آموزش زامارین اندروید – هر آنچه درباه Xamarin باید بدانید


نویسنده:
دسته‌ها: نقد و بررسی
جمعه 14 آبان 1400
آموزش زامارین اندروید

در این مقاله به سوال چرا نباید تنها آموزش زامارین اندروید را دنبال کنیم پاسخ می‌دهیم. همچنین در ادامه این مقاله سعی می‌کنیم توانایی‌های زامارین را با هم بهتر بشناسیم. امروزه تلفن‌های هوشمند یکی از جدیدترین بازارهای کاری است که بین اغلب برنامه‌نویسان به محبوبیت رسیده است. علت این موضوع فراگیر شدن گوشی‌های هوشمند در بین مردم است. طبق آخرین آمارها نیمی از جستجوهایی که در گوگل انجام می‌شود توسط گوشی‌های هوشمند است. این موضوع می‌تواند یک فرصت بزرگ برای کسب‌وکار باشد. اما قبل از آن بهتر است بیشتر با دوتا از محبوب‌ترین سیستم‌عامل‌های موبایل که با استفاده از پلتفرم زامارین می‌توان در آن کدنویسی کرد آشنا شویم.


دو سیستم عامل‌ مجبوب موبایل

بسیاری از برنامه‌نویسان در طول این سال‌ها از پلتفرم‌های دیگر به کدنویسی در گوشی‌های هوشمند مهاجرت کرده‌اند. در این مقاله به معرفی یکی از بهترین فریمورک‌های برنامه‌نویسی در گوشی‌های هوشمند خواهیم پرداخت. اما قبل از آن باید بدانید که سیستم‌عامل‌های تلفن همراه انواع مختلفی دارند که قبل از معرفی زامارین با هم بررسی می‌کنیم.

آموزش زامارین اندروید

معرفی سیستم عامل Android

اندروید یک سیستم‌عامل برای تلفن همراه هوشمند است. این سیستم عامل توسط غول بزرگ جستجو یعنی شرکت گوگل ایجاد شده است. سیستم‌عامل اندروید متن‌باز است یعنی هر کسی می‌تواند کدهای بخش‌های مختلف آن را به دلخواه خودش تغییر دهد. دلیل دیگر محبوبیت این سیستم‌عامل رایگان بودن آن است اندروید حتی برای استفاده تجاری هم رایگان است. این موضوع می‌تواند به کسب‌وکارهای ایجاد و فروش تلفن‌همراه کمک کند.

بهترین راه یادگیری فیلم آموزشی است. از این رو وبسایت فرادرس که یکی از بهترین وبسایت‌های تولید فیلم آموزشی در ایران است یک سری آموزش در زمینه برنامه‌نویسی اندروید ایجاد کرده است که می‌توانید در لینک زیر به آن‌ها دسترسی داشته باشید.

سیستم‌عامل اندروید در ابتدا برای تلفن‌های همراه ایجاد شده بود اما در حال حاضر شاهد استفاده از آن در گجت‌های هوشمند دیگر مانند یخچال هوشمند، ساعت هوشمند و حتی تلویزیون‌های هوشمند نیز هستیم. اندروید پرطرفدارترین سیستم‌عامل جهان است. آمارها نشان می‌دهد این سیستم‌عامل برروی بیش از 2.5 میلیارد دستگاه فعال در حال اجرا است. این تعداد دستگاه فعال نشان‌دهنده وجود بیش از سه میلیارد کاربر است. این تعداد از کاربران حدود 39٪ از جمعیت کل کره زمین را شامل می‌شود. این آمار حتی از سیستم‌عامل ویندوز مایکروسافت هم بیشتر است.

همچنین فضای کدنویسی هم در این سیستم‌عامل بسیار فراهم است. بیش از سه میلیون برنامه کاربردی برای سیستم‌عامل اندروید ایجاد شده است. شما می‌توانید به راحتی از طریق فروشگاه google play اقدام به خرید برنامه مورد نظر خودتان کنید.

مزایای استفاده از اندروید:

استفاده از اندروید مزایای بسیار زیادی دارد اما در ادامه به بررسی چند تا از مهم‌ترین مزایای استفاده از این سیستم‌عامل خواهیم پرداخت.

  • اندروید قابل تنظیم‌تر است تقریباً هر چیزی را می‌توانید تغییر دهید.
  • اندروید یک پلتفروم کاملا متن‌باز ارائه می‌دهد.
  • دسترسی به google play بسیار آسان است.
  • استفاده از اندروید بسیار مقرون به صرفه است.

معایب استفاده از اندروید:

  • کدنویسی در اندروید نسبت به سیستم‌عامل‌های دیگر کمی پیچیده‌تر است.
  • فرآیندهایی در اندروید وجود دارند که باعث تخلیه سریع باتری می‌شوند.
  • برنامه‌های جعلی را می‌توان از طریق منابع ناشناخته برروی سیستم‌عامل شما نصب کرد.

معرفی سیستم عامل iOS

از آنجایی که موضوع این مقاله آموزش زامارین اندروید است خیلی به سیستم‌عامل‌های دیگر نخواهیم پرداخت اما شما باید به عنوان یک برنامه‌نویس رغیب اصلی اندروید یعنی ios را بشناسید. ای او اس یک سیستم عامل است که توسط شرکت اپل ارائه شده است. در حال حاظر شرکت اپل اجازه نصب ios برروی یک دستگاه ثالث را نمی‌دهد و تنها به صورت انحصاری برروی دستگاه‌های تولید شده توسط شرکت اپل وجود دارد.

سیستم‌عامل ios هم در ابتدا تنها برای گوشی‌های هوشمند طراحی شده بود اما در حال حاضر در ابزارهای هوشمند مختلفی از آن استفاده می‌شود. این سیستم‌عامل بعد از اندروید که محبوب‌ترین سیستم‌عامل تلفن همراه در جهان است دومین سیستم عامل برتر تلفن همراه می‌باشد.

در این مقاله به آموزش برنامه‌نویسی ios نخواهیم پرداخت از این رو بهتر است برای یادگیری برنامه‌نویسی در این سیستم‌عامل محبوب به لینک زیر مراجعه کنید.


زامارین Xamarin چیست؟

زامارین یک شرکت نرم‌افزاری است که در سال 2011 شروع به کار کرد. از این ابزار مدرن برای طراحی و ساخت نرم‌افزارهای کاربردی تحت تمام سیستم‌عامل‌های موبایل استفاده می‌شود. زمانی که شما از زامارین استفاده می‌کنید دیگر نیازی به تغییر کدها به زبان دیگر ندارید چرا که زامارین یک پلتفرم چند سکویی(cross platform) است.

آموزش زامارین اندروید

هدف اصلی از ایجاد این پلتفرم این بود که بدانید می‌توان با استفاده از زامارین بتوان برای سه سیستم‌عامل اندروید، ios و ویندوز فون برنامه‌های کاربردی ایجاد کرد. در سال 2016 زامارین توسط مایکروسافت خریداری شد. زامارین با استفاده از #c و net. بستری را فراهم کرده است که بتوان با استفاده از آن برنامه‌های اندروید، ios و ویندوز فون را تولید کرد.

دلیل اصلی محبوبیت زامارین cross platform بودن آن است. به گفته مایکروسافت کدهای نوشته شده توسط زبان سی شارپ در زامارین تا 76 درصد در پلتفرم‌های مختلف یکی است. زامارین در چند سال اخیر محبوبیت زیادی در بین کاربران مختلف بدست آورده است. زامارین یکی از کارآمدترین پلتفرم‌های تولید نرم‌افزار موبایل در دنیاست. کاهش مقدار کدنویسی به خاطر cross platform بودن آن باعث کاهش چشمگیری در هزینه‌های پروژه می‌شود.


مزایای استفاده از زامارین:

زامارین دارای مزایای زیادی است که در ادامه چند مورد از مهم‌ترین مزایای استفاده از زامارین را با هم بررسی می‌کنیم.

  1. استفاده مجدد از کدها: همانطور که گفته شد از کدهای نوشته شده در زامارین می‌توان تا 75 درصد در پلتفرم‌های دیگر استفاده کرد. این موضوع می‌تواند هزینه‌های مربوط به طراحی و ایجاد برنامه‌ها در پلتفرم‌های مختلف را تا حد زیادی کاهش دهد. همچنین استفاده مجدد از کدها می‌تواند زمان ایجاد و تولید نرم‌افزار را تا حد زیادی کاهش دهد. بزرگترین سرمایه هر کسب‌وکاری زمان است. زامارین این سرمایه بزرگ را برایتان حفظ می‌کند.
  2. کدنویسی آسان: از آنجایی که در پلتفرم زامارین با استفاده از زبان سی‌شارپ کدنویسی می‌شود کار کردن با آن بسیار ساده است. کدنویسی آسان در این پلتفرم باعث شده بسیاری از برنامه‌نویسان از پلتفرم‌های دیگر به زامارین مهاجرت کنند. اگر با اصول پایه‌ای سی‌شارپ آشنا باشید می‌توانید در مدت زمان کوتاهی کار کردن با زامارین را بیاموزید.
  3. cross platform بودن: زامارین برای ایجاد برنامه‌های گوشی طراحی شده است. با استفاده از زامارین شما می‌توانید برای انواع تلفن‌های هوشمند بدون دردسر کدنویسی کنید. با استفاده از این پلتفرم به صورت کاملا حرفه‌ای می‌توانید برنامه‌های ios، اندروید، ویندوزفون را ایجاد کنید.
  4. توسعه سریع: سرعت توسعه کدها با استفاده از زامارین بسیار بیشتر است پلتفرم‌های دیگر است. این یک مزیت بزرگ برای زامارین به حساب می‌آید.

معایب استفاده از زامارین:

تا کنون مزایای استفاده از زامارین را با هم بررسی کردیم. اما پلتفرم زامارین دارای چند عیب بسیار بزرگ است که با هم بررسی می‌کنیم. اگر تا اینجای این مقاله به یادگیری زامارین علاقه‌مند شده‌اید می‌توانید به لینک زیر برای تهیه آموزش زامارین اندروید مراجعه کنید.

  1. نیاز به خرید لایسنس: یکی از معایب بزرگ این پلتفرم این است که برای استفاده از آن باید حتما لایسنس تهیه کنید. از آنجایی که این پلتفرم یک نسخه تجاری است برای استفاده باید حتما خریداری شود. البته در ایران به علت فقدان قانون کپی‌رایت می‌توان از نسخه کرک شده این ابزار استفاده کرد.
  2. همگام سازی دیرهنگام: زمانی که آپدیت جدید برای سیستم عامل اندریود منتشر می‌گردد معمولا کمی طول می‌کشد که زامارین نسخه جدیدی برای آپدیت منتشر شده ارائه دهد. این موضوع یک ضعف بسیار بزرگ برای زامارین به حساب می‌آید.
  3. حجم بالای برنامه‌ها: برنامه‌هایی که با استفاده از زامارین تولید می‌شود معمولا حجم بیشتری نسبت به برنامه‌های دیگر دارد. یکی دیگر از معایب بزرگ زامارین به حساب می‌آید که انتظار می‌رود در آپدیت‌های بعدی حل شود.

آیا آموزش زامارین اندروید به تنهایی کافی است؟

آموزش زامارین اندروید

تا اینجای این مقاله پلتفرم‌هایی را که با استفاده از زامارین می‌توان برای آن‌ها برنامه تولید کرد را با هم بررسی کردیم. همچنین با زبان‌های برنامه‌نویسی در حال رقابت با زامارین آشنا شدیم. همانطور که حال می‌دانیم زامارین یک فریمورک بسیار قدرتمند است که از آن برای ایجاد برنامه‌های تحت موبایل استفاده می‌شود.

اگر این مقاله را به درستی مطالعه کرده باشید متوجه شده‌اید که دلیلی برای استفاده نکردن از این پلتفرم برای کاربران وجود ندارد. سعی کنید در هنگام یادگیری زامارین تنها آموزش زامارین اندروید را دنبال نکنید بلکه پلتفرم‌های مختلف را یادبگیرید. زامارین قدرتمند کاربردی و سریع است و بسیاری از کاربران علاقه‌مند به آن هستند از این رو بهترین گزینه برای برنامه‌نویسی چند سکویی(cross platform) به حساب می‌آید.

اگر دوست دارید برای چندین پلتفرم برنامه‌نویسی کنید بهترین گزینه برای اینکار زامارین است چرا که برنامه‌های مختلفی را با یادگیری یک پلتفرم می‌توانید ایجاد کنید.

آموزش زامارین اندروید

در این مقاله به طور کلی زامارین اندروید را بررسی کردیم حال می‌خواهیم به طریقه ایجاد اولین پروژه در زامارین اندروید خواهیم پرداخت.

1.ابتدا نرم افزار ویژوال استودیو را باز کنید.

آموزش زامارین اندروید

2.بر روی گزینه create new project کلیک کنید.

3.پروژه خودتان را از نوع زامارین انتخاب کنید.

آموزش زامارین اندروید

4.در پنجره باز شده نام و مسیر ذخیره پروژه را انتخاب کنید. سپس برروی دکمه create کلیک کنید.

5.در پنجره باز شده انواع مختلفی از پروژه‌ها وجود دارد. همچنین می‌توانید حداقل ورژن اندروید مورد نیاز برای ایجاد پروژه را انتخاب کنید.

آموزش زامارین اندروید

6.اگر در این مرحله دچار خطا شدید ممکن است نیاز به نصب Apk داشته باشید. شما می‌توانید به راحتی با فعالسازی نرم‌افزار تغییر آیپی برروی گزینه نصب کلیک کرده و آن را نصب کنید. این کار حدود یک الی دو دقیقه از شما زمان خواهد گرفت اما دیگر با این خطا مواجه نخواهید شد.

7.از منوی سمت راست وارد پوشه layout شوید. بر روی فایل activity-main-layout کلیک کنید.

آموزش زامارین اندروید

8.ز منوی سمت چپ بر روی گزینه toolbox کلیک کنید.

9.از منوی باز شده یک button را به صفحه بکشید.

آموزش زامارین اندروید

10.در بخش properties بر روی گزینه text کلیک کنید و هر مقداری دلخواهی را در آن قرار دهید.

آموزش زامارین اندروید

11.همچنین باید یک ID هم برای آن تعیین کنید که از همین منو قابل تنظیم است.

12.از سربرگ‌های بالای صفحه برروی mainactivity کلیک کنید.

13.کدهای موجود در برنامه‌ ایجاد شده را می‌توانید به راحتی مشاهده کنید.

آموزش زامارین اندروید

دقت داشته باشید که اولین پیش‌نیاز یادگیری زامارین داشتن دانش سی‌شارپ است.

سعی کنید قبل از شروع یادگیری زامارین حتما به صورت حرفه‌ای یک دوره سی‌شارپ را به طور کامل مشاهده کنید. همچنین می‌تواندی از داکیومنت‌های خود سی‌شارپ استفاده کنید.

همچنین اگر دوست دارید به یک مجموعه کامل از انواع آموزش‌های برنامه‌نویسی موبایل دسترسی داشته باشید می‌توانید بر روی لینک زیر کلیک کنید.

14.ابتدا باید یک متغیر از نوع کلاس دکمه یا همان button ایجاد کنید.

برای اینکار می‌توانید به کد زیر مراجعه کنید.

15.سپس کدی را که در عکس مشاهده می‌کنید را به فایل پروژه خودتان اضافه کنید. این کد یک تابع در اختیار شما قرار می‌دهد که می‌توانید در آن هر آن چیزی را که بعد از کلیک کردن بر روی یک دکمه به آن نیاز دارید را تعریف کنید.

آموزش زامارین اندروید

برای اینکار کافیست در داخل {} هر کدی را که نیاز دارید زده شود را بنویسید.

16.کلاسی به نام Toast وجود دارد که به شما اجازه می‌دهد کار‌های مختلفی را در برنامه‌ تعریف کنید. یکی از آن‌ها ایجاد یک متن است.

17.حال برای اینکه یک متن بسیار کوتاه در پایین صفحه برایتان نمایش داده شود دستورات زیر را به برنامه اضافه کنید.

اگر قبلا با زبان برنامه‌نویسی سی‌شارپ کار کرده باشید کدهای بالا به سادگی برایتان قابل درک خواهد بود.

حال برنامه را ذخیره سازی و اجرا کنید. مشاهده می‌کنید که با هر بار اجرای برنامه یک متن با مدت زمان کوتاهی برای شما به نمایش در خواهد آمد.


سخن آخر در آموزش زامارین اندروید

در مقاله آموزش زامارین اندروید سعی شد به طور کامل کاربران را در مسیر یادگیری زامارین قرار دهیم. زامارین یک پلتفرم محبوب برای ایجاد برنامه‌های تحت موبایل در دستگاه‌های مختلف است. با استفاده از زامارین شما می‌توانید در چند پلتفرم مختلف اقدام به کدنویسی کنید از این رو زامارین بسیار در بین کاربران مختلف محبوب است و استفاده از آن برای ورود به کسب‌وکار توصیه می‌گردد.

از این رو می‌توانید به به فرادرس که منبعی سرشار از فیلم‌های آموزشی متنوع در سطوح و عناوین مختلف (از جمله برنامه نویسی اندروید مبتدی تا پیشرفته) است، مراجعه کنید تا به منابع جامع آن دسترسی داشته باشید.

همچنین انتقادات و پیشنهادات خودتان را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

مطالب زیر را حتما بخوانید

آموزش canvas به صورت گام به گام و تصویری

در این مقاله‌ای که در ادامه خواهید خواند، به آموزش canvas خواهیم پرداخت. در سال‌های اخیر به دلیل شیوع ویروس...

بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ چیست و چرا باید آن را یاد بگیریم + معرفی منابع یادگیری

امروزه به دلیل گسترش و توسعه فناوری اطلاعات، تمامی رشته‌ها تحت تأثیر اینترنت و فضای آنلاین قرار گرفته‌اند. یکی از...

مبانی کامپیوتر و برنامه نویسی — آموزش رایگان اصول کامپیوتر برای مبتدیان

مبانی کامپیوتر و برنامه نویسی از جمله دروسی است که در ابتدای ورود به دنیای کامپیوتر با آن مواجه می‌شود....

آموزش برنامه نویسی اندروید با پایتون – گام به گام و تصویری

در این مقاله سعی شده تا کاربر را در مسیر برنامه نویسی اندروید با پایتون قرار دهیم. زبان پایتون یک...

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید