سرور ابری چیست و از کجا بخریم؟


نویسنده:
دسته‌ها: رپورتاژ
چهارشنبه 5 مرداد 1401
چرا وب‌سایت شما دیر بارگذاری می‌شود؟

با رشد تکنولوژی، کسب‌وکارهای بسیاری برای ارایه‌ی خدمات خود به مشتریان از بستر اینترنت استفاده می‌کنند. دسترسی‌پذیری از ویژگی‌های مهم برای مخاطبان چنین کسب‌وکارهایی است. اغلب کسب‌وکارهای اینترنتی از این موضوع مطلع هستند که برای این‌که وب‌سایت یا اپلیکیشن‌شان همیشه در دسترس مخاطبان قرار داشته باشد نیاز به زیرساخت مناسب دارند. با توجه به اهمیت زیر ساخت فنی، در مقاله‌ی پیش رو به این می‌پردازیم که سرور ابری چیست و چرا کسب‌وکارها برای تامین منابع زیرساختی خود از سرور ابری استفاده می‌کنند.

سرور ابری چیست؟

دانستن این‌که سرور ابری چیست، برای کسانی‌ که نیاز به خدمات زیرساختی دارند ضروری است. سرورهای ابری با چندین سرور متمرکز و ادغام شده برای میزبانی در شبکه اینترنت، هم‌زمان توانایی سرویس‌دهی به چند کاربر را دارند.

قدرت پردازش، ذخیره‌سازی و اجرای نرم‌افزارهای کاربردی در سرورهای ابری به نسبت سایر سرورها در سطح بالاتری قرار دارد. سرورهای ابری با داشتن تمام قابلیت‌های یک سرور فیزیکی در نقاط مختلف جهان قرار گرفته‌اند و کاربران در هر نقطه‌ای از دنیا می‌توانند از راه‌دور و به‌وسیله‌ی شبکه‌ی اینترنت به منابع این سرورها دسترسی داشته باشند.

از آن‌جایی که این محصول شامل چند سرور در کنار یکدیگر است، با از دسترس خارج شدن یک سرور، وب‌سایت شما قطع نخواهد شد و بقیه سرورها هم‌چنان به ارایه خدمات می‌پردازند؛ به همین دلیل زمان آپ‌تایم بالاتری را به مشترکین خود عرضه می‌کنند.

مزایای سرور ابری چیست؟

شاید برای شما هم این پرسش پیش بیاید که چرا باید به سراغ استفاده از سرورهای ابری برویم؟ مزایای زیر مهم‌ترین دلایل برای استفاده از سرور ابری هستند:

قابلیت اطمینان: در سرورهای ابری هرگز شاهد قطع شدن خدمات یا کمبود منابع نیستیم. زیرا اگر یکی از این سرورها دچار مشکل ‌شود، بقیه سرورها می‌توانند پاسخ‌گوی درخواست کاربران باشند و سایت بدون هیچ مشکلی به فعالیتش ادامه دهد.

کاهش هزینه: سرورهای ابری به نسبت سایر سرورها هزینه‌ی کم‌تری دارند و منابع بیش‌تر و خدمات سریع‌تری را به مشترکان ارایه می‌دهند.

مقیاس‌پذیری: در یک سرور ابری، بدون قطع شدن خدمات می‌توان سرور را ارتقا داد. هم‌چنین ایجاد تغییر در پلن سرور ابری به راحتی امکان‌پذیر است.

کاربردهای سرور ابری چیست؟

راه‌اندازی سرویس‌های تحت وب

برای داشتن یک وب‌سایت یا اپلیکیشن موبایلی باید به فکر تهیه‌ی سرور ابری باشیم و آشنایی با این‌که سرور ابری چیست، بیش از هر چیزی برای راه‌اندازی سرویس‌های تحت‌وب نیاز است.

ذخیره‌سازی ابری

دسترسی سریع به اطلاعات برای کاربران اهمیت زیادی دارد. با کمک سرورهای ابری، امکان ذخیره‌سازی اطلاعات روی فضای ابری و دسترسی به داده‌ها از راه‌دور به آسانی انجام می‌شود.

آنالیز داده‌های حجیم

یکی از کاربردهای سرور ابری، آنالیز داده‌های حجیم (Big Data) است. قدرت محاسباتی چنین سرورهایی موجب می‌شود تا امکان پیاده‌سازی رایانش ابری به‌سادگی وجود داشته باشد.

رایانش ابری چیست؟

با رشد اینترنت و تجهیزات الکترونیکی شاهد این هستیم که حجم زیادی از داده‌ها در لحظه تولید می‌شوند. برای این‌که از داده های حجیم (Big Data) برای رشد کسب‌وکار یا آنالیز یک موضوع استفاده کنیم باید به سراغ رایانش ابری (Cloud Computing) برویم.

در رایانش ابری، نرم‌افزار و سخت‌افزار مورد نیاز برای پردازش و محاسبات به جای نصب روی کامپیوتر معمولی، روی سرور ابری قرار می‌گیرند. به این وسیله علاوه‌بر دسترسی سریع و همگانی به نرم‌افزار و منابع آن، امکان پردازش داده با استفاده از منابع قدرت‌مند موجود روی سرورها فراهم می‌شود.

رایانش ابری و انواع مدل‌های آن

سرور ابری (Cloud Server) از مهم‌ترین زیرساخت‌های فنی برای یک کسب‌وکار آنلاین است. به‌شکلی که کسب‌وکار آنلاینی وجود ندارد که به خدمات سرور ابری نیاز نداشته باشد.

·       سرویس‌های IaaS

بی‌نیاز کردن شرکت‌ها از خرید و تهیه‌ی سخت‌افزارهای اختصاصی یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های سرور ابری است. در IaaS دیگر نیازی به خریداری سخت‌افزار اختصاصی وجود ندارد و تنها با پرداخت هزینه‌ی خدمات ابری می‌توانید به سرور ابری، فضای ذخیره‌سازی، نرم‌افزارها و… دسترسی داشته باشید.

·        خدمات PaaS

PaaS خدماتی متفاوت از IaaS است. در PaaS به‌عنوان یک پلتفرم، تمامی سرویس‌های مورد نیاز یک کسب‌وکار روی سرور ابری نصب می‌شود.

·        ابر ترکیبی یا چند ابری

در بسیاری از مشاغل نیاز است دسترسی به منابع سرور ابری برای ذخیره‌سازی، محاسبات یا ارایه‌ی خدمات هم‌زمان انجام شود. با استفاده از ابرهای هیبریدی، اطمینان خواهید داشت که کسب‌وکارتان به‌شکل همیشگی به منابع مورد نیاز خود دسترسی دارد.

تفاوت بین سرور معمولی و سرور ابری چیست؟

سرورهای مجازی (VDS) به نسبت سرورهای ابری کارایی کم‌تری دارند. زیرا منابع در آن‌ها محدود است و اگر یک کاربر، از مرز مصرف منابع بگذرد، سرویس او قطع یا محدود می‌شود؛ اما در سرورهای ابری، فضایی از منابع وجود دارد که کاربران بدون محدودیت از آن‌ها استفاده می‌کنند و به میزان استفاده‌ی خود هزینه پرداخت می‌کنند.

برترین ارایه‌کنندگان سرور ابری کدام شرکت‌ها هستند؟

سرورهای ابری تا حدود زیادی توانسته‌اند، نیاز کاربران را تامین کنند. اما نکته‌ی مهمی که در زمان خرید سرور ابری باید به آن توجه کنیم، میزان اعتبار و تجربه‌ی ارایه‌دهندگان این نوع خدمات است.

·       ابر آروان

ابر آروان یک شرکت ایرانی است که زیرساخت‌های یکپارچه ابری را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. ارایه سرور ابری، فضای ابری، کانتینر ابری، پلتفرم ویدیو و شبکه توزیع محتوا در کنار یکدیگر موجب شده است تا مشتریان بتوانند با خاطری آسوده نیازهای ابری خود را با ابر آروان برطرف کنند.

·       سرورهای ابری هتزنر آلمان

شرکت هتزنر آلمان با ارایه‌ی انواع خدمات سرور ابری با ثبات، توانسته است زمان آپ‌تایم بالایی را به مشتریان خود عرضه کند.

·       هاست‌گیتور

هاست‌گیتور (Hostgator) یکی از شرکت‌های بزرگ در زمینه خدمات میزبانی وب است که خدمات خود را به بیش از 10 میلیون دامنه عرضه می‌کند. وجود پلن‌های مختلف میزبانی وب در هاست‌گیتور موجب شده است تا مشتریان بتوانند با توجه به نیازهای خود سرویس مناسب را انتخاب کنند.

سخن پایانی

در ابر آروان، دست شما برای انتخاب سرور ابری کاملن باز است. شما با توجه به منابع مورد نظرتان، می‌توانید سرور ابری را به‌شکل روزانه یا ساعتی نیز خریداری کنید. برای بهره‌مندی از تمام مزایای کاربردی این محصول تنها به‌اندازه‌ی چند کلیک ساده فاصله دارید. همین حالا وارد صفحه سرور ابری شده و با چند کلیک، وب‌سایت کسب‌وکارتان را روی سرور ابری میزبانی کنید و با خیال راحت روی توسعه‌ی کسب‌وکارتان در فضای آنلاین تمرکز داشته باشید.

مطالب زیر را حتما بخوانید

برای برنامه نویسی اندروید نیاز به لپ تاپ خاصی داریم؟

برنامه نویسی اندروید با افزایش توسعه اپلیکیشن موبایل محبوبیت فزاینده ای پیدا کرده است. چه یک مبتدی یا یک توسعه دهنده...

بهترین ابزار‌های هوش مصنوعی برای برنامه‌نویسی: راهنمای انتخاب

هوش مصنوعی به سرعت به یکی از علوم مهم و مورد توجه در دنیای تکنولوژی تبدیل شده است. در زمینه برنامه‌نویسی،...

چگونه تلگرام را پرمیوم کنیم؟ راه های دریافت تیک آبی تلگرام

تلگرام، به عنوان یکی از پیشروان در عرصه پیام‌رسان‌های اینترنتی، همواره در تلاش است تا با ارائه خدمات نوآورانه و...

ایران تمز: معرفی 5 تا از بهترین افزونه های وردپرس در سال 1402

افزونه های وردپرسی ابزار های مهمی در سایت وردپرس هستند که می توانند ویژگی و قابلیت های مثبت زیادی را...

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید