مراحل راه اندازی فروشگاه اینترنتی | چگونه یک فروشگاه اینترنتی بسازیم؟


نویسنده:
دوشنبه 10 آذر 1399
راه اندازی فروشگاه اینترنتی

راه اندازی فروشگاه اینترنتی چه مراحلی دارد؟ چگونه یک فروشگاه اینترنتی بسازیم؟ سوالی که فکر کاربران زیادی را مشغول کرده و بارها و بارها از ما پرسیده شده است! امروز تصمیم گرفتیم با انتشار یک مقاله جامع پاسخی کامل به این سوال بدهیم و مراحل راه اندازی فروشگاه اینترنتی را از صفر بررسی کنیم. در این آموزش همراه ادمین‌سایت باشید.

ضرورت راه اندازی فروشگاه اینترنتی

امروزه فروش محصول به محدوده‌ی جغرافیایی یا ساعات روز محدود نمی‌شود. در گذشته باید برای خرید کالای موزد نیاز، زمان زیادی صرف می‌شد، ترافیک راه را به جان می‌خریدیم تا به فروشگاه مورد نظر خود برسیم. اما امروزه به لطف وجود فروشگاه‌های آنلاین بدون فوت وقت، توقف در ترافیک و تحمل شلوغی‌ها به آسودگی می‌توان کالای مورد نظر را به صورت اینترنتی خرید کرد.

شما با ساخت یک فروشگاه اینترنتی می‌توانید مشتریانی از سراسر کشور داشته باشید. بدون نیاز به حضور شما، مراحل خرید و پرداخت به صورت اتوماتیک در سایت انجام شود حتی در ساعاتی که شما در حال استراحت هستید! از مهمترین نکات این نوع فروشگاه این است که شما به هیچ مکان فیزیکی نیاز نخواهید داشت و بار اجاره ماهیانه یک مغازه از دوش شما برداشته می‌شود.

پس اگر برای فروش ۲۴ ساعته، به گستردگی کل ایران آن هم بدون نیاز به سرمایه‌ی اولیه زیاد، آماد هستید در این مقاله همراه ما باشید.


مراحل راه اندازی فروشگاه اینترنتی

خب حالا به سوال اصلی خود برمی‌گردیم، چگونه یک فروشگاه اینترنتی راه اندازی کنیم؟ برای ساخت فروشگاه آنلاین باید مراحل زیر به ترتیب طی شوند. رعایت نکات درج شده اهمیت زیادی در کسب‌وکارها دارند پس لازم است به نکات ذکر شده توجه کافی داشته باشید.

۱- انتخاب صحیح محصول

چگونه یک فروشگاه اینترنتی بسازیم؟

در انتخاب محصول فروشگاه خود باید کمی هوشمندانه عمل کنید. در این زمینه توجه به چند نکته الزامی است:

  • داشتن دانش کافی: بهتر از از محصولاتی شروع کنید که در آن حوزه، دانش مناسبی دارید. چراکه باید قادر باشید به سوالات کاربران پاسخ دهید و آنها را در انتخاب محصول درست راهنمایی کنید.
  • تامین کالا: به سراغ کالاهایی بروید که قادر به تامین آنها هستید. نقدینگی مورد نیاز، نحوه‌ی خرید کالا، انبار و نگهداری آنها، از نکاتی است که باید به آنها توجه داشته باشید.
  • رقابت پذیری: ورود به حوزه‌هایی که تاکنون به آنها توجه کمتری شده است آسان‌تر خواهد بود. بهتر است قبل از شروع کار، رقبای خود را بررسی کنید و برای کسب‌وکار خود چند مزیت رقابتی تعریف کنید تا بتوانید در این بازار وارد رقابت شوید.
  • علاقه‌مندی‌ها: بهتر است قبل از شروع، سری به ابزارهایی مثل google trends و keyword planner بزنید و از موضوعات داغ و علاقه‌مندی کاربران باخبر شوید. این نکته می‌تواند در انتخاب کالاهای فروشگاه ، کمک کننده باشد.

در فروش اینترنتی محدودیتی در انتخاب محصول ندارید، محصول شما می‌تواند کالای فیزیکی باشد یا محصول مجازی (کتاب انلاین، ویدیو، فایل و..) همچنین اگر سرمایه اولیه‌ی زیادی ندارید می‌تواند با سیستم همکاری در فروش بدون نیاز به خرید کالا شروع به کار کنید.

همچنین بخوانید: انتخاب بهترین کالاها برای فروش اینترنتی



۲- انتخاب نام فروشگاه اینترنتی و ثبت دامنه

اگر در گام قبلی موضوع اصلی فروشگاه اینترنتی خود را پیدا کردید، حالا وقت آن رسیده که به سراغ پیدا کردن یک نام مناسب برای کسب‌وکار خود باشید. چند نام را یادداشت کنید و به وب‌سایت‌های ثبت دامنه مراجعه کنید.

چگونه یک فروشگاه اینترنتی بسازیم؟

دامنه، همان نام وب‌سایت شما است که کاربران با وارد کردن آن در مرورگر میتوانند به وب‌سایت شما دسترسی داشته باشند. در انتخاب نام دامنه باید نکاتی مثل جذابیت، کوتاه بودن نام، قابلیت به ذهن سپاری، نوشتار آسان و … را در نظر بگیرید. در انتخاب نام دامنه دقت زیادی داشته باشید چون تغییر دادن آن در حین کار، اشتباه بزرگی است.

در مقالات قبلی نحوه ثبت دامنه‌ی اینترنتی و نکات مهم برای انتخاب نام دامنه را بررسی کرده‌ایم که توصیه میکنم حتماً قبل از ثبت دامنه به آنها مراجعه کنید.


۳- تهیه هاست برای ساخت فروشگاه اینترنتی

باید به فکر تهیه فضایی برای میزبانی فایل‌ها و اطلاعات وب‌سایت خود باشید. این فضای میزبانی، هاست نام دارد. یک سرور همیشه روشن و متصل به اینترنت! استفاده از یک هاست بی‌کیفیت در آینده برای شما مشکلات متعددی ایجاد خواهد کرد. پس بهتر است همین ابتدا به فکر تهیه‌ی یک هاست قوی و پر سرعت باشید که فضای کافی برای ذخیره سازی اطلاعات وب‌سایت شما را داشته باشد.

توجه کنید که هاست مورد نیاز برای فروشگاه اینترنتی با هاست یک وب‌سایت ساده و وبلاگی متفاوت است. هاست مناسب برای فروشگاه اینترنتی دارای قدرت بیشتری است تا بتوانند افزونه‌ها و برنامه‌های گوناگون را به خوبی اجرا کند.

برای تهیه یک هاست مناسب به مقاله لیست بهترین شرکت‌های هاست ایران مراجعه کنید.


۴- طراحی ظاهر فروشگاه اینترنتی | چگونه یک فروشگاه اینترنتی بسازیم؟

این مرحله از مهمترین مراحل راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی است. چراکه انتخاب صحیح و ایجاد زیر ساخت مناسب باعث می‌‌شود که در آینده برای توسعه و تغییرات وب‌سایت با مشکلی روبه‌رو نشوید.

مراحل راه اندازی فروشگاه اینترنتی با ووکامرس

برای طراحی و راه اندازی فروشگاه اینترنتی روش‌های زیادی وجود دارد، اما در این میان سیستم وردپرس و فروشگاه ساز ووکامرس، سیستمی است که از زبان فارسی پشتیبانی می‌کند، دارای منایع آموزشی متعددی است، کار کردن با آن ساده است. برای گسترش فروشگاه‌های ووکامرس و افزودن امکانات به آن دچار مشکل نخواهید شد چراکه بازار این سیستم در ایران داغ است و کارشناسان زیادی در این زمینه فعال هستند.

محبوبیت ووکامرس محدود به ایران نیست و در سراسر دنیا وب‌سایت‌های متعددی هستند که از این سیستم استفاده می‌کنند.

یک توصیه مهم: برای طراحی فروشگاه اینترنتی خود به سراغ هر سایت سازی نروید. وب‌سایت‌های گوناگونی هستند که حتی به رایگان برای شما یک فروشگاه اینترنتی می‌سازنند، این ابزارها از یک سیستم اختصاصی منحصر به همان شرکت استفاده می‌کنند بنابراین برای انجام هرگونه تغییر و توسعه وابسته به همان یک شرکت خواهید بود! اگر روزی آن شرکت وجود نداشته نداشته باشد تکلیف وب‌سایت شماهم مشخص نیست! استفاده از سیستم‌های معروف و محبوبی همچون وردپرس و ووکامرس باعث می‌شود هیچ‌گونه وابستگی به شخص نداشته باشید و هر زمان که اراده کنید وب‌سایت خود را تغییر و گسترش دهید. همچنین مالکیت تمام وب‌سایت و دسترسی به فایل‌های آن به طور کامل در اختیار شماست.

اگر می‌خواهید یادبگیرید که چطور یک وب‌سایت فروشگاهی حرفه‌ای برای خود ایجاد کنید، به دوره آموزش ووکامرس مراجعه نمایید. همچنین اگر فرصت اجرای این کار را ندارید، می‌توانید ساخت سایت خود را به ادمین‌سایت بسپارید:

بیشتر بدانید: خدمات طراحی فروشگاه اینترنتی در ادمین‌سایت



۵- مجوز‌ و درگاه پرداخت برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی

در این مرحله از مراحل راه اندازی فروشگاه اینترنتی به سراغ اخذ مجوزها می‌رویم. برای اینکه کاربران بتوانند مبالغ خرید کالا را به صورت اینترنتی به حساب شما واریز کنند، نیاز به درگاه پرداخت خواهید داشت. برای ایجاد درگاه پرداخت دو راه وجود دارد:

۱- درگاه اینترنتی واسط:

در این روش شرکت‌هایی وجود دارند که سیستم درگاه پرداخت را برای وب‌سایت شما ارائه می‌دهند. با هر خرید در وب‌سایت شما، مبالغ پرداختی به حساب این شرکت واسط ارسال می‌شود، بعد از کسر درصدی کارمزد مابقی مبلغ به حساب شما واریز خواهد شد.

ایجاد یک درگاه واسط در وب‌سایت معمولا در مرحله ۴ توسط تیم طراحی انجام می‌شود.

۲- درگاه اینترنتی بانکی (مستقیم):

روش دوم ایجاد درگاه پرداخت در سایت، استفاده از درگاه مستقیم بانکی است. که نیاز است به یک شعبه از بانک مراجعه کرده با تکمیل مدارک مورد نیاز این نوع درگاه را برای وب‌سایت خود فعال کنید. توجه داشته باشید که دریافت درگاه مستقیم بانکی ملزم به داشتن نماد اعتماد الکترونیک (اینماد) در وب‌سایت است. یعنی ابتدا باید به سراغ دریافت اینماد بروید و سپس به دنبال دریافت این درگاه باشید. [مطالعه بیشتر در مقاله روش اخذ اینماد]

مراحل راه اندازی فروشگاه اینترنتی)

توجه: دریافت اینماد نیاز به رعایت شرایط و نکاتی در وب‌‌سایت است. باید وب‌سایت شما حداقل چند محصول داشته باشد و پرداخت وجه به کمک درگاه واسط فعال شده باشد. بنابراین در ابتدای کار باید به سراغ یک درگاه واسط بروید تا بتوانید مراحل اخذ اینماد و درگاه مستقیم را طی کنید.

خب دوستان عزیز در این مرحله وب‌سایت شما آماده است و می‌توانید به راحتی به درج محصول در وب‌سایت خود بپردازید. تنها نکته‌ای که باقی می‌ماند انجام بازاریابی آنلاین و کسب مهارت‌های فروش است. نکته‌ای که قصد داریم در مقالات بعدی به آن بپردازیم. از اینکه تا انتهای مقاله همراه ما بودید از شما سپاس گذاریم، سوالات و نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.


سخن آخر: اگر در راه اندازی فروشگاه اینترنتی مصمم هستید پس به تمامی نکات ذکر شده در این مقاله توجه کنید. هرگز به سراغ روش‌هایی نروید که بعدها برای توسعه و گسترش آن به بن‌بست برخورد کنید. راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی کار دشواری نیست اما نگهداری آن و بازاریابی برای فروش محصولات نیاز به کسب مهارت‌های مختلف دارد.

مطالب زیر را حتما بخوانید

آموزش راه اندازی فروشگاه اینترنتی با وردپرس

در این مقاله سعی داریم به مراحل راه اندازی فروشگاه اینترنتی با وردپرس و ووکامرس بپردازیم. همانطور که می‌دانید امروزه...

چگونه یک فریلنسر طراحی سایت شویم؟

تبدیل شدن به یک فریلنسر طراحی سایت آرزوی می‌تواند بسیاری از طراحان وب باشد شغل فریلنسری می‌تواند مزایا و معایب...

معرفی 6 مورد از بهترین راه‌های پیشرفت فروشگاه اینترنتی

در این مقاله سعی داریم به بهترین راه‌های پیشرفت یک فروشگاه اینترنتی اشاره کنیم. اگر به تازگی به تاسیس یک...

چگونه کسب و کار اینترنتی راه بیندازیم؟ (راهنمای گام به گام)

کسب و کار اینترنتی چیست؟ انواع مدل های کسب درآمد از اینترنت – مزیت کسب و کار اینترنتی – چگونه...

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید