بازار هدف چیست؟ آشنایی و تعیین نقش بازار هدف در دیجیتال مارکتینگ


بازار هدف چیست

زمانی‌که شما کسب‌وکار خود را راه‌اندازی کردید، برای فروش و ارائه محصولات خود نیاز به یک استراتژی خواهید داشت. تعیین نقش بازار هدف و مشتری هدف یکی از موضوعات مهم در حوزه استراتژی بازاریابی می‌إاشد. در این مطلب متوجه می‌شوید، بازار هدف چیست و در کجا قرر دارد؟ با ما همراه باشید!

تعریف بازار هدف چیست؟

شناسایی بازار هدف (Target market) اولین کاری است که باید در شروع راه‌اندازی، تعیین استراتژی و رشد کسب‌وکار با آن‌ آشنا باشید. در تعریف بازاریابی، بازار (Market) اولین دایره مشتریان شما می‌باشد. بازار اولین مکان موردنظر از انواع بازار است که در بسیاری منابع اصلا تعریف نمی‌شود. زیرا دامنه افراد حاضر در آن به تعداد تمامی انسان‌ها بوده و هیچ‌گونه هدفمندی در آن دیده نمی‌شود.

بازار هدف به عنوان گروه خاصی از خریداران بالقوه معرفی می‌شود که یک کسب‌وکار، محصولات و خدماتش را برای آنها جایگاه‌یابی می‌کند. به عبارتی ساده تر، آن دسته از افراد‌ که احتمال بیشتری دارد، محصولات شما را خریداری کنند، بازار هدف گفته می‌شوند. این روش جدیدترین روش بازاریابی برای مصرف‌کنندگان است که بر مبنای تحقیقات صورت گرفته درباره علایق، سرگرمی ها و نیازهای آن‌ها انجام می‌شود.

تجربه مشتری (CX) در بازاریابی دیجیتال چیست؟

انواع بازار در مارکتینگ

بسیاری از صاحبان کسب‌وکارهای کوچک برای تعریف بازار هدف خود وقت نمی‌گذارند و آن را اتلاف وقت و پول می‌دانند. برخی نیز بازار هدف خود را هر کسی تعریف می‌کنند. اما در واقعیت، خریداران و مشتریان شما، خصوصیات و موقعیت‌های خاصی دارند که محصول یا خدمت شما می‌تواند مشخصا برای آن‌ها باشد.

شناخت بازار هدف به شما اجازه می‌دهد، پیام‌های بازاریابی خود را در جایی قرار دهید که بازارتان وجود دارد. و یا از واژگان و عباراتی استفاده کنید که دقیقا درباره نیازهای آن دسته از افراد صحبت می‌کنند. انواع و مدل‌های مختلفی از بازار وجود دارد که در ادامه با آن‌ها آشنا می‌شوید:

– بازار بالقوه

بازار بالقوه (Potential Market) دومین لایه از بازار است که شامل افرادی می‌شود که به محصول و خدمات شما به صورت کلی علاقه دارند. یکی از مثال‌های بارز در این دسته، گروه‌های سنی هستند. فرض کنید یک فیلم یا یک بازی ویدیویی رده‌بندی سنی مثبت ۱۸ سال دارد. افرادی ممکن است باشند که به این محصول علاقه داشته باشند. امابه خاطر شرایط سنی نتوانند آن را تهیه کنند.

– بازار آماده (Available Market)

ما به عنوان یه کسب‌وکار فرض می‌کنیم که بازار بالقوه رو شناسایی کردیم و متوجه شدیم که تعداد زیادی از افراد هستند که به محصول ما علاقه دارند. برای اینکه بتوانیم به بازار آماده دسترسی داشته باشیم، باید دلایلی که باعث شد، آن دسته ازافراد نتوانند از محصولات ما استفاده کنند را بررسی کنیم. سپس جایگزین‌هایی را در نظر بگیریم.

فرض کنید یک فروشگاه اینترنتی آنلاین دارید و افرادی که بخواهند از کسب‌وکار شما خرید کنند، حتما باید ابتدا در سایت ثبت‌نام کنند. بسیاری از افراد علاقه‌مند به پر کردن فرم‌های ثبتنام نیستند. شما می‌توانید با ویرایش و ایجاد فرم‌های کوتاه و یا ثبتنام فقط با شماره همراه، بازار آماده را ایجاد کنید.

عوامل بسیاری وجود دارد که تغییر و ویرایش آن، می‌توانید کسب‌وکار خود را به مرحله بعدی برسانید تا به یک بازار آماده دسترسی داشته باشید.

پرسونا چیست؟ آموزش اصول تدوین و طراحی پرسونای مشتری

در مرحله بعدی، پس از شکل‌گیری بازار اماده و فروش محصولات، باید با یک هدفمندی دقیق، بازار هدف رو انتخاب کنید.

– بازار هدف

حال در این قسمت می‌خواهیم بدانیم بازار هدف چیست. بازار هدف (Target Market) بازاری هست که شما می خواهید محصول خود را برای مشتریان خاص آماده کنید.

همانطور که می‌دانید،‌ امکان سرویس‌دهی به همه افراد در بازار آماده وجود ندارد. پس باید توجه بخشی از بازار آماده را به کسب‌.کار خود جلب کنید.

– بازار تحت نفوذ

بازار تحت نفوذ (Penetrated Market) بازار بعدی است. در این بازار، کسب‌وکار به تعادل رسیده است و بخشی از بازار را تحت نفوذ خود دارد.

بازار تحت نفوذ از افرادی تشکیل شده است که حداقل یک بار از شما خرید کرده و یا از سرویس شما استفاده کرده باشند. اهمیت بازار تحت نفوذ، زمانی است که بخواهید مشتری‌های خود را حفظ کرده و به مشتری وفادار تبدیل کنید.

بازار هدف چیست

چگونه یک بازار را به بخش‌های مختلف تقسیم کنیم؟

برای بخش‌بندی مشتریان بالقوه و تبدیل آن‌ها به یک بازار هدف، نیاز است به سوالات زیر پاسخ دهید:

  • مشتری ایده‌آل شما چند ساله است؟
  • چه مقدار پول می پردازد؟
  • محصول یا خدمت شما بیشتر برای مردان، زنان و یا کودکان مناسب است؟
  • بازار هدف شما از کجا خرید می کند؟
  • کجا زندگی می کنند؟
  • چه سطحی از تحصیلات دارند؟
  • چه مشکلات، نیازها یا خواسته هایی دارند که محصول یا خدمت شما را برآورده خواهد کرد؟

چگونه مخاطب هدف خود را در اینستاگرام پیدا کنیم؟

مطالب زیر را حتما بخوانید

مفاهیم دیجیتال مارکتینگ | Growth Hacking یا هک رشد چیست ؟

هم رشد یا خلق رشد، یکی از شیوه‌های میانبر و کارآمد در دنیای بازریابی می‌باشد که به شما در رشد...

شاخص کلیدی عملکرد یا KPI در دیجیتال مارکتینگ چگونه است؟

شاخص کلیدی عملکرد یک معیار برای سنجش موفقیت هر کسب‌و‌کاری است. این شاخص می‌تواند شما را یک گام به اهدافتان...

قیف فروش چیست؟ و چه تاثیری بر کسب‌وکار شما دارد؟

قیف فروش مسیری است که بازدیدکنندگان کسب‌وکار شما پس از طی مراحلی به مشتریان شما تبدیل می‌شوند. در این مقاله...

شاخص NPS چیست و چه تاثیری در ارتقا کیفیت در کسب وکارها دارد؟

با استفاده از NPS می‌توانید میزان رضایت و وفاداری مشتریان خود را نسبت به خدمات و کیفیت وب‌سایت خود دریابید

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید