پیشرفت تکنولوژی و بهروی کار آمدن کسبوکارهای آنلاین، باعث بهوجود آمدن مشاغل زیادی در این حوزه شده است. ممکن است در در سایتها و آگهیهای استخدامی با واژه کپیرایتر مواجه شده باشید و از خود بپرسید کپیرایتر کیست و چه کاری انجام میدهد؟
کپیرایتینگ چیست؟
کپیرایتینگ، مهارت نوشتن در تبلیغات و بازاریابی برای خدمات، سرویسها و کمپینهای تجاری و مالی میباشد. بهاین معنی است که یک کپیرایتر بتواند با بهرهگیری از کلمات و ایدهپردازی، مخاطب هدف را جذب و متقاعد کند.
هر محتوایی که مخاطبان در طول شبانهروز میبینند، ممکن است یک محتوای کپیرایتینگ باشد. موضوعات کار یک کپیرایتر میتواند شامل مواردی مانند: محتوای نوشتاری تابلوهای اعلانات، نقشهها، بیلبوردها، بروشورهای تبلیغاتی و بسیاری از تبلیغاتی که در طول روز با آن مواجه میشوید، باشد.
انواع کپیرایتینگ
زمانیکه شما تبلیغات تلویزیونی که قبل از اخبارعصر تماشا میکنید، می دانید که یک نویسنده یا فیلمنامهنویس برای آن تبلیغات نوشته است. در مورد بروشورهایی که در نمایشگاه محلی به شما دادهاند، چطور؟ بله، کپیرایترها آن را نوشتهاند. در مورد تبلیغات اینترنتی که در وبسایتی که تازه بازدید کرده اید، چطور؟ اینها نمونههایی از نویسندگی پخش، کپیرایتینگ سنتی و آنلاین هستند.
قبل از بهروی کار آمدن تبلیغات اینترنتی، کپیرایتینگ به صورت نوشتن برای بازاریابیهای مختلف از جمله بستههای پستی، کارت پستال، تبلیغات روزنامه و مجله، تبلیغات تلویزیونی و رادیویی، بروشور، پوستر، کوپن و بسیاری از انواع مختلفی از فروش بود.
امروزه دنیای کپیرایتینگ به عنوان یک مؤلفه مهم صدها نوع ابزار و تاکتیک بازاریابی اینترنتی مختلفی دارد. مانند: وبسایتها، ایمیل مارکتینگ، مقالات آنلاین، رسانههای اجتماعی، وبلاگها، تبلیغات آنلاین، فیلمها، ارائههای وبینار و … .
بهعنوان مثال، یک کمپین بازاریابی برای یک محصول واحد، بسته به نوع محصول ممکن است نیاز به مواردی داشته باشد:
صفحه فروش محصولات بصورت آنلاین
بسته بندی/ برچسب محصول
تبلیغات محصول در Google ،تبلیغات فیسبوک و سایر رسانههای اجتماعی
تبلیغات محصول در مجلات چاپی
بروشورهایی که در یک نمایشگاه تجاری توزیع می شوند.
ویدیو نسخه نمایشی محصول
ایمیلهایی که محصول را تبلیغ میکنند.
مقالات و پستهای وبلاگ در مورد محصول
کپیرایتر کیست ؟و چه مهارتهایی دارد؟
یک کپیرایتر، نویسندهای است که با ایدهپردازی و اثرگذاری بر روی مشتری، برای فروش و تبلیغات محصول یا خدمات، تولید محتوا میکند. مهمترین نکتهای که یک کپیرایتر باید بداند، نیازهای روز بازار مصرف و تغییرات آن است.
هر فردی که میخواهد کار کپیرایتینگ انجام دهد، باید مهارتهای داشته باشد. این مهارتها شامل:
درک شهودی
خلاقیت و ایدهپردازی
مهارت در نوشتن تیترهای جذاب و استفاده از کلمات ساده
مهارت در علوم بازاریابی
شناخت نیازهای روز بازار و محصول موردنظری که میخواهد در بازار مصرف به نمایش بگذارد.
مهارت نوشتن و داشتن دایره لغات وسیع
شناخت و مهارت در انتخاب درست رسانه و ابزارهای تبلیغاتی
یک کارشناس تولید محتوا، کارهایی از قبیل محتوا خبری، پست وبلاگ، ویدئو و اینفوگرافی را انجام میدهد. او از طریق رسانههای اینترنتی مانند وبسایت، شبکههای اجتماعی و دیگر امکانات فضای وب، محتوای خود را منتشر میکند. اما کپیرایتینگ حرفهای است که به افزایش اثر بخشی تبلیغات کمک می کنند.درواقع هدف کپیرایتر تحت تاثیر قرار دادن مخاطب و دستیابی به فروش بیشتر است.
دیدگاهتان را بنویسید
You must be logged in to post a comment.