بهترین زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت چیست؟


نویسنده:
سه شنبه 11 دی 1397
بهترین زبان برنامه نویسی تحت وب

برای انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت، بهتر است ابتدا با زبان‌های مختلف آشنا شوید و اطلاعات دقیقی کسب کنید تا راحت‌تر تصمیم بگیرید. ما در این مقاله، سعی کرده‌ایم به مقایسه‌ی زبان‌های برنامه نویسی تحت وب بپردازیم و آن‌ها را از جوانب مختلف بررسی کنیم.

اما به این نکته توجه کنید که هر زبان می‌تواند مزایا، معایب و کاربرد خود را داشته باشد. برای مثال زبانی برای انواعی از پروژه‌ها، بهترین گزینه باشد ولی در موقعیت دیگر مناسب برای آن کار نباشد. پس انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی در دنیای کد، کار درستی نیست. شما باید با توجه به هدف خود، مناسب‌ترین زبان را برای خودتان انتخاب نمایید.

بررسی ساختار وب‌سایت‌ها

ساختار کدهای وب سایت از دو بخش front-end (بخش سمت کاربر) و back-end (بخش سمت سرور) تشکیل می‌شوند. بخش سمت کاربر، همان ظاهر سایت است که با زبان‌های html ،css ،javascript و… طراحی شده است و این بخش صرفاً یک صفحه‌ی استاتیک است.

اما کد سمت سرور وظیفه‌ی پردازش، محاسبات و انجام عملیات مختلف روی داده‌ها را بر عهده دارد. برای روشن‌تر شدن قضیه به این مثال توجه کنید. در سایتی دکمه‌ای تحت عنوان “ثبت نام” قرار دارد. ظاهر این دکمه، محل قرارگیری آن و.. توسط کدهای سمت کاربر طراحی می‌شوند. اما بخشی که درستی اطلاعات ورودی را چک کند و در پایگاه داده ذخیره کند، جزو کدهای سمت سرور است.

از آنجا که زبان‌های سمت کاربر محدود هستند و جای تردید باقی نمی‌ماند، ما در این مقاله به بررسی محبوب‌ترین زبان‌های برنامه نویسی سمت سرور می‌پردازیم.

عوامل مؤثر در انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی

عوامل زیادی در انتخاب یک زبان برنامه نویسی مناسب، مؤثر است که مهم‌ترین آنها عبارت‌اند از:

  • تکنولوژی مورد استفاده
  • سادگی کاربری
  • وابستگی به  Platform
  • سرعت اجرا و امنیت
  • کارایی
  • بازار کار
  • سرعت توسعه
  • نحوه پشتیبانی
  • بهینه بودن برای موتور جستجو
  • و…

مقایسه‌ی زبان‌های برنامه نویسی تحت وب

در ادامه سعی کرده‌ایم ضمن معرفی هر زبان برنامه نویسی، مهم‌ترین معیارهای انتخاب را در هر زبانی بررسی نماییم.

python

زبان پایتون

اگر به دنبال یک زبان متن‌باز و مفسری هستید پایتون انتخاب مناسبی است. این زبان از سال ۱۹۹۱ با هدف ساده‌تر کردن برنامه نویسی ایجاد شده و تاکنون خواهان زیادی داشته است. به طوری که افرادی آن را بهترین زبان برنامه نویسی برای خود دانسته‌اند!

پایتون چند منظوره و شی گرا است و برای توسعه وب سایت، تحلیل داده، نوشتن برنامه‌ی دسکتاپ و حتی در زمینه‌ی یادگیری ماشینی و علم داده نیز کاربرد دارد. پس پایتون صرفاً یک زبان برای توسعه وب نبوده و در زمینه‌های دسکتاپ هم کاربرد زیادی دارد. یادگیری این زبان بسیار ساده است و منابع یادگیری زیادی برای آن وجود دارد.

همچنین پایتون دارای کتابخانه‌های بسیار زیادی است که باعث می‌شود بسیاری از امکانات را با تعداد خطوط کمتری از کد پیاده سازی نمایید. این زبان برای کار با پایگاه داده‌های بزرگ نیز مناسب است. در موتور جستجوگر گوگل هم از این زبان استفاده شده است.

یکی از نکات منفی که در زبان پایتون دیده می‌شود کندتر بودن سرعت اجرای کدها نسبت به سایر زبان‌های برنامه نویسی مثل جاوا است. این کندی علل مختلفی دارد و از مهم‌ترین آنها می‌توان به مفسری بودن و پویایی ذاتی پایتون اشاره کرد.

اگر از بازار کار این زبان می‌پرسید باید بدانید که این زبان در دنیا جز‌‌و ۱۰ زبان برتر بوده است. در ایران هم گرایش به سمت این زبان در سال‌های اخیر بیشتر شده است پس اگر اطلاعات خوبی در این زمینه کسب نمایید قطعاً به کسب در آمد هم می‌رسید.

Ruby

زبان روبی

روبی یک زبان برنامه نویسی متن‌باز، پویا، شی ‌گرا و با تمرکز بر سادگی است و کاربرد اصلی آن توسعه وب می‌باشد. روبی در سال‌ ۱۹۹۰ در ژاپن اختراع شد. این زبان بسیار قابل حمل است، با اینکه در لینوکس توسعه یافته، اما در اکثر پلتفرم‌ها کار می‌کند.

قدرتی را که امروزه روبی بین زبان‌‌های سمت سرور دارد مدیون Ruby on Rails است که یک فریم‌ورک منبع‌باز محسوب می‌شود. از مهم‌ترین وب سایت‌های توسعه یافته با این زبان می‌توان به توییتر اشاره کرد.
اگر تاکنون با زبان‌های برنامه نویسی دیگری آشنا نبوده‌اید، روبی برای شروع کار، مناسب شما نیست. زیرا یادگیری این زبان نسبتاً دشوار است و منابع کمتری برای یادگیری دارد. همچنین تقاضای این زبان در بازار کار کمتر است.

Php

زبان php

Php که برای بسیاری از افراد بهترین زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت شناخته شده است، یک زبان اسکریپتی و متن‌باز است که در سال ۱۹۹۴ به منظور طراحی برنامه‌های تحت وب ایجاد شد. ساختار زبان PHP بسیار شبیه به زبان C می‌باشد، به همین دلیل از محبوبیت فراوانی برخوردار است.

این زبان بر روی تمامی پلتفرم‌های معروف مثل ویندوز، لینوکس و مکینتاش قابل اجراست. بالا بودن سرعت اجرای کد، یادگیری آسان آن، رایگان بودن ابزار کار با PHP و وجود منابع آموزشی فراوان از دیگر مزیت‌های این زبان محسوب می‌شوند.

طبق گزارش W3TECH بیش از ۷۸ درصد از وب سایت‌ها از PHP بهره برده‌اند و سایت‌های معروفی همچون فیسبوک و ویکی‌پدیا از PHP استفاده کرده‌اند. این زبان به‌طور گسترده در صنعت استفاده می‌شود و بازار کار نسبتاً خوبی در ایران دارد. اگر تا به ‌حال وب‌سایتی با استفاده از سیستم‌های مدیریت محتوای وردپرس یا جومولا ایجاد کرده‌‌اید یعنی از قدرت پی‌اچ‌پی استفاده نموده‌اید.
ذکر این نکته هم لازم است که زبان PHP ماژولار نیست بنابراین برای اپلیکیشن‌های بسیار گسترده و پیچیده چندان مناسب به نظر نمی‌رسد. برای مطالعه ی بیشتر از این زبان به مقاله ی زیر مراجعه کنید.

معرفی زبان قدرتمند php و ویژگی‌های آن


java

زبان جاوا

جاوا یک زبان بسیار محبوب است که در سال ۱۹۹۱ با شعار “یک بار بنویس، همه جا اجرا کن” منتشر شد. به این معنا که زبان جاوا قابل حمل است. یعنی برنامه‌ی نوشته و کامپایل شده به زبان جاوا در کامپیوترهای مختلف با سخت‌افزارهای متفاوت اجرا می‌شود. این زبان شی گرا و همه منظوره، بسیار شبیه زبان c++ است.
جاوا برای نوشتن انواع برنامه‌های تحت وب، موبایل، دسکتاپ، سیستم‌های تعبیه، ربات و حتی برنامه‌های پیچیده‌تر کاربرد دارد.

بازار کار این زبان خوب است و در ایران بیشتر در زمینه‌های برنامه‌های دسکتاپ سازمانی و اپلیکیشن‌های تحت وب کاربرد دارد.

#C

زبان #c

سی شارپ زبان ساخته شده توسط مایکروسافت بر پایه‌ی زبان سی است. این زبان همه منظوره و شی گرا است و مانند زبان جاوا برای پروژه‌های اقتصادی و بزرگ، انتخاب بسیار خوبی است. با این زبان می‌توان برای پلتفرم‌های مختلف از جمله ویندوز، اندروید، ios، وب و.. برنامه نویسی کرد.

کارایی اصلی این زبان، برنامه نویسی تحت ویندوز است و برای برنامه نویسی تحت وب با سی شارپ فقط دانستن این زبان کافی نیست و باید از تکنولوژی به نام asp.net تحت #c استفاده نمایید.
وب‌سایت‌هایی همچون MSN ، وب‌سایت مایکروسافت و در ایران وب سایت‌هایی مثل دیجی کالا و ورزش ۳ ، همگی مثال‌هایی از سایت‌هایی هستند که از سی ‌شارپ و  ASP.NET بهره برده‌اند.

طراحی سایت با ASP.NET

بهترین زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت

برخلاف تصور بسیاری از افراد ASP.NET یک زبان برنامه نویسی نیست و تنها فریم‌ورک یا چهارچوبی برای توسعه وب با زبان‌هایی مثل سی شارپ است.
ASP.NET تحت برند مایکروسافت است و تا چندی پیش، از Platformهای دیگر مثل لینوکس و یونیکس پشتیبانی نمی‌کرد. اما امروزه مایکروسافت سعی کرده تا حد زیادی این محدودیت را با پروژ‌ه‌ای تحت عنوان MONO برطرف کند.

هدف اصلی ASP.NET نوشتن Web Applicationهای بزرگ با اطلاعات ورودی و پیچیدگی‌های زیاد است.
ASP.NET به شما امکانات ساده‌ای برای شروع برنامه نویسی می‌دهد. ماژول‌های آماده و رابط کاربری آسان، برنامه نویسی را برای کاربران لذت بخش می‌کند.

اما معمولاً تعداد خطوط کدی که باید برای یک برنامه با ASP.NET نوشته شود نسبت به محصولات مشابه کمی بیشتر است. همین دلیل می‌تواند تا حدودی باعث زمان‌گیر بودن کد نویسی برای فعالیت‌های پیچیده شود. همچنین قیمت بالای ابزار کار با ASP.NET هم قابل توجه است. مثلاً برای استفاده از این پلتفرم باید از نرم افزار Visual Studio استفاده نمایید که نرم افزار ارزان قیمتی نیست. (البته نه در ایران!)

افراد زیادی بعد از شناخت زبان‌های مختلف برای انتخاب بین php و asp.net دچار تردید می‌شوند به همین دلیل در مقاله‌ای مجزا به مقایسه‌ی این دو پرداخته‌ایم:

مقایسه ASP و PHP | کدام یک پیروز میدان هستند؟!


بالاخره کدام یک بهترین زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت است؟

در این مقاله سعی شد کلیدی‌ترین نکاتی که ممکن است در انتخاب بهترین زبان برنامه نویسی اثرگذار باشند، بررسی شوند. اما واقعیت این است که نمی‌توان با این نکات تشخیص داد کدام یک بهترین زبان برنامه نویسی است.

باید به علاقه‌مندی، هدف و نوع کار خود دقت کنید. می‌خواهید در چه زمینه‌ و سطحی فعالیت کنید؟ بعد از روشن شدن هدف و سطح پروژه‌هایتان قطعاً زبان محبوب خود را پیدا خواهید کرد! اصلاً نگران نباشید اگر تصمیم گرفته‌اید یک برنامه نویس واقعی باشید قطعاً یادگیری یک زبان یا یک پلتفرم در طول زندگی‌تان شما را راضی نگه نمی‌دارد و هرچه در این راه جلوتر بروید به زبان‌های دیگر هم علاقه‌مند خواهید شد و آن‌ها را هم می‌آموزید. پس وقت را تلف نکنید و فقط شروع کنید!

ادمین سایت نیز با ارائه نکات مهم طراحی سایت و برنامه نویسی تحت وب، شما را در این راه همراهی خواهد کرد.

ما در مقاله‌ی “چگونه طراح وب سایت شویم ” ۵ گام اصلی تا تبدیل شدن به یک طراح سایت را بررسی کرده‌ایم. اگر دوست دارید یک طراح وب شوید، این نقشه‌ی راه، شما را راهنمایی می‌کند.

مطالب زیر را حتما بخوانید

چطور برنامه نویس بهتری باشیم؟ (راه‌های بهبود برنامه نویسی)

در این مقاله سعی داریم بهترین راهکارها را برای بهبود برنامه‌ نویسی به شما پیشنهاد دهیم. در دنیای امروز برنامه‌نویسی...

آموزش برنامه نویسی و طراحی سایت رایگان با ۷ منبع عالی

در این مقاله همراه ما باشید تا با ۶ وب‌سایت آموزش رایگان طراحی وب و برنامه‌نویسی آشنا شوید.

معرفی بهترین کتاب‌های برنامه نویسی که باید بخوانید!

بسیاری از برنامه‌نویسان مطالعه کتاب‌های برنامه نویسی را تنها به کتاب‌های منبع یک زبان و یا کتاب‌های خودآموز یک زبان...

بررسی تفاوت مفسر و کامپایلر در برنامه نویسی (interpreter vs compiler)

در این مقاله به معرفی زبان های مفسری و کامپایلری می‌پردازیم سپس تفاوت مفسر و کامپایلر را بررسی می‌کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

64 پاسخ به “بهترین زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت چیست؟”

  1. mr1409249 گفت:

    برای ساخت سایت از چه زبان برنامه نویسی استفاده کنیم؟

  2. محمد گفت:

    به نظرتان برای گذاشتن فیلم در سایت چه زبان برنامه نویسی بهتر و راحت تر است{برای مبتدی ها)
    نمیشه فقط توی بخش front-end سی اس اس و اچ تی ام ال یاد بگیرم جاوا اسکریپت یاد نگیرم

    • سلام وقت بخیر از همه‌ی موارد بالا میتونید استفاده کنید برای هرکدوم توضیحاتی نوشتیم. اما اگر هدف شما فقط وب هستش میتونید برای زبان برنامه‌نویسی از php شروع کنید.
      جاوا اسکریپت بخش جدایی ناپذیر وب‌سایت‌هاست و بدون یادگیری اون نمیتونید یه سری موارد مثل اسلایدر، منوی کشویی موبایل و.. رو پیاده سازی کنید.

  3. رضا گفت:

    سلام پیشنهاد شما کدومه؟؟ ینی شما خودت کدومو انتخاب می کنی که باهاش سایت طراحی کنی؟؟

  4. دانیال گفت:

    سلام درود برشما با سایت خوبتون،الان که تحقیق کردم ،خواستم نظر شما رو هم بدونم که برای بازار کار و طراحی سایت از زبان پایثون شروع کنم خوبه؟

  5. مهران گفت:

    سلام،من دارم برنامه نویسی سی شارپ رو یاد میگیرم
    من میخوام بعد از یاد گرفتن سی شارپ برم سمت وب نویسی با سی شارپ ولی یکی از دوستام گفت که برای وب باید html یاد داشته باشی
    الان که توضیحات شما رو خوندم دیدم میگین که با asp.net هم میشه
    سوالی که داشتم این بود که اگه من asp.net رو یاد بگیرم دیگه نیازی به html و چیزای دیگه نیست و با همون میتونم وب بسازم؟
    ممنون

    • سلام مهران جان
      مسیر فرانت‌اند از بک‌اند کاملا جداست. اگر شما می‌خواید یکی برنامه‌نویس فول استک باشید (یعنی صفر تا صد سایتو خودتون طراحی کنید) باید هم فرانت‌اند بلد باشید هم بک‌اند
      حالا ابتدایی‌ترین چیز‌هایی که باید توی هر بخش یاد بگیرید اینا هستن:
      تو فرانت‌اند: HTML و CSS و JavaSCript و jQuery و Bootstrap
      تو بک‌اند: PHP یا ASP.NET یا Java یا Python یا node.js یا ruby

      این صفحه می‌تونه حسابی کمکت کنه، این بخش سایتو زیر و رو کن: نقشه سایت توسعه‌دهندگان تحت وب

    • فردین گفت:

      ASP.NET علاوه بر زبان سمت سرور سی شارپ، به دانش html و css و javascrip و Jquery و Ajax و t-sql هم نیاز دارد. البته همه زبان های برنامه نویسی وب به موارد بالا نیتز دارند

  6. علی گفت:

    سلام برای طراحی سایتی مانند سینما تیکت برای فردی که میخواهد تازه با زبان های برنامه نویسی آشنا شود … شما آموزش کدام زبان را پیشنهاد میکنید؟

    • برای شروع طراحی سایت شما قبل از یادگیری زبان برنامه‌نویسی باید با مباحثی مثل html و css آشنا شید و بعد انتخاب زبان. کع در این مقاله راجعبش صحبت کردیم که بهتره از چه زبانهایی استفاده کنیم. پیشنهاد خود من php هستش. میتونید برای پیدا کردن مسیر از نقشه راه توسعه دهندگان وب در سایت کمک بگیرید.

  7. abofazl گفت:

    خیلی ممنون از پاسختون بعد اگر مشکلی ندارد یک سوالی دیگری هم داشتم.دربخش سمت کاربر می توان از هر سه زبان html و css و javascript استفاده کرد یا خیر؟

  8. abofazl گفت:

    با سلام یک سوال داشتم.می خواستم بدونم در طراحی سایت در بخش سمت سرور باید از چند زبان برنامه نویسی استفاده کرد یا php کافیه؟

  9. فرهان گفت:

    مرسی بابت مقاله خوبتون
    برای ساخت کامل یک سایت از 0 تا 100 چه زبان هایی رو باید بلد بود …
    ممنون میشم اگر پاسخ بدید…

  10. امیر گفت:

    با سلام،

    1- آیا سایت های وردپرس قابلیت اتصال به شبکه شتاب، آپلود تعداد بالای فیلم در سایت و ایجاد یک فروشگاه را دارد یا نه ؟ ( و درصورت داشتن شماره حساب خارجی قابلیت اتصال به حساب خارج از کشور موجود می باشد ؟ ).

    2- و اینکه سایت های فروشی شبیه به دیجی کالا، بازار و غیره را می توان با ورد پرس راه اندازی کرد ؟

    سومین سوالم این است که اگر سایت با وردپرس طراحی کنیم آیا این امکان وجود دارد که برای همین سایت یک اپلیکیشن در محیط اندروید و ios طراحی کنیم و سایت و اپلیکیشن را به هم متصل کنیم (منظور اپلیکیشن مشاوره و فروش محصول است)

    • سلام همراه گرامی روز بخیر، بهتر بود سوالاتی که درباره‌ی وردپرس داشتید رو در مقاله وردپرس می‌پرسید که بقیه دوستان هم استفاده کنن.
      ۱- بله تمامی موارد امکان پذیره
      ۲- بله با افزونه ووکامرس میشه یه فروشگاه کامل را در ودرپرس راه‌اندازی کرد.
      ۳- بله این کار توسط یک طراح اپ قابل انجامه.

  11. ناراحت گفت:

    مگه میشه چ تی ام ال و سی اس اس وو جاوا اسکریپت نباشه

  12. مهدی گفت:

    ضمن خسته نباشید لطفا به این موضوع را مدنظر قرار دهید که مقاله بالا علی رغم ساختار نسبتا مناسب از
    اصطلاحاتی فنی هر بار با ترجمه متفاوت استفاده شده بود

    • سلام مهدی جان
      برای اصطلاحات فنی ترجمه‌های متفاوتی وجود داره. به همین علت سعی شده از کلمات مختلف استفاده بشه تا خواننده با اصطلاحات رایج آشنا بشه.

  13. محمد سجاد عادلی گفت:

    سلام ممنون از مطالب مفیدتون . من می خواستم یک سایت بسازم چه زبانی برای این کار راحت تر و پیشرفته تر است؟ می خواستم در این باره نظر خودتون رو بدونم.باتشکر.

    • سلام دوست عزیز
      ببینید برای ساخت وبسایت حتما نیازی نیست که به یک زبان برنامه‌نویسی مسلط باشید. تنها کافیه که کار با وردپرس رو بلد باشید.
      برای یادگیری رایگان وردپرس می‌تونید از این لینک اقدام کنید. همچنین اگر علاقه به یادگیری وردپرس بصورت ویدیویی دارید می‌تونید به این لینک مراجعه کنید.
      بعد از ساخت یک وبسایت با وردپرس، حالا اگر علاقه‌مند هستید که خودتون کدنویسی کنید و یک طراح وبسایت حرفه‌ای بشید باید سراغ یادگیری زبان‌های HTML, CSS و PHP برید.
      موفق باشید

  14. کوروش گفت:

    مطالب این مقاله واقعا‌مفید بود
    مدت زیادی تو سایتتون هستم و دارم مطالعه میکنم
    سپاس از شما
    منم سوال‌دوستمون رو داشتم فرض بر این بگیرید که در روز سه ساعت زمان گذاشته بشه برای یادگیری‌و تمرین با علاقه خوب چه مدت زمانی طول میکشه که مسلط بشیم به پایتون یا PHP
    با تشکر

    • درود بر شما. بعد از یک تا دو ماه می‌تونید با انجام یه سری پروژه‌های جزیی‌تر شروع کنید. اما واقعیت اینه که یادگیری و مطالعه برای یه برنامه نویس تمام شدنی نیست و همواره ادامه داره.

  15. علی لطفی گفت:

    سلام
    من قبلا در قدیم در زبان foxpro برنامه نویسی می کردم وبرنامه های زیادی نوشتم تحت dos ومدت خیلی طولانی از کد نویسی دور ماندم والآن می خواهم دوباره شروع به برنامه نویسیم نمایم بنظرتان کدام زبان برنامه نویسی برایم خوب است من الآن 51 سال دارم درصورت امکان توضیحات را برایم ایمیل نمایید ممنونم از محبتتان

    • سلام بهتره ابتدا حوزه‌ی کاری که میخواین در اون فعال باشین رو مشخص کنید. در زمینه‌ی وب، موبایل ، ویندوز و…؟ باید بر اساس هدف و علاقه‌تون باید حوزه‌ی اصلی مشخص شه. بعد از اون به دنبال مناسب‌ترین زبان‌های هر حوزه باشید.

  16. mohsen7478 گفت:

    عاااااالی بود ایول درست الان 4 ساعت هست تو سایتتون هستم ممنونم برای مطالب خوبتون

  17. سایت ویدائو گفت:

    مطلب خوبی بود

  18. saratvs گفت:

    سلام.
    این مقاله رو خوندم و لازم دیدم تشکر کنم.
    ممنون از سایت خوبتون

  19. محمد عبادی گفت:

    سلام
    با تشکر توضیحات خوبیتون، فکر می کنم بهتره محتوای این مقاله بروزرسانی بشه…

    • سلام و ممنون از توجهتون. در این مقاله بیشتر تاریخچه و کاربرد زبان‌های برنامه نویسی بررسی شد تا کاربر راحت‌تر زبان مورد نظرشو انتخاب کنه. تاریخچه و موارد کاربرد معمولاً چیزی نیست که مدام آپدیت بشه. لطفا اگر نکاتی مد نظر دارید مطرح کنید. با تشکر

  20. mobina_as گفت:

    اول تشکر میکنم برای این مقاله خوب و کاملتون که اکثر زبانها رو بررسی کردین. و بعد سوالی که دارم اینه که چه مدتی طول میکشه یک زبان رو یاد بگیریم؟ منظورم در حد تسلط هستش

    • ممنون از توجهتون به این مقاله دوست عزیز. در مورد مدت زمان یادگیری یک زبان (همانطور که قبلاً در مقاله‌ی “چگونه طراح وب سایت شویم؟” بررسی کردیم) مدت زمان یادگیری یک زبان برنامه نویسی، به عواملی مثل میزان تلاش، زمانی که صرف می‌کنید، روش‌های یادگیری، اطلاعات و دانش قبلی و حتی زبانی که برای یادگیری انتخاب کردید و.. بستگی داره.

دیدگاهتان را بنویسید