شاید برای شما هم پیش آمده که ایمیلی را از طرف سایتی دریافت کرده باشید که در آن از جدیدترین اتفاقات روی داده در سایتشان خبر دهند و شما را به بازدید از آن دعوت کنند. این حرکت یک نوع بازاریابی دیجیتالی است. امروزه شاهد این هستیم که در کنار افزایش تعداد کاربران اینترنت، علم بازاریابی دیجیتالی نیز رو به پیشرفت است. در واقع، بیشتر کسبوکارها میکوشند تا به صورت آنلاین با استفاده از ابزار این علم به افزایش فروش محصولات، ارائه بیشتر خدمات و افزایش بازدید سایت خود بیافزایند. با پیشرفت تکنولوژی، تکنیکها و ابزارهای جدیدی وارد این حوزه شدند تا مدیران بتوانند با کاربران خود ارتباط بهتری برقرار کنند. یکی از محبوبترین این ابزارها که میتوان به آن اشاره کرد، ایمیل مارکتینگ است. در ادامه قصد داریم که برای شما توضیح دهیم ایمیل مارکتینگ چیست؟ و به مزایا و معایب آن بپردازیم. پس با ما همراه باشید.
ایمیل مارکتینگ بهعنوان یکی از مقرون به صرفهترین ابزار تبلیغاتی، از تکنیکهای ثابت بازاریابی دیجیتالی میباشد. در این روش با استفاده از ایمیلهای مخاطبان کسبوکار، میتوانید جامعه بزرگی از مشتریان را تشکیل بدهید تا بتوانید با ارسال ایمیل با آنها در ارتباط بوده و پیام موردنظر را بهدست آنها برسانید. محتوای این ایمیلها میتواند شامل معرفی کسبوکار، تولید محتوا، تخفیفها، رویدادها، آگاه کردن مشتریان از جدیدترین محصولات و خدمات باشد.
به عنوان مثال میتوان از شرکت دیجیکالا دراین زمینه نام برد. این شرکت در ابتدای کار خود با استفاده از ایمیلمارکتینگ توانست مشتریان خود را به بازدید بیشتر از سایت و ترغیب آنها به خرید کند. همچنین سایت فرادرس که یکی از موفقترین سایتهای آموزشی میباشد. این سایت با فرستادن ایمیل و آگاه کردن مشتریان خود از تخفیفهای ویژه و ویدیوهای آموزشی جدید توانسته است در این زمینه موفق عمل کند.
هدف استفاده از ایمیل مارکتینگ در کسبوکار
ارسال ایمیل به مخاطبان یک کسبوکار با اهداف زیر انجام میشود:
ایجاد و تقویت یک رابطه بلند مدت و دوسویه با مشتریان
ماندگاری برند کسبوکار در اذهان عمومی
افزایش فروش محصولات، وفادارسازی مشتریان و …
آگاه ساختن مشتریان از آخرین اخبار کسبوکار
و…
مزایا و معایب ایمیل مارکتینگ در مقایسه با دیگر ابزارهای بازاریابی دیجیتال
بعد از معرفی ایمیل مارکتینگ بهعنوان یکی از تکنیکهای موثر در بازاریابی دیجیتالی، شما را با دلایل استفاده از آن و مزایا و معایبی که میتواند برای شما داشته باشد، آشنا خواهیم کرد.
مزایای ایمیل مارکتینگ
ارزان و سریع:
اولین مزیت استفاده از این تکنیک این میتواند باشد که ایمیل مارکتینگ یکی از سریعترین ابزارهای تبلیغاتی است که شما در عرض چند ثانیه میتوانید با یک هزینه معقول و در برخی موارد رایگان به بهترین نتایج برسید.
نرخ بازگشت سرمایه (RIO)
به زبان ساده، نرخ بازگشت سرمایه در کسبوکار یعنی چه مقدار سرمایه به ازای بودجهای که آن شرکت خرج میکند، بدست میآورد. با توجه به بررسیهای انجام شده در بازاریابی دیجیتالی نرخ سود ایمیل مارکتینگ از سایر تکنیکهای بازاریابی بیشتر خواهد بود. به طوری که به ازای هر یک دلار، ۴۰ دلار سود سرمایه برای آن سازمان بدست میآید. در نمودار زیر میتوانید اثر ابزارهای مختلف مارکتینگ را در رسانههای دیجیتال مشاهده کنید:
هدفگیری مستقیم:
بازاریابان ایمیلی این امکان را دارند که پیامهای شخصیسازی شده برای افراد مختلف بفرستند. به عنوان مثال اگر شخصی از یک برند پوشاک در گذشته خرید کرده باشد، بازاریاب با توجه به علاقه آن شخص به برند موردنظر میتواند یک ایمیل حاوی بن خرید برای او بفرستد.
انعطافپذیری:
ایمیل مارکتینگ هیچ محدودیتی در فرستادن نوع پیام به مشتری ندارد و میتوان هر نوع محتوایی مانند متن، عکس، ویدیو، فایل و لینک را ضمیمه ایمیل کرد و به تعداد نامحدودی از مخاطبان هدف ارسال کرد.
رفتار مصرفکننده:
با پیشرفت تکنولوژی، کسبوکارها میتوانند به راحتی اطلاعاتی در مورد رفتار گیرنده ی ایمیل داشته باشند و به این ترتیب میتوانند از رفتار حجم کثیری از مصرفکنندگان نسبت به بازاریابی ایمیلی خود مطلع شوند.
معایب ایمیل مارکتینگ
امکان اسپم شدن
ارسال بیشاز حد ایمیلهای تبلیغاتی و ایمیلهایی با محتوای غیر مرتبط با مشترکین، باعث اذیتشدن مخاطبان میشود. همچنین ممکن است آنها ایمیلهای شما را بهعنوان اسپم قرار دهند. در نتیجه نرخ اسپم ایمیلها توسط کاربران بر روی نرخ تحویل اثر میگذارد. این رشد منفی باعث تخریب اعتبار آن کسبوکار میشود. در نتیجه مدیران کسبوکارها باید استراژیهای بهخصوصی در فرستادن ایمیل و شخصیسازی مشتریان باتوجه به علایق آنها درنظر داشته باشند.
طراحی ایمیل مارکتینگ
ایمیلهایی که از نظر طراحی ضعیف هستند، مشکلاتی را در پی دارند. یکی از این مشکلات، عدم نمایش صحیح ایمیل بر روی دستگاه کاربر است که موجب آزردگی آنها میشود. اینکار ممکن است منجر به حذف ایمیل و یا لغو اشتراک توسط آنها شود. از دیگر مشکلات مربوط به طراحی ایمیل، امکان فیلتر و حذف آنها توسط نرمافزارهای مربوطه است.
بنابراین برای داشتن یک ایمیل مارکتینگ موفق، به یاد داشته باشید فهرست ایمیلها را آپدیت کنید. زیرا در صورتی که مشتریان ایمیل خود را تغییر دادند، نرخ ایمیلهای دریافت نشده افزایش پیدا نکند.
سرویسهای ارائه دهنده ایمیل مارکتینگ
بعد از اینکه با پاسخ سوال ایمیل مارکتینگ چیست؟ آشنا شدید و به اهمیت آن پی بردید، لازم است برای استفاده کردن از این ابزار و افزایش مشتریان کسبوکارتان، سرویسهای ارائهدهندهای که در این زمینه میتوانند به شما کمک کنند را معرفی کنیم.
نرمافزارها و سرویسهای میزبانی رایگانی وجود دارند که میتوانید با استفاده از آنها ایمیل ارسال کنید. برای مثال اگر از سیستم مدیریت محتوای وردپرس در سایت خود استفاده میکنید، تعدادی پلاگین رایگان برای ارسال ایمیل وجود دارد که کار شما را راه میاندازد. اما اگر میخواهید به شکل گستردهتر و حرفهایتری این کار را انجام دهید، بهتر است از سرویسها و پلتفرمهای ارائهدهنده استفاده کنید که از جمله شرکتهای بینالملی دراین زمینه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
دیدگاهتان را بنویسید
You must be logged in to post a comment.