خطای ۴۰۴ چیست؟ آموزش رفع ارور 404


نویسنده:
جمعه 25 بهمن 1398
خطای 404 چیست؟

حتماً بارها حین مراجعه به و‌بسایتی خطای ۴۰۴ را در مرورگر خود دیده‌اید. در این مقاله قصد داریم بررسی کنیم خطای 404 چیست؟ و چگونه می‌توانیم این خطا را در وردپرس یا سایر وب‌سایت‌ها رفع کنیم.

خطای ۴۰۴ چیست؟

قبل ازاینکه بخواهیم به سراغ راه‌حل‌های رفع این خطا برویم ابتدا باید بررسی کنیم خطای 404 چیست؟ و چه زمانی ایجاد می‌شود؟

به طور کلی برای نمایش صفحات وب‌سایت، مرورگر عناصر مختلف را از سرور درخواست می‌کند و آن را به کاربر نمایش می‌دهد. اگر مرورگر فایلی را از سرور بخواهد ولی آن فایل در سرور موجود نباشد چه اتفاقی می‌افتد؟! در این زمان خطای 404 یا not found ایجاد می‌شود.

درواقع به طور کلی خطای 404 زمانی نمایش داده می‌شود که صفحه‌ی مورد نظر شما در سرور پیدا نشود.
بخواهیم کمی تخصصی‌تر به موضوع نگاه کنیم 404 یک کد وضعیت در پروتکل Http‌ است و از رده خطاهای 4xx در سرچ کنسول محسوب می‌شود.

نمایش این خطا در مرورگر با عناوین مختلف از جمله 404page not found، 404 Http error، page can not be found و…. نمایش داده می‌شود. البته ممکن است طراح قالب وب‌سایت شما یک صفحه اختصاصی برای نمایش این خطا در سایت قرار داده باشد که پیغام‌ و تصاویر خاصی را نمایش دهد.

علت بروز ارور 404

۱- خطای کاربر: این یک خطای سمت کاربر است و علت اصلی آن می‌تواند به این دلیل باشد که کاربر آدرس صفحه‌ای را بخاطر اشتباه تایپی به صورت نادرست وارد کرده باشد. در واقع کاربر به دنبال آدرسی است که در این وب‌سایت وجود ندارد. در این زمان این خطا به او نمایش داده می‌شود.

۲- تغییر نشانی صفحات: اگر آدرس و url صفحه‌ای را که قبلاً در وب‌سایت خود داشته‌اید، تغییر دهید احتمال مشاهده این خطا افزایش می‌یابد. برای مثال ما یک صفحه‌ای برای خدمات سئو با آدرس adminesite.com/seo‌ ایجاد کرده‌ایم اما بعد از مدتی به هر دلیلی آن را به آدرس adminesite.com/seo-services تغییر می‌دهیم. در این صورت کاربرانی که به آدرس اول مراجعه می‌کنند با خطای ۴۰۴ مواجه می‌شوند.

۳- حذف صفحات: اگر مقاله یا برگه‌ای در وب‌سایت شما وجود داشته و اکنون شما اقدام به حذف آن کنید کاربران با مراجعه به آدرس قبلی با این خطا مواجه می‌شوند.

چرا رفع خطای ۴۰۴ مهم است؟

رفع خطای 404

همانطور که می‌دانید معمولاً بیشتر بازدیدهای یک وب سایت از طریق موتورهای جستجو مثل گوگل است. اگر شما آدرس صفحات خود را تغییر داده باشید و کاربر وارد آدرس قبلی شود با این خطا مواجه می‌شود.

برای گوگل مهم است که کاربر به سرعت به مطلب مدنظر خود دست بیاید اما وب سایت شما این قانون را با ایجاد خطای 404 نقض می‌کند! اگر این مورد مدام تکرار شود در سئو وب‌سایت شما تاثیر منفی خواهد داشت.

بسیاری از این خطاها در سرچ کنسول وب‌سایت شما نمایش داده می‌شوند. پس به این معناست که گوگل به رفع این خطا اهمیت می‌دهد. بهتر است ادامه‌ی آموزش را دنبال کنید و هرچه زودتر این خطا را رفع نمایید.

چگونه خطای 404 را برطرف کنیم؟

حال که متوجه شوید خطای 404 چیست؟ به سراغ روش حل این خطا می‌رویم. در ابتدا توجه داشته باشید که اگر شما به عنوان یک کاربر یا بازدیدکننده‌ی سایت با این خطا مواجه می‌شوید به بخش بعدی مقاله مراجعه کنید. اما اگر شما ادمین سایت هستید و قصد رفع خطای 404 را دارید موارد زیر را رعایت کنید:

۱- ایجاد ریدایرکت

صفحاتی که در سایت شما حذف شده‌اند یا تغییر آدرس داده شده‌اند باید به صفحات مرتبط یا صفحه‌ی تغییر یافته ریدایرکت شوند. در مثال بالا باید صفحه‌ی seo-services به صفحه‌ی seo ریدایرکت ۳۰۱ شود تا کاربر این خطا را مشاهده نکند.

۲- رفع لینک های شکسته

لینک‌هایی در صفحات وب‌سایت شما وجود دارند که به آدرسی اشتباه لینک می‌دهند یا اینکه به آدرسی لینک می‌دهند که دیگر در سایت موجود نیست. بهتر است با ابزارهایی مثل وب‌سایت brokenlinkcheck.com این پیوندها را بیابید و آنها را اصلاح کنید.

۳- بازنگری تصاویر

اگر تصاویری در وب‌سایت قرار داده و بعدها از طریق بخش رسانه‌ها یا سرور آن را حذف کنید با این خطا رو رو خواهید شد. چون در صفحه‌ی مطلب، تصویری فراخوانی می‌شود که در سرور موجود نیست. برای رفع آن کافیست به صفحه‌‌ای که این تصویر فراخوانی می‌شود مراجعه کرده و بخش تصویر قبلی را حذف و تصویر جدیدی آپلود کنید.

۴- تغییر فرمت پیوند یکتا

رفع ارور 404‌ در وردپرس با تنظیمات پیوند یکتا

اگر دامنه‌ی وب‌سایت خود را به طور کلی به آدرس جدیدی ریدایرکت کرده باشید احتمالاً در صفحات داخلی سایت به این خطا برخواهید خورد. به بخش تنظیمات پیوند یکتا در سایت خود مراجعه کنید و یکبار فرمت پیوند یکتا را تغییر دهید، ذخیره کنید و سپس به حالت قبل یا دلخواه خود برگردانید.
برای مثال یکبار پیوندهای یکتا را روی گزینه‌ی عددی بگذارید و ذخیره کنید. سپس آن را روی نام نوشته قرار دهید و ذخیره نمایید.

نکته: اگر افزونه‌ یا قالب جدیدی نصب کرده‌اید و با این خطا روبرو می‌شوید هم اقدام مرحله ۴ را یکبار انجام دهید.

۵- ایجاد صفحه‌ی ۴۰۴

بهتر است در قالب وب‌سایت شما یک صفحه‌ی نمایش خطای 404 ایجاد شده باشد و در آن به کاربر پیغام دهید آدرس جستجو شده در این سایت وجود ندارد. در این صفحه قرار دادن بخش مطالب پیشنهادی و باکس جستجو موجب کاهش احتمال خروج کاربر از سایت خواهد شد.
گرچه این مورد یک راه‌حل نیست اما مانع افزایش نرخ bounce rate می‌شود.

به عنوان بازدیدکننده‌ی سایت چگونه ارور 404 را رفع کنیم؟

اگر حین مشاهده‌ی یک وب‌سایت با این خطا روبرو شده باشید برای مقابله با آن به ترتیب کارهای زیر را انجام دهید تا شاید بتوانید صفحه‌ی مورد نظر  خود را بیابید:

  • ابتدا با زدن کلید ctrl + f5 صفحه‌ را رفرش کنید.
  • به نوشتار آدرس توجه کنید شاید آدرس را به دلیل اشتباه تایپی اشتباه وارد کرده باشید. برای مثال ‌در این آدرس adminesite.com/google-search-console نوشته باشید search-consule.
  • بخشی از آدرس را پاک کنید تا به ریشه‌ی دایرکتوری برسید برای مثال در این آدرس adminesite.com/training/seo بخش آخر را پاک کرده و به adminesite.com/training  برسید شاید مطلب مورد نظر خود را بیابید.
  • اگر آخرین بخش url‌، آدرس مشخصی است آن عبارت را ترجمه و در بخش جستجو سایت سرچ کنید برای نمونه در آدرس مثال قبل سئو یا seo‌ را جستجو کنید.
  • این آدرس را در موتور جستجو سرچ کنید.

اگر با انجام تمام موارد بالا به نتیجه ای نرسید احتمالاً این صفحه از سایت مدنظر شما حذف شده یا اینکه شما آدرس نادرستی در اختیار دارید. بهتر است به پشتیبان وب‌سایت پیغام دهید.

مطالب زیر را حتما بخوانید

سئو وبلاگ چیست؟ راهنمای کامل سئو وبلاگ

در این مقاله به بررسی سئو وبلاگ خواهیم پرداخت. در دنیای امروز تکنولوژی‌های دیجیتال تا حد زیادی در زندگی افراد...

تگ Canonical چیست؟ کنونیکال چگونه به بهبود سئو کمک می‌کند؟

canonical یک مشخصه در تگ لینک است که در سئو بسیار حائز اهمیت است. نحوه‌ی استفاده از آن را به...

آموزش سئو صفحات فرود یا لندینگ پیج به صورت گام به گام

سئو صفحات فرود یا لندینگ پیج از جمله کارهایی است که شما باید برای افزایش بازدید وبسایت خودتان انجام دهید....

بررسی کامل هزینه سئو سایت و عوامل موثر در آن

هزینه سئو سایت از جمله مواردی است که باید برای دیده شدن سایت خودتان بپردازید. 92 درصد از کاربران معمولا...

دیدگاهتان را بنویسید

13 پاسخ به “خطای ۴۰۴ چیست؟ آموزش رفع ارور 404”

  1. sirvangarusi گفت:

    خیلی ممنون از توضیحات کامل و خوبتون؛ با اون سایتی که برای رفع لینک های شکسته معرفی کرده بودین، متوجه شدم سایتم لینک هاش شکسته یا همون broken شدن. به کمک مرحله ی 4 تونستم فرمت پیوندهای سایت رو تغییر بدم و مشکل سایتم رفع شد.

  2. محمد مهدی گفت:

    من امروز هر فیلمی که میخوام ببینم مینویسه خطای ۴۰۴ هر فیلمی که فکر کنید امتحان کردم فیلم درسی فیلم سینمایی فیلم بازی هیچکدوم نمیاره گوشی رو خواموش روشن کردم اما جواب نداد لطفاً بگید چیکار کنم

  3. ALIREZA گفت:

    very nice and خیلی خوب :/

  4. رضامعینی زاده گفت:

    من نسبت به این سایت اطمینان دارم

  5. عرشیا گفت:

    اگه html رو کامل یادبگیریمو .css رو بلد نباشیم هیچی نمیتونیم کارکنیم. یا اصلا css چی هست وچه کمکی میکنه

  6. سارا گفت:

    خیلی سخته رفع کردنشون

دیدگاهتان را بنویسید