عصر امروز عصر گوشیهای هوشمند است. در حال حاضر نزدیک 50 درصد از جستجوهای اینترنتی با استفاده از گوشیهای هوشمند انجام میشود. با وجود این بازار عظیم شکل کلی بسیاری از کسبوکارهای مختلف تغییرات جالبی پیدا کرده است.
یکی از این تغییرات ایجاد اپلیکیشنهای اندرویدی است. بسیاری از دستگاههای گوشیهای هوشمند از سیستمعامل اندروید استفاده میکنند. علت اصلی این موضوع انحصارطلبی شرکت اپل میباشد که موجب شده بسیاری از تولید کنندگان گوشیهای هوشمند به سمت اندروید مهاجرت کنند. از اینرو اگر یک برنامهنویسی هستید و یا دوست دارید مسیر برنامهنویسی اندروید را یادبگیرید این مقاله میتواند برایتان بسیار مثمرثمر باشد. پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
سیستم عامل اندروید چیست؟
اندروید یک سیستمعامل متنباز است که توسط شرکت گوگل ارائه شده است.این سیستم عامل رایگان است. از اندروید برای گوشی های هوشمند استفاده میشود. اندروید متن باز به این معناست که هر کس میتواند به دلخواه خودش کدهای این سیستمعامل را تغییر دهد. البته این سیستمعامل محبوب تنها برای گوشیهای هوشمند استفاده نمیشوند. از اندروید برای موارد دیگری مانند: کنسولهای بازی، اینترنت اشیاء و بسیاری از موارد دیگر نیز استفاده میشود.
این سیستمعامل به معنای واقعی کلمه متنباز است. کاربران میتوانند به صورت کامل بخشهای مختلف آن را بنا به سلیقه خودشان تغییر دهند. همچنین اندروید قدرتمند اختیارات کاملی برای استفاده از امکانات دستگاههای مختلف مانند ارسال اس ام اس در اختیار برنامهنویسان از طریق فراخوانی توابع قرار داده است که این موضوع میتواند یک مزیت بزرگ به حساب بیاید.
برای اینکه بتوانید مباحث مختلف را در حوزه کامپیوتر بیاموزید راههای مختلفی وجود دارد. شما میتوانید برای اینکار از مقالات مختلف و خودآموزها استفاده کنید. اما راهحل بهتر استفاده از فیلمهای آموزشی است. برای این کار میتوانید به مرجع آموزشی جامع و غنی فرادرس مراجعه کنید. فرادرس همچنین باکیفیتترین فیلمهای آموزشی را در زمینه اپلیکیشن موبایل تهیه کرده است که میتوانید از طریق لینک زیر به آن دسترسی داشته باشید:
دسترسی کامل به اندروید مارکت (Android market) بسیار آسان است.
استفاده از سیستمعامل اندروید بسیار مقرون به صرفه است.
بازارکار بزرگ
دسترسی آسان به قابلیتهای دستگاه
معایب سیستم عامل اندروید:
برنامهنویسی در آن به نسبت پیچیدهتر است.
برنامه هایی حاوی ویروس هستند که در Android Market نیز وجود دارند.
بسیاری از فرایندها در پس زمینه وجود دارد که منجر به خالی شدن سریع باتری میشود.
برنامههای جعلی را می توان برای سرقت اطلاعات شما از منابع ناشناخته نصب کرد.
معرفی بهترین IDE برای برنامه نویسی اندروید (Basic4Android)
محیط توسعه Basic4Android یک محیط بسیار عالی برای ایجاد برنامههای اندرویدی است. در این نرمافزار ابزارهای مختلفی برای ایجاد و توسعه برنامههای اندرویدی ایجاد شده است. هدف اصلی از ایجاد این برنامه ایجاد سریع برنامهها است. از مزایای استفاده از این برنامه این است که با وجود سرعت بالای ایجاد برنامههای به هیچ عنوان هیچ اختلالی در روند ایجاد برنامههای به وجود نمیآید.
این IDE یکی از بهترین ابزارهای توسعه برنامههای اندرویدی است. کلید انجام هرکاری دارا بودن ابزارهای مناسب است. ابزار مناسب برای برنامهنویسی اندروید نرمافزار basic4android است.
متاسفانه استفاده از این نرمافزار نیازمند پرداخت هزینه است. در ایران برای استفاده از این نرمافزار میتوانید از نسخه کرک شده آن استفاده کنید.
اگر میخواهید قدم در مسیر رایجی بگذارید که مطمئن شوید از بیشترین حمایت برخوردار هستید، بیسیک فور اندروید برایتان بهترین گزینه است. پیوستگی این محیط برنامه نویسی برای ساختن بازی ها سه بعدی بی نقص است. به طوری که حتی به استخدام یک تیم توسعه دهنده هم نیاز ندارید. تا اینجای مقاله آموزش برنامه نویسی اندروید با basic4android سعی کردیم شمارا با این IDE محبوب آشنا کنیم. اما این محیط دارای مزایا و معایب بسیار زیادی است که در ادامه با هم بررسی میکنیم.
مزایای استفاده از Basic4android:
این محیط برنامهنویسی دارای مزایای بسیار زیادی است. قطعا Basic4Android یکی از بهترین برنامههای مورد استفاده در بازار است. این IDE به خوبی با بسیاری از محیطهای شبیهساز اندروید در ویندوز سازگاری دارد. همانطور که میدانید برای ایجاد برنامههای اندرویدی در ویندوز نیازمند یک محیط شبیهساز مناسب هستیم. از مزایای خوب این محیط برنامهنویسی میتوان به سرعت ایجاد برنامهها اشاره کرد. در Basic4Android تا حد امکان سعی شده است که به روند ایجاد پروژهها سرعت بخشیده شود.
معایب Basic4android:
این IDE محبوب دارای مزایای بسیار زیادی است. اما یکی از معایب این نرمافزار عدم پشتیبانی از کل API جاوا میباشد. اگر می خواهید خیلی سریع به نتایج خوبی برسید و نیازی به استفاده از هر ویژگی عجیب و غریب اندروید ندارید میتوانید از این نرمافزار استفاده کنید. در غیر اینصورت این نرمافزار برای شما مناسب نیست. اگر میخواهید از تمامی ویژگیهای موجود استفاده کنید میتوانید به سمت نرمافزارهایی مانند اندروید استودیو بروید.
اگر در هنگام مطالعه این مقاله به مبحث برنامهنویسی اندروید علاقه پیدا کردهاید باید به شما تبریک بگویم چرا که یکی از بهترین حوزههای کاری در بازار است. برای دسترسی به مجموعه کاملی از برنامهنویسی اندروید میتوانید به لینک آموزش برنامه نویسی اندروید در پایین همین پاراگراف مراجعه کنید. در این مجموعه آموزشهای مختلفی از زبانهای برنامهنویسی مورد استفاده در اندروید وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید.
یکی از اصلیترین چالشهایی که برنامهنویسان اندروید با آن درگیر هستند ذخیرهسازی اطلاعات است. همانطور که میدانید در دنیای کامپیوتر برای ذخیره و بازیابی اطلاعات از بانک اطلاعاتی استفاده میشود. در حوزههای مختلف بانکهای اطلاعاتی مختلفی وجود دارد. یکی از بهترین آنها mysql است. در ادامه با mysql بیشتر آشنا خواهیم شد.
mysql چیست؟
mysql یکی از معروفترین سیستمهای مدیریت پایگاه داده است. mysql به صورت متنباز بوده و از زبان sql برای انجام کارها استفاده میکند. همچنین mysql یکی از بهترین و قدرتمندترین ابزارها در حوزه طراحی وب میباشد. ممکن است در طول برنامهنویسی اندروید و در هنگام ایجاد پروژههای مختلف نیاز داشته باشید که کدهایی که در basic4android میزنید را به mysql متصل کنید. برای اینکار میتوانید از متد زیر استفاده کنید.
مرحله اول نصب پیش نیازها:
در ابتدای کار باید نرمافزار B4a و xamp را بر روی سیستم خودتان نصب کنید.
در نرمافزار xamp فایلهای PHP در پوشهای به نام htdocs در پوشه Xampp نگهداری میشوند. احتمالا در هنگام نصب این نرمافزار را در درایو c نصب کردهاید. میتوانید فولدرهای مربوطه را در همان آدرس پیدا کنید.
به آدرس گفته شده بروید و برای این برنامه یک پوشه به نام B4A-PHP ایجاد کنید. در پوشه ایجاد شده فایلهای پیاچپی خودتان را ذخیره کنید.
مرحله دوم دریافت ip کامپیوتر:
حال باید به پوشهای که در شبکه ایجاد کردهاید با استفاده از ipدسترسی پیدا کنید. برای اینکار باید به cmd بروید. دکمههای ویندوز + R را به صورت همزمان فشار دهید. در صفحه باز شده عبارت cmd را تایپ کنید. سپس command prompt برای شما باز خواهد شد.
در صفحه باز شده عبارت ipconfig را تایپ کنید. حال میتوانید به آدرس ip مورد نظر خودتان دسترسی پیدا کنید.
url ایجاد شده باید با عبارت URL: http://192.168.43.141/B4A-PHP/api.php مطابقت داشته باشد.
مرحله سوم:
ما از URL بالا برای اتصال برنامه B4A خود به سرور (Xampp) برای تبادل داده استفاده خواهیم کرد. رایانهای که به عنوان سرور و تلفن عمل می کند باید در یک شبکه باشند. حال که برنامه xamp خود را به طور کامل اجرا کردیم میتوانید به سراغ برنامه B4A برویم.
مرحله چهارم برنامه B4A:
تا کنون، ما محیط توسعه خود را آماده کردهایم.
از برنامه B4A، روی File -> New -> Default کلیک کنید تا یک پروژه جدید ایجاد کنید.
یک مسیر پروژه را انتخاب کنید و نام پروژه را وارد کنید.
مرحله پنجم عملیات B4A CRUD:
بیایید یک کتابخانه HTTP اضافه کنیم که اتصال به رایانه میزبان را فعال میکند. کتابخانه از طریق پنجره ای به نام Library manager اضافه میشود. مدیر کتابخانه در گوشه سمت راست برنامه B4A قرار دارد.
برنامه عملیات CRUD را انجام خواهد داد. ما یک طرح با یک editText و دکمه ایجاد میکنیم که از آن برای ایجاد عملیات CRUD استفاده میکنیم.
یکی از زبان های پرطرفدار در بین برنامهنویسان اندروید جاوا میباشد. این زبان برنامهنویسی شیگرا و بسیار قدرتمند است. برای یادگیری این زبان برنامهنویسی میتوانید از طریق لینک زیر به مجموعه فیلمها آموزشی در این حوزه دسترسی داشته باشید.
برای اینکه بتوانید از طریق کدنویسی در B4A دادهها را در دیتابیس MySql ذخیره کنید کافیست به دقت مراحل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول اضافه کردن کد:
کد زیر را به فایل مانیفست اضافه کنید تا امکان اتصال به شبکه در اندروید 8 و بالاتر را فراهم کنید. این کد اتصال شبکه را فعال می کند. برای جزئیات بیشتر، این مقاله را بررسی کنید.
بیایید یک دکمه در نمای طراحی اضافه کنیم و نام آن را ذخیره کنیم. روی دکمه در نمای طراحی کلیک راست کنید تا رویداد کلیک ایجاد شود. کد زیر در کلاس Main ایجاد می شود.
1
2
SubSave_Click
EndSub
مطابق شکل زیر، متغیر HTTP، EditText و URL را در تابع Global اعلام کنید.
1
2
3
4
5
SubGlobals
DimsavedataAsHttpJob
PrivateEditText1AsEditText
DimURLAsString
EndSub
همچنین طرح بندی و URL را راه اندازی کنید.
1
2
3
4
Activity.LoadLayout("Layout")
'Link to where PHP file will be located
'ChangeURLtomatchyours
URL="http://192.168.100.118/B4A-PHP/api.php"
URL آدرس IP با یک فایل PHP یا نام دامنه با یک فایل PHP است که در سرور قابل دسترسی است.
مرحله سوم:
کد زیر را برای مقداردهی اولیه متغیر HTTP در B4A اضافه کنید. کد با سرور یا میزبانی که فایل های PHP در آن نگهداری میشوند ارتباط برقرار میکند.
بیایید کد اضافه کنیم تا بررسی کنیم آیا اتصال موفقیت آمیز است یا خیر. کد پاسخ درخواستی خاص را دریافت می کند.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
SubJobDone(jobAsHttpJob)
'save data
Select job
Case savedata
If job.Success Then
'successmessage
ToastMessageShow("Saved",False)
'CleartextineditText
EditText1.Text=""
Else
ToastMessageShow("Check your internet connection",False)
EndIf
savedata.Release
EndSelect
EndSub
یکی دیگر از بازارهای برنامهنویسی در دنیای اینترنت ios میباشد. برای برنامهنویسی در این حوزه پرسود باید ابتدا یک سری دورههای آموزشی را بگذرانید. برای دسترسی به بهترین منبع فیلم آموزشی در این رابطه میتوانید به لینک زیر مراجعه کنید.
برنامه Xampp را راه اندازی کنید، سپس روی Apache و MySQL کلیک کنید. هنگامی که شماره پورت ظاهر می شود، نشان می دهد که دو سرویس در حال اجرا هستند.
روی Admin در زیر MySQL کلیک کنید تا phpMyAdmin از طریق مرورگر شروع شود.
به طور پیش فرض، نام کاربری و رمز عبور MySQL را درخواست نمی کند.
یک پایگاه داده جدید در phpMyadmin ایجاد کنید و نام آن را b4a-php-db بگذارید. این کار را می توان با کلیک بر روی New، وارد کردن نام پایگاه داده و کلیک بر روی دکمه Create انجام داد.
مناطق برجسته شده را در تصویر زیر مشاهده کنید.
باید یک جدول با نام student_name در پایگاه داده b4a-php-db ایجاد کنیم. با انتخاب دیتابیس، به تب SQL در phpMyadmin بروید و دستور زیر را اجرا کنید. این یک جدول جدید به نام ایجاد می کند.
$sql="INSERT INTO student_name (name) VALUES ('".$_POST['editTextData']."' )";
// execute to insert data
if($conn->query($sql)===TRUE){
die("Data saved");
}else{
die("Error: ".$sql."<br>".$conn->error);
}
$conn->close();
}
?>
هنگامی که روی دکمه در برنامه B4A کلیک می کنید، داده ها در پایگاه داده وارد می شوند.
سخن آخر در آموزش برنامه نویسی اندروید با basic4android:
هدف من در این مقاله قرار دادن کاربران در مسیر آموزش برنامه نویسی اندروید با basic4android بود. امیداورم بعد از مطالعه این مقاله بتوانید با مباحث پایهای در رابطه با آموزش برنامه نویسی اندروید با basic4android آشنا شوید. تا اینجای کار به طور کلی با دو زبان محبوب برای برنامهنویسی اندروید آشنا شدید همچنین با IDE محبوب Basic4Android تا حد لازم آشنا شدید.
ممکن است مطالعه این مقاله باعث افزایش علاقه شما کاربر عزیز نسبت به برنامهنویسی اندروید و مخصوصا basic4android شده باشد. اگر دوست دارید در این پلتفرم مشغول به کدنویسی شوید باید ابتدا کمی با زبان برنامهنویسی جاوا آشنایی پیدا کنید. همچنین باید ابتدا کمی به صورت کلی با ساختار سیستمعامل اندروید آشنایی پیدا کنید. بعد رفع پیشنیازها میتوانید مباحث مربوط به آموزش برنامه نویسی اندروید با basic4android را شروع کنید.
همانطور که میدانید بهترین راه یادگیری استفاده از فیلم آموزشی است. از این رو فرادرس به عنوان یک مرجع آموزشی جامع و غنی، تعداد زیادی فیلم آموزشی در زمینههای مختلف برای شما تدارک دیده است. یکی از آنها آموزش کار با دیتابیس در اندروید است. این مبحث در برنامهنویسی اندروید یک تخصص بزرگ به حساب میآید. شما میتوانید از طریق لینک آموزش ارتباط با دیتابیس سمت اندروید در پایین همین پاراگراف به این آموزش دسترسی داشته باشید. حتما انتقادات و پیشنهادات خودتان را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید
You must be logged in to post a comment.