اکثر ما درحال استفاده از یک یا چند شبکهی اجتماعی هستیم و از میزان حضور کاربران در این شبکهها اطلاع داریم. به دلیل توجه کاربران به این شبکهها، بازاریابی شبکههای اجتماعی رواج زیادی پیدا کرده است. در این مقاله به سوال بازاریابی شبکههای اجتماعی چیست؟ پاسخ خواهیم داد سپس مزایا و کاربردهای این روش را بررسی میکنیم.
بازاریابی شبکههای اجتماعی چیست؟
اصطلاح بازاریابی شبکه اجتماعی ترجمه شدهی عبارت Social Media Marketing است که به اختصار از آن با واژهی SMM نام میبرند. این اصطلاح به معنای استفاده از شبکههای اجتماعی برای بازاریابی و افزایش فروش است.
یعنی به کمک تولید محتوای هدفمند در شبکههای اجتماعی مخاطبان هدفمندی را جذب کرده و به وبسایت خود هدایت کنیم. این موضوع میتواند تاثیر چشمگیری در افزایش ترافیک سایت و بهبود فروش محصولات داشته باشد.
پس شبکههای اجتماعی به عنوان ابزاری برای بازاریابی محسوب میشوند و نباید به آنها به چشم یک زیر ساخت و کانال فروش نگاه کرد.
مهمترین رسانههای اجتماعی که این روزها محبوبیت بیشتری دارند شامل فیسبوک، اینستاگرام، لینکدین، توییتر، یوتیوب و اسنپچت هستند. در تصویر زیر میتوانید گزارشی از میزان دانلود و استفاده از هر شبکهی اجتماعی را در سال ۲۰۲۰ بررسی کنید.
بازاریابی شبکههای اجتماعی چه فوایدی دارند؟
حضور چشمگیر کاربران و محبوبیت روز افزون شبکههای اجتماعی باعث شده که این ابزارها به یک وسیلهی بازاریابی اینترنتی تبدیل شوند. حضور کاربران فعال در شبکههای اجتماعی مهمترین مزیت این روش بازاریابی است. یعنی شما سیستمی در اختیار دارید که در آن میلیلونها کاربر حضور فعال دارند. همچنین میتوانید در بازاریابی به راحتی کاربران هدف خود را پیدا کنید موضوعی که در تبلیغات فیزیکی دشوار تر است.
مزایای بازاریابی شبکههای اجتماعی
کمک به برند سازی یا افزایش اعتبار برند
برقراری ارتباط بیشتر با مخاطبان
افزایش ترافیک برای وبسایت
افزایش نرخ تبدیل (تبدیل کاربر به مشتری)
بهبود سئو (SEO) و جایگاه در نتایج جستجو
افزایش وفاداری مشتری
بازاریابی شبکههای اجتماعی چگونه انجام میشوند؟
برای انجام بازاریابی در شبکههای اجتماعی روشهای گوناگونی وجود دارد، قطعاً بازاریابی در هر شبکهی اجتماعی روش متفاوت و مخصوص به خود را دارد که در ادامه به بخشی از آنها اشاره میکنیم.
بازاریابی در شبکهی اجتماعی اینستاگرام
اینستاگرام از محبوبترین شبکههای اجتماعی در دنیاست که در ایران هم محبوبیت بالایی دارد. این شبکه در ابتدا فقط برای اشتراکگذاری تصاویر ایجاد شده که بود که به مرور قابلیت درج ویدیو هم به آن افزوده شد. بنابراین در این شبکه میتوان با تولید محتوای ویدیویی و تصویری مخاطبین زیادی را جذب کنید.
در ادامه مهمترین ابزارهایی که اینستاگرام برای دیجیتال مارکتینگ ارائه میدهد را بررسی میکنیم:
پروفایل کاربری
شما در بخش پروفایل کاربری امکان درج یک لینک را دارید که این لینک میتواند صفحهی اصلی وبسایت شما باشد و یا به یک لندینگ پیج اشاره کند. در این بخش سعی کنید توضیحاتی از اهداف صفحهی خود در اینستاگرام بنویسید و کاربر را متقاعد کنید که چرا باید شما را دنبال کند.
پستهای اینستاگرام
مهمترین بخشی که باید به آن توجه کنید تولید مداوم پستهای جذاب و هدفمند است. قطعاً کاربران زمانی صفحهی شما را دنبال خواهند کرد که مطمئن شوند اطلاعات مفید و تازهای دریافت خواهند کرد.
استوری اینستاگرام
این بخش از دیگر قسمتهایی است که در جذب مخاطب موثر است. به صورت روزانه مطالب جذاب را استوری کنید. همچنین به کمک ابزارهایی مثل باکس پرسش، میتوانید با کاربران خود ارتباط بیشتری بگیرید.
اینفلوئنسر مارکتینگ
همکاری با افراد محبوب و تاثیر گذار در هر شبکه، قطعاً تاثیر خوبی در شناخته شدن شما و خدماتتان خواهد داشت. همکاری با افرادی که مخاطبین زیادی دارند و تاثیرگذار هستند میتواند سرعت رشد شما را تسریع کند.
تلگرام از دسته پیامرسانهایی است در کانون توجه افراد زیادی قرار دارد.در این شبکه میتوان با ایجاد یک کانال برای کسبوکار خود مخاطبین مختلف را گرد هم آورد و با ارائه مطالب مفید و آموزنده آنها را به سمت کسبوکار خود علاقهمند نمود.
جذب مخاطب در این ابزار کمی سختتر است. شما میتوانید با تبلیغ در کانالهای پر مخاطب و معرفی کانال خود در وبسایت، مخاطبانی را جذب نمایید.
از مزایای کانال تلگرام این است که میتوانید هر محتوا را با لینک منبع آن درج کنید تا کاربر برای مطالعه ادامه مقالات به وبسایت شما مراجعه کند.
بازاریابی در شبکهی اجتماعی لینکدین
این شبکهی اجتماعی برای توسعهی کسبوکار ابزار مفیدی است. اگر خدمات و محصولات شما برای سایر کسبوکارها مورد نیاز است بهتر است از لینکدین برای معرفی و جذب استفاده کنید.
نکات مهم برای شروع SMM
فکر میکنم تا به اینجای مقاله به سوال اصلی یعنی بازاریابی شبکههای اجتماعی چیست؟ به طور کامل پاسخ دادهایم و از اهمیت این شاخهی دیجیتال مارکتینگ باخبر شده باشید. اما برای شروع فعالیت در این زمینه به نکات زیر توجه کنید:
۱- مسیر فعالیت خود را تعریف کنید.
برای انجام این فعالیت بدون هدف و بدون تعیین مسیر حرکت را آغاز نکنید. ابتدا بررسی کنید کدام شبکهی اجتماعی برای معرفی کسبوکار شما مناسبتر است؟ مخاطبین شما در کدام شبکهها حضور پررنگتری دارند؟
۲- برای تولید محتوای خود استراتژی تعیین کنید.
مهمترین اقدامی که در شبکههای اجتماعی باید انجام شود موضوع تولید محتوای هدفمند و جذاب است. باید در ابتدای راه تعیین کنید قصد دارید در چه حوزه و سبکی تولید محتوا کنید. محتوای شما میتواند بر محور معرفی محصولات شما باشد، میتواند آموزشی باشد یا محتواهای سرگرم کننده!
۳- رقبای خود را زیر نظر بگیرید.
به کمک بررسی فعالیتهای رقبای خود میتوانید متوجه شوید در هر شبکه چه چیزی جواب می دهد! در واقع نیاز نیست همهی راه را طی کنید و با آزمون و خطا به بهترین روش برسید. کافیست از رفتارهای قبلی رقبای خود درس بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید
You must be logged in to post a comment.