به عنوان یک وبمستر هوشمند باید به طور مداوم کارایی وبسایت خود را زیر ذرهبین ببرید. از مهمترین مواردی که باید همیشه به توجه داشته باشید سرعت وبسایت است. برای زیرنظر گرفتن و تحلیل سرعت، ابزارهای بسیاری وجود دارد که یکی از بهترین آنها ابزار Gtmetrix است. در این مقاله همراه ما باشید تا بررسی کنیم Gtmetrix چیست؟ و چه کاربردی دارد.
Gtmetrix چیست؟
اگر در زمینه روشهای افزایش سرعت سایت مطالعه کرده باشید، بیشک نام ابزار جیتیمتریکس به گوش شما خورده است. Gtmetrix یک ابزار تست و تحلیل سرعت وبسایت است. به کمک آن میتوانید سرعت وبسایت خود را بسنجید و با عوامل موثر بر سرعت آشنا شوید.
برای تست سرعت سایت ابزارهای گوناگونی وجود دارد، از جمله google page speed و ابزار ping. اما بیشک در این میان ابزار Gtmetrix گزارش کاملتری را برای تحلیل سرعت سایت ارائه میدهد. ارائه راهکارهای پیشنهادی و توضیحات تکمیلی، ارائه گزارش تفکیک شده و تست با دو الگوریتم از دلایل محبوبیت این ابزار است.
چرا باید از ابزارهای تست سرعت استفاده کرد؟
اگر این سوال در ذهن شما هم نقش بسته، مشخص است که هنوز با اهمیت سرعت وبسایت آشنایی ندارید. اجازه دهید اهمیت سرعت را با یک مثال توضیح دهم! شما به عنوان کاربر از طریق سرچ در گوگل وارد وبسایتی میشوید، اولین موضوعی که ممکن است شما را آزار دهد یا بالعکس برای شما بسیار هیجانانگیز باشد چیست؟ بیشک سرعت بارگذاری!
هیچکس دوست ندارد در سایتی که صفحات آن به کندی لود میشوند، وقت بگذارند حتی اگر مطالب سایت بسیار جذاب و کاربردی باشند. بنابراین سرعت سایت در تجربهی کاربری تاثیر بالایی دارد.
علاوه بر این موضوع سرعت در سئو وبسایت، میزان فروش، رضایت کاربران هم نقش دارد که این موارد را قبلاً در مقاله زیر به طور مفصل بیان کردهایم:
برای شروع کار با این ابزار به آدرس gtmetrix.com مراجعه کنید. در حالت عادی میتوانید آدرس سایت خود را در باکس جستجو وارد کرده و سرعت وبسایت خود را مشاهده کنید. اما توصیه میکنم قبل از انجام اینکار در این وبسایت ثبت نام کنید تا امکانات بیشتری در دسترس شما قرار بگیرد. برای اینکار روی دکمه sign up در بالای برگه کلیک کنید.
تنظیمات ابزار Gtmetrix
بعد از ثبتنام و لاگین در حساب کاربری خود بخش مربوط به تنظیمات این ابزار در همان صفحه اصلی در دسترس شما خواهد بود. نواری که زیر باکس جستجو قرار دارد به شما این امکان را میدهد تا سرعت وبسایت را با شرایط گوناگون تست کنید.
روی دکمهی Analysis Options کلیک کنید. چند بخش برای تنظیمات مختلف این ابزار باز خواهد شد. در بخش فرمت تست، سه فیلد مقابل شما قرار میگیرد که به ترتیب میتوانید محل تست سرعت، نوع مرورگر و نوع اتصال اینترنت را تعیین کنید.
این قسمت امکان تست از موقعیتهای مختلف با مروگر و اتصالات گوناگون را ممکن میسازد. به سایر بخشها کاری نداریم! بعد از تنظیمات به سراغ تست سرعت میرویم.
تست سرعت با Gtmetrix
آدرس سایت خود را در باکس جیتیمتریکس وارد کنید و روی Analyze کلیک کنید و منتظر آنالیز باشید.
بعد از بررسی سرعت وبسایت جیتیمتریکس به شما چند امتیاز میدهد که در ادامه آنها را شرح میدهیم.
Page speed score: امتیاز سرعت وبسایت، A بالاترین امتیاز است. Yslow score: امتیاز تست سرعت با الگوریتم دوم fully loaded time: مدت زمان بارگذاری وبسایت total page size: حجم کلی صفحه، توصیه میشود زیر MB ۳ باشد. requests: تعداد درخواستهای ارسالی به سرور، هرچه این عدد کمتر باشد بهتر است.
در میان امتیازات بالا، دو مورد از همه با اهمیتتر هستند: Page speed score و fully loaded time. اگر اوضاع وبسایت شما در این موارد خوب نیست بهتر است در اسرع وقت به فکر بهبود وضعیت سایت خود باشید. برای انجام اینکار آموزش زیر به شما کمک کننده خواهد بود. آموزشی که روش رفع تمام خطاهای جیتیمتریکس را بررسی میکند و بهترین راهحلها را برای افزایش سرعت ارائه میدهد:
در ادامه در بخش میانی صفحه چند تب را مشاهده میکنید. در ابتدا در بخش pagespeed مهمترین پارمترهای موثر بر سرعت ذکر شده و به سایت شما یک امتیاز داده است. این امتیاز میتواند بین ۰ تا ۱۰۰ باشد.
برای مثال در تصویر بالا امتیاز پارامتر optimize image برابر با ۸۸ است، به این معناست که یک سری از تصاویر وبسایت نیاز به بهینهسازی دارند. علاوه بر درصد امتیازها نوع رنگ هم میتواند نشاندهندهی وضعیت سایت ما باشد. امیدوارم در وضعیت قرمز قرار نگرفته باشید!
در کنار بخش pagespeed چند بخش دیگر وجود دارد که تقریباً اهمیت کمتری دارند:
Yslow: مولفههای تست سرعت اینبار با الگوریتم دوم جیتیمتریکس Waterfall: نمایش نحوه لودینگ صفحه، اینکه هر بخش از وبسایت ما چقدر زمانبر است. timings: مراحل لودینگ صفحه وبسایت و میزان زمانی که بخش به خود اختصاص میدهد. Video: ضبط ویدیو از پیج لودینگ سایت History: بررسی تاریخچه سرعت لود این وبسایت
خب دوستان عزیز امیدوارم این مقاله به سوال اصلی یعنی Gtmetrix چیست؟ به خوبی پاسخ داده باشد. راستی امتیاز وبسایت شما چقدر است؟ برای بهبود آن چه بر نامهای دارید؟
سلام خسته نباشید بسیار ممنونم از شما کاربردی بود واقعا اطلاعاتی که دادید.دقییق بود خیلی به دردم خورد.
تشکر از توجه شما
بسیار ساده و کاربردی
مثل همیشه عالی