این روزها تعداد زیادی از کسبوکارها در حال مهاجرت به دنیای وب هستند. در این میان، طراحی رابط کاربری و تجربه کاربری مهمترین قسمت و هسته اصلی در طراحی وب محسوب میشوند تا عملکرد بالایی را در اختیار کاربران قرار دهند. در این مقاله به معرفی و بررسی کاربردیترین نرمافزارهای طراحی رابط کاربری میپردازیم.
تمرکز بیشتر رابط کاربری بر روی عملکرد و ارائه درست به کاربر میباشد. از اینرو برای رقابت با برنامههای دسکتاپ، برنامههای وب باید رابطهای کاربری ساده، بصری و پاسخگو ارائه دهند که به کاربران آنها امکان دهد با تلاش و زمان کمتری کارها را انجام دهند.
در گذشته به برنامههای موجود در وب، آنطور که باید پوشش داده نمیشد. اما اکنون زمان آن فرا رسیده است که نگاهی دقیق به بهترین نرمافزارهای طراحی رابط کاربری بیاندازیم. نرمافزارهایی که توسط طراحان برای استفاده راحت تکنیکها و راهحلهای طراحی بهکار گرفته میشود تا برنامههای وب کاربرپسندتر و زیباتر شوند.
۱- Adobe XD
نرمافزار Adobe XD بعد از عرضه آزمایشی به سرعت به محبووبترین نرمافزار در بین طراحان رابط کاربری تبدیل شد. به این دلیل که در این نرمافزار نهایت سادگی، دقت و کارایی پیادهسازی شده است.
با این نرمافزار میتوانید یک نسخه اولیه از طرح مرودنظر خود را آماده کرده و به اشتراک بگذارید. حتی میتوانید انیمیشنها، مراحل استفاده از اپلیکیشن یا وبسایت، مسیرهای مختلف و … را داخل طرح تنظیم کنید.
همچنین میتوانید طرح را به صورت زنده در موبایل خود تست کنید. این طرح به راحتی توسط برنامهنویسها و دولوپرها قابل استفاده میباشد. نرمافزار Adobe XD برای هر دو نوع سیستم عامل ویندوز و IOS قابل استفاده است.
۲- Sketch
یکی دیگر از ابزارهای طراحی قدرتمند، Sketch نام دارد که بسیار شبیه به فتوشاپ است. Sketch به شما اجازه می دهد تا عکس ها را ویرایش و در کنار هم قرار دهید. وکتورهایی که در Sketch وجود دارد به آسانی می توانند استایل، سایز و حتی لایه هایشان تغییر پیدا کند و با عکس شما سازگار شوند.
اسکچ از نظر امکانات و عملکرد کامل است. مهمترین نقطه قوت اسکچ افزونههای کاربردی آن است که کار را آسان میکنند و خیلی از کارهای تکراری و سخت را به راحتی چند کلیک انجام میدهند.
۳- Figma
فیگما هم یکی از نرمافزارهای نامآشنا در زمینه طراحی رابط کاربری است که اغلب به صورت آنلاین و تحت وب استفاده میشود. البته نسخه آفلاین آن نیز وجود دارد که میتوانید آن را نصب کنید. ویژگی خاصی که این برنامه را از بقیه متمایز میکند این است که چند طراح همزمان میتوانند با هم تعامل داشته باشند و روی یک طرح کار کنند.
۴- Photoshop
احتمالا نام نرمافزار فتوشاپ را شنیده باشید. بیشتر طراحان از فتوشاپ برای بهینهسازی، روتوش و بهبود کیفیت عکسّای سایت استفاده میکنند. اما فتوشاپ یکی از نرمافزارهای طراحی رابط کاربری میتواند باشد که برای قالب کلی سایت یا اپ نیز استفاده میشود. به یاد داشته باشید که فتوشاپ یک نرم افزار چند منظوره بوده و یادگیری آن میتواند درآینده به شما کمک کند.
در بسیاری از اپها و سایتها از عناصر گرافیکی متحرک برای جذابتر کردن صفحات استفاده میشود. نرمافزار Proto.io میتواند راهکاری راحت برای حل این قضیه باشد. در این برنامه میتوانید به محیطی کاملاً گرافیکی برای طراحی وایرفریم دسترسی داشته باشید. علاوه بر این، خروجیهای باکیفیت و خوبی را از طرح خود دریافت کنید. بسیاری از نرمافزارها ازجمله فتوشاپ و اسکچ از پلاگینهای این شرکت در نرمافزار خود استفاده میکنند.
۶- Framer X
Framer X میتواند بیشتر مورد توجه طراحان ui باتجربه باشد که قصد دارند، طراحی ساده و کم دردسری را انجام دهند. قابلیتهای Framer X به گونهای است که تنها با انتخاب عناصری بین دیگر عناصر برنامه، میتوانید به طرح دلخواه خود برسید.
اگر از طرفداران زبان برنامه نویسی React هستید، استفاده از Framer X میتواند برای شما جذاب باشد. با استفاده از این برنامه میتوانید خروجی سینک شده با زبان ریاکت را نیز دریافت کنید و از آن به صورت مستقیم در طراحی برنامه نویسی خود استفاده کنید.
به دلیل استفاده از سازندگان باتجربه و حرفهای در ساخت برنامه Framer X، پیشنهادات و کیتهای از پیش تعیین شده زیادی در برنامه وجود دارد که میتوانید از آنها برای ساخت سریع و راحت ui استفاده بنمایید.
۷- Zeplin
زپلین یک افزونه و اپلیکیشن تحت وب است که در روند طراحی UI به طراح کمک میکند. زپلین بررسی طرحها و لیست کردن مشخصات و جزئیات طراحی را در کوتاهترین زمان ممکن انجام میدهد. میتوانید از این ابزار بر روی پلتفرمهای مختلف بهره برده و در کوتاهترین زمان و بالاترین کیفیت به طراحی رابط کاربردی UI بپردازید.
۸- Axure RP
نرمافزار Axure یک ابزار چندکاره برای ساخت و طراحی، wireframe، انواع دیاگرام، نقشه مشتری و رابط کاربری اپلیکیشنها است. این نرمافزار طراحی رابط کاربری با سایر ابزارهای معروف مثل ادوبی اکس دی و اسکچ کاملاً سازگار است. فایلهای خروجی را میتوانید در هر کدام از این دو نرمافزار استفاده کنید.
نرمافزار اکشر برای کار تیمی روی پروژهها بهینهسازی شده است. قابلیت اتصال به پلتفرمهایی مثل اسلک کمک میکند تا راحتتر و سریعتر بتوانید هماهنگیهای لازم را روی پروژه انجام دهید.
سلام، این مطلب عالی بود، ممنون
سلام دوست عزیز ممنون از همراهی شما