در این مقاله قصد داریم به سوال cross sell چیست که یکی از مباحث پایهای اصول فروش است پاسخ دهیم. در ابتدا میخواهیم یک خاطره آشنا را با هم مرور کنیم. وارد یک فستفود میشوید و غذای مورد نظر خود را سفارش میدهید در هنگام خرید فروشنده پشت باجه از شما میپرسد آیا نوشابه میخواهید یا خیر؟ شاید تا زمانی که فروشنده از شما این سوال نپرسیده است اصلا به فکر خرید نوشیدنی نبودید اما بعد از این سوال تصمیم به سفارش نوشیدنی خود میگیرید. این مورد یک مثال بارز از فروش مکمل است. در ادامه بیشتر با این مبحث آشنا خواهیم شد پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
cross sell چیست؟
فروش مکمل در حقیقت یک نوع متد فروش است که در آن مشتری را بعد از پرداخت هزینه محصول اول ترغیب به خرید محصول دوم که مکمل محصول اول است میکنیم. از این تکنیک زمانی استفاده میشود که مشتری محصول اول را خریده باشد. برای اینکار بهتر است محصولات مرتبط را پیشنهاد دهید. فروش مکمل یکی از بهترین روشهای بازار یابی است. ممکن است بسیاری از فروشندگان از این روش استفاده کنند اما نمیتوانند به سوال cross sell چیست پاسخ دهند. نکتهای که در فروش مکمل بسیار مهم است اجباری نبودن آن است. ممکن است برای مشتری خیلی سودآور باشد که یک صفحه محافظ گوشی را همراه با گوشی از شما خریداری کند اما علاقهای به این کار نداشته باشد. پس سعی کنید اجباری در فروش محصولات مکمل خود نداشته باشید.
مزایا و معایب فروش مکمل:
تا کنون با فروش مکمل آشنا شدیم و سعی کردیم به سوال cross sell چیست پاسخ دهیم. اما فروش مکمل مانند هر استراتژی بازاریابی دیگری دارای مزایا و معایب بسیاری است. فروشندگان محصولات استراتژیهای فروش بسیاری را برای فروش بیشتر استفاده میکنند. اما باید دقت کنید که فروش متقابل فقط ارائه سایر محصولات برای فروش نیست. این تکنیک به مهارت بسیاری نیاز دارد شما به عنوان یک فروشنده باید نیاز مشتری را به طور کامل درک کرده و براساس نیازهای مشتری محصول مورد نظر خود را ارائه کنید.
مشتریان محصولاتی را خریداری میکنند که به آن اعتماد دارند. اصولا اعتماد یک مشتری به میزان شهرت یک برند و نوع بازاریابی آن صورت میگیرد. معمولا افرادی که برای خرید به برند شما بیشتر رغبت نشان میدهند که قبلا از محصولات همان برند خریداری کرده و رضایت کامل از خرید این محصولات را دارند.
همانطور که گفته شد فروش مکمل مزایا و معایب بسیاری دارد در ادامه به چند مورد از آنها اشاره خواهیم کرد:
مزایا:
افزایش درآمد: استفاده از این روش باعث افزایش سوددهی کسبوکار و فروش بیشتر محصولات میشود.
افزایش وفاداری به برند محصول: در این استراتژی با فروش جانبی بقیه محصولات از برند فعلی باعث افزایش وفاداری افراد به برند خود خواهید شد. البته باید توجه داشته باشید که کیفیت محصولات بسیار در این تکنیک تاثیرگذار است.
بی نیاز کردن مشتری: یکی از مزیتهای خوب این تکنیک جلوگیری از مراجعه مشتری به برندهای دیگر و بینیاز کردن مشتری در خرید از دیگر فروشگاههای مشابه است.
افزایش مراجعه: زمانی که فردی بعد از خرید در فروشگاه شما کاملا بینیاز از مراجعه به بقیه فروشگاههای مشابه میشود باعث مراجعه دوباره همان فرد خواهید شد.
معایب:
افزایش هزینههای مربوط به ارائه خدمات: زمانی که به مشتری مورد نظر محصولات مکمل را ارائه میدهید باید هزینههای بیشتری را برای ارائه خدمات مورد نظر بپردازید. این موضوع میتواند به کسبوکار شما لطمه بزند.
درک تند و تهاجمی: ممکن است فرد در هنگام ارائه محصولات مکمل احساس تند و تهاجمی را داشته باشد. باید بسیار در هنگام فروش به این نکته دقت کافی را داشته باشید.
سخن آخر:
ممکن است در کسبوکارتان تکنیکهای بسیاری را استفاده کنید که نام آنها را نمیدانید. در این مقاله سعی شد به سوال cross sell چیست پاسخ داده شود. اگر دوست دارید با چند تکنیک حرفهای در زمینه فروش آشنا شوید مقاله انواع تکنیکهای کاربردی گیمیفیکشن در بازاریابی دیجیتال را به شما توصیه میکنم.
دیدگاهتان را بنویسید
You must be logged in to post a comment.