تاثیر ویروس کرونا بر کسب‌وکارهای اینترنتی ایران


نویسنده:
دسته‌ها: کسب و کار
شنبه 24 اسفند 1398
تاثیر کرونا بر کسب‌وکار اینترنتی

روزهای قبل به دلیل قطع دسترسی به اینترنت و بعد پویا شدن رمز‌ دوم کارت‌های بانکی، کسب‌وکارهای اینترنتی ایران چالش‌های بزرگی را تجربه کردند که سخن از ناامیدی برای ادامه‌ی کار زیاد بود. اما این روزها چالش جدید استارتاپ‌ها، مهمان ناخوانده‌ی ایران، کرونا است. در این مقاله قصد داریم تاثیر ویروس کرونا را بر کسب‌وکارهای اینترنتی بررسی کنیم. همراه ادمین سایت باشید.

تاثیر کرونا بر کسب‌وکارهای آنلاین

از آنجا که این ویروس تاثیر زیادی بر الگوی رفتاری افراد جامعه داشته است، بسیاری از کسب‌وکارها با فراز و نشیب‌هایی روبه‌رو شده‌اند. در نگاه اول به نظر می‌رسد استفاده‌ی بیشتر مردم از اینترنت، تاثیر بسیاری خوبی در رونق همه‌ی کسب‌وکارهای اینترنتی داشته است. در حالی که با بررسی‌های بیشتر می‌توان متوجه شد که گروهی از کسب‌وکارهای آنلاین در حال گذر از یک شرایط تقریباً بحرانی هستند.
برای بررسی انواع استارتاپ‌ها، آنها را در حوزه‌های مختلف رده بندی کرده و هر حوزه را جداگانه بررسی می‌کنیم.

کسب‌وکار اینترنتی چیست و چگونه راه‌اندازی می‌شود؟


سوپرمارکت‌های آنلاین

اثر ویروس کرونا بر سوپرمارکت‌های آنلاین

از آنجا که حضور در سوپرمارکت‌های شلوغ، توصیه نمی‌شود تمایل مردم برای خرید اینترنتی کالاهای مصرفی بیشتر شده است. دیجی‌کالا هنوز به طور رسمی اخباری از میزان تغییرات فروش خود ارائه نداده‌ است اما می‌توان توقع داشت که این وب‌سایت‌ افزایش چشمگیری در میزان تقاضا داشته باشد.

طبق گزارش خبرگزاری وبنا، اسنپ مارکت که از بزرگترین سوپرمارکت‌های آنلاین در ایران است، با شیوع این ویروس با افزایش ۵۰٪ تقاضا و اندازه سبد خرید مشتریان مواجه شده است.

استارتاپ‌های حمل‌ونقل

گرچه این‌ روزها اسنپ از ضدعفونی کردن و توزیع ملزومات بهداشتی در ناوگان خود خبر می‌دهد، اما تعطیلی مدارس، دانشگاه‌ها و بسیاری از مراکز خرید و شرکت‌ها، موجب کاهش چشمگیر رفت‌وآمدها شده است.  قطعاً کاهش حضور مردم در جامعه موجب کاهش تعداد مسافران شرکت‌های حمل‌ونقل آنلاین می‌شود.

اما بعد دیگری که در این زمینه وجود دارد کمتر شدن استفاده مردم از ناوگان عمومی است. ترس از حضور در مترو یا BRT و.. موجب افزایش درخواست‌ آنلاین خودرو‌ها می‌شود. اما با وجود این نکته، انتظار نمی‌رود شرکت‌های حمل‌ونقل در حال تجربه‌ی روز‌های چندان خوبی باشند.

خدمات سفر و گردشگری

اثر کرونا بر خدمات سفر و گردشگری

شاید اگر بخواهیم بیشترین تاثیر ویروس کرونا بر کسب‌وکارهای اینترنتی را بررسی کنیم، به حوزه‌ی گردشگری برسیم.

ورود و خروج در چندین استان پر تردد با محدودیت روبه‌رو شده و جهت حفظ سلامت از مردم تقاضا می‌شود که از مسافرت‌ کردن جداً خودداری کنند. با این تفاسیر می‌توان حدس زد که میزان مسافرت‌ها به طرز چشمگیری کاهش پیدا کرده است. بنابراین تمامی خدمات دهندگان بلیت، مراکز گردشگری، اسکان و تفریحی روزهای سختی را پشت سر می‌گذارند.

چندی پیش مسعود طباطبایی مدیرعامل علی‌بابا، در توییتی عنوان کرد که میزان سفرها حدود ۸۰٪ کاهش داشته و این شرکت مجبور به تعدیل ۱۸۲ نفر از ۷۵۴ کارمند خود شده است. استرداد میلیاردی بلیت‌ها خبر از آن دارد که ضرباتی که ویروس کرونا بر این کسب‌وکارها وارد کرده است به راحتی قابل جبران نیست.

برگزاری رویدادهای آنلاین

با تعطیلی آموزشگاه‌ها، موسسات می‌توان توقع داشت که آموزش‌ها به شیوه‌ی آنلاین تغییر جهت دهند. بنابراین می توان به راحتی توقع داشت که برگزار کنندگان رویدادهای آنلاین روزهای پر رونقی را تجربه می‌کنند.

طبق گزارش وبنا، شرکت ایسمینار با شروع کرونا رشد ۸ برابری را در برگزاری رویدادها تجربه می‌کند! این شرکت اعلام کرده است که بعد از شیوع این ویروس، بخشی از خدمات خود را رایگان ارائه می‌دهد.

کرونا و رسانه‌ها

رسانه‌های آنلاین

چند روز قبل وزیر ارتباطات و فناوری از اختصاص ۱۰۰ گیگ اینترنت رایگان به کاربران دارای اینترنت ثابت خبر داد. همین خبر گویای افزایش بازدیدکنندگان وب‌سایت‌های پخش ویدیو و سریال آنلاین است. گرچه هنوز میزان دقیق این افزایش‌ها مشخص نیست.

جمع بندی

با مطالعه موارد بالا می‌توان به دو نکته اشاره کرد:

۱- از میان صدها کسب‌وکار فیزیکی و آنلاین که با رکود تاثیر گرفته از کرونا دست‌وپنجه نرم می‌کنند، خدمات‌دهندگان آموزش و سمینار‌های آنلاین، پخش‌کنندگان ویدیو و سریال، سوپرمارکت‌های آنلاین، با رشد تعداد کاربران متقاضی روبه‌رو بوده‌اند.

۲- به دلیل حضور بیشتر مردم در منزل و افزایش استفاده از اینترنت، اکثر وب‌سایت‌ها با افزایش بازدید و فروش روبه‌رو بوده‌اند.

بنابراین پیشنهاد می‌کنیم اگر صاحب کسب‌وکاری هستید، در کنار کسب‌وکار فیزیکی و سنتی خود، فروش آنلاین را هم داشته باشید تا در این روزها از این روش کسب‌ درآمد کنید.

راه‌اندازی وب‌سایت و پاسخ به تمام سوالات متداول آن

امیدواریم تمام کسب‌وکارها به روز‌های اوج خود بازگردند.

مطالب زیر را حتما بخوانید

آمار بازدید سایت با ابزار آنلاین

آمار بازدید سایت خود را به آسانی دریافت کنید. اگر جزو افرادی هستید که آمار بازدید سایت خود را می‌خواهید...

آموزش نحوه نصب و فعال‌سازی ssl بر روی وردپرس بدون استفاده از پلاگین

یکی از راه‌های افزایش امنیت سایت‌های وردپرسی نصب و فعال کردن ssl در وردپرس می‌باشد.

وب‌سرور آپاچی (Apache) چیست؟

آپاچی(Apache) یکی از محبوب‌ترین وب‌سرورهای موجود در شبکه جهانی وب می‌باشد که محتوای موجود در صفحات وب را به کاربران...

5 روش اصلی برای فهمیدن وردپرسی بودن سایت

فهمیدن وردپرسی بودن سایت روش‌های بسیار زیادی دارد و می‌تواند به شکل‌های بسیار متفاوتی صورت بگیرد. برای این کار روش‌های...

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید