ریدایرکت چیست؟ انواع ریدایرکت‌ و کاربرد آنها


نویسنده:
یکشنبه 25 اسفند 1398
ریدایرکت چیست؟

اگر قصد دارید صفحه‌ای از وب‌سایت خود را تغییر آدرس دهید قطعاً ریدایرکت روش مناسبی برای انجام این کار است. همراه ما باشید تا در یک مقاله‌‌ی دیگر از سری مقالات سئو، بررسی کنیم ریدایرکت چیست؟ و چه کاربردی دارد؟

ریدایرکت چیست؟

ریدایرکت (Redirect) روشی برای انتقال کاربران از یک آدرس به آدرس جدید است. اگر در یک کلمه بخواهیم بگوییم ریدایرکت چیست؟ می‌توان گفت ریدایرکت همان تغییر آدرس است.

شاید برای شما پیش آمده باشد که بخواهید آدرس یک نوشته را تغییر دهید. اما بعد از تغییر آدرس کاربران وب‌سایت شما چطور باید به آدرس جدید دسترسی داشته باشند؟! کاربرانی که به آدرس قبلی مراجعه می‌کنند با خطای ۴۰۴ و پیدا نشدن آدرس مواجه می‌شوند! پس راه‌حل چیست؟

پاسخ سوال ریدایرکت است. زمانی که شما یک آدرس را به آدرس جدیدی ریدایرکت می‌کنید کاربران و موتورهای جستجو بعد از مراجعه به آدرس اول به طور خودکار به آدرس جدید منتقل می‌شوند.

ریدایرکت چیست؟


ریدایرکت چه کاربردی دارد؟

ریدایرکت روشی است که موجب می‌شود از رخ دادن خطای ۴۰۴ در وب‌سایت شما تا حد زیادی جلوگیری شود و با حذف صفحات، مشکلی در سئو سایت ایجاد نشود. اما این روش در ۳ مورد کاربرد دارد:

۱- تغییر دامنه

اگر قصد تغییر دامنه‌ی وب‌سایت خود را دارید بهتر است بعد از تهیه‌ی دامنه‌ جدید، آدرس دامنه‌ی فعلی را روی دامنه‌ی جدید ریدایرکت کنید. در این صورت کاربران فعلی خود را هم حفظ خواهید کرد و بخشی از اعتبارات دامنه‌ی فعلی شما به دامنه‌ی جدید انتقال می‌یابد.

۲- تغییر آدرس صفحات

در صورتی که بخواهید آدرس صفحه‌ای را تغییر دهید بهتر است آدرس فعلی به صفحه‌ی جدید ریدایرکت ۳۰۱ شود.

۳- رفع محتوای تکراری

ممکن است در سایت شما چندین صفحه با آدرس‌های مختلف اما محتوای یکسان وجود داشته باشد. معمولاً این مشکل در صفحات آرشیو برچسب‌هایی که کمتر استفاده شده‌اند وجود دارد.

برای حل این مشکل هم باید برچسب‌ها یا صفحات تکراری حذف شده و آدرس آنها صفحه‌ اصلی ریدایرکت شود.

انواع ریدایرکت

ریدایرکت‌های زیادی مثل ۳۰۱، ۳۰۲، ۳۰۷، ۳۰۸ و … وجود دارند که ما در این مقاله به معرفی کاربردی‌ترین‌ آنها یعنی ریدایرکت ۳۰۱ و ریدایرکت ۳۰۲ می‌پردازیم.

۱- ریدایرکت ۳۰۱ یا دائم

انواع ریدایرکت

اگر قصد تغییر آدرس صفحاتی را به صورت دائم و همیشگی دارید ریدایرکت ۳۰۱ مناسب‌ترین راه است. زمانی که شما برای صفحه‌ای ریدایرکت را فعال می‌کنید کاربران و موتورهای جستجو را به آدرس جدید انتقال می‌دهید. این موضوع باعث می‌شود ضمن حفظ بازدیدکنندگان صفحه، به انتقال اعتبار صفحه هم کمک کند.

همانطور که می‌دانید گوگل برای هر صفحه از سایت شما امتیازی در نظر می‌گیرد. اگر شما صفحه‌ را بدون ریدایرکت کردن، تغییر آدرس دهید این امتیاز برای آن صفحه از بین می‌رود.
اما در صورت استفاده از ریدایرکت ۳۰۱ بخش زیادی از اعتبار صفحه منتقل خواهد شد. بنابراین برای صفحات با ارزش خود حتماً از این روش استفاده کنید.

۲- ریدایرکت ۳۰۲ یا موقت

اگر صفحاتی در سایت خود دارید که بنا به هر دلیلی به صورت موقت در دسترس نیستند از ریدایرکت ۳۰۲ استفاده کنید. این کار باعث می‌شود کاربران با مراجعه به آن صفحه به خطای ۴۰۴ بر نخوردند و به صفحه‌ی دلخواه شما منتقل شوند.

خطای ۴۰۴ چیست و چگونه رفع می‌شود؟

این نوع ریدایرکت به موتورهای جستجو می‌فهماند که این صفحه به صورت موقت در دسترس نیست. اما توجه کنید که این مدت زمان نباید طولانی شود.

Canonical چیست؟

معمولاً روش دیگری که برای انتقال صفحات توصیه می‌شود استفاده از تگ rel=canonical است. در این روش تگی در کدهای صفحه اضافه می‌شود که به موتورهای جستجو اعلام می‌کند این صفحه نسخه‌ی اصلی نیست و باید به آدرس دیگری برای ایندکس مطالب بروند.

تفاوت این روش با ریدایرکت‌های قبل این است که در این روش کاربر به صفحه‌ی جدید انتقال نمی‌یابد.

درواقع کاربران می‌تواند هر دو صفحه را ببنید و اجباری در انتقال کاربر به آدرس جدید وجود ندارد. اما موتورهای جستجو به صفحه‌ی دارای این تگ به چشم یک محتوای فرعی نگاه می‌کند که نباید ایندکس شود!

این روش زمانی کاربرد دارد که شما قصد دارید مشکلات محتوای تکراری (duplicate content) را حل کنید. برای مطالعه بیشتر در این زمینه مقاله زیر توصیه می‌شود.

تگ کنونیکال چیست؟ چگونه از آن برای بهبود سئو استفاده کنیم؟


نحوه انجام Redirectها

فرض کنید قصد داریم آدرس adminesite.com/oldpage را روی آدرس adminesite.com/newpage ریدایرکت کنیم. در این صورت کافیست به فایل htaccess. سایت خود در سرور مراجعه کنیم و کد زیر را در این فایل بنویسیم.

ریدایرکت ۳۰۲ هم به همین روش انجام می‌شود. کافیست به فایل htacess. سایت خود مراجعه کرده و کد زیر را برای آدرس صفحات سایت خود بنویسید.

توجه داشته باشید که از ریدایرکت‌های زیاد و زنجیره‌ای اجتناب کنید. این کار اثر منفی روی سئو وب‌سایت شما می‌گذارد.
همراهان گرامی، برای مطالعه‌ی مطالب بیشتر از سئو به دوره‌ آموزش رایگان سئو مراجعه کنید.

مطالب زیر را حتما بخوانید

چرا کاربران سایتتان را ترک می‌کنند؟

جذب بازدیدکنندگان سایت یکی از کارهای مهم و اصلی‌ است که یک مدیر وب باید به آن توجه بالقوه‌ای داشته...

lazy loading چیست | افزایش سرعت سایت با استفاده از تکنیک lazy load

lazy loading یکی از تکنیک‌هایی است که به بهبود سرعت و سئوی سایت شما کمک می‌کند.

لینک فالو (dofollow) با لینک نوفالو (nofollow) چه تفاوتی دارد؟

لینک فالو و نوفالو در عملکرد و ساختار دارای تفاوت‌هایی هستند که امروز به این موضوع می‌پردازیم.

سئو وبلاگ چیست؟ راهنمای کامل سئو وبلاگ

در این مقاله به بررسی سئو وبلاگ خواهیم پرداخت. در دنیای امروز تکنولوژی‌های دیجیتال تا حد زیادی در زندگی افراد...

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید