اینفلوئنسر کیست؟ چگونه می‌توانیم یک اینفلوئنسر در شبکه‌های اجتماعی شویم؟


نویسنده:
یکشنبه 26 اردیبهشت 1400
اینفلوئنسر

هر کسب‌وکاری برای توسعه برند خود و افزایش درآمد، کارهایی مانند تبلیغات انجام می‌دهد. هر برند بسته به شرایط و بودجه خود پلن تبلیغاتی خاصی را برای خود در نظر می‌گیرد. استفاده از اینفلوئنسر یکی از راه‌های معمول برای تبلیغات است. در این مطلب قصد داریم اینفلوئنسر مارکتینگ را به عنوان یکی از جدیدترین روش‌های تبلیغاتی معرفی کنیم.

اینفلوئنسر کیست؟

واژه influencer در لغت به معنی تاثیرگذاری و نفوذ کردن می‌باشد. در دنیای شبکه‌های اجتماعی به کسانی گفته می‌شود که در یک یا چند شبکه اجتماعی شناخته شده باشند. اینفلوئنسرها در حقیقت سلبریتی‌های شبکه‌های اجتماعی هستند. در حالی که شاید خارج از آن شبکه اجتماعی زندگی کاملا عادی داشته باشند و آنچنان شناخته شده نباشند!

اولین تاثیرگذاران در دنیای اینترنت حدود ده سال پیش در بستر سرویس یوتیوب شکل گرفتند. کسانی که شروع به فعالیت جدی در یوتیوب کردند و توانستند توجه زیادی را به خود جلب کنند. به شکلی که افراد زیادی ویدئوهای آن‌ها را می‌دیدند، به اشتراک می‌گذاشتند. آموزش، مستندنگاری و اسکرین کست از مراحل مختلف بازی‌های کامپیوتری از جمله موضوعاتی بودند که برای تولید ویدئوی در یوتیوب مورد استفاده قرار می‌گرفتند.

اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟

اینفلوئنسر مارکتینگ یکی از موضوعات داغ بازاریابان تبدیل شده است. احتمالاً دلیلش این است که بازاریابی سنتی گران و ناکارآمد است و اینفلوئنسر مارکتینگ می‌تواند جایگزین مناسبی باشد. شخص اینفلوئنسر در بازاریابی، کسی است که دیگران را ترغیب می‌کند تا از شما خرید کنند.

می‌توان گفت اینفلوئنسر مارکتینگ (Influencer marketing) یک روش بازاریابی است که از افراد شناخته شده در حوزه‌های کاری مختلف برای رساندن پیغام برند به بازار استفاده می‌شود. درواقع در این روش به افراد تأثیرگذار یا اینفلوئنسرها (influencers) مبلغی را پرداخت می‌شود که محصول یا خدمات یک برند را به شکل غیرمستقیم برای مشتری‌ها تبلیغ کنند. استفاده از اینفلوئنسر مارکتینگ باعث بروز موارد زیر می‌شود:

  • مخاطب لحظه‌ای:‌ بیشتر اینفلوئنسرها طرفدارانی دارند که به انتخاب آن‌ها اعتماد می‌کنند و ۴۹ درصد مردم با توجه به انتخاب افراد محبوب خود یک کالا را انتخاب می‌کنند.
  • کارشناسی تولید محتوا: با همکاری اینفلوئنسرها و استفاده از دانش و تخصص می‌توان اعتبار خاصی در بین مصرف‌کنندگان و مشتریان بدست آورد.
  • بهبود ROI:‌ با بهبود ROI علاوه بر بازگشت سرمایه، چندین برابر هزینه‌ای که برای بازاریابی دیجیتال انجام شده، سود خواهد داشت.
  • بهبود رنکینگ: در بازاریابی دیجیتال شما از طریق تولید محتوا می‌توانید مخاطب را با استفاده از مطالب، تصاویر، ویدیوها و … جذب نمایید. این مسئله به شما کمک می‌کند تا بدون اینکه تلاش زیادی بکنید به نتایج بسیار مطلوبی دست پیدا کنید.

چطور اینفلوئنسر شوم؟

برای اینکه بتوانید یک فرد تاثیر گذار باشید ، چه در شبکه‌های اجتماعی و چه در فضای واقعی نیاز به کار کردن بر روی برند شخصی خود دارید، همچنین نحوه رفتار درست در شبکه های اجتماعی که می تواند رشد برند شخصی شما را گسترده تر کند می بایست توسط یک متخصص در کنار شما انجام پذیرد.

با توجه به آن که بازار اینفلوئنسر مارکتینگ بسیار داغ است. خیلی اشخاص انگیزه این را دارند که خود را به جمع اینفلوئنسرها ملحق کنند. اما باید درنظر داشت که میزان تاثیرگذاری یک اینفلوئنسر بر مخاطبان تا چه حد می‌تواند باشد. در ادامه به مواردی که باید برای قدم گذاشتن در این مسیر رعایت کنید، اشاره کرده‌ایم:

۱- حوزه کاری موردنظر خود را مشخص کنید

اولین نکته‌ای که باید بدانیم اینست که حوزه کاری خود را مشخص کنیم؟ در چه زمینه‌ای قرار است روی مردم تاثیر بگذارید؟ چه تجربه‌ها و تخصص‌هایی برای مخاطب دارید؟ سپس هدف خود را مشخص کنید.

۲- انتخاب شبکه اجتماعی مناسب

باید توجه داشته باشید که در کشوری که می‌خواهید فعالیت کنید کدام شبکه اجتماعی محبوب است. اگر بخواهیم به سراغ شبکه اجتماعی محبوب بین ایرانیان برویم، اینستاگرام را باید انتخاب کنیم.

۳- پرسونا مخاطب

در مورد کسانی که قرار است شبکه اجتماعی شما را دنبال کنند تحقیق کنید. پرسونا مخاطب به معنی شناسایی و تحقیق در مورد رفتارهای مخاطب هدف ما می‌باشد. هرچه شما مخاطب هدفتان را دقیق تر انتخاب کنید درصد موفقیت شما بالاتر می‌رود.

پرسونا چیست؟ آموزش اصول تدوین و طراحی پرسونای مشتری

۴- تحلیل رقبا

یک اینفلوئنسر باهوش رقبای خود را مورد تحلیل قرار می‌دهد. زمینه کاری که دارید را در شبکه های اجتماعی مختلف سرچ کنید. چه کسانی در کدام شبکه های اجتماعی فعالیت می‌کنند? اطلاعاتی که از رقبا می‌توانید کسب کنید:

  • هشتگ ها
  • کپشن
  • انواع تولید محتوا
  • تم محتوایی
  • استوری
  • لایو
  • فالوورها، تعداد لایک‌ و کامنت‌ها

۵- تولید محتوا

توجه داشته باشید که اگر قرار است بر روی مخاطبان خود تاثیر بگذارید، باید محتوای باکیفیت تولید کنید. شما باید در درجه اول اطلاعاتی را تولید کنید که ارزش دیدن را داشته باشد.

۶-ارزش دادن به مخاطب

به مخاطبین باید بیشتر از هرچیزی اهمیت دهید. زمانی که مخاطب برای شما کامنتی میگذارد جواب کامنت او را حتی با یک جمله کوتاه بدهید. کاربر متوجه اهمیتی که برای او قائل شده اید می‌شود و در پست های بعدی هم برای شما کامنت می‌گذارد.

۷- فالوور فیک

فالوور و لایک فیک نخرید. زیرا اینستاگرام متوجه فیک بودن کاربران شما می‌شود و رتبه شما را پایین می‌آورد. فالوورها به تعداد لایک و کامنت شما نگاه می‌کنند و متوجه دروغ بودن پیج شما می‌شوند و اعتماد آنها به شما از بین می‌رود

مطالب زیر را حتما بخوانید

چگونه می‌توان نرخ تعامل یا Engagement را در شبکه‌های اجتماعی افزایش داد؟

نرخ تعامل نشان می‌دهد که مخاطبان ما تا چه حد با یک صفحه یا پست در شبکه‌های اجتماعی تعامل دارند؛...

کاربردی‌ترین ابزار آنالیز اینستاگرام: ۶ ابزار رایگانی که باید بشناسید!

آیا به دنبال راهی برای تجزیه و تحلیل فعالیت های خود در بازاریابی اینستاگرامی خود هستید؟ در این مقاله بهترین...

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی چیست؟ بررسی مفهوم SMM و کاربرد آن

اکثر ما درحال استفاده از یک یا چند شبکه‌ی اجتماعی هستیم و از میزان حضور کاربران در این شبکه‌ها اطلاع...

برترین ایده‌های راه‌اندازی پیج در اینستاگرام (۳۰ ایده عملی و پولساز)

در حال حاضر با رایج شدن استفاده از اینترنت و فضای مجازی اکثر افراد غالب وقتشان را با گشت و...

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید