باشگاه مشتریان چیست؟ احتمالا کلمه باشگاه مشتریان را در وبسایتهای متعددی دیدهاید. همانطور که میدانید افزایش تعامل هر فروشگاهی با مشتریان خود باعث افزایش فروش و همچنین افزایش رضایت مشتریان میشود. در چنین شرایطی اگر به صورت آنلاین مشغول به فروش هستید باید به ارتباط خودتان با مشتریان توجه داشته باشید. یکی از راههای افزایش تعامل با مشتریان استفاده از باشگاه مشتریان در وبسایت است. در ادامه به این مفهوم بیشتر میپردازیم و سعی میکنیم بهتر درک کنیم که چرا به این امکان نیاز داریم.
باشگاه مشتریان چیست؟
باشگاه مشتریان در حقیقت برنامهای است که به مشتریان در ازای وفاداری به برند امکانات خاصی را ارائه میدهد. همانطور که میدانید مشتریان وفادار سرمایه هر کسبوکاری هستند و نباید به راحتی از کنار آنها گذر کنید. ارائه این مزایا به مشتریان میتواند وفاداری آنها را به کسبوکار تضمین کند و موجب افزایش هر چه بیشتر فروش شما شود.
این مزایا و یا خدماتی که به مشتریان ارائه میشود میتواند تا حد فوقالعاده زیادی باعث افزایش فروش و جذب مشتریان شود. در چنین شرایطی معمولا افراد دوست دارند وفاداری خودشان را به شما ثابت کنند تا عضو باشگاه شما شوند.
هر چقدر اصول گیمیفیکشن بیشتر در این کار رعایت شود شما بیشتر میتوانید روی فروش بیشتر خودتان حساب کنید. دقت داشته باشید که مشتریان به همین راحتی نباید بتوانند عضو باشگاه شما شوند و باید قوانین و مقررات خاصی را برای آنها رعایت کنید.
چنین امکاناتی است که میتواند باعث رشد یک فروشگاه اینترنتی شود و برای فروشگاهها طرفدار به وجود بیاورد.
6 قدم ساده برای ایجاد باشگاه مشتریان
تا این بخش از مقاله باشگاه مشتریان چیست به طور کلی به این موضوع پرداختیم که چرا وبسایت ما باید باشگاه مشتریان داشته باشد. در چنین وضعیتی نمیتوان گفت که فروشگاه اینترنتی بدون باشگاه مشتریان میتواند موفق باشد. شما میتوانید با این شیش قدم که در ادامه گفته میشود به راحتی اقدام به ایجاد باشگاه مشتریان مورد نظر خودتان کنید پس با ما همراه باشید.
ابتدا این سوالات را از خودتان بپرسید و سپس بر اساس همین سوالها کار را ادامه دهید:
این مشتری در یک سال چقدر خرید می کند؟
چه مدت مشتری هستند؟
آیا آنها از تامین کنندگان دیگری استفاده می کنند و اگر چنین است، چه کسانی هستند؟
چقدر از شرکت ما راضی هستند؟
البته سوالات بیشتری نیز وجود دارد که شما میتوانید با توجه به نوع کسبوکار خودتان برای مشتریان تعیین کنید. جواب این سوالات باید نشان دهنده این باشد که آیا مشتری لایق ورود به باشگاه مشتریان ما است یا خیر؟
2. یک برنامه وفاداری برای مشتریان خودتان آماده کنید
با استفاده از نظرسنجیهای مختلف میزان وفاداری مشتریان خودتان را اندازهگیری کنید. طبق این برنامه شما باید مشتریانی را پیدا کنید که معمولا از شما خرید میکنند ولی میتوانند بسیار سودآورتر باشند. اگر به طور کلی کسبوکار شما کمتر از سه سال است که شروع به کار کرده میتوانید کمی در این مورد دست نگه دارید. در چنین شرایطی معمولا نمیتوان مشتریان بالقوه را تشخیص داد.
3. هدفهای خودتان را تعیین کنید و سپس آنها را با CRM اندازه گیری کنید
از همان ابتدا بهتر است که اهداف خودتان را به درستی تعیین کنید. اگر مشتریان شما سالی 3 تا 4 بار خرید میکنند میتوانید هدف خودتان را بر روی 3.3 قرار دهید. این کار به طور کلی فروش شما را 10 درصد افزایش میدهد که عدد فوقالعادهای است. شما میتوانید برای مدیریت این برنامه از CRM استفاده کنید.
باید از ابتدای کار در نظر بگیرید که مشتریان چه امکانات و مزایای را بعد از ورود به باشگاه مشتریان به دست میآورند. این موضوع بسیار مهم است و باید توجه ویژهای ویژهای به آن شود. اگر میخواهید به مشتریان تخفیف بدهید باید به مقدار آن توجه کنید. تخفیف نباید آنقدر زیاد باشد که مشتری بعد از دریافت آن بتواند با قیمتی کمتر از مبلغ خرید شما جنس را به دست بیاورد. حتما توجه ویژهای را به این موضوع داشته باشید.
5. تصمیم بگیرید که کدام مشتریان را هدف قرار دهید
بر اساس مطالعاتی که در این مراحل مورد بررسی قرار دادید میتوانید شروع به انتخاب مشتریان کنید. سعی کنید دست و دل باز باشید و اکثریت را انتخاب کنید. این افراد در حقیقت یک تبلیغات سیار برای شما به حساب میآیند چرا که با چند نفر از اطرافیان خودشان در این رابطه صحبت میکنند. همچنین ممکن است خرید توسط این افراد چند برابر شود.
شما میتوانید از معیارهای زیر برای انتخاب مشتری هدف خودتان استفاده کنید:
وفاداری در طول زمان
سودآوری مشتری
سرعت پرداخت
امکان خرید محصولات و خدمات بیشتر
حجم خرید
6. تاکتیکهایی را انتخاب کنید که وفاداری مشتری را تشویق کند
تکنیکهایی که باعث افزایش وفاداری مشتریان میشود عبارت است از:
حمایت در رویدادهای سالانه
ارائه دادن یک سری تخفیف به مشتریان
ارائه خط تلفن و داشتن پشتیبانی مداوم
دعوت به سمینارها
برگزار کردن سمینار و دیدار مستقیم با مسئولین فروش
برقراری ارتباط به صورت ماهیانه
سخن آخر
در این مقاله سعی شد به طور کلی به سوال باشگاه مشتریان چیست پاسخ کاملی داده شود. همچنین در 6 قدم گفته شد که چطور میتوانید یک باشگاه مشتریان را برای خودتان ایجاد کنید. انجام این کار بسیار ساده است ولی میتوانید تاثیر فوقالعاده زیادی را در فروش شما داشته باشد پس حتما به آن توجه ویژهای را داشته باشید. با این کار میتوانید قدرت فوقالعادهای را برای فروش به افراد به دست بیاورید.
اگر از مطالعه این مقاله لذت بردید در بخش نظرات انتقادها و پیشنهادهای خودتان را با ما در میان بگذارید. شاد و موفق و پیروز باشید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای ارسال نظر باید وارد سیستم شوید.