با همهگیر شدن اینترنت و استفاده از شبکههای اجتماعی بهخصوص اینستاگرام، بیشتر کسبوکارها برای رشد برند و تجارت خود، بخشی از اهداف بازاریابی خود را در این شبکهها پیادهسازی میکنند. این کسبوکارها برای اینکه بتوانند بازاریابی سوشالمدیا، تبلیغات و عملکرد خود را در اینستاگرام رصد کنند، نیاز به برنامههایی برای تحلیل اینستاگرام خواهند داشت. در این مقاله به معرفی بهترین و کاربردیترین ابزار آنالیز اینستاگرام خواهیم پرداخت.
مفاهیم پایه در ابزارهای آنالیز اینستاگرام
برای ارزیابی و آنالیز اینستاگرام، در بیشتر ابزارها فاکتورها و متریکهای اساسی و ثابتی وجود دارد که در ادامه به معرفی این معیارها اشاره خواهیم کرد، سپس بهترین ابزارهایی ک این معیارها را در قالب داده به شما ارائه میکنند را معرفی میکنیم.
Impression: تعداد بازدیدی که در یک بازه زمانی مشخص از پستهای شما به عمل میآید.
Interaction: تعداد اقداماتی که در حساب کاربری شما صورت میگیرد.
Reach: تعداد حسابهای کاربری منحصربهفردی که هر یک از پستهای شما را مشاهده کردهاند.
Profile Visit: تعداد بازدید از پروفایل شما در یک بازه زمانی مشخص
Website Click: تعداد ورودیها و کلیک کردن مخاطبان به وبسایت از طریق لینکی که در قسمت بیو پروفایل قرار دارد.
Mentions: تعداد دفعاتی که مخاطبان، شما را در حساب خودشان منشن میکنند.
Overall engagement rate: نرخ تعامل کلی اکانت شما که حاصل تقسیم Interaction یک پست بر تعداد Impression است.
followers rate: تعداد دنبالکنندهها در یک بازه زمانی مشخص بر تعداد فالووهایی که از قبل داشتید.
برنامههای تحلیل اینستاگرام
آنالیز اینستاگرام موضوعی است که اگر در این شبکه اجتماعی پرمخاطب فعالیت دارید نباید از آن غافل شوید. در این بخش سعی داریم چندین ابزار آنالیز اینستاگرام را معرفی کرده و به طور خلاصه ویژگیهای آن را بیان کنیم:
۱- Instagram Insights
یکی از بهترین ابزار آنالیز اینستاگرام، استفاده از برنامههای تحلیلی خود اینستاگرام به نام Instagram Insights است. این ابزار برای پیجهای شخصی فعال نمیباشد. اگر قصد دارید به آن دسترسی پیدا کنید، باید حساب خود را به نوع تجاری یا Business Profile تغییر دهید.
این برنامه به شما دادهها و اطلاعاتی را نشان میدهد. مانند: اینکه مخاطبان شما در کدام بخش اینستاگرام حضور دارند؟ کدام پستهای شما محبوبتر هست؟ و تعداد Impression و Reach شما چه مقدار میباشد؟
۲- HypeAuditor
HypeAuditor ابزار آنالیز اینستاگرامی است که از دادههای اینستاگرام سایر کاربران برای یک هدف بسیار خاص یعنی اینفلوئنسر مارکتینگ استفاده میکند.
برنامه HYPR یک پایگاه داده است که براساس تجزیه و تحلیل، دادههایی از اینفلوئنسرها ساخته است. به کمک پایگاه داده این ابزار میتوانید دادهها را با کلمات کلیدی، موضوعات، نامها و فیلتر کردن دستههای اینستاگرام جستجو کنید.
علاوه بر این HYPR به شما این امکان را میدهد که فعالیتهای تبلیغاتی خود را زیر نظر داشته باشید. تجزیه و تحلیل برای همه پستها انجام دهید و نیز عملکرد کلی کمپین را به نمایش بگذارید.
۳- Hootsuite Analytics
یکی از ابزارهای عالی در زمینه آنالیز اینستاگرام ابزاری است که وبسایت Hootsuite به کاربران خودش ارائه میدهد. توجه کنید که استفاده از این ابزار تنها به مدت 30 روز رایگان است.
این ابزار مزایا و امکانات زیر را در اختیار کاربران خودش قرار میدهد:
تمام اطلاعات مربوط به فعالیت شما در گذشته را نمایش میدهد.
معیارهای مختلف را در بازههای زمانی گوناگون برای شما مقایسه میکند. بدینترتیب عملکرد اکانت خود را در طی فعالیتش میتوانید مشاهده کنید.
گزارشهای سفارشی را در اختیارتان قرار میدهد.
کاربر میتواند عملکرد و کارایی پستها را بر اساس معیارهای متفاوت بررسی کند.
ارزیابی مکالمات و خدمات ارائهشده به مشتریان در زمانهای مختلف
رتبهبندی نظرات و کامنتها
۴- Analisa
Analisa یک بستر بازاریابی است که کلیه دادههای مربوط به فعالیت اینستاگرام شما را در اختیارتان قرار میدهد. این برنامه آنالیز اینستاگرام خدمات رایگان ارائه میدهد و بسیاری از دادههای خام را در اختیارتان میگذارد. با این حال، اگر میخواهید امکانات ویژهتری برای تجزیه و تحلیل اکانت خود داشته باشید، باید نسخه ویژه آن را خریداری کنید.
Analisa دو نوع گزارش را در اختیار شما قرار میدهد. یکی از گزارشها مربوط به Account میباشد که میتواند تجزیه و تحلیل در مورد پروفایل و فعالیت یک پیج را ارائه دهد. در حالی که گزارش دیگر مربوط به Hashtagگذاری است که برای نظارت بر کمپینها استفاده میشود. این ابزار اطلاعاتی از جمله نرخ لایک، نرخ کامنت و یا میانگین آنها را در اختیار شما قرار میدهد.
۵- Keyhole
Keyhole یکی از ابزارهای آنالیز اینستاگرام است که میتوانید به کمک آن برند خود را با رقبایتان مقایسه کنید. این ابزار امکان استفاده رایگان را برای کاربران خودش فراهم کرده است.
مزیت دیگر این برنامه آنالیز اینستاگرام است که امکان رهگیری هشتگها و کمپینها را برای کاربران فراهم میکند. این ابزار برای کسانی که به صورت مرتب رقابتها و مسابقات اینستاگرامی برگزار میکنند، عالی است. همچنین کسانی که یک هشتگ خاص را دنبال میکنند، بهتر است از Keyhole استفاده کنند.
۶- Pixlee
با ابزار Pixlee می توانید گزارشات هفتگی را تجزیه و تحلیل کنید. با اینکار شما میتوانید نرخ تعامل اینستاگرام خود را افزایش داده و دنبال کنندههای جدیدی را جذب کنید.
می توانید از دادههای Pixlee برای شناسایی صفحات پرمخاطب در شبکه های اجتماعی، یافتن طرفداران برند خود و ارتباط با اینفلوئنسر و طرفداران برند استفاده کنید. همچنین میتوانید مکالمات را کنترل کرده و محتوایی با عملکرد بالا را شناسایی کنید.
این شامل آمار و ردیابی هشتگ، رشد فالوورهای اینستاگرام و دادههای مورد نیاز برای شناسایی جذابترین پستهای شما است.
دیدگاهتان را بنویسید
You must be logged in to post a comment.