قیف فروش چیست؟ و چه تاثیری بر کسب‌وکار شما دارد؟


نویسنده:
دوشنبه 3 شهریور 1399
قیف فروش چیست

یکی از مفاهیم اصلی در صنعت بازایابی دیجیتال، قیف فروش است. این مفهوم می‌تواند یک کسب‌وکار ناشناخته را به یک تجارت موفق تبدیل کند. اگر می‌خواهید بدانید قیف فروش چیست و چطور می‌توانید این مفهوم را در تجارت خود به‌کار گیرید، همراه ما باشید!

قیف فروش چیست ؟

قیف فروش “Sales Funnel” اصطلاحی است که در بازاریابی کاربرد دارد و مدلی برای درک بهتر فرایند فروش است. یک قیف واقعی را تصور کنید. در بالای آن قیف، مقداری ماده ریخته می‌شود که به سمت یک مقصد محدود فیلتر می‌شود. در فروش، چیزی مشابه همین اتفاق می‌افتد.

هدف اصلی قیف فروش، حرکت بازدیدکنندگان یک کسب‌وکاراز یک مرحله به مرحله دیگر است تا زمانی که آن‌ها آماده خرید باشند و به یک مشتری وفادار تبدیل ‌شوند. شناخت قیف فروش می‌تواند به شما در یافتن راه‌هایی که بازدیدکنندگان از آن خارج می‌شوند و دیگر هرگز به قیف باز نمی‌گردند، کمک کند. بدین‌ترتیب با پیدا کردن این سوراخ‌ها، می‌توانید آن را بهینه‌سازی کنید.

مراحل قیف فروش در بازاریابی دیجیتال چیست؟

زمانی‌که مخاطب با کسب‌وکار ما آشنا می‌شود تا لحظه‌ای که از ما خرید می‌کند، مراحلی را پشت سر می‌گذارد. این مسیر بسته به نوع خرید، محصولات و خدمات ارائه‌شده می‌تواند متفاوت باشد.

قبل از شروع به ساخت قیف فروش، داشتن یک چشم انداز شفاف در تجارت، تدوین استراتژی بازاریابی و تعیین مخاطب هدف، امری ضروری است . اما مراحل کلی آن به شرح زیر می‌باشد:

۱- ایجاد آگاهی

قدم اول در پروسه فروش، ایجاد آگاهی از برند و محصولات ارائه شده است. شما باید به مشتری‌های خود کسب و کار و محصولات خود را معرفی کنید تا بتوانید مخاطب را به خود جذب کرده و از وجود خود آگاه سازید

برای این کار روش‌های متفاوتی وجود دارد: استفاده از کانال‌ها و تبلییغات بازاریابی آنلاین مانند بازاریابی شبکه های اجتماعی، ایمیل مارکتینگ، سئو، وب‌سایت‌ها ویا روش های سنتی‌تر بازاریابی مانند حضور در رویدادها، تبلیغات محیطی و … .

۲- کسب اطلاعات و ایجاد علاقه‌مندی

پس از آنکه مشتری‌ها از حضورتان آگاه شدند، باید با آموزش‌هایی که در قالب تبلیغات، بنر، یا هر محتوایی که ارائه می‌دهید، آن‌ها را از مزایای خدمات و محصولاتتان آگاه سازید.

لازم است مشتری بداند که شما قرار است شما با ارائه این محصولات و خدمات چه نیازی از آن‌ها را برطرف کنید. با این کار باعث علاقه‌مندی آن‌ها می‌شوید. اگر شما بخواهید این پروسه را به مشتری تحمیل کنید، باعث دوری از استراتژی تجارت خود می‌شوید.

۳- ارزیابی محصول یا خدمت

در این مرحله محاطب باتوجه به نیازی که شما ایجاد کردید، شروع به آنالیز و تحلیل می‌کنند. بنابراین شما باید زمینه برای ارزیابی آنان را فراهم کنید. این زمینه‌ها در صورت امکان می‌تواند شامل ارائه نسخه دمو یا آزمایشی، ارائه صاویر و اطلاعات کلی از محصول، تبلیغات درست و بهینه و … باشد.

۴- تصمیم گیری

این مرحله، مهمترین مرحله از قیف فروش است. چرا که مشتری پس از آشنایی با کسب‌وکار و محصولات ارائه‌شده، ممکن است همچنان در تردید باشد. پس وظیفه شماست که او را تشویق به خرید کنیم.

برای این‌کار شما باید تمام اطلاعات لازم در مورد محصول خود را در اختیار مشتری قرار دهید. همچنین برای جلب توجه و سوق دادن او به سمت خرید، کارها و پیشنهادهای هوشمندانه‌ای مانند در نظر گرفتن امتیاز، هدیه رایگان، تخفیفات و محدودیت تخفیف‌گذاری و … را انجام دهید.

۵- اقدام به خرید

در این مرحله مخاطبان کسب‌وکار شا به یک مشتری تبدیل می‌شوند و وارد چرخه اکوسیستم تجارت شما می‌شوند.

۶- تبدیل شدن به مشتری وفادار و انجام خرید مجدد:

شما باید بتوانید پس از خرید مشتری از کسب‌وکارتان، او را در این چرخه نگه دارید. زیرا تداوم یک کسب‌وکار به داشتن مشتری‌ وفادار است .

برای اینکه مشتری وفادار داشته باشید، لازم است، خدمات پس از فروش مانند گارانتی، پشتیبانی فنی و بازخورد مشتری به محصول را به بهترین نحو انجام دهید.

مراحل قیف فروش چیست ؟

مزایای قیف فروش در کسب‌و‌کارها

همانطور که متوجه شدید که قیف فروش چیست و چطور می‌توان از کاربرد آن در کسب‌وکار استفاده نمود. حالا می‌توان در این قسمت به بررسی مزایای این مفهوم بازاریابی پرداخت:

  1. شناسایی مشتری وفادار:
    به کمک این شیوه می‌توانید مشتری‌های واقعی و وفادار خود را از بین همه افراد بیابید.
  2. پیش‌بینی بازار:
    قیف فروش باعث می‌شود تا در هر مرحله بر روی میزان فروش و تعداد مخاطبان خود نظارت داشت باشید. این کار امکان پیش‌بینی بازار آینده ر به شما می‌دهد.
  3. شناسایی مشکلات:
    با آگاهی از میزان سرنخ‌ها، مشتری‌ها و میزان فروش می‌توانید موانع و مشکلاتی که در مسیر استراتژی بازاریابی شما وجود دارد را شناسایی و بهینه‌سازی کنید.
  4. بازاریابی موثر:
    با این شیوه می‌توانید متوجه شوید که اغلب مشتریان شما چه نیازهایی دارند، از کدام منطقه جغرافیایی هستند. تا بتوانید استراتژی بهتری برای تبلیغات و آگاه‌سازی مشتری به کار ببرید.
  5. شناسایی علایق مشتری:
    با این روش می‌توانید رفتار مشتری‌ان خود را بررسی کنید و از علایق بازار مصرف مطلع شوید.

برای بالا بردن فروش اینترنتی در کسب‌وکار خود، می‌توانید به مقاله زیر مراجعه کنید:

 چگونه فروش اینترنتی را بالا ببریم؟ ۱۲ اصل برای افزایش فروش آنلاین

مطالب زیر را حتما بخوانید

پرسونای مشتری چیست؛ آموزش اصول طراحی پرسونای مشتری

پرسونای خریدار، مخاطب و مشتری، اصطلاحاتی هستند که بیش از پیش در بازاریابی محتوا رواج پیدا کرده‌اند. در این مقاله...

بازاریابی درونگرا چیست؟ و چگونه می‌توان در افزایش فروش استفاده کرد؟

در این مقاله به سوال بازاریابی درونگرا چیست به طور کامل پاسخ خواهیم داد. بازاریابی درونگرا یا اینباند مارکتینگ یک...

شاخص NPS چیست و چه تاثیری در ارتقا کیفیت در کسب وکارها دارد؟

با استفاده از NPS می‌توانید میزان رضایت و وفاداری مشتریان خود را نسبت به خدمات و کیفیت وب‌سایت خود دریابید

تست A/B چیست و چه تاثیری در بهبود تجربه کاربری در کسب‌وکارها دارد؟

در این مقاله شما را با تست A/B که یکی از روش‌های خوب برای سنجش کسب‌وکارها در بازاریابی دیجیتال است،...

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید