روش قیمت گذاری پروژه‌ های فریلنسری


نویسنده:
شنبه 3 مهر 1400
قیمت گذاری پروژه

روش‌های زیادی برای قیمت‌ گذاری پروژه وجود دارد. با توجه به تغییر شرایط کاری در چند سال اخیر و شیوع ویروس کرونا بسیاری از برنامه‌نویسان به تحویل پروژه به صورت فریلنسری روی آورده‌اند. احتمالا کاربری که به این مقاله مراجعه می‌کند شخص فریلنسر یا کارفرا در یک پروژه فریلنسری است. از این رو در این مقاله روش‌های مختلف قیمت‌گذاری پروژه فریلنسری را با هم بررسی می‌کنیم.

فریلنسر کیست و پروژه فریلنسر چیست؟

اصولا فریلنسر یا آزادکار به شخصی گفته می‌شود که به صورت خود اشتغال کار می‌کند. یک فریلنسر هیچ‌گونه تعهدی نسبت به شرکت یا اداره خاصی به صورت بلند مدت ندارد. این افراد تنها یک پروژه را در یک بازه زمانی کوتاه به کارفرای مورد نظر تحویل می‌دهند. فریلنسرها معمولا به تنهایی در منزل شخصی یا کافی‌شاپ یا هر جای دلخواه دیگری مشغول به کار می‌شوند. این افراد معمولا زمان یا مکان خاصی را برای کار کردن ندارند و تنها متعهد به تحویل پروژه در زمان تعیین شده هستند.

پروژه فریلنسری عموما به پروژه‌هایی گفته می‎‌‌شود که کارفرما به افراد فریلنسر تحویل می‌دهد. یعنی شخص کارفرما پروژه را به یک شخص یا افراد فریلنسر با توجه به تخصص آن‌ها تحویل می‌دهد و انتظار دارد در تاریخ مورد نظر پروژه را تحویل بگیرد. معمولا این دسته از پروژه‌ها به صورت دورکاری تحویل داده می‌شوند. باید توجه داشته باشید که یکی از الزامات انجام یک پروژه به صورت فریلنسری اخذ یک قرارداد مناسب است.

کار کردن به صورت فریلنسری دارای مزایا و معایب بسیار زیادی است که در ادامه مهم‌ترین آن‌ها را با هم بررسی می‌کنیم:

مزایا:

  1. کار کردن بدون مدیر
  2. کار کردن در هر مکانی
  3. افزایش خلاقیت
  4. داشتن اختیار عمل کامل


معایب:

  1. نداشتن درآمد ثابت
  2. نداشتن بیمه،تسهیلات و دیگر مزایای شغل ثابت
  3. حفظ نشدن مرز بین کار و زندگی شخصی
  4. تنهایی و انزوا

از آنجایی که یکی از شیوه‌های کاری پرآمد در بین مشاغل مختلف فریلنسری است. باید توجه داشته باشید که چگونه می‌‌توان بهترین عملکرد را در هنگام کارکردن در خانه داشته باشید. برای بهبود این روند مقاله چگونه بهترین عملکرد را هنگام کار کردن در خانه داشته باشیم را به شما پیشنهاد می‌کنم.

روش‌های قیمت‌گذاری پروژه:

قیمت‌گذاری پروژه ممکن است به روش‌های مختلفی صورت بگیرد. برخی ممکن است یک لیست قیمت برای خود ایجاد کرده و به کارفرما ارائه دهند. برخی دیگر ممکن است براساس قیمت دیگر همکاران خود قیمت را اعلام کنند. اما قیمت‌گذاری پروژه یکی از مهم‌ترین قدم‌ها در هنگام قبول کردن یک پروژه فریلنسری است. در ادامه روش‌های مختلف قیمت‌گذاری پروژه را با هم بررسی می‌کنیم و در نهایت بهترین روش را به شما معرفی خواهیم کرد.

1- قیمت‌گذاری براساس خطوط نوشته شده:

یکی از روش‌های اشتباه قیمت‌گذاری پروژه، اعلام قیمت براساس خطوط نوشته شده توسط برنامه‌نویس است. در این روش نه تنها برنامه‌نویس ممکن است ضرر کند بلکه ممکن است کارفرما هم به اشتباه پول بیشتری را به برنامه‌نویس بدهد. در این روش میزان سختی پروژه در نظر گرفته نمی‌شود و تنها خطوط نوشته شده اهمیت دارد.

همچنین در قیمت گذاری پروژه براساس خطوط نوشته شده برنامه نویس می‌تواند از خطوط بلااستفاده مانند کامنت‌ها یا تعریف متغیرهایی که هرگز از آن‌ها استفاده نمی‌شود در برنامه خود استفاده کند. ویا ممکن است بتواند یک الگوریتم نسبتا پیچیده را در کوتاه‌ترین حالت ممکن پیاده‌سازی کند اما برای دریافت دستمزد بیشتر خطوط بیشتری را در برنامه خود به کار می‌برد.

به طور کلی قانون خاصی برای قیمت‌گذاری یک پروژه وجود ندارد و راه‌حل‌های مختلفی برای قیمت‌گذاری وجود دارد. اما دریافت هزینه براساس خطوط نوشته شده معایب بسیار زیادی را دارد که استفاده از آن باعث افزایش ضرر مالی در هنگام انجام یک پروژه خواهد شد. با توجه به تجربه شخصی به هیچ عنوان این روش را توصیه نمی‌کنم.

2- قیمت‌ گذاری پروژه براساس ساعات کار برروی پروژه:

تعیین هزینه پروژه براساس میزان زمان لازم برای ایجاد پروژه یک روش مناسب‌تر نسبت به روش شماره یک است. اما باید توجه داشته باشید در این روش تخمین زدن زمان لازم و قیمت گذاری براساس آن بسیار مهم است. شخص فریلنسر باید میزان توانایی خود را برای ایجاد یک پروژه در نظر بگیرد.

قیمت گذاری پروژه بر اساس ساعت کار

تخمین زدن زمان لازم برای ایجاد پروژه رابطه مستقیم با استعدادها و توانایی‌های خود فریلنسر در حوزه برنامه‌نویسی دارد. سعی کنید به صورت منطقی و عادلانه توانایی خودتان را در بحث برنامه‌نویسی در نظر بگیرید و بر اساس همین توانایی‌ها زمان مورد نیاز را تخمین بزنید.

همچنین نکته دیگری که در هنگام قیمت‌گذاری پروژه براساس زمان صرف شده باید به آن توجه کنید قیمت هر ساعت کار بر روی پروژه است. برنامه‌نویس‌ها دارای سطح علمی متفاوتی هستند. ممکن است پروژه‌ای را که شخص دیگری در عرض یک هفته تکمیل می‌کند را شما در عرض یک روز به اتمام برسانید. دقت کنید قیمت هر ساعت کار بر روی یک پروژه را متناسب با سطح توانایی خودتان تعیین کنید.

در هنگام قیمت گذاری با این روش باید دقت کنید که ممکن است افراد مختلف قیمت‌های مختلفی را برای ساعات کاری خودشان در نظر بگیرند. اما شما باید تنها با توجه به توانایی خودتان قیمت هر ساعت کاری را تعیین کنید. همانطور که گفته شد توانایی هر برنامه‌نویسی با دیگری متفاوت است سعی کنید به این نکته دقت لازم را داشته باشید.

3- قیمت گذاری پروژه بر اساس ارزش پروژه:

بدون شک یکی از بهترین روش‌ها برای قیمت‌ گذاری پروژه فریلنسری است. در این روش از پارامترهای مختلفی کمک می‌گیریم. این پارامترها در پروژه‌های مختلف ممکن است متفاوت باشد اما به طور کلی از سه پارامتر هزینه ساخت، ارزش پروژه در بازارکار و بودجه کارفرما کمک می‌گیریم. به عنوان مثال اگر بخواهیم یک وبسایت را ایجاد کنیم خرید هاست و دامنه جزء هزینه ساخت به حساب می‌آید.

قیمت گذاری پروژه بر اساس ارزش پروژه

ارزش پروژه در بازار کار را براساس قیمت‌گذاری بقیه برنامه‌نویسان تعیین می‌کنیم. برای این کار می‌توانید از دوستان یا اساتید برنامه‌نویس خودتان کمک بگیرید. همچنین پروژه‌های آماده بسیاری در وبسایت‌های مختلف توسط فریلنسرها ایجاد شده و آماده فروش هستند که می‌توانید قیمت آن‌ها را الگویی برای قیمت گذاری پروژه خودتان در نظر بگیرید.

همچنین می‌توانید ارزش پروژه را براساس میزان ارزشمندی پروژه در بازارکار تعیین کنید. به عنوان مثال ممکن افراد کمی از تخصص شما برخوردار باشند. یا ایجاد پروژه مورد نظر کار بسیار سختی باشد با توجه به این مورد می‌توانید میزان ارزش پروژه خودتان را افزایش دهید.

بودجه کارفرما اصلی‌ترین معیار برای شیوه ایجاد پروژه شما است. در مثال طراحی یک وبسایت شما می‌توانید از یک cms آماده برای ایجاد وبسایت خودتان کمک بگیرید و یا خودتان صفر تا صد وبسایت را کدنویسی کنید. بودجه کارفرا در فریلنسری ارتباط مستقیمی با شیوه انتخابی شما خواهد داشت. سعی کنید در ابتدا از کارفرما در رابطه با میزان بودجه تعیین شده پرس‌وجو کنید تا بهترین قیمت را پیشنهاد دهید.

پس از در نظر گرفتن سه پارامتر گفته شده سعی کنید براساس تجربه شخصی یک قیمت مناسب و متعارف برای پروژه خودتان انتخاب کنید.

سخن آخر:

قیمت گذاری پروژه یکی از مهم‌ترین قدم‌ها در فریلنسری است. سعی کنید بهترین قیمت را برای پروژه‌های خودتان در نظر بگیرید. دقت کنید که بهترین قیمت به معنای کمترین یا بیشترین نیست. قیمت گذاری یک پروژه باید طوری باشد که هم کارفرما و هم فریلنسر از سود لازم برخوردار شوند. اگر از مطالعه این مقاله لذت بردید انتقادات و پیشنهادات خودتان را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

مطالب زیر را حتما بخوانید

پرسونای مشتری چیست؛ آموزش اصول طراحی پرسونای مشتری

پرسونای خریدار، مخاطب و مشتری، اصطلاحاتی هستند که بیش از پیش در بازاریابی محتوا رواج پیدا کرده‌اند. در این مقاله...

اسکیما گوگل چیست؟ تاثیر Schema بر روی سئو سایت

اسکیما گوگل ابزاری برای نشانه‌ گذاری است که بر روی سئوی سایت تاثیر می‌گذارد.

با کامنت منفی چطور برخورد کنیم؟ ویژه اینستاگرام و سایت

در دنیای دیجیتال هر کسی که با به اشتراک‌گذاری اطلاعات آشنایی داشته باشد قطعا کامنت منفی را می‌شناسد. کامنت‌ها در...

بازنویسی محتوا چیست؟ چرا باید محتوا را باز نویسی کرد؟

بازنویسی محتوا یکی از روش‌هایی است که در زمینه تولید محتوا از آن استفاده می‌شود. در دنیای امروز اطلاعات حرف...

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید