تبلیغات کلیکی چیست و چگونه می‌توان از آن به‌طور بهینه استفاده کرد؟


نویسنده:
دوشنبه 7 مهر 1399
تبلیغات کلیکی چیست

امروزه با گسترش کسب‌وکارهای آنلاین، روش‌های تبلیغاتی سنتی نیز رفته‌رفته جای خود را به تبلیغات آنلاین و دیجیتالی می‌دهند. اگر وب‌سایتی دارید که در پی افزایش ترافیک آن هستید، قاعدتاً به تبلیغ کردن هم به عنوان یکی از روش‌های افزایش ترافیک فکر کرده‌اید. تبلیغات کلیکی یکی از شیوه‌های رایج و متداول درمیان انواع روش های مختلف تبلیغات و بازاریابی اینترنتی است. در این مقاله توضیح می‌دهیم که تبلیغات کلیکی چیست و چه کاربردهایی دارد. همچنین برای افزایش تأثیرگذاری آن باید چه مواردی را در نظر داشته باشیم.

 تبلیغات کلیکی چیست

تبلیغات کلیکی یا PPC نوعی از تبلیغات آنلاین است که در این روش تبلیغ‌کنندگان تنها زمانی که روی تبلیغ آن‌ها کلیک شود، هزینه پرداخت می‌کنند. این مبلغ بر اساس هر کلیک از تبلیغ‌کننده دریافت می‌شود. تبلیغ شما می‌تواند از جنس تبلیغ بنری، تبلیغ همسان، تبلیغات ریتارگتینگ یا هر شکل دیگری از تبلیغ باشد.

شیوه‌های رایج در تبلیغات کلیکی

تبلیغات کلیکی یا ppc به دو صورت انجام می‌شود:

۱- تبلیغات کلیکی در موتورهای جستجو

بازاریابی کلیکی یکی از راه استفاده از تبلیغات موتورهای جستجو برای بدست آوردن کلیک بر روی وب‌سایت است. زمانی‌که شما در حال جستجوی کلمه‌ای در گوگل هستید، حتما این تبلیغات را مشاهده کرده‌اید. تبلیغات گوگل با کلمه AD به رنگ سبز در کنار نام برخی از سایت‌ها نمایش داده می‌شود که مخفف Advertising یا همان تبلیغات می‌باشد.

تبلیغات کلیکی چیست

همچنین موتور جستجوی گوگل علاوه بر فعالیت در زمینه‌ی بازاریابی موتورهای جستجو، در وب‌سایت‌های مختلف با استفاده از پلنِ AdSense به تبلیغ می‌پردازد . برای نمونه حتما به کادرهای کوچک تبلیغاتی که از طرف گوگل در سایت‌های مختلفی مانند w3schools قرار گرفته است، توجه کرده‌اید.

۲- تبلیغات کلیکی در پلتفرم‌های مختلف

در این روش شما تبلیغ موردنظر خود را به صورت بنر یا متن توسط یک شرکت اینترنتیِ ارائه‌دهنده تبلیغات کلیکی در سایت‌ها و اپلیکیشن‌های پربازدید منتشر می‌کنید. سپس به ازای هر کلیکی که کاربران روی تبلیغ شما بکنند، مبلغی را پرداخت خواهید کرد.

همچنین می‌توان از این روش تبلیغات کلیکی در شبکه‌های اجتماعی اشاره کرد. مانند شبکه اجتماعی فیسبوک که اولین‌بار، این ایده را به اجرا درآورد. پس از آن نیز شبکه‌های اجتماعی دیگری مانند لینکدین و اینستاگرام ، این روش تبلیغاتی را اجرا کردند.

در تصویر زیر نمونه‌ای از تبلیغات همسان را در یک وب‌سایت مشاهده می‌کنید:

تبلیغات کلیکی چیست

روش‌های پرداخت در تبلیغات به چه صورت است؟

پس از اینکه متوجه شدید که تبلیغات کلیکی چیست و انواع آن را معرفی کردیم، نوبت به آشنایی با الگوهای پرداخت در انواع تبلیغات می‌رسد. سه نوع پرداخت هزینه به منتشرکننده‌ی تبلیغ وجود دارد:

قیمت ثابت:

در این روش، شما مبلغ ثابتی را برای یک یا چند ماه پرداخت می‌کنید. در تمام این مدت، تبلیغ شما در بخش مشخصی از سایت، نمایش داده می‌شود.

دفعات نمایش تبلیغ:

در این روش (CPM) شما به ازای تعداد مشخصی از نمایش تبلیغ، مبلغی پرداخت می‌کنید. توجه داشته باشید که اگر تبلیغ شما یک میلیون‌ بار نمایش داده شود و هیچ‌کس هم روی آن کلیک نکند، هم‌چنان شما باید هزینه‌ای معادل تعرفه‌ی نمایش یک میلیون بار تبلیغ را پرداخت کنید.

تعداد کلیک:

این نوع تبلیغ همان تبلیغات کلیکی یا PPC (مخفف Pay-Per-Click) است که در این حالت به اندازه‌ی کلیک‌هایی که روی تبلیغ شما انجام شده، پرداخت می‌کنید. این روش نیز به دو صورت انجام می‌شود:

  • مزایده یا قیمت پیشنهادی (Bid): یک مزایده برای جستجو و جایگاه‌های آگهی است که در آن آگهی موردنظر خود را ایجاد می‌کنید. سپس برای عبارت‌های کلیدی مختلف برای آن آگهی پیشنهاد قیمت می‌دهید. پیشنهادهای قیمت بالاتر، شانس بهتری برای به‌دست‌آوردن جایگاه اول دارند.
  • امتیاز کیفیت (Quality Score): این امتیاز معمولاً از عدد 10 تعیین می‌شود و میزان هماهنگی تبلیغ شما را با نیازها و علاقه کاربران نشان می‌دهد. هر چه کاربران علاقه بیشتری به یک تبلیغ نشان دهند،‌ امتیاز کیفیت شما بیشتر می‌شود. پس برای اینکه یک کمپین تبلیغات کلیکی موفق داشته باشید به غیر از هزینه، باید کیفیت کار خود را هم بیشتر کنید.

مزایا تبلیغات کلیکی چیست

۱- هزینه انعطاف پذیر نسبت به بودجه شما

تبلیغات کلیکی این امکان را برای تبلیغ دهندگان فراهم می‌کند تا بتوانند بودجه تبلیغاتی خود را متناسب با نیاز خود همسو کنند.

۲- پرداخت هزینه نسبت به تعداد کلیک

تبلیغ دهندگان تنها به میزان تعداد کلیک هایی که مشتریان بر روی لینک تبلیغاتی آن‌ها انجام می‌دهند و از وب سایتشان بازدید می‌کنند، هزینه پرداخت می‌کنند.

۳- مشاهده و کنترل عملکرد تبلیغات

با ردیابی نرخ تبدیل می‌توان نرخ بازگشت سرمایه تبلیغاتی را بصورت دقیق مشاهده کرد. در یک کمپین تبلیغات کلیکی کنترل همه چیز در دست شما است. اینکه چه چیزی در تبلیغ شما نمایش داده شود، تبلیغ شما در کدام قسمت از صفحه نشان داده شود و چه بخشی از کاربران به دنبال تبلیغ شما باشند. شما حتی می‌توانید مشخص کنید که برای کدام کلمات کلیدی تبلیغ شما نشان داده شود. با استفاده از همین موارد شما می‌توانید تجربه‌ی کاربری را بهینه کنید، ترافیک‌های غیرضروری و نامرتبط را مسدود کنید و به بازار هدف خود، چه در سطح محلی چه در سطح جهانی، برسید.

۴- سرعت تبلیغات

کمپین‌های تبلیغات کلیکی می‌توانند به سرعت در اولین فرصتی که تبلیغتان به نمایش گذاشته می‌شود برای شما ترافیک جذب کنند. این مسئله مخصوصاً زمانی که می‌خواهید نتایج را سریعاً ببینید، بسیار خوب است. اگر تبلیغات کلیکی را با سئو مقایسه کنید، مزیت تبلیغ کلیکی این است که می‌توانید به سرعت از آن پاسخ بگیرید.

۵- تنظیم زمان

این امکان وجود دارد که شما تبلیغات خود را در ساعات خاصی از شبانه روز فعال نمایید. این تعیین وضعیت هم در تبلیغات گوگل قابل انتخاب بوده و هم در سایت های آژانس تبلیغاتی. پس اگر برای شما اهمیت دارد که کاربران تنها در زمان‌های مشخصی از شبانه روز با تبلیغ شما مواجه شوند، می‌توانید از این روش استفاده نمایید.

۶- تنظیم موقعیت مکانی

مورد خوبی که در این نوع تبلیغات وجود دارد، امکان تعیین موقعیت مکانی برای نمایش تبلیغات است. از این طریق می‌توانید تعیین کنید که تبلیغات شما تنها در یک شهر یا استان خاص نمایش داده شود.

۷- مقایسه نوع تبلیغات

بر خلاف تمام آگهی های دیگر که شما در محیط فیزیکی می‌بینید تبلیغات کلیکی به سادگی قابل اندازه‌گیری است. شما بعد از هر تبلیغات کلیکی می‌توانید میزان کلیک و نرخ تبدیل آن را ببینید به این معنا که در تعداد باری که در جستجو ها یا سایت آگهی شما نمایش داده شده (CR) و حتی چند بار کلیک (CTR) شده است.

شما با این ابزار که در بعضی از شرکت های تبلیغاتی وجود دارد می‌توانید تبلیغات خود را به دو شکل متفاوت بزارید و بعد از آگهی ببینید کدام شکل از تبلیغات کلیک بهتری داشته‌اند و از آن استفاده کنید. همجنین می‌توانید به کمک بخش‌های گوگل آنالیتیکس این تبلیغات را کنترل کنید:

بخش Behavior‌ در گوگل آنالیتیکس

مطالب زیر را حتما بخوانید

سیستم همکاری در فروش چیست؟ و چگونه باعث ایجاد درآمد می‌شود؟

با به روی کار آ«دن اینترنت، کسب‌وکارهای زیادی به فکر فروش اینترنتی افتادند. در این بین سیستم فروش سنتی نیز...

آشنایی با انواع اصطلاحات در متن تبلیغات گوگل ادوردز

متن تبلیغ اولین برخورد کسب‌کار شما با مشتریانتان می‌باشد. پس قبل از انتخاب متن تبلیغ، باید با انواع آن آشنا...

انواع روش‌های ارسال کالا در فروشگاه اینترنتی در ایران

اگر از طریق فروشگاه اینترنتی اقدام به فروش محصولات می‌کنید و محصولات مورد نظر شما نیاز دارند که به صورت...

انواع تبلیغات اینترنتی و مزایا و معایب آن

قبل از به‌وجود‌ آمدن تبلیغات اینترنتی، بازاریابان تنها از تبلیغات سنتی مانند تبلیغ در تلویزیون، بیلبوردها، روزنامه ها و …...

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید