کیفیت محتواهای سایت تعیین کننده رتبه و تعداد بازدیدکنندگان سایت میباشد. زمانی که کیفیت محتوا تضمین شده باشد، میتوان امیدوار بود که سایت به زودی رتبه بالایی در موتورهای جستجو کسب کند. همچنین در بازاریابی محتوایی بهترین و بیشترین بازده را کسب کند. اما سوالی که مطرح میشود، اینست که کیفیت محتوای سایت با چه معیارهایی تعیین میشود؟ و چه عواملی را باید هنگام تولید محتوا مد نظر قرار بدهیم؟
ارزیابی کیفیت محتوا توسط گوگل چگونه است؟
در هنگام بهینهسازی سایت و تولید محتوا موضوعی که همواره باید به آن توجه کنیم، اینست که گوگل چگونه محتوای با کیفیت را از صفحات بی کیفیت تشخیص میدهد و ما چگونه میتوانیم این صفحات را شناسایی کرده و بهبود ببخشیم؟
برای بررسی این موضوع میتوان فهرستی از معیارهای بنیادین را در نظر گرفت. عواملی مانند رفتار کاربران، سرعت بارگذاری صفحات، نرخ تبدیل، ترافیک سایت و حتی غلطهای املایی از جمله این موارد میتوانند باشند. اما آنچه باید در نظر داشت این است که گوگل از الگوریتمهای خود و بروزرسانیهایی که در نظر دارد، صحبت نمیکند و بسیاری از معیارهای گوگل به شکل یک راز باقی ماندهاند.
اما میتوانیم برخی از این معیارها را براساس رفتار گوگل حدس بزنیم و متوجه شویم که چه معیاری بهعنوان سنجش محتوای باکیفیت در نظر گرفته میشود. برای مثال:
محتوایی غیرتکراری و یکتا
استفاده از لینکهای طبیعی که به صفحات مختلف اشاره میکنند.
ارزیابی کیفیت لینکهای داحلی یا خارجی
بازخورد کاربران در بخش دیدگاهها
پاسخ به سوالات کاربران توسط شما
۷ عامل موثر در سنجش کیفیت محتوا
بسیاری از محتواهایی که تولید میشود، شاید استقبال خوبی از آنها نشود. احتمال آن نیز هست که حتی اگر استقبال خوبی هم شود باز نتواند خوانندگان مطلب را به مشتری تبدیل کند. لذا نیاز به یک بازاریابی محتوایی هوشمندانه وجود دارد. برای تعیین عملکرد هر قطعه محتوا، باید از معیارهایی که میتوانند کیفیت محتوای ما را اندازهگیری کنند، استفاده کنیم. این معیارها شامل:
۱- تعداد بازدیدکنندگان
افزایش ترافیک در صفحهی محتوا میتواند نشاندهنده چگونگی عملکرد محتوا باشد. ابزارهای رایگان و غیر رایگانی مختلفی وجود دارند که میتوان از آنها برای دریافت اطلاعاتی مانند میزان ترافیک سایت، رتبهی SERP، اندازهی فالویینگ، زمانبندی و… استفاده کرد. یکی از پرکاربردترین این ابزارها، گوگل آنالیتیکس است.
۲- پایبند شدن (Engagement)
استفاده از کانالها و شبکههای اجتماعی به بازاریابان کمک میکند تا شناسایی کنند تا چه نوع محتوایی را تولید کنند. مشغولیت و متعهد شدن مخاطبان با محتوا، میتواند مربوط به محتوای تولیدی ما در هریک از شبکههای اجتماعی مانند تعداد لایکها، اشتراکگذاریها، نظرها و …نیز باشد.
همچنین یکی از معیارهای مهمی که باید به آن توجه نشان داد، میزان درگیرسازی بازدیدکنددگان با کلیدهای اشتراکگذاری در شبکههای اجتماعی و کامنتها است. همچنین عواملی مانند مدتزمان بازدید نیز سطح و کیفیت مشغولیت مخاطب با محتوا را نشان میدهد.
۳- سرعت بارگذاری
کندیِ بارگذاری صفحات وب در کیفیت محتوا تاثیر بسزایی دارد. زیرا گوگل سرعت بارگذاری صفحات وب، دسترسی سریع و ریسپانسیو بودن آنها را در تشخیص کیفیت محتوا در نظر گرفته است.
یکی دیگر از معیارها و سنجههایی که باید درنظر داشته باشید، نگارش محتوا و اشتباهات املایی است. گوگل اشتباهات املایی را تشخیص داده و از نتایج آن برای سنجش محتوای بی کیفیت استفاده میکند.
۵- استفاده از تگ Alt برای تصویر
تصاویر یکی از راههای افزایش جذابیت، بهتر خوانده شدن و کوتاهی محتوای متنی به شمار میروند که از سوی کاربران اینترنتی و موتورهای جستجو نیز بسیار مورد توجه قرار میگیرد. تگ Alt توصیفکننده موضوعی است که از تصویر استنباط میشود و در هنگام عدم بارگذاری آن بهجای متن به نمایش درمیآید.
۶- بکلینک سازی
لینک دادن صفحات وبسایتتان به دیگر مقالات معتبر شیوهای است که وبمسترها برای افزایش بازدید کاربران از وبسایت و بالا رفتن مدت زمان ماندگاری آنان به کار میبرند.
۷- نرخ تبدیل (Conversion Rate)
تبدیل نرخ فروش (Lead) به مشتری، هرچه در یک کمپین بازاریابی بیشتر باشد، ارزش بیشتری نیز تولید میشود.
اگر محتوای شما حاوی یک فراخوان عمل (Call To Action) است، نرخ تبدیل خواننده به انجامدهنده فراخوان شما در انتهای مطلب نشان میدهد که بازدیدکننده فهمیده است که چه کار قرار بوده انجام دهد و نیز نشان میدهد که بازدیدکنندهها به محصول یا خدمات شما به اندازهی کافی علاقه داشتهاند.
دیدگاهتان را بنویسید
You must be logged in to post a comment.