آیا میدانید در حال حاضر بیشترین ترافیک وبسایت شما از کدام شبکههای اجتماعی است؟ به کمک ابزار گوگل آنالیتیکس و UTM به راحتی میتوانید ورود کاربران را کنترل کنید. امروز در وبلاگ ادمین سایت قصد داریم به سوال UTM چیست؟ پاسخ دهیم و بعد به سراغ نحوهی استفاده و کاربردهای آن برویم. همراه ما باشید.
UTM چیست؟
UTM مخفف عبارت Urchin Tracking Module و به معنای ماژول ردیابی است. این ماژول در سال ۲۰۰۵ توسط گوگل خریداری و به گوگل آنالیتیکس افزوده شد. اگر بخواهیم کمی ساده تر مفهوم آن را بررسی کنیم میتوان گفت که UTMها پارامترهایی هستند که در انتهای لینکها اضافه میشوند و باعث میشوند بتوانیم اطلاعات بیشتری از یک لینک بدست آوریم.
برای نمونه لینک زیر نمونهای از UTM است: https://adminesite.com/?utm_source=telegram&utm_medium=social&utm_campaign=norooz
دلیل اهمیت UTM
تصور کنید در یک کمپین مارکتینگ، شما به چندین وبسایت و شبکهی اجتماعی تبلیغ دادهاید، از کجا باید متوجه شوید که ترافیک ورودی بخاطر تبلیغات در کدام کانال بوده است؟
به کمک UTM به آسانی میتوان ورودیهای ناشی از تبلیغات هر کانال را شناسایی کرد. در واقع شما با این روش میتوانید پاسخ سواالات زیر را بیابید:
ترافیک ورودی سایت از کجا میآید؟
ترافیک چگونه به سایت ما رسیده است؟
پارامترهای لازم در لینک UTM
خب حالا که متوجه شدیم لینک UTM چیست، خوب است به سراغ روش ساخت آن برویم. اما قبل از شروع باید مهمترین پارامترهایی که در این لینکها قرار میگیرند را بررسی کنیم. مهمترین پارامترهای لینک UTM:
Source: نشان دادن منبعی که ترافیک ورودی از آنجا ایجاد شده است.
Medium: نمایش نام کانال ترافیک ورودی مثلا شبکههای اجتماعی، ایمیل و…
Campaign: تعیین نام کمپین شما برای مثال کمپین نوروزی
Term: این برای تبلیغات پولی است و برای تعیین کلماتی که روی آن تبلیغ میدهید.
Content: بررسی محتوای تبلیغاتی! برای مثال میتوانید بررسی کنید کدام لینکها در تبلیغات شما بیشتر کلیک شدهاند.
خب در ادامه به سراغ نحوه استفاده از utmها میرویم.
نحوه استفاده از لینک UTM در دیجیتال مارکتینگ
گام اول) نحوه ساخت لینک UTM
به وبسایت Google Campaign URL Builder مراجعه نمایید. توجه کنید که این وبسایت برای کشور ما تحریم است و شما باید آیپی خود را تغییر دهید.
در این صفحه فرمی در مقابل شما قرار میگیرد که باید اطلاعات آن را باید با توجه به توضیحات گفتهشده در بخش قبل، تکمیل کنید. 4 پارامتر اول را حتماً تکمیل کنید، نیازی به تکمیل کردن ۲ پارامتر آخر نیست.
اکنون این ابزار گوگل، در پایین صفحه یک لینک utm برای شما میسازد که میتوانید به کمک دکمهی copy url آن را کپی کنید یا با دکمهی short link آن را کوتاه نمایید.
گام دوم) استفاده از UTM در تبلیغات
اکنون برای تبلیغات خود از این لینک استفاده کنید. هر تبلیغ بنری، متنی و… را با این لینک به وبسایت خود متصل کنید تا بتوانید نتایج آن را رصد کنید.
گام سوم) آنالیز ترافیک با UTM در گوگل آنالیتیکس
خب برای رصد ترافیک ورودی به سایت، بعد از چند روز باید به ابزار گوگل آنالیتیکس مراجعه نمایید. اگر هنوز با این ابزار آشنایی ندارید به آموزش رایگان گوگل آنالیتیکس در سایت مراجعه نمایید.
در این ابزار به بخش Acquisition > Campaigns و سپس All Campaign مراجعه کنید. در این نمودار روی هر روز که کلیک کنید در جدول زیر نمودار میتوانید آما ورودی از هر کمپین را مشاهده کنید. برای جزییات بیشتر کافیست روی نام کمپین کلیک نمایید تا با صفحهای از جزییات آن روبهرو شوید.
نکات استفاده از UTMها:
هرگز برای لینک های داخلی سایت از آنها استفاده نکنید
در عبارات UTM از حروف کوچک استفاده کنید
در مقداردهی پارامترها از – (DASH) استفاده نمایید
از کلمات با معنا و توصیف کننده در پارامترها استفاده کنید
دوستان عزیزم به پایان آموزش استفاده از UTMها رسیدیم. امیدوارم به کمک این مقاله پاسخ سوال UTM چیست را دریافت کرده باشید و برای شما کاربردی باشد. منتظر نظرات ارزشمند شما هستیم.
دیدگاهتان را بنویسید
You must be logged in to post a comment.