بعد از مطالعه این مقاله تفاوت جاوا و جاوا اسکریپت را به خوبی درک خواهید کرد. جاوا و جاوا اسکریپت دو زبان برنامهنویسی هستند که هر کدام در حوزههای مختلفی استفاده میشوند.از جاوا اسکریپت معمولا برای طراحی سمت کاربر و از جاوا معمولا برای ایجاد برنامههای کاربردی و یا ایجاد برنامههای تحت وب در قسمت Backend استفاده میشود. در این مقاله به طور کامل به تفاوت جاوا و جاوا اسکریپت خواهیم پرداخت. پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
جاوا چیست و در چه زمینهای کاربرد دارد؟
جاوا یک زبان برنامهنویسی شیگرا است. این زبان به صورت رایگان در دسترس است و یکی از بهترین زبانهای سطح بالا میباشد. شعار این زبان برنامهنویسی یکبار بنویس و همه جا اجرا کن میباشد. در حقیقت کدهای نوشته شده در این زبان را میتوان با یک سری تغییرات کوچک برروی هر پلتفرمی که امکان نصب JDk برروی آن وجود داشته باشد اجرا کرد. جاوا در سال 1991 توسط جیمز گاسلینگ ایجاد گردید.
همگام با پیشرفت فناوریهای دیگر، این زبان برنامهنویسی هم ارتقاء پیدا کرده است. وقتی زبان برنامهنویسی جاوا ایجاد شد تحول بزرگی در دنیای برنامهنویسی شکل گرفت. در حال حاضر جاوا در بیش از سه میلیارد سیستم استفاده میشود. همچنین بیش از 1000 جلد کتاب در رابطه با آن نوشته شده است.
کاربردهای جاوا:
از جاوا در حوزههای بسیار متنوعی استفاده میشود که مهمترین آنها عبارت است از:
هوش مصنوعی: در زبان جاوا کتابخانههای بسیار گستردهای برای هوش مصنوعی وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید.
شبکه: برای کار کردن در حوزه شبکه با استفاده از جاوا میتوانید از نسخه EE استفاده کنید.
برنامههای موبایل: برای نوشتن اپلیکیشنهای تحت اندروید شرکت گوگل زبان جاوا را پیشنهاد میکند. همچنین ایجاد نرمافزار برای پلتفرمهای دیگر هم با این زبان امکانپذیر است.
برنامههای دسکتاپ: در حال حاضر با استفاده از جاوا میتوان برای بسیاری از پلتفرمهای مختلف برنامههای کاربردی ایجاد کرد.
نسخههای مختلف جاوا:
Java SE: از این نسخه از جاوا برای نوشتن برنامههای بزرگ دسکتاپ استفاده میشود. این نسخه برای محیطهای کاری بسیار مناسب است. استفاده از این نسخه از جاوا بسیار متداول است.
java Card: برای کارتهای هوشمند و ارتباط بین درگاههای بانک و ترمینالها مورد استفاده قرار میگیرد. این نسخه از جاوا هم بسیار پرکاربرد بوده و یادگیری آن میتواند درآمدی سرشاری را برای شما به همراه داشته باشد.
JAVA ME: این نسخه از جاوا در محیطهایی مانند تلفنهای همراه مورد استفاده قرار میگیرد. معمولا از این نسخه زمانی استفاده میشود که منابع ما محدود باشد.
Java EE: معمولا برای برنامههای بزرگ که در شبکههای بزرگ اجرا میشوند کاربرد دارد. به عنوان مثال اگر میخواهید یک شبکه اجتماعی با استفاده از جاوا در سطح اینترنت راهاندازی کنید میتوانید از این نسخه از جاوا استفاده کنید. از این نسخه برای محیطهای سازمانی نیز استفاده میشود.
از نسخههای مختلف جاوا در تخصصهای مربوطه استفاده میشود. یادگیری هر کدام از این نسخهها بستگی به نوع علاقه شما در حوزه علوم کامپیوتر دارد.
شروع یادگیری جاوا:
برای یادگیری جاوا میتوانید از منابع مختلفی استفاده کنید. یکی از این منابع وبسایت wschools است. این وبسایت در حوزههای مختلف و به زبان ساده اقدام به آموزش برنامهنویسی کرده است. کافیست تنها کمی با زبان انگلیسی آشنا باشید تا بتوانید به راحتی مطالبی که گفته میشود را درک کنید. یادگیری زبان برنامهنویسی جاوا ساده است اما کمی زمان میبرد. برای یادگیری یک زبان برنامهنویسی اولین پیشنیاز صبر و استقامت است که باید به آن توجه داشته باشید.
جاوا اسکریپت چیست و در چه زمینههایی کاربرد دارد؟
زبان برنامهنویسی جاوا اسکریپت یک زبان کاملا متفاوت با زبان جاوا میباشد. این زبان برنامهنویسی معمولا برای تغییر کدهای صفحات وب استفاده میشود. تفاوت جاوا و جاوا اسکریپت بسیار زیاد است. چه در syntax و چه در زمینه استفاده در بازار کار از این زبانها به صورت متفاوتی استفاده میشود.
جاوا اسکریپت زبانی است که کدهای صفحات html , css را تغییر میدهد. این زبان برنامهنویسی بسیار به کاربران برای ایجاد صفحات جذاب وب کمک کرده است. در مقاله تفاوت جاوا و جاوا اسکریپت به یک تعریف کلی از این زبان اشاره شده است. برای اطلاعات بیشتر در رابطه با این زبان میتوانید به لینک زیر مراجعه کنید.
html یک زبان نشانه گذاری است که برای طراحی ui از آن استفاده میشود. از این زبان برای ایجاد تمامی صفحات وب در دنیا استفاده شده است.
css در حقیقت تعیین کننده این است که هر کدام از عناصر html به چه شکلی نمایش داده شود. از css برای تعیین یک سبک نمایشی برای هر بخش از المانهای html استفاده میگردد.
زبان جاوا اسکریپت یک زبان مفسری و شی گرا است. مفسری بودن یک زبان به این معناست که کدها به صورت خط به خط اجرا میشود. یعنی بعد از اجرای هر خط از کد به خط دیگر میرود. این موضوع باعث کند شدن روند اجرای کدها در هنگام اجرا میشود. اما زبانهای مفسری وابسته به سیستم عامل نیستند از این رو از زبان برنامهنویسی جاوا اسکریپت برای کدنویسی frontend استفاده میشود.
کاربردهای جاوا اسکریپت:
از جاوا اسکریپت در حوزههای مختلفی استفاده میشود که مهمترین آنها عبارت است از:
1.برنامهنویسی FronEnd: مهمترین استفاده جاوا اسکریپت برای ایجاد صفحات وب میباشد. از این زبان برنامهنویسی برای افزایش جذابیت صفحات وب استفاده میشود.
2.webscraping: از جاوا اسکریپت برای نوشتن خزشگر وب نیز استفاده میشود.
3.بخش FrontEnd برنامههای کاربردی: میتوانید از این زبان برای ایجاد یک ui حرفهای استفاده کنید.
شروع یادگیری جاوا اسکریپت:
برای یادگیری زبان برنامهنویسی جاوا اسکریپت منابع مختلفی وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید. میتوان گفت که یکی از بهترین منابع برای زبان جاوا اسکریپت وبسایت w3schools است. در این وبسایت به صورت کاملا حرفهای و دستهبندی شده به آموزش این زبان پرداخته شده است.
یادگیری زبان جاوا اسکریپت آسان است اما کمی باید حوصله کنید و همچنین نباید در ابتدا انتظار داشته باشید که تمامی دستورات را به طور کامل حفظ باشید. بهتر است دستورات این زبان برنامهنویسی را در یک منبع مانند یک دفترچه یا یک فایل نوشتاری در کامپیوتر خودتان به صورت چک نویس نگه دارید تا بعدا در زمان لازم از آن استفاده کنید.
تنها وجه اشتراک دو زبان جاوا و جاوا اسکریپت در اسم این دوزبان است. این دو زبان را میتوان به سیب زمینی و سیب درختی تشبیه کرد. هر کدام از این دو را میتوان در زمینههای خاص خود استفاده کرد اما وجه اشتراکی با هم ندارند. اگر به تازگی وارد حوزه برنامهنویسی شدهاید و علاقهمند هستید که یک زبان برنامهنویسی را بیاموزید بهتر است یکی از این دو را انتخاب کنید.
همانطور که با هم دیدیم زبانهای جاوا و جاوا اسکریپت تفاوتهای بسیار زیادی را با هم دارند. تنها وجه اشتراک این دوزبان در نام آنها است. یادگیری هر دو زبان بسیار ساده است. کافیست بر اساس میل و علاقه خودتان مسیر را انتخاب کنید. یادگیری یک فرآیند ذهنی است. پس سعی کنید براساس میل و علاقه خودتان به دنبال یادگیری هرکدام از این دو زبان باشید. تفاوت اصلی این دوزبان در استفاده آنها است. زبان جاوا اسکریپت را در طراحی وب استفاده میکنند. از زبان جاوا هم برای ایجاد برنامههای کاربردی و طراحی backend استفاده میشود.
اگر از مطالعه این مقاله رضایت داشتید حتما انتقادات و پیشنهادات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید
You must be logged in to post a comment.