چگونه می‌توانیم طراح UI و UX شویم؟


نویسنده:
پنجشنبه 4 اردیبهشت 1399
چگونه می‌توانیم طراح ux و ui شویم؟

 اگر با طراحی وب و دنیای آن آشنا باشید، حتما اسم طراحی ux و ui را شنیده‌اید؟ امروزه کسب‌وکارهای زیادی برای معرفی محصولات و خدمات خود از وب‌سایت یا اپلیکیشن برای جذب مخاطبان خود استفاده می‌کنند. هرچه وب‌سایتی از طراحی فوق‌العاده و کاربرپسندی برخوردار باشد، تعداد مشتریان آن نیز افزایش می‌یابد. از این رو تقاضا برای استخدام افراد متخصص در زمینه طراحی سایت، ux و ui رشد چشمگیری کرده است. اگر علاقه‌مند هستید در این زمینه مهارت‌های لازم را کسب کرده و بدانید از کجا می‌توان نحوه یادگیری آن را شروع کرد با ما همراه باشید! ما در این مقاله ۶ گام برای تبدیل شدن به یک طراح ux و ui  را به شما معرفی خواهیم کرد.

طراحی UI و UX چیست؟

UI به معنای رابط کاربری است که به طراحی ظاهر محصول و قسمت‌هایی از آن که برای کاربر قابل مشاهده است، می‌پردازد. منظور از طراحی UX ساختن تجربه‌ خوب از یک محصول، سرویس یا خدمات برای کاربری که از آن استفاده می‌کند، است. برای شناخت بهتر مفهوم این دو طراحی می‌توانید به مقاله زیر مراجعه کنید:

معنای UI و UX چیست؟ بررسی تفاوت این دو در طراحی

وظایفی که یک طراح رابط کاربری (UI) دارد؟

  • بررسی پروژه و نیازسنجی
  • طراحی بصری کاربر
  • توسعه گرافیکی محصول
  • برندینگ
  • تحقیق درباره طراحی، تعاملی بودن و ریسپانسیو
  • چیدمان راحت، استفاده از پالت رنگی و تایپوگرافی در محتوای سایت یا محصول، طرح‌بندی سازمانی
  • نمونه‌سازی و ارائه طرح اولیه
  • پیاده‌سازی و تعامل با توسعه‌دهنده محصول

وظایف یک طراح تجربه کاربری (UX) چیست؟

  • مدیریت و بررسی رفتار کاربر و تعامل بین او با محصول
  • ارزیابی و شناسایی نیاز و تجربه کاربری با استفاده از ابزارهایی مانند مصاحبه‌ها، نظرسنجی‌ها، ابزارهای گوگل، مانتورینگ پلتفرم‌
  • تجزیه و تحلیل جامعه رقیب
  • طراحی نمونه اولیه و آزمایش
  • تمرکز روی اطلاعاتی که به کاربر داده می‌شود یا از او گرفته می‌شود. مانند فرم‌های ثبتنام در وب‌سایت
  • معماری اطلاعات
  • بررسی بخش مارکتینگ
  • نوشتن و تدوین استراتژی
وظایف یک طراح تجربه کاربری (UX) چیست؟

۶ گام برای تبدیل شدن به یک طراح UI و UX

۱- یادگیری اصول طراحی

در طراحی دو نکته بسیار حائز اهمیت است: امکانات و جزئیات! امکانات کاربران را به سمت محصول یا وب‌سایت شما می‌کشاند. جزئیات و ظاهر، آن‌ها را جذب می‌کند و نگه می‌دارد. برای اینکه بتوانید مهارت‌های لازم طراحی رابط کاربری را کسب کنید، ابتدا باید با اصول آن آشنایی داشته باشید. اصول طراحی شامل موارد زیر است:

  • ساختار: رابط کاربری باید یک مدل ثابت، هدفمند و کاربردی داشته باشد که کاربر بتواند به‌راحتی و سریع آن را درک کرده و جذب شود.
  • سادگی و قابلیت دیده شدن: رابط کاربری درعین حال که باید ساده و انعطافپذیر باشد، بتواند همه اطلاعات و گزینه‌های لازم برای انجام شدن هر فعالیتی را در اختیار کاربر قرار دهد بدون آنکه بخواهد اطلاعات غیر ضروری را ارائه دهد. همچنین باید بتواند هزینه خطاها و اشتباهات احتمالی را کاهش دهد.
  • اصول رنگ، کنتراست و تایپوگرافی: یک طراح رابط کابری باید با واژگان رنگ، اصول و روانشناسی آن آشنا باشد. همچنین با استفاده از کنترانست، اطلاعات را سازماندهی کند. از اصول تایپوگرافی در انتخاب فونت و سایز متن آگاه باشد.

۲- یادگیری اصول تجربه کاربری

هر شخصی در طراحی تجربه کاربری باید مراحل پروسه و ایجاد یک پروژه را درک کرده و به‌کار گیرد.

  1. تحقیق: قدم اول و اساسی برای شروع هر پروسه طراحی تحقیق است. در این مرحله هدف، آشنایی با پروژه و شناخت امکانات و نیازهاست. فعالیت‌هایی که در این مرحله انجام می‌گیرد شامل: شناخت کاربران،‌ بررسی رقیب‌ها، بررسی مارکت، بررسی نیازها، بررسی چالش‌ها و … می‌باشد.
  2. تحلیل: طراحی برای حل مسئله به‌کار میرود. برای اینکه بتوانیم راه‌حل خوبی ارائه دهیم ابتدا باید مسئله را به ‌درستی درک کنیم. متدهایی که در این مرحله به ‌کار می‌رود عبارت ‌است ‌از: ساخت نقشه مسیر کاربر، تبدیل اهداف به متن، استوری بورد، یوزرفلو و … .
  3. تولید: براساس نتایجی که از دو مرحله‌ی قبل بدست می‌آید، در این پروسه طراحی انجام می‌گیرد که ممکن است چندین دفعه تکرار شود تا به نتیجه دلخواه برسد. کارهایی که دراین مرحله انجام می‌گیرد: اسکیس، وایرفریم، طراحی کامپوننت‌ها و…
  4. توسعه: در این مرحله، تیم فنی پروسه‌ی توسعه‌ی طراحی را شروع می‌کنند. بهتر است طراح رابط کاربری همچنان در این مرحله حضور داشته باشد، چون در زمان توسعه گاهی لازم است تغییرات جزئی در طرح داده شود. فعالیت‌هایی که در این مرحله صورت می‌پذیرد: توسعه‌ی فرانت‌اند و بک‌اند
  5. تست: بعد از آماده شدن طرح‌ها، به مرحله تست پروژه می‌رسیم. تست‌هایی که دراین مرحله انجام می‌گیرد عبارتند از: تست کاربرد پذیری، بررسی متریک‌ها، تهیه گزارش‌ها و نظرسنجی از کاربران

مهمترین نکته‌ای که باید بدانید اینست که در این پروسه مسائل زیادی اتفاق می‌افتد که برای حل آن‌ها باید آمادگی لازم را داشته باشید و بدانید این روند تکرارشدنی و همیشه فعال است.

۳- یادگیری نرم‌افزارهای طراحی

برای طراح UI و UX شدن نیازمند ابزارهایی هستیم که بتواند این فرآیند را برایمان آسان‌تر کند. در زیر با ۳ ابزار طراحی آشنا می‌شوید:

  • اسکچ: به ‌عنوان یک ابزار طراحی تجربه کاربری و رابط کاربری برای اکثر طراحان وب جایگزین فتوشاپ شده است.
  • adobe XD: یک ابزار طراحی وب‌سایت است که به شما این امکان را می‌دهد که به ‌سادگی بتوانید مفهوم و یا نمونه‌ای را پیاده‌سازی کنید.
  • فیگما: به شما امکان طراحی، نمونه‌سازی و جمع‌آوری بازخورد از دیگر طراحان را می‌دهد.

۴- تمرین و توسعه سلیقه طراحی

علاوه بر دانستن اصول طراحی، شما باید خود را تمرین دهید تا بتوانید طراحی خوب و بد را دیده و نقاط قوت و ضعف طراحی را مشخص کنید. بهترین روش برای این راه، طراحی از راه الهام است. تنها راه خلاق بودن، تحقیق و بررسی است.

۵- مطالعه مقالات و کتاب‌های آموزشی

می‌توانید برای یادگیری طراحی به وب‌سایت‌های زیر مراجعه کرده و یا از کتاب‌های معرفی شده بهره بگیرید.

وب‌سایت‌ها:

کتاب‌ها:

  • Experience design
  • Design for experience
  • Ux team of one

۶- تقویت مهارت‌های ارتباطی

به عنوان یک طراح UI و UX باید بتوانید مهارت‌های ارتباطی خود را افزایش دهید تا بتوانید کاربران را درک کرده و نیازهای آن‌ها را رفع کنید. مهارت‌هایی مانند حس همدردی، خوب گوش دادن، توانایی به چالش کشیدن، مهارت نوشتاری و ارتباطی مطلوب.

برای اطلاعات بیشتر درمورد مراحل تجربه کاربری (ux) برای طراحی وب‌سایت، می‌توانید به مقاله زیر مراجعه کنید:

فرآیند انجام طراحی UX در راه‌اندازی یک وب‌سایت

مطالب زیر را حتما بخوانید

اشتباهات رایجی که هر طراح تجربه کاربری ممکن است مرتکب شود!

برای جلوگیری از ترک کردن کاربران از وب‌سایتتان، باید اشتباهات بارزی که در طراحی ux ممکن است انجام دهید را...

آشنایی مقدماتی با محیط فتوشاپ و نوارهای کاربردی موجود در آن

فتوشاپ یکی از نرم‌افزارهای گرافیکی است که با یادگیری آن می‌توانید به راحتی تصاویر خود را ویرایش کرده و یا...

معرفی 7 شغل پرمتقاضی در طراحی

گرافیک از جمله شغل‌هایی است که از آن در مشاغل مختلفی استفاده می‌شود. قطعا اگر سری به موسسات کاریابی بزنیم...

فرآیند انجام طراحی UX در راه‌اندازی یک وب‌سایت

هدف از انجام طراحی ux (تجربه کاربری) بهبود تجربه کاربر در استفاده از محصول نهایی ما است. در این مقاله،...

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید