پادکست چیست و چطور پادکست بسازیم؟


نویسنده:
سه شنبه 5 مرداد 1400
پادکست چیست

در حال حاضر تولید محتوا در حوزه‌های مختلف آموزشی، فروش، تبلیغات و موارد دیگر صورت می پذیرد. روش‌های زیادی برای ساخت و تولید محتوا وجود دارد مانند: ویدیوهای آموزشی، محتوای متنی، تصویری و پادکست که هر کدام در یک حوزه مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر برای شما هم این سوالات به وجود آمده که پادکست چیست؟ استفاده از پادکست ها چه اهمیتی دارد؟ یا چطور می‌توانیم پادکست بسازیم؟ تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

پادکست چیست؟

از لحاظ لغوی باید بگویم که پادکست از ترکیب دو واژه تشکیل شده است که به معنای پخش همگانی و قابل حمل می‌باشد، از معنای لغوی آن، این برداشت می‌شود که پادکست‌ها حاوی فایل‌های صوتی هستند که به آسانی می‌توان آنها را جابجا کرد.

به زبان ساده بگوییم که پادکست به مجموعه‌ای از محتواها و فایل‌های صوتی دیجیتال گفته می شود که در بستر اینترنت انتشار پیدا می‌کند و امکان پخش آنها از طریق تلفن همراه و کامپیوتر و سایر پخش کننده‌های دیجیتال وجود دارد. پادکست‌ها معمولاً به صورت سریالی نوشته می‌شوند و محتوای آن‌ها می‌تواند با موضوع یک داستان یا یک فایل آموزشی و مواردی از این قبیل باشد.

گاهی مواقع به پادکست، رادیوی اینترنتی هم گفته می‌شود زیرا در بین کاربران اینترنتی محبوبیت زیادی دارد.

پادکست یکی از روش‌های تولید محتوا است که این روزها بسیار مورد توجه قرار گرفته است. افراد زیادی هستند که ترجیح می‌دهند در حین رانندگی یا در مسیر رفت‌وآمد به خانه، از پادکست ها استفاده کنند.

همچنین بخوانید: چرا تولید محتوا ضروری است؟



انواع مختلف پادکست

حالا که متوجه شدید پادکست چیست به سراغ معرفی انواع مختلف آن می‌رویم. برای ساخت پادکست قابلیت‌های زیادی وجود دارد که با در نظر گرفتن هر کدام از آنها می‌توانید به خلق یک محتوای جذاب دست پیدا کنید. انواع پادکست عبارتند از:

پادکست مصاحبه

جزء رایج‌ترین فرمت‌های پادکست است و یک نفر به عنوان میزبان با مهمانان گفتگو می‌کند.

پادکست تک نفره

در این نوع پادکست گوینده تنها به یک دیدگاه واحد می‌پردازد و حول یک اتفاق یا رویداد گزارشی را ارائه می‌کند.

پادکست چند میزبانی

دو یا چند میزبان وظیفه رهبری بحث را به عهده می‌گیرند و در خارج از کشور طرفداران زیادی دارد.

پادکست روایتگر

یک سبک از داستان‌ پردازی است و معمولا حول یک محور خطی روایتگری می‌کند و تغییر جهت نمی‌دهد.


مهمترین تجهیزات مورد نیاز برای ساخت پادکست

پادکست چیست؟

لوازم مختلفی برای ساخت پادکست یا تدوین صوتی مورد نیاز است و در صورت وجود امکانات کامل می‌توانید بهترین نتایج را به دست آورد. بودجه و هزینه جزء عوامل تاثیرگذار در تعیین تجهیزات خریداری شده است؛ اما در حال حاضر با توسعه و پیشرفت‌های تکنولوژی راه‌کارهای جدید و ارزانی هم برای استفاده در این حوزه وجود دارد. در اینجا به ارائه برخی از مهم‌ترین لوازم ضروری می‌پردازیم:

میکروفون

مهمترین قطعه‌ای است که در تهیه پادکست‌ها کاربرد دارد، انواع مختلف میکروفون‌ها در حال حاضر وجود دارد که بنابر بودجه خود می‌توانید پیشرفته‌ترین آنها را انتخاب کنید.

هدفون

داشتن یک هدفون باکیفیت و راحت برای گوش دادن به موزیک و از بین بردن نویزها اهمیت زیادی دارد. انواع هدفون به صورت بی‌سیم از بهترین گزینه‌ها است.

لپ‌تاپ

داشتن یک لپ‌تاپ یا کامپیوتر رومیزی کمک زیادی به انجام بهتر کارها می‌کند. اگر قصد ویرایش پادکست ضبط شده را داشته باشید، باید از یک کامپیوتر کمک بگیرید.

لوازم جانبی مختلف

تهیه کلیه لوازم که کیفیت ضبط پادکست را بالاتر می‌برد، مانند رابط لوازم صوتی، فیلتر پاپ و یا عایق صدا و بسیاری از موارد این چنینی کمک بیشتری در بالاتر بردن کیفیت کار دارند.

همچنین بخوانید: روش‌های کسب درآمد با تولید محتوا


شروع ساخت پادکست به صورت قدم به قدم

ساخت پادکست یا پادپخش ساده می‌باشد اما در صورت رعایت تمامی مراحل می‌توانید به بهترین نتایج دست پیدا کنید. در اینجا به بررسی چند مرحله مهم از شروع ساخت پادکست می‌پردازیم:

زمان مورد نیاز: 50 دقیقه

چگونه یک پادکست بسازیم؟

  1. انتخاب موضوع

    پیدا کردن یک موضوع و مطالعه در مورد آن، جمع آوری مطالب مناسب، آگاه بودن به تمامی جوانب در مورد موضوع به جذاب شدن آن کمک می‌کند.

  2. آماده سازی تجهیزات

    آماده کردن تجهیزات مورد نیاز برای ساخت پادکست از لحاظ تجهیزات سخت افزاری و توجه کردن به اینکه تمامی ابزارها امکان اتصال به تلفن همراه یا کامپیوتر را داشته باشند. اگر تجهیزاتی برای اینکار ندارید از موبایل خود کمک بگیرید.

    چطور پادکست بسازیم؟

  3. انتخاب نرم‌افزار ویرایش

    پیدا کردن نرم‌افزارهای ویرایش صوت و نصب آن بر روی تلفن یا کامپیوتر کمک زیادی می‌کند تا بسیاری از مشکلات صوتی را حل کنید.

  4. انجام زمان‌بندی

    مشخص کردن سرفصل‌های مطلب و مدت زمان صحبت کردن در مورد هر موضوع کمک می‌کند تا به صورت متمرکز صحبت کنید.

  5. تمرین و تکرار

    اجرای آزمایشی به شما کمک می‌کند تا به شکل متمرکز تری برای دفعات ابتدایی کار خود را شروع کنید و در حین ضبط از قطع نبودن میکروفون، زنگ خوردن تلفن، تمام شدن باتری و تمامی این موارد مطمئن شوید.

  6. انتخاب محل مناسب

    تمامی عوامل مزاحمت از لحاظ صدا را از بین ببرید و تلفن خود را کاملا بی صدا کنید در صورت نداشتن دفتر کار تمامی عوامل ایجاد صدا را حذف نمایید.

  7. شروع ضبط

    به هیچ عنوان از روی کاغذ مطالب خود را نخوانید و به مانند یک کارگردان سعی کنید تمامی صحنه را مدیریت نمایید، مهم‌ترین نکته حذف کامل استرس و عوامل استرس زا از محیط می باشد.

  8. ویرایش صوت

    پس از پایان ضبط شروع به ویرایش فایل‌های صوتی خود نمایید در صورت وجود مشکل همان قسمت را مجدد ضبط کنید. مهم‌ترین نکته، از فایل های خود نسخه های پشتیبان تهیه کنید تا در صورت بروز مشکل در سیستم فایل شما از بین نرود.

  9. انتشار پادکست

    پادکست خود را با فرمت mp3 خروجی بگیرید و در وب‌سایت یا اپلیکیشن‌های انتشار پادکست منتشر کنید.

ساخت پادکست با کمترین تجهیزات

حالا که متوجه شدید پادکست چیست و چگونه ساخته می‌شود ممکن است اگر برای اولین بار قصد ضبط پادکست را داشته باشید، تصور کنید که تجهیزات مورد نیاز این کار زیاد است و تهیه کردن آن برای شما دشوار باشد. اما شما می‌توانید بدون نیاز به تجهیزات گران هم این کار را انجام دهید.

برای شروع به جای استفاده از دستگاه رکوردر می‌توانید با موبایل خود صدا را ضبط کنید. گوشی را در فاصله‌ی ۲۰ سانتی‌متری از دهان خود قرار دهید. باید توجه کنید که گوشی در راستای دهان شما نباشد. برای مثال بعد از ۲۰ سانتی متر فاصله از دهان اکنون گوشی را ۱۰ سانت به سمت چپ یا راست هدایت کنید.

برای انتخاب محل مناسب هم می توانید از داخل خودرو کمک بگیرید. خودرو را در محلی ساکت قرار دهید و داخل آن اقدام به ضبط پادکست نمایید. یا اینکه به کمک جعبه و کارتون دور میز خود یک فضای آگوستیک ایجاد کنید.

توصیه‌های مهم

  • سعی کنید به صورت مرتب دانش خود را در زمینه کار با نرم‌افزار های ویرایشی افزایش دهید.
  • برای خوب حرف زدن ابتدا خوب گوش دادن را جدی یاد بگیرید.
  • بدون ایجاد چهارچوب برای خودتان شروع به ساخت پادکست کنید و به گونه‌ای آزاد نویسی داشته باشید.
  • پس از کسب مهارت‌های ابتدایی یک موضوع و شاخه برای اهداف خود در نظر گرفته و مطابق آن پیش بروید.
  • برای ساخت پادکست‌های خوب مدیریت زمان اهمیت پیدا می‌کند، در پادکست تک نفره کمتر از ۱۵ دقیقه و در پادکست‌های گفتگو محور کمتر از ۵۰ دقیقه در نظر بگیرید.


در این مقاله قصد داشتیم بررسی کنیم پادکست چیست و چگونه یک پادکست ضبظ کنیم. از اینکه تا پایان این مقاله ما را همراهی کردید از شما سپاس گزاریم. لطفا نظرات خود را در بخش کامنت‌ها به اشتراک بگذارید.

مطالب زیر را حتما بخوانید

راهنمای قدم به قدم انتخاب اسم برند برای کسب و کار

قطعا مهم‌ترین و اصلی‌ترین قدم برای هر برندی انتخاب اسم برای کسب‌وکار است. اگر شما هم خالق یک برند هستید...

پست مهمان چیست؟ چه نکاتی را باید در حین نوشتن آن رعایت کنیم؟

پست مهمان یکی از روش‌ها مناسب برای دریافت بک‌لینک رایگان است اما باید نکاتی در نگارش آن رعایت شود.

بازاریابی محتوا چیست و چگونه باعث رشد کسب‌وکارها می‌شود؟

بازاریابی محتوا یکی از شاخه‌های مارکتینگ است که باعث سودآوری در کسب‌وکارها می‌شود. در این مقاله قصد داریم به شرح...

بازنویسی محتوا چیست؟ چرا باید محتوا را باز نویسی کرد؟

بازنویسی محتوا یکی از روش‌هایی است که در زمینه تولید محتوا از آن استفاده می‌شود. در دنیای امروز اطلاعات حرف...

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید