آموزش جستجوی پیشرفته در گوگل | چگونه در وب، حرفه‌ای سرچ کنیم؟


نویسنده:
دسته‌ها: مگ
سه شنبه 16 دی 1399
نحوه جستجوی حرفه‌ای در گوگل

در زندگی دیجیتالیِ امروزی بسیار مهم هست که ما به مهارت‌هایی مانند توانایی جست‌وجوی کردن در میان انبوه اطلاعات وجود در دنیای مجازی، مسلط باشیم. در این مقاله قصد داریم درباره اهمیت و ضرورت این موتور جستجو صحبت کنیم. همچنین به راهکارها و ترفندهای موجود برای جستجوی پیشرفته در گوگل بپردازیم.

روش صحیح جستجوی پیشرفته در گوگل

امروزه فضای مجازی جز انکارناپذیر زندگی انسان‌ها شده است. به گونه‌ای که افراد برای بدست آوردن پاسخ سوالات روزمره خود به وب و به‌طور ویژه موتور جستجوی گوگل متوصل می‌شوند.

حجم اطلاعات ارائه شده در وب بسیار زیاد و گسترده می‌باشد. به‌طوری که جستجو در میان این حجم اطلاعات، خود یک مهارت مهم و ارزشمند محسوب می‌شود. در این میان زباله‌های دیجیتالی نیز در کنار محتوای مفید دیجیتال فراوان است. اما افزایش حجم محتوای دیجیتال در فضای وب و نیاز به یادگیری مهارت جستجوی پیشرفته در گوگل، هنوز هم موضوع بسیاری مهمی محسوب می‌شود.

موتور جست‌وجوی گوگل

گوگل طی سال‌های اخیر، پیشرفت‌های فراوانی داشته است. اما هنوز هم برای آنکه بتوانیم درخواست خود را کاملاً در قالب مکالمه با گوگل مطرح کنیم، بسیار فاصله داریم. هدف ما در این آموزش، کمک به افرادی است که می‌خواهند در کمترین زمان ممکن و آسان‌ترین شیوه ممکن، اطلاعات را بازیابی کنند.

موتور گوگل، بزرگترین موتور جست‌وجوکننده است که اپراتورهای زیادی برای یافتن آنچه مدنظر دارید، دارد. این اپراتورها برای پیدا کردن علائم، کدها و کلماتی که در جستجوی خود وارد می‌کنید، تعبیه شده‌اند که در واقع میانبرهایی برای دریافت نتایج دقیق‌تر هستند.

زمانی که شما از اپراتورهای جستجو یا همان میانبرها استفاده می‌کنید، به گوگل می‌گویید که نتایج جستجو را به صورتی که می‌خواهید، فیلتر کند. بنابراین، به جای آنکه صفحات متعددی از نتایج جستجو شود. تنها تعداد معینی از لینک‌هایی که تعیین کرده‌اید، دریافت خواهید کرد.

۹مورد از فاکتورهای گوگل برای رتبه‌بندی وب‌سایت‌ها در سال ۲۰۲۰

راهکارهای کلی در جستجو

در زیر به موارد کلی که برای یافتن عبرات موردنظرتان در گوگل وجود دارد، اشاره کرده‌ایم. در ادامه مقاله به روند و توضیح هر یک از این موارد خواهیم پرداخت:

  • در نظر گرفتن چند کلیدواژه برای جستجو
  • شروع جستجو با عبارات کوتاه و سپس افزودن کلمات بیشتر (سه تا پنج کلمه)
  • عملگر نقل‌وقول، “-” ، ” * ” ، “+”
  • عبارت Exact Match و AROUND X
  • استفاده از عملگرهای گیومه برای ترتیب کلمات و عبارات
  • استفاده از عملگر AND که معادل علامت “+” و اشتراک در ریاضی است.
  • استفاده از عملگر Or که معادل عمل اجتماع در ریاضی است.
  • و دیگر امکانات گوگل


نحوه استفاده از عملگرها در جستجو گوگل

در ادامه به معرفی چند روش در جستجوی گوگل می‌پردازیم:

۱- دریافت تمامی نتایج جست‌وجو شده در گوگل

به طور عادی، کاربران همه عبارت موردنظر خود را سرچ مس‌کنند تا همه نتایج جستجو برای آن‌ها بدست آید. برای این کار کافیست عبارت مورد نظر خود را در گوگل جستجو کنید. به تصویر زیر دقت کنید:

جستجو در گوگل

۲- یافتن نتایج جستجو عبارات مرتبط با یک کلمه کلیدی

فرض کنید قصد دارید درباره ادمین سایت در گوگل جستجو کنید. برای مثال این عبارت را در گوگل جستجو می‌کنید.

با نگاه کردن به نتایج گوگل، متوجه می‌شوید که بعضی از نتایج نشان داده شده با ادمین سایت مرتبط نیستند. و لینک‌های مختلفی برای این عبارت جست‌و‌جو شده است.

جستجو در گوگل

به همین دلیل،هنگام جست‌وجو در گوگل باید مطمئن شوید که دقیقا عبارت موردنظر خود را بنویسید تا پاسخی که می‌خواهید را پیدا کنید.

۳- یافتن نتایج مرتبط با یک کلمه کلیدی

یکی از روش‌های جستجو حرفه‌ای در گوگل استفاده از علامت نقل قول” ” است. قرار دادن کلمه کلیدی بین علامت نقل قول به گوگل نشان می‌دهد که فقط نتایجی را نشان دهد که این کلمه کلیدی در آن استفاده شده است.

حال می‌‌توانید در گوگل از کلمه کلیدی “ادمین سایت” استفاده کنید. گوگل نتایجی را به شما نشان خواهد داد که در عنوان آن‌ها از این عبارت استفاده شده باشد.

۴- خارج کردن یک کلمه از نتایج جستجو

فرض کنید می‌خواهید مقالاتی درباره روابط ایران و عراق مطالعه کنید. مشکل این است که با جستجوی کلمه کلیدی “ایران و عراق”، بیشتر نتایجی که مشاهده می‌کنید درباره مسابقه فوتبال بین تیم‌های ایران و عراق است.

در چنین شرایطی، برای جستجوی حرفه‌ای در گوگل کافیست با قرار دادن علامت (-)، کلمه‌ی مورد نظر را از نتایج جستجو حذف کنید. برای مثال می‌توانید کلمه “فوتبال” یا “ورزش” را از جستجوهای خود حذف کنید. توجه داشته باشید که بین علامت “-” و کلمه مورد نظر فاصله نباشد.

این کار به شما کمک می‌کند تا بیشتر صفحاتی که درباره مسابقات ورزشی ایران و عراق هستند را از نتایج جستجو حذف کنید.

۵- خارج کردن چند کلمه از نتایج سرچ

با استفاده از روش قبل، می‌توانید چندین کلمه را از نتایج جستجوی خود خذف کنید. برای این کار کافیست از اپراتور منفی به هر تعداد که نیاز دارید در جستجوی خود استفاده کنید. توجه داشته باشید بین هر کلمه‌ای که می خواهید از نتایج حذف شود، فاصله قرار دهید.

۶- خارج کردن عبارت Exact Match از نتایج سرچ

اگر با استفاده از ترفندهای بالا، باز هم به نتیجه دلخواهتان نرسیده‌اید، می‌توانید از گوگل بخواهید که یک عبارت را عیناً از نتایج جستجو حذف کند. در حقیقت این اپراتور جستجو، ترکیبی از اپراتور جستجوی نقل قول (“”) و اپراتور جستجوی منفی (-) است.

برای این کار کافیست از علامت منفی (-) استفاده کرده و عبارت مورد نظر خود را در علامت نقل قول قرار دهید. این علائم به گوگل می‌گوید که عبارت موجود در علامت نقل قول را عیناً از نتایج جستجو حذف کند.

۷- خارج کردن چند عبارت از نتایج جستجو

این اپراتور Ultimate Exact Match Exclusion نام دارد و با کمک آن می‌توانید چند عبارت را از نتایج جستجو خارج کنید. برای استفاده از این دستور، کافیست عبارات مورد نظر خود را پس از علامت (-) و بین علامت نقل قول قرار دهید.

امیدورایم به کمک این ۷ ترفند بتوانید با جستجو پیشرفته در گوگل به نتیجه‌ی دلخواه خود برسید. اگر روش دیگری می‌شناسید در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.

مطالب زیر را حتما بخوانید

معرفی 1+10 افزونه گوگل کروم برای طراحان و توسعه‌دهندگان وب

بانصب و فعال کردن افزونه های گوگل کروم می‌توانید عملکرد مرورگر خود را بهبود ببخشید و آن را قدرتمندتر سازید!

آموزش انتقال داده از اکسل به Sql server به صورت صد در صد تضمینی

انتقال داده از اکسل به Sql server با وجود این که کار بسیار ساده‌ای است ممکن است در بسیاری از...

آموزش خالی کردن کش مرورگر‌های معروف در دسکتاپ و موبایل

پاک کردن کش مرورگر و داده‌های محصور کار سختی نیست. کافیست ۴ مرحله‌ی مذکور در این مقاله را طی کنید.

بهترین روش‌‌های شناسایی زبان سایت کدام‌اند؟

در این مقاله به معرفی بهترین افزونه‌های شناسایی زبان سایت خواهیم پرداخت. اگر شما یک طراح وب هستید و هنگام...

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید