علت ایندکس نشدن سایت در گوگل چیست؟ و چگونه می‌توان آن را برطرف کرد؟


نویسنده:
دوشنبه 15 آذر 1400
ایندکس نشدن سایت

ایندکس نشدن سایت در گوگل می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. بدون شک ایندکس کردن وبسایت ضروری‌ترین ویژگی سئو در طول تاریخ طراحی وبسایت می‌باشد. گوگل باید سایت شما را ایندکس کند تا سایت شما ترافیک اصلی را از گوگل دریافت کند. ایندکس نشدن سایت شما به معنی گم شدن آن در سطح اینترنت است. هیچ کس محتوای شما را به صورت ارگانیک پیدا نمی‌کند، زیرا بخشی از فهرست جستجوی گوگل نیستید.

در ادامه این مقاله به فهرستی از موارد مختلف که می‌تواند از دلایل ایندکس نشدن سایت شما در گوگل باشد را لیست کرده‌ایم که می‌توانید از آن‌ها برای پیدا کردن مشکل خودتان استفاده کنید.

دلایل ایندکس نشدن سایت:

همانطور که گفته شد بالا نیامدن سایت می‌تواند دلایل گوناگونی داشته باشد. اگر ادمین سایت هستید و دوست دارید این مشکل وبسایت را خودتان این لیست را با دقت دنبال کنید. دقت داشته باشید که لیست گفته شده به صورت کاملا ترتیبی است و از اولین مورد باید شروع کنید.

1. سایت شما تحت یک دامنه www- یا غیر www ایندکس شده است:

از نظر فنی www یک زیر دامنه است. بنابراین، http:// adminesite .com با http://www.adminesite.com یکسان نیست. مطمئن شوید که هر دو سایت را به حساب GWT خود اضافه کرده اید تا مطمئن شوید که هر دو ایندکس شده اند. حتما دامنه مورد نظر خود را تنظیم کنید، اما مالکیت هر دو را تأیید کنید.

2.گوگل هنوز وبسایت شما را پیدا نکرده است!

معمولا این دسته از مشکلات در وبسایت‌های جدید اتفاق می‌افتد. برای حل کردن این مشکل حداقل چند روز فرصت دهید. اما اگر بعد از آن هم گوگل همچنان وبسایت شما را پیدا نکرده است احتمالا نقشه وبسایت خودتان را به درستی آپلود نکرده‌اید. همچنین باید از گوگل درخواست خزیدن و واکشی سایت خود را بدهید. در ادامه به دستورالعمل گوگل در رابطه با چگونگی حل کردن این مشکل خواهیم پرداخت.

  1. در صفحه اصلی Webmaster Tools، روی سایت مورد نظر کلیک کنید.
  2. در داشبورد، در قسمت Crawl، روی Fetch as Google کلیک کنید.
  3. در کادر متنی، مسیر صفحه ای را که می خواهید بررسی کنید تایپ کنید.
  4. در لیست کشویی، Desktop را انتخاب کنید. (شما می‌توانید نوع دیگری از صفحه را انتخاب کنید، اما در حال حاضر ما فقط موارد ارسالی را برای فهرست جستجوی وب خود می‌پذیریم.) روی Fetch کلیک کنید. Google URL درخواستی شما را واکشی می‌کند. ممکن است 10 یا 15 دقیقه طول بکشد تا وضعیت Fetch به روز شود.
  5. هنگامی که وضعیت واکشی “موفق” را مشاهده کردید، روی ارسال به فهرست کلیک کنید و سپس یکی از موارد زیر را کلیک کنید:
    1. برای ارسال URL فردی به فهرست گوگل، URL را انتخاب کرده و روی ارسال کلیک کنید. از این طریق می توانید هفته ای 500 URL ارسال کنید.
    2. برای ارسال URL و همه صفحات پیوند داده شده از آن، روی URL و همه صفحات پیوند شده کلیک کنید. شما می توانید حداکثر 10 مورد از این درخواست ها را در ماه ارسال کنید

3.سایت یا صفحه توسط فایل robots.txt بلاک شده‌اند:

مشکل دیگر این است که توسعه دهنده یا ویرایشگر شما سایت را با استفاده از robots.txt مسدود کرده است. این کار به یک تعمیر ساده نیازمند است. فقط ورودی robots.txt را حذف کنید و سایت شما دوباره در فهرست ظاهر می‌شود. برای اطلاعات بیشتر در مورد robots.txt به لینک زیر مراجعه کنید.

ایندکس نشدن سایت

پیشنهادی: فایل robots.txt و تاثیر آن بر سئو وب‌سایت

4.وبسایت شما sitemap.xml ندارد:

هر وب سایتی باید یک sitemap.xml داشته باشد، که یک لیست ساده از دستورالعمل‌هایی است که گوگل باید برای فهرست کردن سایت شما دنبال کند. شما می‌توانید در مورد خط مشی نقشه سایت گوگل بخوانید و به راحتی یکی را ایجاد کنید. برای این کار می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید

پیشنهادی: نقشه سایت چیست؟ چطور نقشه سایت برای وردپرس ایجاد کنیم؟

5. وبسایت شما دچار خطاهای Crawl شده است.

بعضی اوقات پیش‌می‌آید که گوگل نمی‌تواند در صفحات شما بخزد. این در حالی است که گوگل می‌تواند این صفحات را ببیند اما توانایی خزیدن در آن‌ها را ندارد.

برای شناسایی این خطاهای خزیدن، به Google Webmaster Tools بروید ← سایت خود را انتخاب کنید، ← روی «Crawl» کلیک کنید → روی «Crawl Errors» کلیک کنید. اگر خطایی دارید، به عنوان مثال، صفحات فهرست نشده، آنها را در لیست “1000 صفحه برتر دارای خطا” مشاهده خواهید کرد.

6.شما محتوای تکراری زیادی دارید:

محتوای تکراری بیش از حد در یک سایت می‌تواند موتورهای جستجو را گیج کند و آنها را از فهرست کردن سایت شما منصرف کند. اگر چندین URL در سایت شما دقیقاً همان محتوا را برمی‌گرداند، در این صورت مشکل محتوای تکراری در سایت خود دارید. برای اصلاح این مشکل، صفحه‌ای را که می‌خواهید نگه دارید و بقیه را انتخاب کنید.

7.شما تنظیمات حریم خصوصی خود را روشن کرده اید:

اگر سایت وردپرسی دارید، ممکن است به طور تصادفی تنظیمات حریم خصوصی را روشن نگه داشته باشید. برای بررسی به Admin → Settings → Privacy بروید.

8.سایت توسط htaccess مسدود شده است:

فایل htaccess شما بخشی از وجود وب‌سایت شما در سرور است که به آن اجازه می‌دهد در وب سراسر جهان در دسترس باشد. فایل htaccess در آپاچی نوشته شده است. اگرچه htacess. مفید است، اما می‌توان از آن برای مسدود کردن خزنده‌ها و جلوگیری از نمایه‌سازی استفاده کرد.

9.سایت دارای NOINDEX در متا تگ است:

یکی از راه‌هایی که موتورهای جستجو وبسایت شما را نمی‌بینند و یا در حقیقت هیچ رباتی نمی‌تواند وبسایت شما را ببیند. متا تگ NOINDEX است.

یکی از اصلی‌ترین دلایل شناسایی نشدن وبسایت توسط گوگل این تگ می‌باشد. چرا که در بسیاری از موارد برای جلوگیری از سوء استفاده از وبسایت ایجاد می‌گردد اما در حقیقت باعث دیده نشدن وبسایت می‌شود. اگر این خط کد را در صفحات html وبسایت خودتان مشاهده کردید ابتدا آن را حذف کنید تا بتوانید دوباره به صفحات گوگل بازگردید.

10.مشکلات AJAX/JavaScript دارید:

گوگل جاوا اسکریپت و AJAX را ایندکس می‌کند. اما این زبان‌ها به راحتی HTML قابل فهرست بندی نیستند. بنابراین، اگر صفحات AJAX و اجرای جاوا اسکریپت خود را به اشتباه پیکربندی کنید، گوگل صفحه را ایندکس نمی‌کند.

11.وبسایت شما در هنگام بارگذاری دچار مشکل شده است:

اگر گوگل در هنگام بارگذاری سایت شما متوجه شود که زمان بارگذاری آن بسیار طولانی است به هیچ وجه آن را ایندکس نمی‌کند. اگر با چنین مشکلاتی مواجه شد ابتدا مشکل لود نشدن سایت را برطرف کنید و دوباره تلاش کنید.

سخن آخر:

در این مقاله 11 مورد از مشکلاتی که ممکن است باعث ایندکس نشدن سایت شما در گوگل شود را ذکر کرده‌ایم. ممکن است برخی از شما کاربران گرامی به مشکلات دیگری هم برخورد کرده باشید. اگر از مطالعه این مقاله لذت بردید حتما انتقادات و پیشنهادات خودتان را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

مطالب زیر را حتما بخوانید

آمار بازدید سایت با ابزار آنلاین

آمار بازدید سایت خود را به آسانی دریافت کنید. اگر جزو افرادی هستید که آمار بازدید سایت خود را می‌خواهید...

افزایش سرعت وردپرس در 7 مرحله به سبک حرفه‌ای‌ها

افزایش سرعت وردپرس یکی از آن دسته کارهایی است که هر ادمین وردپرسی باید بتواند انجام دهد. در این مقاله...

تفاوت‌ قالب‌های اختصاصی و آماده برای وب‌سایت

چه زمانی از قالب اختصاصی استفاده کنیم؟ چرا بسیاری از وب‌سایت‌ها از قالب‌های آماده استفاده نمی‌کنند؟

نحوه ساخت فرم چند بخشی گرویتی فرم به صورت قدم به قدم

ساخت فرم چند بخشی گرویتی فرم کار ساده‌ای است. افزونه گرویتی فرم طراحی شده تا کار طراحی فرم‌های مختلف را...

دیدگاهتان را بنویسید

2 پاسخ به “علت ایندکس نشدن سایت در گوگل چیست؟ و چگونه می‌توان آن را برطرف کرد؟”

  1. حسین خانی گفت:

    سلام
    وقتتون بخیر
    علت اینکه بعضی صفحات ایندکس میشن بعضی صفحات نه چیه ؟؟؟

دیدگاهتان را بنویسید