خطای ۵۰۰ چیست؟ چگونه ارور http 500 را برطرف کنیم؟


نویسنده:
دوشنبه 15 اردیبهشت 1399
خطای ۵۰۰ چیست؟

ارور ۵۰۰ از جمله خطاهای سرور است که ممکن است هر سایتی با آن دست و پنجه نرم کند. با ادمین سایت همراه باشید تا بررسی کنیم خطای ۵۰۰ چیست؟ و چگونه باید خطای ۵۰۰ را رفع کرد؟

در مقالات قبل راجع به خطای دیگری که از سمت سرور ایجاد می‌شود صحبت کردیم. شما می‌توانید از طریق لینک زیر به آن دسترسی داشته باشید.

خطای ۵۰۳ چیست؟

خطای ۵۰۰ چیست؟

برای رفع کردن این ارور ابتدا باید با مفهوم آن آشنا شوید. بنابراین ابتدا به سوال خطای ۵۰۰ چیست؟ پاسخ می‌دهیم.
ارور http ۵۰۰ یک خطای سمت سرور است. زمانی که سرور با خطایی مواجه شود و قادر به ارائه اطلاعات نباشد به جای ارسال محتوا، یک کد خطا ارسال می‌کند. در واقع این خطا نشان‌دهنده این است که یک اتفاق غیرمنتظره در سرور رخ داده و سرور قادر به درک آن نیست.

این خطا با یکی از پیغام‌های زیر نمایش داده می‌شود:

  • 500 Internal Server Error
  • HTTP 500 – Internal Server Error
  • Internal Server Error
  • HTTP 500 Internal Error
  • 500 Error
  • HTTP Error 500
خطای ۵۰۰ در سرور چیست؟

خطای ۵۰۰ کاملاً از سمت سرور ایجاد شده است پس شما به عنوان بازدیدکننده قادر نخواهید بود این خطا را رفع کنید! بهتر است منتظر رفع آن باشید یا پشتیبان وب‌سایت را مطلع کنید.


چرا باید خطای 500 را سریعاً رفع کنیم؟

خطای ۵۰۰ از دسته‌ خطایی است که با رخ دادن آن محتوای وب‌سایت قابل نمایش نخواهد بود. یعنی تمام بازدیدکنندگان وب‌سایت شما به جای صفحات وب‌سایت گزارشی از خطای ۵۰۰ را مشاهده خواهند کرد.
این امر موجب می‌شود کاربران صفحه‌ی سایت را بسته و فوراً از آن خارج شوند. خروج زودهنگام کاربران از سایت یک سیگنال منفی در سئو محسوب می‌شود.

همچنین موتورهای جستجو از جمله ربات‌های گوگل به محتوای وب‌سایت شما دسترسی ندارند. این مورد برای سئو وب‌سایت شما مضرر است.

روش رفع خطای ۵۰۰ به عنوان بازدیدکننده

همانطور که گفته شد این یک خطای سرور است و کاربران در رفع آن نقشی ندارند. اما از آنجا که خطای ۵۰۰ موقت است و معمولاً فوراً توسط صاحبان وب‌سایت‌ها رفع می‌شوند بهتر است مراحل زیر را انجام دهید تا به وب‌سایت دسترسی داشته باشید:

  • ابتدا با فشردن کلیدهای CTRL و F5 صفحه را مجدد بارگذاری کنید. ممکن است خطا در این زمان از بین رفته باشد.
  • کش مرورگر خود را پاک سازی کنید.
  • برای بررسی خطا، یکبار آدرس سایت را با مرورگر دیگری باز کنید.
  • به پشتیبانی سایت خبر دهید و در زمان‌ دیگری به وب‌سایت مراجعه کنید.

روش رفع ارور۵۰۰ به عنوان صاحب وب‌سایت

۱- بررسی سطح دسترسی‌ها

در هاست برای هر فایل سطح دسترسی تعیین می‌شود که هر کدام از منابع برای گروه خاصی از کاربران قابل دسترس باشد. اگر سطح دسترسی‌ها تغییر کنند و کاربران به این منابع دسترسی نداشته باشند، ممکن است خطای ۵۰۰ ایجاد شود.

برای رفع این مشکل به هاست وب‌سایت خود مراجعه کنید و در file manager سطح دسترسی‌ها را بررسی کنید. باید سطح دسترسی فایل‌های شما مانند تصویر زیر باشد.

بررسی دسترسی فایل‌ها برای رفع خطای ۵۰۰

در صورت مشاهده مغایرت در سطح دسترسی کافیست روی آن سطر کلیک راست کرده و change permission را بزنید یا دوبار روی عدد سطح دسترسی کلیک کنید. در هاست دایرکت ادمین در انتهای صفحه کلیدی برای تغییر permission قرار دارد. اکنون عدد درست را وارد کنید.

تغییر دسترسی‌ها در هاست برای رفع خطای 500


۲- بررسی فایل htaccess.

ممکن است تغییراتی در فایل htacsess. داشته‌اید و این تغییر باعث ایجاد خطای ۵۰۰ شده باشد. برای رفع آن می‌توانید فایل htaccess. را از هاست سایت پیدا کنید و نام آن را تغییر دهید. مثلاً نام آن را به htaccess-n. تغییر دهید.

حالا به وب‌سایت مراجعه کنید اگر خطا رفع نشده بود میتوان فهمید که خطا از این فایل نبوده و باید نام آن را به حالت اول برگردانید. اگر متوجه شدید با انجام این تغییر نام، خطای ۵۰۰ رفع شده کافیست به پنل وردپرس سایت خود بروید و در بخش تنظیمات -> تنظیمات پیوند یکتا یکبار روی دکمه‌ی ذخیره تغییرات کلیک کنید تا این فایل مجدد برای سایت شما ساخته شود.

۳- غیرفعال سازی افزونه‌ها

برای غیرفعال سازی تمام افزونه ها به آدرس wp-content-> plugins مراجعه کنید. نام پوشه‌ی Plugins را به نام دیگری مثل plugins1 تغییر دهید. در این صورت وب‌سایت شما به این پلاگین‌ها دسترسی ندارد. اینک وب‌سایت خود را بررسی کنید. اگر خطا رفع نشده بود نام پوشه پلاگین‌ها را به حالت اول بازگردانید.

درصورتی که با انجام این عمل خطا ازبین رفته باشد باید به دنبال افزونه‌ای باشید که این خطا را ایجاد کرده است. یعنی در هر مرحله نام پوشه‌ی یک پلاگین را تغییر دهید و سایت را کنترل کنید.

۴- غیرفعال سازی قالب فعال

ممکن است خطایی در قالب فعال وب‌سایت شما باعث ایجاد خطای ۵۰۰ شده باشد. برای بررسی این موضوع ابتدا قالب فعال وب‌سایت خود را در آدرس wp-content->theme در هاست پیدا کنید. آن را به یک فایل zip تبدیل کرده و آن را دانلود کنید. حالا پوشه‌ی قالب را پاک کرده و مجدداً آدرس سایت را بررسی کنید. اگر خطا رفع شده بود می‌توان متوجه شد خطایی در قالب وجود دارد.در غیر این صورت قالب را آپلود کنید.

۵- فعال سازی حالت دیباگ

یکی از بهترین روش‌هایی که می‌توان برای تشخیص خطای ۵۰۰ انجام داد فعال سازی حالت دیباگ از طریق فایل wp-config است. کافیست به هاست وب‌سایت خود مراجعه کرده و در root (ریشه)  به دنبال فایل wp-config.php باشید.

درون این فایل با جستجو کردن عبارت debug کد مربوط به دیباگ کردن را بیابید. این کد به شکل  define(debug , false) است. کافی است کلمه‌ی false را به true تغییر دهید. اینک با مراجعه به وب‌سایت خود می‌توانید گزارشی از خطاهای موجود را ببینید.

اگر با انجام موارد فوق خطای وب‌سایت شما رفع نشد، بهتر است از پشتیانی سرور کمک بگیرید.

مطالب زیر را حتما بخوانید

معرفی 7 مورد از کدهای مهم htaccess برای کاربران نوپا

قطعا دانستن کدهای مهم htaccess برای افرادی که به تازگی وارد حوزه طراحی وب شده‌اند اهمیت بسیار زیادی دارد. htaccess....

بهترین سیستم‌های مدیریت محتوا برای ساخت فروشگاه اینترنتی

با به روی کار آمدن اینترنت، کسب‌و‌کارهای سنتی زیادی به فکر فروش آنلاین محصول و خدمات خود از طریق راه‌اندازی...

معرفی بهترین پنل پیامکی در ایران | بهترین سامانه پیامک سال 1401

با انتخاب یک پنل ارسال پیامک خوب و با کیفیت بدون فوت وقت و هزینه پیامک انبوه ارسال کنید.

آموزش نحوه رفع خطای ssl در وردپرس

اگر به سایت وردپرسی خود گواهی نامه ssl اضافه کرده اید و با خطا مواجه شده اید، ما در این...

دیدگاهتان را بنویسید

7 پاسخ به “خطای ۵۰۰ چیست؟ چگونه ارور http 500 را برطرف کنیم؟”

  1. نیما گفت:

    سلام من یک اسکریپت خریداری کردم که هنگام نصب http error 500 میده چیکار کنم؟

  2. سنسی گفت:

    بسیار عالی
    معنی خطای server eror 5xx که در وب مستر برای تعدادی از لینکها ایجاد شده چی میتونه باشه؟ آیا همون خطای 500 میباشد؟

  3. ناصر گفت:

    ممنون مفید بود

  4. سارا گفت:

    ممنون خیلی کمک کرد

دیدگاهتان را بنویسید