها از تکرار کردنشان بپرهیزید.
اصول تولید محتوا را نادیده نگیرید!
محتوای وبسایت از زبان شما سخن میگوید! در محیط آنلاین
این شما نیستید که با مشتریان و بازدیدکنندگان وبسایت خود حرف میزنید بلکه
محتوای وبسایت شماست. باید روی تک تک کلمات وبسایت خود کنترل داشته باشید و به
بهترین نحو ممکن تولید محتوا کنید. طوری که هم کاربر را متقاعد کنید و هم گوگل را!
موتور جستجوی گوگل به محتوا بسیار اهمیت میدهد. درواقع تولید محتوای اصولی یکی از تکنیکهای سئو است که تعیین میکند جایگاه شما در نتایج گوگل کجا باشد.
در مقالات قبل راجع به اصول تولید محتوا توضیحاتی دادیم که میتوانید از مقالهی زیر در این زمینه استفاده کنید.
یکی از مهمترین اشتباهات رایج در تولید محتوا این است که گاهی کاربر را نادیده میگیریم! تولید محتوا و سئو آن برای موتورهای جستجو خیلی خوب است. باعث میشود ورودیهای هدفمند زیادی از گوگل دریافت کنیم… اما بعد از ورود چه؟ آیا به اینکه چطور این بازدیدکنندگان را به مشتریان خود تبدیل کنید فکر کردهاید؟!! قطعاً نه! چون هدف اصلی گوگل بوده است!
از امروز نقشهی تولید محتوا را تغییر دهید و برای کاربران
بنویسید. کاربران همان انسانهایی هستند که قرار است از شما محصولی خرید کنند یا
خدماتی دریافت کنند. آنها ربات نیستند که تکرار کلمات کلیدی مقالهی شما برایشان اهمیت
داشته باشد!
در مقالات خود سعی کنید ابتدا بازی با کلیدواژهها را کنار بگذارید و برای معرفی کالای خود، توضیحات کاملی بنویسید. در آخر از نظر سئو آن را بررسی کنید و ایرادات را رفع کنید.
۲- رعایت نکردن تناسب در کمیت و کیفیت مقاله
بارها دیدهام برای اینکه یک مقاله از نظر کمیت به تعداد واژهی دلخواه برسد از بازی با کلمات و تکرار محتوا استفاده شده است! بدون اینکه در نظر بگیریم قرار است این محتوا توسط یک انسان خوانده شود و نه ربات! گرچه تکرار محتوا کاملاً قابل شناسایی است چه برای انسان و چه برای ربات گوگل!
بهتر است اولیت اصلی شما در تولید محتوا، کیفیت مقاله باشد.
هرچه مقالات شما کیفیت بالاتری داشته باشند کاربران خود را آسانتر متقاعد میکنید.
اولویت بعدی میتواند کمیت باشد. یک مقالهی کوتاه از این نظر خوب نیست که جامع نخواهد بود! قطعاً مقالهای که تمام ابعاد موضوع را پوشش دهد نمیتواند کوتاه باشد. پس با مطالعه و افزایش دانش میتوانید در راستای افزایش کمیت مقالهها هم تلاش کنید.
۳- کپی کردن و مخلوط پیچیدن محتوا!
زمانی که تصمیم میگیریم راجع به موضوعی مقاله بنویسیم که
اطلاعات کافی نداریم، یا اینکه زمان لازم را برای نوشتن آن صرف نمیکنیم، به سمت
کپی کردن محتوا وبسایتها میرویم.
ممکن است بگویید اگر از هر وبسایت چند پاراگراف را کپی کنید و به هم بچسبانید، میتوانید یک مقالهی تمام عیار داشته باشید! اما واقعیت این است که گوگل می تواند محتوای کپی شده را تشخیص دهد. تکرار این موضوع موجب جریمه شدن وبسایت شما توسط الگوریتم معروف گوگل به نام پاندا خواهد شد.
همچنین کاربرانی که در یک حوزه مطالعه میکنند بعد از مدتی محتوای کپی شده را تشخیص میدهند. پیشنهاد میکنم به جای کپی کردن محتوا، مقالهای را از یک یا چند وبسایت بنویسید و در انتهای مقاله به آن وبسایتها لینک بدهید و آنها را به عنوان منبع معرفی کنید. در این صورت مقالهی شما یک متن کپی شده محسوب نمیشود.
۴- ترس از لینک دادن به سایر وبسایتها!
معمولاً دوستانی که در جلسات دوره آموزش سئو شرکت میکنند به محض اینکه متوجه میشود با لینک دادن بخشی از اعتبار صفحه انتقال مییابد، از این کار خودداری می کنند!
درست که باید در لینکدادن به سایر وبسایتها محتاطانه عمل کنید اما خساست در این کار برای خودتان مضر خواهد بود! برای مثال در همین مورد شماره ۳، اگر از وبسایتی محتوایی را کپی کنید و به آن لینک ندهید قطعاً محتوای شما کپی محسوب خواهد شد. با این کار حقوق ناشر را هم نقض کردهاید.
معمولاً معرفی یک منبع معتبر در مقالهی خود باعث میشود گوگل به صحت اطلاعات محتوای وبسایت شما اعتماد بیشتری داشته باشد. بنابراین در این زمینه با دست باز عمل کنید.
۵- عدم توجه به نیاز مخاطب
بهتر است با مراجعه به آمارهای ورودی وبسایت خود بررسی کنید کاربران با جستجوی چه عباراتی وارد وبسایت شما شدهاند؟ به دنبال چه چیزهایی در وبسایت شما هستند؟
بعد از شناخت هدف کاربر، راحتتر میتوانید تصمیم بگیرید که روی چه موضوعاتی تمرکز کنید. هر محتوا از وبسایت شما باید پاسخی برای یک نیاز مشتری باشد. نوشتن مقالات هدفمند باعث میشود آمار بازدید بیشتری داشته باشید و در ارائه خدمات خود هوشمدانهتر عمل کنید.
۶- استفاده نکردن از محتوای چندرسانهای
یکی از اشتباهات رایج در تولید محتوا، محدود کردن آن به مقاله و نوشتن است! واقعیت این است که همهی مخاطبین شما به خواندن متون آن هم از نوع طولانی علاقهای ندارند. هرچه به سمت آینده میرویم توجه به محتوای چند رسانهای از جمله ویدیو بیشتر میشود. بنابراین حتماً در صفحات مهم وبسایت خود از ویدیو، تصاویر یا صوت استفاده کنید.
شما همراهان عزیز ادمین سایت میتوانید برای تکمیل اطلاعات خود در این زمینه، به سراغ آموزش تولید محتوا در وب بروید. در این آموزش ضمن یادگیری نکات نوشتن محتوا، با مراحل پیدا کردن کلمات کلیدی صحیح، عنوان نویسی، نکات ویراستاری و تبلیغ نویسی هم آشنا خواهید شد.
دیدگاهتان را بنویسید
You must be logged in to post a comment.