چگونه به یک توسعه‌ دهنده حرفه ای (سینیور) تبدیل شویم؟


نویسنده:
دوشنبه 29 شهریور 1400
توسعه دهنده حرفه ای

هدف از نوشتن این مقاله راهنمایی کاربر برای تبدیل شدن به یک توسعه دهنده حرفه‌ای است.به طور کلی توسعه یک نرم افزار فرآیندی است که در آن با استفاده از یک زبان برنامه‌نویسی مانند: c, c++, java ,python و … یک برنامه را ایجاد یا گسترش می‌دهیم. یک توسعه دهنده نرم‌افزار شخصی است که برنامه‌های کامپیوتری را توسعه می‌دهد. توسعه دهنده نرم‌افزار انواع مختلفی دارد که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

همانطور که گفته شد برای ایجاد یک نرم‌افزار از زبان‌های مختلفی استفاده می‌شود. یکی از حوزه‌های پرمخاطب توسعه نرم‌افزاری توسعه برنامه‌های تحت وب است. اگر دوست دارید بیشتر با این حوزه آشنا شوید مقاله چگونه توسعه دهنده وب شویم را به شما توصیه می‌کنم.

انواع توسعه دهنده نرم‌افزار:

همانطور که گفته شد توسعه دهنده نرم‌افزار شخصی است که با استفاده از یک زبان برنامه‌نویسی اقدام به توسعه نرم‌افزارهای مختلف در حوزه‌های وب، اپلیکیشن‌های موبایل، نرم‌افزارهای دسکتاپ و …. می‌کند. توسعه دهنده‌ها انواع مختلفی دارند که براساس میزان دانش و سطح مهارت این افراد دسته بندی شده‌اند. در ادامه به معرفی این دسته‌بندی‌ها خواهیم پرداخت:

انواع توسعه دهنده
  1. Junior : پایین‌ترین سطح توسعه دهنده نرم‌افزار است. این دسته از افراد معمولا بین 1 تا سه سال سابقه کار در برنامه‌نویسی را دارند. کدهای نوشته شده توسط این افراد باید به طور دائم مورد بازبینی قرار بگیرد و بابت اشکالات به آن‌ها تذکر داده شود. در هنگام کار کردن با توسعه دهنده jonior باید ابتدا توضیحاتی در رابطه با ساختار برنامه و الگوریتم مورد استفاده داده شود. دقت کنید که توسعه دهنده Jonior یک توسعه دهنده حرفه‌ای نمی‌باشد و نباید با این دسته از توسعه دهنده‌ها انتظار عملکرد حرفه‌ای را داشت.

  2. Mid-Level: توسعه دهندگان در این رده توانایی انجام یک پروژه کوچک و یا حتی متوسط را دارند. این افراد می‌توانند مشکلات یک پروژه هر چقدر هم بزرگ باشند را حل کنند. معمولا توسعه دهندگان mid-level بین 5 تا 7 سال سابقه کار در زمینه توسعه نرم‌افزار را دارند. دقت کنید که این افراد می‌توانند حتی یک برنامه‌نویس ارشد در یک پروژه باشند اما یک توسعه دهنده حرفه‌ای نیستند. بهتر است در پروژه‌های برنامه نویسی مختلف از توسعه دهندگان jonior به عنوان برنامه‌نویس ارشد استفاده شود که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  3. Senior: معمولا حرفه‌ای‌ترین افراد در یک تیم برنامه‌نویسی هستند. این افراد توانایی ایجاد یک پروژه برنامه‌نویسی را به تنهایی دارند. در تیم‌های مختلف از توسعه‌دهندگان senior به عنوان برنامه‌نویس ارشد استفاده می‌کنند. این دسته از توسعه دهندگان معمولا بین 8 تا 10 سال سابقه کاری در تخصص خود دارند. همچنین می‌توانند انواع خطاها را در پروژه‌های بزرگ و کوچک برطرف کنند.

  4. Luminary: به توسعه دهنده حرفه‌ای‌تر از توسعه دهنده Senoir گفته می‌شود. این افراد معمولا بیشتر از 10 سال سابقه کاری دارند. آن‌ها در اکثر اوقات تنها به عنوان برنامه‌نویس ارشد در تیم‌ها فعالیت دارند. از این اصطلاح معمولا در رده‌بندی توسعه‌دهندگان استفاده نمی‌شود.

برای تبدیل شدن به یک توسعه دهنده حرفه‌ای چقدر زمان لازم است؟

در حقیقت دسته‌بندی توسعه دهندگان نرم‌افزار بیشتر به سطح علمی و میزان مطالعه این افراد در این حوزه دارد. میزان سابقه کار شما در حوزه برنامه نویسی مرتبط، تاثیر بسیار پایینی در سمت شما در یک تیم برنامه‌نویسی دارد. برای تبدیل شدن به یک توسعه دهنده حرفه‌ای باید نهایت تلاش خود را به کار بگیرید. در بسیاری از موارد دیده شده است که شخص توسعه دهنده بعد از دو تا سه سال تلاش کردن در این زمینه به سطح senior رسیده است. سعی کنید برای تبدیل شدن به یک توسعه دهنده senoir بر روی توانایی‌های فردی کار کنید تا افزایش سابقه کار در یک تیم.

برای تبدیل شدن به یک توسعه دهنده senior چه توانایی‌هایی را باید داشته باشیم؟

همانطور که گفته شد برای تبدیل شدن به یک توسعه دهنده حرفه‌ای زمان از اهمیت چندانی برخوردار نیست. معمولا به علت توانایی‌های یک شخص به او لقب توسعه دهنده senior را می‌دهند. یک توسعه دهنده حرفه‌ای باید توانایی‌های مانند حل مسئله، یادگرفتن از طریق خودآموزها و …. را داشته باشد که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت. پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

1. توانایی حل مسئله:

یکی از توانایی‌های اصلی یک توسعه دهنده حرفه‌ای نرم‌افزار توانایی در حل مسئله‌های مختلف است. اگر می‌خواهید به یک توسعه دهنده حرفه‌ای تبدیل شوید حتما ابتدا باید برروی توانایی حل مسئله خود کار کنید. برای اینکار بهتر است به طور تمرینی مسائل مختلف را حل کنید. یک از بهترین راه‌ها برای افزایش توانایی حل مسئله که باعث پیشرفت شگفت‌انگیز شما در حل مسئله‌های مختلف می‌شود قضیه اویلر است.

پروژه اویلر مجموعه‌ای از مسائل چالش‌برانگیز برنامه‌نویسی است. برای حل کردن این مسئله‌ها باید توانایی خوبی در اجرای الگوریتم‌های مختلف در زمینه برنامه‌نویسی داشته باشید. برای شروع می‌توانید به وبسایت projecteuler مراجعه کنید و پس از ثبت نام حل کردن مسائل مختلف را شروع کنید. این وب‌سایت به شما مسئله‌های تمرینی بسیار مناسبی را از سطح مبتدی تا حرفه‌ای ارائه می‌کند که می‌توانید با استفاده از زبان‌های برنامه‌نویسی مختلف اقدام به پیاده‌سازی آن‌ها کنید.

2.مطالعه documentation:

مطالعه کردن منابع هر زبان برنامه نویسی یا فریمورکی می‌تواند توانایی‌های بی‌نظیری را به شما در زمینه‌های مختلف بدهد. قطعا هر زبان یا فریمورکی که به صورت عمومی ارائه می‌شود دارای منابع یادگیری دقیقی است که به طور جامع به آموزش مبحث مورد نظر پرداخته است. بهتر است به عنوان یک توسعه‌دهنده حرفه‌ای حداقل یک بار به documentation ابزار یا فریمورک یا حتی زبان برنامه‌نویسی مورد استفاده خودتان سر بزنید. نیازی نیست که همه دستورها و بخش‌ها را در ابتدای کار حفظ کنید. اما سعی کنید به صورت کاملا روزنامه‌وار به مطالعه بپردازید. سعی کنید با بخش‌های مختلف آشنا شوید تا در زمان مناسب از آن‌ها استفاده کنید.

3. توانایی برطرف کردن مشکل پروژه:

یکی از اصلی‌ترین توانایی‌های یک توسعه دهنده حرفه‌ای برطرف کردن مشکلات پروژه یا تشخیص مشکل یا همان debug کردن است. بعد از به وجود آمدن اولین کامپیوتر و ورود یک پروانه به آن اولین باگ کامپیوتری به وجود آمد. باگ‌های کامپیوتری انواع مختلفی دارند که در حالت‌های مختلف به وجود می‌آیند. به عنوان یک توسعه دهنده حرفه‌ای باید کاملا انتظار همچین اتفاقاتی را در پروژه داشته باشید. یک توسعه دهنده senior باید بتواند به راحتی مشکلات مختلف یک پروژه را رفع کند.

4.مسئولیت پذیری:

فقدان مسئولیت پذیری یک توسعه‌ دهنده حرفه‌ای را به یک توسعه دهنده jonior تبدیل می‌کند. اگر در زندگی شخصی خودتان انسان مسئولیت‌پذیری نیستید سعی کنید برای تبدیل شدن به یک توسعه دهنده موفق برروی این مهارت فردی بیشتر کار کنید. مسئولیت پذیری در کارهای تیمی موجب افزایش بهره‌وری در هنگام ایجاد پروژه می‌شود.

5.در یک تخصص مهارت کاملی داشته باشید

اگر دوست دارید در طراحی وب تبدیل به یک توسعه دهنده حرفه‌ای شوید این یک هدف کاملا قابل قبول است. اما در بسیاری از موارد دیده شده که توسعه دهندگان تازه‌کار علاقه‌مند به چندین تخصص نامرتبط هستند. این موضوع باعث عدم دستیابی به تخصص لازم توسعه دهنده در یک حوزه به خصوص و تبدیل شدن به یک توسعه دهنده حرفه‌ای می‌شود.

در این مقاله سعی شد اطلاعات مفیدی به کاربر در مسیر تبدیل شدن به یک توسعه دهنده حرفه‌ای داده شود. قطعا نکات دیگری هم برای تبدیل شدن به یک توسعه دهنده سینیور وجود دارد که می‌توانید در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

مطالب زیر را حتما بخوانید

API چیست و چه کاربردهایی در حوزه برنامه‌نویسی دارد؟

یکی از مفهوم‌های مهم در حوزه برنامه‌نویسی و توسعه نرم‌افزار که به اختصار "رابط برناه‌نویسی اپلیکیشن" گفته می‌شود.

پردرآمدترین زبان‌های برنامه نویسی در ایران و در دنیا کدام‌اند؟

اگر شناخت پردرآمدترین و پولساز‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی در سطح ایران و دنیا برایتان جذاب به نظر می‌رسد، در این مقاله...

معنی فول استک چیست؟ Full Stack Developer کیست؟

برنامه نویس فول استک شخصی است که به تمام مهارت‌های یک برنامه نویس front-end و back-end مسلط است. اگر به...

۷ اشتباه رایج برنامه‌نویسان مبتدی و تازه‌کار

همه‌ی برنامه‌نویسان در ابتدای راه اشتباهاتی را انجام می دهند که معمولاً ادامه‌ی کار را برای خود سخت‌تر می‌کنند. رایج‌ترین...

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید