رایانهها چندین سال است که نقش مهمی در جامعه ایفا میکنند؛ اما امروزه در زندگی اکثر افراد نقش تاثیرگذارتری دارند؛ به همین دلیل یادگیری زبان برنامهنویسی بیشتر از گذشته مورد استقبال قرار گرفتهاست. یادگیری برنامهنویسی به فکر کردن بهتر کمک میکند. در این زمینه سوالاتی به وجود میآید که پس از یادگیری برنامهنویسی چگونه از این مهارت بهره ببریم؟ یا اینکه برای یادگیری این مهارتها از کجا شروع کنیم که به نتایج بهتری برسیم؟
در این مقاله هم ما ضمن بحث در رابطه با حوزهی کدنویسی، چندین ایده برای برنامهنویسی مطرح میکنیم که میتوانند برای شروع مناسب باشند.
برنامهنویسی چیست و چگونه باید آغاز شود؟
برنامهنویسی دقیقاً به معنای نوشتن یک سری دستورات و کدها به صورت منطقی و پشت سرهم است که این دستورات را ماشین به خوبی می فهمد. پس هر زمان که یکسری دستورات را نوشته و توسط کامپیوترها اجرا شود، میتوانیم بگوییم که یک برنامهنویسی صورت گرفته است.
اگر شما به دنیای وب علاقه مند هستید؛ اما نمی دانید که چگونه باید برای یادگیری اقدام کنید خوب است بدانید که برنامهنویسی بسیار گستردهتر از آن چیزی هست که در تصور هر فرد وجود دارد. در ابتدای کار برای شروع برنامهنویسی لازم است تا به صورت کلی حوزههای مختلف برنامهنویسی را بشناسید سپس یک حوزه را با توجه به علایق خود انتخاب کرده و تا پایان ادامه دهید.
سپس میتوانید با استفاده از ایدههای مناسب برنامهنویسی اقدام به کسب درآمد نمایید. پس پیشنهاد میکنم برای دریافت اطلاعات بیشتر و تقویت فکر و ذهن خود میتوانید از مباحث آموزشی مختلف که در سایت فرادرس ارائه شده است، کمک بگیرید. هر چه در این زمینه مطالعهی بیشتری داشته باشید ایده برنامهنویسی بهتری به ذهن شما خطور میکند.
تمامی برنامههایی که درون کامپیوترها اجرا میشوند مانند: نرم افزار های خاص انبارداری و حسابداری را میتوان در این گروه قرار داد.
حوزه برنامهنویسی وب
این حوزه بسیار گسترده است و شامل طراحی سایتها، وبلاگها و نوشتن هرگونه برنامهای که تحت وب اجرا میشود، هست.
حوزه برنامهنویسی موبایل
این حوزه شامل کلیه برنامهها و نرم افزارهایی است که در گوشیهای موبایل و تبلتها میتوانند نصب و اجرا شوند که هر روزه نیز اپلیکیشنهای جدیدی به این نرمافزارها اضافه میگردد و در دو بخش، مناسب گوشیهای اندروید و گوشیهای سیستم عامل ios است.
مهمترین زبانهای برنامهنویسی
در حال حاضر کامپیوترها در همه صنایع نفوذ پیدا کردهاند و برای ارتباط برقرار کردن با این کامپیوترها باید زبان آنها را یاد بگیرید.
اما با داشتن اطلاعات بسیار اندک هم به این موضوع پی میبرید که زبانهای برنامهنویسی زیادی در حال حاضر در تمام دنیا وجود دارد که از هر کدام آنها می توان جهت ارتباط برقرار کردن با کامپیوترها و نرمافزارهای مختلف استفاده کرد.
اما مهمترین سوالی که به وجود میآید این است که در بین این تنوع بالا، کدام زبان برنامهنویسی را یاد بگیریم بهتر است؟
با توجه به اینکه حوزه کامپیوتر و برنامهنویسی بسیار گسترده است و هر روزه نیز بر مطالب آن افزوده میشود اگر میخواهید در این حوزه تبدیل به یک متخصص شوید لازم است، تا ابتدا با مشخص کردن علایق خود، حداقل یک زبان برنامهنویسی را انتخاب کرده و در آن اطلاعات کافی را به دست آورید.
در صورتی که شور و اشتیاق برای یادگیری برنامهنویسی را داشته باشید، با مشخص کردن یک هدف برای خود میتوانید اقدام به یادگیری زبان برنامهنویسی با سرعت بالا نمایید. در این جا قبل از بیان ایده برای برنامهنویسی، برای آشنایی بیشتر ابتدا چند زبان برتر دنیا را که کاربردیتر هستند معرفی میکنیم:
Java
زبان برنامه نویسی جاوا کاربردیترین زبانهایی است که در حال حاضر پروژههای بزرگی توسط آن اجرا میشوند، این زبان در برنامهنویسی سیستم عامل اندروید و موبایل کاربردی است، به همین جهت کاربرد و اهمیت آن در سالهای اخیر بیشتر شده است. قطعا دریافت آموزش برنامه نویسی جاوا می تواند کمک زیادی را برای رشد و پیشرفت شما در این حوزه به دنبال داشته باشد.
C#
سی شارپ یک زبان برنامهنویسی فوقالعاده کاربردی و مورد علاقه افراد زیادی در دنیا است، از این زبان نیز به عنوان یک زبان برنامهنویسی در حوزه دسکتاپ کاربرد دارد.
C++
سی پلاس پلاس اولین زبان برنامهنویسی است که در دانشگاه به دانشجویان به عنوان یک زبان پایه آموزش میدهند و از آن بیشتر در نرمافزارهای مهندسی و صنعتی استفاده میشود زیرا جزء ایمنترین زبانهای برنامهنویسی قرار دارد.
Python
زبان پایتون جزء زبانهای کاربردی است که در حوزه وب و دسکتاپ مورد استفاده قرار میگیرد. موتور برنامههای گوگل هم با این زبان نوشته شده و پشتیبانی میشود. تنوع کاربری زبان پایتون در حوزههای مختلفی مانند هوا و فضا، برنامههای اقتصادی و حوزههای نظامی سبب شده تا این زبان جزء رده بندیهای پرکاربرد قرار بگیرد.
اگر شما هم علاقه مند به یادگیری زبان پایتون هستید، می توانید آموزش برنامه نویسی پایتون را همین حالا شروع کنید.
مراحل شروع یک پروژه برنامهنویسی
پس از مشخص کردن یک زبان برنامهنویسی و اقدام به آموزش برنامه نویسی و همچنین انتخاب یک حوزه کاری مناسب، لازم است تا برای افزایش مهارتها، پروژههای برنامهنویسی را شروع کنید.
در این مرحله باید ابتدا آنچه را که در ذهن خود دارید دسته بندی کرده و به عنوان یک دستورالعمل اولیه مشخص نمایید، سپس با تحقیق در مورد نحوه اجرای پروژه از طریق سایتهای مختلف، مقاله ها و همچنین دیدن ویدئوهای آموزشی ایده ذهنی خود را تقویت کرده و به مرحله عمل در آورید.
مهمترین نکته که قبل از شروع یک پروژه برنامهنویسی باید به آن توجه داشته باشید این است که تمامی آموزشهایی که در این حوزه دریافت کردهاید را کاملاً تقویت کرده و سعی کنید به بالاترین حد مهارت دست پیدا نمایید.
یک توصیه مهم برای شروع کار این است که اگر در ابتدا پروژههای ساده را انتخاب کرده و تا انتهای آن پیش بروید، خیلی زودتر به نتیجه خواهید رسید، تا این که از ابتدا وارد یک پروژه پیچیده و سخت شوید که ممکن است در ادامه مسیر تسلیم شده و پروژه هرگز به پایان نرسد.
ایدههایی برای افراد مبتدی در برنامهنویسی
در صورتی که تا حد مقدماتی با برنامهنویسی آشنا هستید میتوانید با پروژههای مبتدی و کوچک، شروع به آنالیز یافتههای خود کنید. اگر بدون اجرای پروژهها به دنبال یادگیریهای کامل و دقیق هستید، این را بدانید که هیچگاه علم شما در این حوزه تکمیل نمیشود؛ زیرا برای یادگیری کامل و دقیقتر باید کاربرد زبانها را در پروژههای مختلف بررسی نمایید.
پس در حین آموزشهای پیشرفتهتر نیز میتوانید ایدههای سادهتر را اجرا کنید. در اینجا به چند ایده برنامه نویسی بسیار ساده اشاره میکنیم:
طراحی یک بازی با اعداد فرد یا زوج
طراحی یک بازی برای حدس عدد
طراحی یک اپلیکیشن پیدا کننده اشعار
طراحی بازیهای فکری مانند شطرنج و دوز
باز نویسی یک سایت ساده مطابق کدهای اولیه آن
در ادامهی مقاله، چند ایدهی کاربردیتر را مطرح میکنیم که برای افراد مسلطتر مناسب هستند.
نحوه استفاده از ایدههای برنامهنویسی در پروژههای مختلف
در هنگام استفاده از ایدههای برنامهنویسی و شروع پروژههای جدید، ابتدا دستورالعملها را بخوانید و سعی کنید به خوبی آن را درک کنید.
هیچگاه در هنگام گذراندن یک آموزش اقدام به نوشتن کدهای برنامهنویسی نکنید؛ بلکه پس از پایان آموزش هر آنچه را که یاد گرفتهاید را عملی نمایید.
نکته مهم این است که هیچگاه کورکورانه کدهای موجود در آموزشها را کپی نکنید؛ زیرا با این روش با سرعت بیشتری به نتیجه میرسید؛ اما در واقع چیز جدیدی را شما به دست نیاوردهاید
هرگاه در هنگام انجام پروژههای جدید درگیر یک موضوع و یا مشکل شدید، پروژه را کنار گذاشته و استراحت کنید؛ (زیرا افرا در چنین شرایطی ناخواسته به دنبال یادگیری میروند) پس از استراحت ذهن و تمرکز مجدد به جمع کردن اطلاعات خود بپردازید.
معرفی ایدههای کاربردی برای کسب درآمد از برنامه نویسی
پس از اینکه مهارتهای کافی در حوزههای برنامهنویسی مختلف را به دست آوردهاید، حال وقت آن است که از این مهارتها کسب درآمد کنید و تمامی اطلاعات خود را بیازمایید؛ پس باید به دنبال پیدا کردن ایدههای مناسب باشید.
در اینجا سعی میکنیم تا در حوزههای مختلف چند ایده برنامه نویسی مناسب و کاربردی برای شما معرفی کنیم:
ایدههایی در حوزه وب سایت
طراحی وب سایت سازگار با SEO
در حال حاضر SEO بخش جدایی ناپذیر از وبسایتها بوده اکه بدون آن ممکن است سایت برای بازدیدکنندگان به صورت ارگانیک مشخص نباشد، در این پروژه میتوانید نقش یک بازاریاب دیجیتال را داشته باشید که اطلاعات عمیق و دقیقی از سئو دارد و در این حوزه میتواند از لحاظ فنی مفید واقع شود.
طراحی ابزاری برای نظم بخشیدن به نامههای ایمیل
ابزاری را طراحی کنید که ایمیلها را در یک پوشه جدا جمع آوری کرده و هفتهای یک بار برای افراد ارسال میکند این برنامه کمک میکند تا صندوق ورودی ایمیل همیشه منظم باشد و افرادی که نامههای زیادی به صورت الکترونیک دریافت میکنند نظم بیشتری به برنامههای خود بدهند.
طراحی یک وبسایت واکنش گرا با چندین صفحه
یک سایت واکنش گرا باید بر روی هر دستگاهی تمامی بخشها را نمایش دهد، در پایان کار سایت را بر روی دستگاه لپتاپ، تلفنهای هوشمند و همچنین تبلتها امتحان کرده و در همه آنها سایت کاملا ریسپانسیو باشد، به همین جهت چنین طراحی میتواند نگاه مردم به وبسایت را تغییر دهد.
ساخت یک فروشگاه اینترنتی
در حال حاضر تجارت های الکترونیک یکی از بهترین راه حلها برای کسب درآمد است، در صورتی که بتوانید یک فروشگاه اینترنتی با کلیه عناصر مورد نیاز برای فروشگاه را طراحی کنید، میتواند یک راهکار مناسب برای پیشرفتهای بعدی شما باشد، برای ساخت یک فروشگاه اینترنتی چیزی بیشتر از یک پایگاه داده نیاز است و در یک فروشگاه باید بخشهای مختلفی مانند صفحه محصول، سبد خرید، سیستم پرداخت و سایر عناصر مرتبط با تجارت الکترونیکی لحاظ شود.
ایدههایی در حوزه اپلیکیشنهای موبایلی
ایده ساخت اپلیکیشن موبایلی یکی از ایدههای پولساز در دنیای امروزی تلقی می گردد که به چند مورد اشاره میکنیم:
برنامهنویسی یک ابزار برای تنظیم ملاقاتها
افرادی که قرارهای ملاقات در طول هفته دارند ممکن است که دچار فراموشی شوند و یا یافتن یک مکان مناسب برای قرارها برای آنها کاری سخت باشد، با ساخت یک ابزار مناسب مانند تقویم رویدادها که بتواند تاریخهای قرارها را با پیشنهاد مکانهای مناسب مانند رستوران، کافه و مراکزی از این قبیل به کاربر بدهد مورد توجه قرار میگیرند.
اپلیکیشن اعلان چتر
ساخت اپلیکیشنهایی که بتواند با بررسی شرایط آب و هوایی بر روی تلفن همراه با اعلانی روزهای بارانی را مشخص کرده و به کاربر پیشنهاد به همراه داشتن چتر را بدهد، ممکن است توسط افراد زیادی مورد استقبال واقع شود.
سیستم توصیه فیلم
تاکنون سیستم و یا اپلیکیشنی طراحی و تولید نشده که بتواند به افراد برای دیدن فیلمهای مختلف پیشنهادات هیجان انگیز بدهد، میتوانید با طراحی یک سیستمی با چنین ویژگیهایی مشکل بسیاری از افراد را حل کنید. البته توجه داشته باشید که این ایده بسیار سنگین است و نیاز به جمع آوری پایگاه دادههای زیادی دارد.
طراحی یک بازی هیجان انگیز
معمولاً طراحی بازیهای هیجان انگیز موبایل را با سیستم جاوا اسکریپت انجام میدهند که در حال حاضر همه افراد حداقل یک گوشی هوشمند دارند و در صورت جذابیت بازی ممکن است از استقبال خوبی برخوردار شده و افراد زیادی به دنبال نصب و راهاندازی آن باشند، ارائه گزینههای بروز رسانی و ارتقاء بازی در مراحل مختلف، یک امکان برای کسب درآمد و یک ایده جذاب برای تمرکز بیشتر بر روی آن هست.
ایدههایی در مورد برنامهنویسی دسکتاپ
ساخت برنامههایی برای امور مالی شخصی
برنامههایی که میتوانند بر روی امور مالی کنترل بهتری داشته باشند به عنوان یک ایده پر استقبال مطرح میشوند که در این بررسی مالی، می توان از آن برای برنامه ریزیهای بیشتر به صورت هفتگی و ماهانه نیز استفاده کرد.
ساخت یک سرویس گیرنده ftp ساده
ساخت سرویسهای گیرنده که از انتقال فایل ها به صورت امن پشتیبانی میکند میتواند مورد توجه افراد و شرکتهای زیادی قرار بگیرد.
راههای کسب درآمد با برنامهنویسی
توجه داشته باشید که در صورت یادگیری دقیق و کامل برنامهنویسی و تسلط به یک یا چند زبان برنامهنویسی میتوانید به شیوههای مختلف ایدههای خود را عملی کرده و همچنین مشغول به کار شوید.
همانطور که تا اینجا گفتیم طراحی اپلیکیشنهای گوناگون برای موبایلها و همچنین برنامههای مناسب و کاربردی برای وبسایتها میتواند یک مسیر برای موفقیت باشد که تمامی این کارها را میتوانید به صورت فریلنسری و دور کاری انجام دهید و یا برای شرکتهای دانش بنیان و خاص این پروژهها و صدها پروژه دیگر را طراحی و اجرا کنید.
همچنین میتوانید با استخدام شدن در شرکتهای دولتی و یا شرکتهای خصوصی بزرگ با مدیریت سیستمهای آنها از لحاظ امنیتی و برطرف کردن هرگونه مشکل خاصی از مهارتهای خود استفاده نمایید.
جمع بندی درباره ایده برای برنامه نویسی:
حوزه برنامهنویسی بسیار وسیع و گسترده است و هر فردی میتواند با حضور در یک حوزه از این فضا، مهارتهای خود را تقویت کرده و از ایدههای مختلفی که در محیط اطراف خود پیدا میکند، به عنوان یک ایده جالب و هیجان انگیز در این حوزه پیشرفت های زیادی را به دست آورد.
برای اینکه به تقویت فکر و ذهن خود بپردازید و بتوانید ایدههای بسیار خوبی برای برنامهنویسی بیابید، پیشنهاد میکنیم که حتماً با آموزشهای مختلف سایت فرادرس همراه شوید؛ زیرا در شرایط حال حاضر استفاده از سایت های آنلاین معتبر بهترین راه حل برای یادگیری و بالاتر بردن مهارتها است. علاوه بر آموزش برنامهنویسی در فرادرس میتوانید به کمک وبلاگ و مجلات این سایت از بروزترین اطلاعات این حوزه مطلع شوید.
دیدگاهتان را بنویسید
You must be logged in to post a comment.