بعد از ظهور اینترنت و توسعه فنآوری اطلاعات، بستری پدید آمد تا کار فریلنسینگ هم افزایش یابد. هر فردی بهراحتی در هرجای دنیا میتواند در خانه و از راه دور بهصورت آنلاین از مهارتهای خود استفاده کرده و بر روی پروژههایی که از طریق اینترنت به او محول میشود، کسبدرآمد کند. در این مقاله از مجله وبمستر قصد داریم به سوال فریلنسر کیست؟ پاسخ دهیم و بعد از مزایا و معایب این نوع مشاغل صحبت کنیم.
فریلنسر کیست؟
فریلنسینگ (Freelancing) به معنای آزادکاری یا دورکاری است و فریلنسر (Freelancer) به فردی گفته میشود که فعالیت حرفهای خود را به تنهایی انجام میدهد. بهعبارتی فرد خود اشتغال بوده و به صورت رسمی در استخدام ارگان و سازمانی نیست و هیچگونه تعهد و قراردادی با هیچ شرکت و یا سازمانی ندارد و بسته به نیاز و پروژههای در دسترس، میتواند یک یا چند کارفرما داشته باشد. فریلنسرها از طریق وبسایتها و انجمنها، فعالیت میکنند یا توسط شرکتها و گروههای مختلف به کارفرماها معرفی میشوند.
مزایای کار به صورت فریلنسرها
بعد از پاسخ به سوال فریلنسر کیست؟ بهتر است راجع به مزایای این روش کاری صحبت کنیم. به طور عمده فریلنسرها دارای ۵ مزیت کاری هستند:
۱. اولین مزیت مهمی که کار فریلنسینگ میتواند داشته باشد، آزادی عمل و انعطافپذیری در زمان است. یک فریلنسر هرزمان و مکانی که بخواهد میتواند پروژههای خود را انجام دهد.
۲. خود رئیس خود بوده و نگران اخراج شدن و بیکاری نمیباشد.
۳. دیگر به عنوان یک کارمند سنتی در ادارات کار نمیکند و درآمدش کاملا بستگی به خود و ساعات کاریاش دارد. همچنین نسبت به زمانی که در ادارات میگذراند، وقت بیشتری دارد و به کارهای روزانه و شخصی خود میتواند برسد.
۴. نیاز به رفتو آمد به محل کار ندارد و درهر مکانی که باشد، میتواند کار خود را انجام دهد.
۵. توانایی بروز خلاقیت و اختیار عمل بالا دارد.
معایب فریلنسرینگ
۱. عدم اطمینان در ارتباط با مشتریان و قراردادهای غیر رسمی و نحوهی پرداخت دستمزد میتواند برای یک فریلسنر اذیتکننده باشد. در ابتدای کار، فریلنسینگ میتواند کاری دشوار باشد زیرا ثابت کردن خود در این شغل نیاز به زمان دارد. در این کار همهچیز بستگی به شهرت و مدت زمان فعالیتی که انجام میدهید دارد. به همینخاطر ممکن است دستمزد خوبی در سالهای شروع به کار دریافت نشود.
۲. برقراری ارتباط موثر در طول کار فریلنسینگ امری ضروری است. زمانهایی وجود دارد که کار بیشتری نسبت به زمان موجود است و فریلنسر باید تعهدات خود را نسبت به قرارداد و مشتری نشان دهد. بنابراین مدیریت زمان و مهارت کافی، عوامل مهمی در موفقیت یک فریلنسر میباشد.
۳. فریلنسر میبایست همه کارها را خودش انجام دهد. حسابداری، بازاریابی، فروش، انجام پروژه، ارتباط با مشتری و … .
۴. امتیازات قانونی نظیر حق بیمه، تسهیلات وجود ندارد.
شغلهایی که فریلنسرها میتوانند داشته باشند
طبق مطالبی که تاکنون راجع به فریلنسرها گفته شد، میتوان نتیجه گرفت سه مهارتی که یک فریلنسر باید درآن خبره باشد: مهارت مذاکره، مهارت مدیریت پروژه و مهارت گزارشنویسی است.
فریلنسرها میتوانند در مشاغل زیر فعال باشند:
مترجمی
طراح گرافیک
نویسندگی
وکیل وکارشناس حقوقی
تولید محتوا
مشاور کسبوکار
توسعهدهنده نرمافزار و وب
دستیار مجازی
مشاور تحصیلی
عکاس و…
چگونه میتوانیم کار فریلنسینگ را شروع کنیم؟
این کار میتواند با راهاندازی یک وبسایت شخصی خوب یا ارتقای پروفایل لینکدن و ارائه یک رزومه آنلاین انجام شود. دراقع انجام یک شبکهسازی قوی در میان همکاران قدیمی و گروههای حرفهای و اطرافیان خود به صورت آنلاین یا از طریق لینکدن میتواند در شروع فریلنسینگ به شما کمک شایانی کند.
پس از اینکار نیاز است فریلنسر خدماتی را که میخواهد از طریق این صنعت ارائه دهد را تعیین کند.
فریلنسر باید بازار و تخصصی که میخواهد ارائه دهد را مشخص کند و بتواند برای برند خود، ارزشگذاری قابل توجهی انجام دهد. حضور آنلاین و ثابت در وبسایتها، پروفایل لینکدن، شبکههای اجتماعی میتواند برای تعامل با مشتری و نمایش کار امری ضروری باشد.
همینطور استفاده از یک سایت فریلنسینگ برای یافتن کار میتواند عاملی برای جذب مشتری شود.
سایتهای میزبانی فریلنسینگ
یکی از مهمترین راههای فریلنسر شدن، استفاده از سایتهای فریلنسری مناسب است. سایتهایی که فریلنسرها و کارفرماها در آن ثبتنام میکنند و تعاملات کاریشان را از طریق آن انجام میدهند. هدف اصلی این نوع سایتها، ایجاد ارتباط موثر میان کارفرما و فریلنسر در بستر یک سیستم پرداختی امن است. وبسایتهایی مثل پونیشا و پارسکدرز در این زمینه معروف هستند.
ممنون از مطلبتون من از سایت های دوری جاب ، کارپیشه،پونیشا و…یه سری مطالب خوندم و کار برداشتم به نظرتون برای اینکه بخوام درآمد دلاری داشته باشم چیکار کنم؟
سلام دوست عزیز ایده برای درآمد دلاری زیاد هست مثل فعالیت در یوتیوب یا دریافت سفارش و خدمات، منتها تنها مشکل بخش دریافت وجه هستش. انشاالله در روزهای آینده طی یه مقاله به این بحث هم میپردازیم.
ممنون از مطلبتون
من از سایت های دوری جاب ، کارپیشه،پونیشا و…یه سری مطالب خوندم و کار برداشتم به نظرتون برای اینکه بخوام درآمد دلاری داشته باشم چیکار کنم؟
سلام دوست عزیز ایده برای درآمد دلاری زیاد هست مثل فعالیت در یوتیوب یا دریافت سفارش و خدمات، منتها تنها مشکل بخش دریافت وجه هستش.
انشاالله در روزهای آینده طی یه مقاله به این بحث هم میپردازیم.