ping چیست و چه کاربردهایی در اینترنت می‌تواند داشته باشد؟


نویسنده:
یکشنبه 21 دی 1399
ping چیست

آیا تا به‌حال تاخیر در اینترنت را تجربه کرده‌اید؟ یا هنگام بازی آنلاین، انقد کند وارد عمل شوید که بخواهید کامپیوتر خود را از پنجره به بیرون پرتاب کنید؟ قبل از انجام این کار، تیم ادمین‌سایت در کنار شماست تا به شما در عیب‌یابی وضعیت کمک کند. در چنین موقعیتی به شما پیشنهاد می‌کنیم تا تست پینگ انجام دهید. اگر می‌خواهید بدانید تست Ping چیست و چه کاربردی دارد، با ما همراه باشید.

Ping چیست ؟

Ping یک برنامه ابتدایی اینترنتی است که اکثر ما روزانه از آن استفاده می‌کنیم. این ابزار توسط مایکل ماس در سال 1983 برای بررسی اینکه آیا بسته داده شبکه می‌تواند بدون خطا به آدرس برسد یا خیر ساخته شد.

به طور خلاصه، پینگ دستوری جهت تعیین ارتباط، میزان سرعت و زمان برگشت بسته‌ها بین دو نقطه مختلف مثل دو کامپیوتر یا کامپیوتر با یک سایت می‌باشد. این فرمان معمولاً برای بررسی خطاهای شبکه استفاده می‌شود و برای بازی‌های آنلاین شاخص بسیار مهمی محسوب می‌شود.

هرچقدر سرعت دریافت و ارسال اطلاعات بیشتر انجام گردد، عدد پینگ ما کوچکتر خواهد بود. این عدد نشانگر کیفیت سرعت اینترنت ما یا سروری که به آن پینگ می‌گیریم، می‌باشد. پس از مشخص شدن این عدد می‌توانید از نتایج برای نتیجه گیری بیشتر استفاده کنید.

به همین دلیل هنگام خطای اتصال به اینترنت، پینگ معمولاً اولین خط دفاعی شما محسوب می‌شود. این ابزار نه تنها اتصال را تست می‌کند، بلکه زمان را نیز اندازه گیری می‌کند. همچنین پاسخگویی را در تمام بسته‌های پروتکل ICMP ( پروتکل پیام کنترل اینترنت) حفظ می‌کند. درواقع این ابزار با فاصله بین کامپیوتر تا سرور مقصد نسبت مستقیم دارد. پینگ تایم یا به عبارت صحیح تر Ping Latency وقفه‌ای می باشد که در تبادل اطلاعات با سرور مقصد وجود دارد.

آپلود وب‌سایت در سرور | چگونه سایت ساخته شده را به صورت آنلاین مشاهده کنیم؟

دستور پینگ چگونه کار می‌کند؟

پینگ با ارسال یک سیگنال درخواست، برای کامپیوتر دیگری، منتظر دریافت پاسخ می‌ماند. کامپیوتر دیگر پس از دریافت سیگنال از طریق پاسخ به آن سیگنال پاسخ می‌دهد. پروتکلی که برای درخواست و پاسخ دادن استفاده می‌شود، ICMP (پروتکل Internet Control Message Protocol) نام دارد. یک پروتکل سبک و روان که برای انتقال پیام‌های خطا و اطلاعاتی درباره شبکه استفاده می‌شود. ابزار پینگ زمان رفت و برگشت بسته و هرگونه تلفات در طول مسیر را اندازه گیری و ثبت می‌کند.

اگر به سرورهای بسیار دور دسترسی دارید ، طول مسیر انتقال نیز تأثیر قابل توجهی در زمان پینگ دارد. به عنوان مثال حدود 280 میلی ثانیه برای ژاپن می‌باشد. اتصالات سریع اینترنت دارای زمان پینگ کمتر از 2 میلی ثانیه (فیبر نوری) هستند. اتصالات اینترنتی کند ممکن است دارای زمان پینگ بیش از 50 میلی ثانیه (دسترسی UMTS) باشند. زمان پینگ معمولاً از 5 تا 30 میلی ثانیه است.

Ping چیست

خروجی‌‌های دستور پینگ

فرمان ping دارای پارامترها و گزینه‌های مختلفی است که به شرح زیر هستند:

به طورکلی خروجی دستور ping بستگی به نوع سیستم عامل دارد. اما تقریبا تمام خروجی‌های تست پینگ شامل موارد زیر است:

  • IP آدرس مقصد
  • ICMP Sequence Number
  • (Time to live (TTL
  • Round-trip time
  • Payload size
  • تعداد بسته‌های گم شده در پروسه ارسال و دریافت

چگونه تست پینگ بگیریم؟

حال متوجه شدی، ping چیست و چگونه کار می‌کند، حال باید بدانید چگونه می‌توانید آن را اجرا کنید؟

برای تست سرعت اینترنت و پیداکردن پینگ میتوانید از وب‌سایت‌های تست کننده مثل http://www.speedcheck.ir استفاده نمایید.

تست پینگ

خبر خوب اینست که در همه سیستم‌عامل‌ها این دستور را می‌توان انجام داد. فرقی نمی‌کند سیستم شما از ویندوز، MacOSX ،Linux یا … استفاده کند، شما می‌توانید فرمان ping را در اختیار داشته باشید. در ادامه مقاله ما به آموزش ping در نسخه ویندوز خواهیم پرداخت.

برای استفاده از این قابلیت، به “Start Menu” و سپس به پوشه “Accessories” خود بروید. و یا cmd را تایپ کنید. CMD یا Command Prompt صفحه سیاه رنگی می‌باشد که امکان تایپ و اجرای دستورات مثل Ping را به شما می‌دهد.

عبارت “Ping SiteURL.com” را در خط فرمان تایپ کنید. سپس کلید Enter را بزنید. توجه داشته باشید “SiteURL.com” همان آدرس سایت موردنظر یا آدرس IP سرور موردنظر شما می‌باشد. با اجرای این دستور، در چهار مرحله بسته‌های ارسال و زمان برگشت آن برحسب میلی ثانیه محاسبه می‌گردد.

این مراحل در چهار سطر به شما نمایش داده می‌شود. هر پاسخ شامل اندازه بسته (بایت)، مدت زمان میلی‌ثانیه و TTL است. اگر پینگ به دلیل خطا یا مسدود شدن به مقصد نرسد، رایانه ارسال کننده با خطای زمان پایان درخواست مواجه می‌شود و یا هیچ بسته دریافتی را نشان نمی‌دهد.

در تصویر زیر۷، تست پینگ برای وب‌سایت یوتیوب را مشاهده می‌کنید:

Ping چیست

عدد ping در تست سرعت چیست؟

Ping Rate یا زمان تاخیر عددی است که زمان تاخیر در اینترنت را به میلی ثانیه اندازه می‌گیرد. هرچه این عدد بیشتر باشد، تاخیر در ارسال اطلاعات در شبکه بیشتر است. در بازی‌های آنلاین این عدد باید کمتر از سی میلی‌ثانیه باشد. اما در کاربردهای عادی زیر صد ثانیه عدد نرمالی است. در ادامه عدد پینگ در حالت‌های مختلف را بررسی می‌کنیم:

  • کمتر از ۳۰ میلی‌ثانیه: بهترین زمان ایده‌آل برای بازی‌های آنلاین است.
  • بین ۳۰ تا ۵۰ میلی ثانیه:‌ زمان پینگ متوسط که همچنان می‌تواند برای بازی آنلاین خوب باشد.
  • بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلی ثانیه: زمان پینگ کم که بر روی بازی آنلاین تاثیرگذار خواهد بود.
  • بین ۱۰۰ تا ۵۰۰ میلی ثانیه: زمان پینگ بسیار کم که بر روی مرورگرهای وب تاثیر کمی دارد. اما در بازی آنلاین Lag می‌اندازد.
  • بیش از ۵۰۰ میلی ثانیه: زمان پینگ بیش از نیم ثانیه روی تمام درخواست‌ها تاخیر ایجاد می‌کند. این مورد مخصوصا زمانی اتفاق می‌افتد که مبدا و مقصد در دو سوی دنیا هستند.

توجه: زمان پینگ برای سرورهای ایران پایین می‌باشد. زیرا فاصله دیتاسنتر سرورهای ایران که داخل ایران هستند، نسبت به دیتاسنتر سرورهای خارج از ایران که مسافت بیشتری دارند، بسیار کمتر می‌باشد. در نتیجه ping شما عددی در حدود 100 میلی ثانیه خواهد بود.

امیدوارم از این آموزش لذت برده باشید.

مطالب زیر را حتما بخوانید

هاست چیست؟ معرفی هاست و انواع آن

هاست چیست؟ انواع هاست چیست؟ سرور به چه معناست؟ تعریف دیتاسنتر؟ این‌ها عناوین و سؤالاتی هستند که در این مقاله...

از قطعی هاست خود باخبر شوید! ترفند تست آپتایم سرور

برای تست آپتایم سایت خود کافیست از یک ابزار مانیتورینگ استفاده کنید. در این مقاله به معرفی روش تست آپتایم...

بهترین cms از نظر سئو کدام است؟

اگر به دنبال طراحی سایت با سیستم مدیریت محتوا آماده هستید حتما دوست دارید بدانید که بهترین cms از نظر...

لوکال هاست چیست؟ نحوه‌ی راه‌اندازی هاست مجازی

لوکال‌ هاست (localhost) یک فضای محلی در کامپیوتر شخصی می‌باشد که فضایی مانند هاست یا یک سرور واقعی را برای...

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید