در این مقاله سعی داریم که افرادی که قصد دارند حرفه برنامه نویسی را شروع کنند و سردرگم هستند کمک کنیم. شاید با دیدن تیتر چرا برنامهنویس نشویم تعجب کرده باشید اما واقعا برخی از مهارتها پیشنیاز حرفه برنامهنویسی هستند و باید تسلط کافی را به آنها داشته باشید. در ادامه به این مهارتها اشاره کاملی خواهیم کرد و در برخی از موارد به شما کمک میکنیم به درستی به این مهارتها تسلط لازم را به دست بیاورید.
مهارتها پیشنیاز برای برنامه نویسی
همانطور که گفته شد برای برنامهنویس شدن یک سری مهارتهای پیشنیاز وجود دارد که باید به درستی به آنها توجه لازم را داشته باشید. بدون مقدمه چینی بیشتر قصد داریم به این مهارتها اشاره کنیم پس با ما همراه باشید.
1. توانایی حل مسئله
اولین توانایی که باید قبل از شروع برنامهنویسی به آن تسلط لازم را داشته باشید حل مسئله است. یک برنامهنویس باید بتواند روزانه مسائل مختلفی را حل کند. به عبارتی اصلیترین کار یک برنامهنویس حل کردن مسئله است. کدها همیشه برای حل کردن یک مشکل نوشته میشود پس شما باید چنین مهارتی را داشته باشید. به عنوان مثال باید بتوانید اعداد را به صورت الگوریتمی مرتب کنید.
البته بعد از شروع مهارت برنامهنویسی معمولا با چنین الگوریتمهایی آشنا خواهید شد. اما بهتر است قبل از شروع برنامهنویسی حتما بر روی این توانایی حل مسئله کار کنید.
برنامهنویسان معمولا بیشتر وقت خود را به صورت انفرادی در مقابل کامپیوتر میگذرانند. با این حال، بسیاری از موقعیتها، شما را ملزم به برقراری ارتباط با سایر برنامهنویسان و اعضای تیم میکند، به خصوص زمانی که روی پروژههای بزرگ یا پیچیده کار میکنید. مهارتهای ارتباطی شما را قادر میسازد تا به طور موثر با دیگران کار کنید و ایدهها و راه حلها را به اشتراک بگذارید.
بسیاری از افراد برنامهنویسان را افرادی گوشهگیر میدانند و تصور میکنند که برای برنامهنویس شدن نیازی به مهارتهای ارتباطی ندارند. این موضوع بسیار غلط است. بهتر است حتی قبل از شروع برنامهنویسی بر روی این مهارت به صورت گسترده کار کنید. بهتر است حتی در کلاسهای مهارت جمعی مختلفی شرکت کنید. اگر از من بپرسید که چرا برنامهنویس نشویم به شما میگویم که مهارت اجتماعی شما ضعیف است و بهتر است بیشتر روی آن کار کنید.
3. مهارتهای نوشتن
به عنوان یک برنامهنویس، شما همچنین باید هر از چند گاهی کار یا فرآیندهای خود را با افراد دیگر در میان بگذارید. اغلب، فرآیندها و نتایج باید به سایر کارکنانی که ممکن است سطح دانش برنامه نویسی شما را ندارند، منتقل شوند. بنابراین برنامهنویسان باید مهارتهای نوشتاری خوبی داشته باشند.
بهتر است کمی قبل از شروع برنامهنویسی بر روی این مهارت خودتان به درستی کار کنید. به عنوان مثال یک وبسایت شخصی ایجاد کنید و شروع به نوشتن مقاله در آن کنید تا مهارت نوشتن در شما تا حد زیادی تقویت شود. همچنین میتواند در سایتهای مختلف اقدام به تولید محتوا کنید.
4. خود انگیختگی
برای ادامه رشد به عنوان یک برنامهنویس، باید میزان خاصی از خودانگیختگی داشته باشید. مهم نیست که چقدر تجربه دارید، همیشه چیزهای جدیدی برای یادگیری وجود دارد و راههای جدیدی برای انجام کارها به طور موثرتر وجود دارد. توانایی ایجاد انگیزه در خود شما را در مسیر یادگیری و کشف مداوم نگه میدارد که برای برنامهنویسان ضروری است.
به عنوان یک برنامهنویس کامپیوتر، نمیتوانید برای تشخیص اشتباهات خود به ابزارهای تصحیح املا تکیه کنید. حتی خطاهای کوچک در کد میتواند تأثیرات قابل توجهی بر نتیجه داشته باشد، بنابراین باید به کوچکترین جزئیات توجه کنید. همچنین باید عادت کنید که کد خود را بررسی کرده و مجدداً بررسی کنید، که تا حد زیادی احتمال خطاهای احتمالی را کاهش میدهد.
6. منظم بودن
برنامهنویسی میتواند بسیار دلهرهآور باشد، حتی برای با تجربه ترین حرفه ایها هم ممکن است در برخی از موارد دچار استرس شوند. سازماندهی در هر جنبه از کار شما را قادر میسازد تا وظایف پیچیده را به بخشهای قابل مدیریتتری تقسیم کنید. سازماندهی مناسب همچنین به شما کمک میکند تا کار خود را پیگیری کنید تا بدانید که چگونه مشکلاتی را که ممکن است رخ دهد حل کنید.
7. درک ریاضی
درست است که برنامهنویس نیاز چندانی به ریاضیات ندارد اما داشتن درک ریاضی مناسب میتواند به شما کمک کند که به درستی مباحث برنامهنویسی را فرابگیرید. داشتن درک درست از جبر و هندسه حتی میتواند در برخی از موارد در کدنویسی نیز به شما کمک کند. البته چنین مهارتی در ابتدا نیاز نیست اما بهتر است شما کمی بیشتر از مباحث پایهای ریاضی با این علم آشنا باشید.
8. کنجکاو بودن
موثرترین و موفقترین برنامهنویسان استعداد در یافتن چگونگی انجام کاری و یافتن راههایی برای انجام کارآمدتر آن را دارند. درجهای از کنجکاوی به رشد و توسعه مداوم شما به عنوان یک برنامهنویس کمک میکند. بهتر است آدم کنجکاوی باشید تا بتوانید به درستی در حرفه برنامهنویسی پیشرفت کنید. البته کنجکاوی را با از این شاخه به آن شاخه اشتباه نگیرید. بهتر است در یک تخصص حرفهای شوید تا در تخصصهای مختلفی پرسه بزنید.
9. آشنایی با زبان انگلیسی
از آنجایی که اکثر منابع انگلیسی هستند شما باید برای برنامهنویس شدن حتما به زبان انگلیسی تسلط نسبی داشته باشید. همچنین مسلط بودن به زبان انگلیسی میتواند موجب افزایش سفارشات شما و همچنین درآمد دلاری شود که مزیت بزرگی به حساب میآید. پس بهتر است قبل از شروع برنامهنویسی کمی با زبان انگلیسی آشنا باشید.
چرا برنامهنویس نشویم؟
اگر میپرسید که چرا برنامهنویس نشویم بهتر است در ابتدا به مهارتهای بالا رجوع کنید. اگر از موارد گفته شده هیچ کدام در شما وجود ندارد بهتر است به هیچ عنوان به سراغ این رشته نروید. این نکته را بدانید که همه قرار نیست برنامهنویس باشند شما میتوانید در حرفههای دیگری مانند IT یا گرافیک در علوم کامپیوتر فعالیت داشته باشید.
افراد بسیاری هستند که حرفه برنامهنویسی را بدون در نظر گرفتن این مهارتها آغاز کردهاند اما بعد از مدت زمان کوتاهی ناامید شدهاند. پس بهتر است قبل از شروع حتما این مهارتها را در خودتان بررسی کنید.
سخن آخر
در مقاله چرا برنامهنویس نشویم به طور کلی به مهارتهایی اشاره کردیم که بهتر است قبل از شروع یادگیری یک زبان برنامهنویسی کاملا به آنها مسلط باشید. افراد بسیاری را دیدهام که قبل از شروع به چنین مهارتهایی توجه نداشتهاند و بعد از کمی تلاش ناامید شده و به طور کلی برنامهنویس شدن را فراموش کردهاند. اگر از این مقاله در ادمین سایت لذت بردید در بخش نظرات انتقادها و پیشنهادهای خودتان را با ما در میان بگذارید. شاد و موفق و پیروز باشید.
دیدگاهتان را بنویسید
You must be logged in to post a comment.