استارت‌آپ به چه معناست؟ و چگونه راه‌اندازی می‌شود؟


نویسنده:
دسته‌ها: کسب و کار
جمعه 16 خرداد 1399
استارت‌آپ به چه معناست؟ و چگونه راه‌اندازی می‌شود؟

شاید شما هم شاهد بحث‌ها و گفت‌وگوهای زیادی درباره واژه استارت‌آپ در پیرامون خود بوده‌اید. و یا ایده‌ای در ذهن خود دارید و قصد راه‌اندازی کسب‌وکار به صورت یک استارت‌آپ را دارید. موضوع استارت‌آپ و کارآفرینی یکی از مفهوم‌های جدیدی است که در چند دهه اخیر مورد استفاده قرار گرفته است. در این مقاله قصد داریم مفهوم استارت‌آپ چیست؟ را بیان کنیم و تعریف جامعی از آن را به شما همراهان عزیز ارائه دهیم.

استارت‌آپ چیست؟

اصطلاح استارت‌آپ، اصولا برای شرکتی به‌کار گرفته می‌شود که در مراحل ابتدایی فعالیت خود قرار دارد. به بیانی ساده‌تر می‌توان گفت استارت‌آپ‌ یا به زبان فارسی شرکت نوپا، توسط مجموعه‌ای از یک یا چند نفر کارآفرین که می‌خواهند محصول یا خدماتی را ایجاد کنند و معتقدند آن خدمات یا محصول دارای تقاضا در بازار هدف است، ایجاد می‌شوند. این شرکت‌ها عموماً با هزینه‌ها و درآمد محدود شروع به‌کار می‌کنند.

حال که درباره این واژه صحبت می‌کنیم خوب است بدانید افراد زیادی تصور می‌کنند واژه درست کلمه‌ی استارتاپ است در حالی اصل واژه استارت آپ است چون این یک واژه انگلیسی (start-up) به معنای شرکت نوپا است که باید در فارسی هم به شکل صحیح تلفظ شود. پس به جای استار تاپ بهتر است بگوییم استارت آپ.

نکاتی که برای راه‌اندازی استارت‌آپ باید بدانید!

همه ایده دارند. برخی از این ایده ها ممکن است مناسب و معقول باشند، در حالی که برخی دیگر احتمالاً چندان خوب نیستند. حتی اگر ایده شما عالی باشد، بین داشتن یک ایده عالی و ایجاد یک شرکت استارتاپ موفق تفاوت بزرگی وجود دارد. راه اندازی شرکت استارتاپی ممکن است سخت، پر از فداکاری، سرمایه و پشتوانه کافی، شب‌بیداری‌ها، شکست‌های پی‌در‌پی قبل از موفقیت و … باشد.

برای درک راه‌اندازی یک استارت‌آپ باید در نظر داشته باشید که استارتاپ‌ها معمولاً از یک مدل تجاری کاملاً توسعه‌یافته برخوردار نیستند و ممکن است طی چند سال اول شکست بخورند. دوران اولیه یک استارت‌آپ بسیار مهم است زیرا در طی این مدت کارآفرینان باید بر روی جمع آوری سرمایه و ایجاد یک مدل کسب‌و‌کار و الگوی تجاری متمرکز شوند. همچنین افراد کلیدی را در استارتاپ خود استخدام کنند و برای دراز مدت برنامه‌ریزی کنند.

در نمودار زیر درصد استارت‌آپ‌های راه‌اندازی شده در کشورهای مختلف را می‌توانید مشاهده کنید:

نکاتی که برای راه‌اندازی استارتآپ باید بدانید!

بسیاری از شرکت‌های موفق امروزی مانند Facebook، Airbnb، Uber، SpaceX و … برای راه‌اندازی و شروع، پلن‌های زیادی را به‌کار گرفتند و در نهایت به شرکت‌هایی با سهام‌های عمومی و موفق تبدیل شدند.

اصول راه‌اندازی یک استارت‌آپ

 پس از اینکه با معنای استارت‌آپ چیست؟ آشنا شدید، باید اصول راه‌اندازی آن را بدانید تا بتوانید یک ایده را به یک شرکت نوپا تبدیل کنید. در زیر ۶ قدمی که برای راه‌اندازی یک استارت‌آپ نیاز دارید را به شما معرفی می‌کنیم:

۱- پلن بیزینسی شرکت خود را تهیه کنید.

برای شروع و اداره یک تجارت جدید نیاز به یک نقشه راه دارید. یک برنامه کاری مناسب، مشخص می‌کند که چه کارهایی می‌خواهید انجام دهید و چگونه آن‌ها را مدیریت کنید. در واقع به زبان ساده‌تر یک پلن یا مدل بیزینسی، یک برنامه و شرح کتبی از آینده شرکت شما است. به طور میانگین این پلن‌ها ۳ تا ۵ سال اول استراتژی تجاری شما را شرح می‌دهند. در نمودار زیر مشاهاده می‌کنید که بیزنیس‌هایی که با برنامه تجاری، استارتاپ خود را راه‌اندازی کردند از استارتاپ‌هایی که بدون برنامه بودند، موفق‌تر عمل کردند.

استارت‌آپ چیست؟ و چگونه می‌توان یک استارتآپ راه‌اندازی کرد؟

۲- منابع مالی و بودجه مناسب را تامین کنید.

استارتاپ‌ها غالباً با مراجعه به خانواده و دوستان یا با استفاده از سرمایه‌گذاری ، برای شرکت خود سرمایه و پشتوانه جمع می‌کنند. یک رزومه معتبر می‌تواند به استارتآپ اجازه دهد تا از اعتباری که بین سرمایه‌گذاران کسب می‌کند، بودجه موردنظر خود را بدست آورد. همچنین استارتآپ‌ها می‌توانند از خدمات شرکت‌های شتاب‌دهنده برای شروع کار خود استفاده کنند و قراردادهای کاری با این شرکت‌ها ببندند.

باید توجه داشته باشید که در کنار یک پلن بیزینسی مناسب، یک برنامه مالی هم تهیه کنید. به‌وسیله‌ی این برنامه‌های مالی می‌توانید بودجه موردنیاز خود را پیش‌بینی کنید. یک برنامه مالی در تجارت شامل موارد زیر است:

  • ترازنامه
  • پیش‌بینی فروش
  • لیست سود و زیان شرکت
  • صورت جریان نقدی

در نمودار زیر درصد سرمایه‌گذاری‌هایی که سرمایه‌داران بر روی استارت‌آپ‌ها با موضوعات مختلف سرمایه کردند را مشاهده می‌کنید

استارت‌آپ چیست؟ و چگونه می‌توان یک استارتآپ راه‌اندازی کرد؟

۳- کارمندان و ساختار حقوقی یک شرکت را تعیین کنید.

شرکت‌های نوپا باید در نظر بگیرند که کدام ساختار قانونی به بهترین وجه متناسب با شرکت آن‌هاست. برای مثال یک شرکت که توسط چند کارآفرین ایجاد شده است باید مالکیت مشترک داشته باشند.

پس از ثبت شرکت، الزامات قانونی، تعهدات مالیاتی و بیمه شرکت و کارمندان براساس مالکیت و شغل وجود دارد: مالکیت یگانه، شراکت، شرکت، شرکت با مسئولیت محدود که بنیان‌گذار متناسب با استارتآپ خود یکی از آن‌ها را انتخاب می‌کند.

۴- مکان شرکت استارت‌آپی و آدرس وب را انتخاب کنید.

شرکت‌های نوپا باید تصمیم بگیرند که تجارت آن‌ها به چه صورت‌است؟ آنلاین یا غیرآنلاین؟ خدمات آن‌ها در کجا انجام می‌شود؟ دفتر، اداره یا یک فروشگاه؟ کارآفرینان باید به این نکته دقت داشته باشند که باتوجه به سرمایه‌ای که دارند، مکان موردنظر را انتخاب کنید. چون ارزش سرمایه‌گذاری این امر، تاثیر بسزایی در هزینه‌ها و آینده مالی شرکت دارد.

داشتن یک ملک برای تجارت شما بسیار به نوع محصول یا خدماتی که ارائه می‌دهید، بستگی دارد. به عنوان مثال، راه اندازی یک شرکت فناوری سخت‌افزار یا واقعیت مجازی ممکن است به یک فروشگاه فیزیکی نیاز داشته باشد تا بتوانند به مشتریان محصولات و خدمات مرتبط مانند نمایشگرهای چهره به چهره، محصولات وی‌آر و …  ارائه دهند.

همچنین یک استارتآپ نیاز به یک آدرس وب دارد. چون می‌توانید حتی قبل از اینکه تجارت شما به‌طور رسمی راه‌اندازی شود، درآمد خود را از طریق وب‌سایت شروع کنید. همچنین استفاده از شبکه‌های اجتماعی به تبلیغات شما کمک بسزایی می‌کند.

۵- بازاریاب شوید!

شما ممکن است بهترین محصول یا خدمات را داشته باشید، ولی اگر نتوانید آن را درست معرفی کنید، استارت‌آپ شما با شکست مواجه می‌شود. باید یاد بگیرید تا از تکنیک‌های بازاریابی استفاده کنید تا به یک متخصص در این زمینه تبدیل شوید.

دو نوع بازاریابی وجود دارد که بسته به استارتآپ خود می‌توانید از آن بهره‌مند شوید.

  • بازاریابی محلی: یکی از روش‌های قدیمی است مانند چاپ تبلیغات، تبلیغات رادیویی و تلویزیونی، بیلبوردها.
  • بازایابی دیجیتالی: شامل بازاریابی محتوا، بازاریابی ایمیلی، ‌بهینه سازی موتورها، بازاریابی رسانه‌های اجتماعی و سئو است.

بازاریابی دیجیتالی چیست؟

۶- آمادگی داشته باشید!

شما با مفهوم استارت‌آپ چیست؟ آشنا شدید و مراحل راه‌اندازی آن را تا اینجا یاد گرفتید. ولی باید بدانید راه‌اندازی یک استارتآپ آسان نیست و همان ابتدا باید تعیین کنید آیا ایده شما ارزش تبدیل شدن به تجارت را دارد یا نه؟

در مسیر راه‌اندازی تا تبدیل شدن به یک شرکت مستقل با تولید انبوه، با شکست و موفقیت‌های زیادی رو‌به رو می‌شوید.اشتباهات غیر منتظره روی می‌دهد. برخی مواقع فاجعه طبیعی یا بحران اقتصادی کشور از کنترل شما خارج است. ممکن است با مشکلات تیمی مواجه شوید. تصمیمات سخت و اشتباهی بگیرید. قبض‌ها و مالیات زیادی پرداخت کنید. برنامه تجاریتان با شکست مواجه شود و مجبور شوید بارها و بارها آن را تغییر دهید و بسیاری از مسائل دیگر… .

استارت‌آپ چیست؟


چه زمانی یک شرکت دیگر یک استارتاپ نیست؟

گوگل، فیس بوک ،توییتر و … شرکت‌های بسیار موفقی هستند که در گذشته به عنوان یک شرکت نوپا تاسیس شده‌اند. در حال حاضر شما می‌دانید استارت‌آپ چیست؟ و چگونه راه‌اندازی می‌شود. اکنون باید بدانید هیچ قانونی برای تعیین اینکه چه موقع استارت‌آپی می‌تواند به یک شرکت متعارف تبدیل شود، وجود ندارد. عوامل مختلفی هستند که می‌تواند نشانه‌ای باشد که یک شرکت دوران اولیه استارت‌اپی خود را گذرانده است یا در آستانه انجام این انتقال قرار دارد. از این عوامل می‌توان به موارد زیر نام برد:

  • یک شرکت متعارف دارای سهام عمومی است. و پلن‌های اقتصادی و بیزینسی آن مشخص است. همچنین در آستانه تولید انبوه محصولات و خدمات خود قرار گرفته است.
  • این شرکت‌ها به عنوان الهام بخش سایر شرکت‌ها دیده می‌شود و داشتن رقبا در بازار را آغاز می‌کند. مانند شرکت‌ فیس‌بوک و اپ اینستاگرام
  • کارمندان یک شرکت، دیگر نیازی به کار بیش از 8.5 ساعت در روز ندارند.
  • مرخصی کارمندان (تعطیلات ، پزشکی و …) بر عملکرد شرکت تأثیر نمی‌گذارد.

مطالب زیر را حتما بخوانید

مدیریت کسب‌وکار چیست؟ سبک‌ها و سیستم‌های مدیریتی در راه‌اندازی کسب‌وکارها

در راه‌اندازی، سازمان‌دهی و رشد هر کسب‌وکار نقش مدیر تجاری بسیار حیاتی می‌باشد. در این مقاله به بررسی سبک‌های مدیریتی...

معرفی بهترین کتاب‌های راه اندازی کسب و کار

در این مقاله به معرفی کتاب‌های راه اندازی کسب و کار که به شما یک سری نکات حیاتی در زمینه...

راهنمای انتخاب محصول برای فروشگاه اینترنتی | بهترین محصولات برای فروش آنلاین کدام‌اند؟

در این مقاله قصد داریم راهنمایی برای انتخاب بهترین محصولات جهت فروش آنلاین ارائه کنیم. انتخاب نادرست شما در این...

بهترین کالا برای فروش اینترنتی چیست؛ نحوه انتخاب محصولات برای فروشگاه آنلاین

راه اندازی فروشگاه‌های اینترنتی در حال حاضر روز به روز افزایش پیدا می‌کند و اغلب افراد تمایل دارند در این...

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید