راهنمای آموزشی تدوین استراتژی محتوا


نویسنده:
شنبه 8 شهریور 1399
استراتژی محتوا چیست

در صنعت وب هر چیزی که اطلاعاتی را به کاربران ارائه دهد را محتوا می‌گویند. محتوایی که وب‌سایت‌ها ارائه می‌دهند دارای استراتژی محتوا هستند تا بتواند مخاطبان هدف خود را جذب و بر تعداد آن‌ها بیافزایند. در این مقاله آموزش استراتژی محتوا را به‌صورت اصولی ارائه خواهیم داد.

استراتژی محتوا چیست؟

بسیاری از کسانی که در زمینه‌ی محتوا و دیجیتال مارکتینگ کار می‌کنند، از دو واژه‌ی استراتژی محتوا و بازاریابی محتوا به یک مضمون استفاده می‌کنند.

بدون یادگیری و آموزش استراتژی محتوا ، بازاریابی محتوای شما به هر جهتی حرکت می‌کند و هیچ معیاری و قاعده‌ای برای محتوای خود ندارید. استراتژی محتوا نقشه‌ای است که به شما راه را نشان می‌دهد و می‌توانید بر اساس آن در بازه‌های زمانی مشخص، محتواهای خود را تولید و بررسی کنید.

از مزیت‌های استراتژی محتوا می‌توان به کاهش مدت زمان صرف‌شده، هدفمندی،‌ کاهش هزینه و یکپارچگی محتوا نام برد.

مراحل تدوین استراتژی محتوا

در آموزش استراتژی محتوا، باید برای نوشتن محتوای وب‌سایت خود مراحلی را طی کنید که به شرح زیر می‌باشد:

 ۱- اهداف خود را از نوشتن استراتژی محتوا مشخص کنید.

قبل از هر چیز هدف‌گذاری کنید. مشخص کنید از بازاریابی‌ایی که انجام می‌دهید چه نتیجه‌ای می‌خواهید. این امر باعث می‌شود که قدم‌های بعدی که در مراحل دیگر برمی‌دارید، جهت داشته باشند. هدف‌گذاری باعث می‌شود راه شما مشخص و هموار شود.

اهداف زیادی وجود دارد که می‌تواند شما را در نوشتن استراتژی محتوا کمک کند مانند: افزایش نرخ تبدیل و سرمایه، آموزش دادن نحوه استفاده از خدمات و محصولات به مشتریان، افزایش ترافیک وب‌سایت، تبادل و مشارکت مخاطبان، برندینگ و افزایش فروش نام برد.

برای مثال تصور کنید شما صاحب یک آموزشگاه زبان می‌باشید که یک وب‌سایت دارد. هدف شما جذب دانشجویانی است که از طریق گوگل وارد وب‌سایتتان می‌شوند و محتوای آموزشی زبان را مشاهده می‌کنند. پس شما باید بر روی محتوا آموزشی و دانشجویان وارد شده از طریق گوگل تمرکز کنید.

۲- بررسی و تحلیل وضعیت فعلی کسب‌وکارتان

در این قمست از آموزش استراتژی محتوا لازم است بررسی کنید که کسب‌وکار شما در چه وضعیتی قرار دارد، مشتریان شما چه‌کسانی هستند و چه اطلاعاتی از شرکت شما دارند، محصول یا خدمت شرکت چیست و فرآیند محتوا فعلی وب‌سایت شما چه می‌باشد. سپس می‌توانید تصمیم بگیرید که در آینده این وضعیت به کدام طرف سوق پیدا کند.

۳- کلمات کلیدی مربوط به کسب‌وکارتان را پیدا کنید.

کلمات کلیدی کلماتی هستند که بیشترین جستجو توسط کاربران را دارند. پس این امر بسیار مهم است که شما بتوانید تجارت و نام کسب‌وکار خود را در این نوع کلمات قرار دهید تا بتوانید به ترافیک سایت بالایی دست یابید.

اینکه چه نوع کلمات کلیدی در کسب‌وکار خود استفاده کنید، می‌تواند به دلایل زیر بستگی داشته باشد:

  • آیا یک تیم یا فردی برای تصمیم‌گیری برای نشر محتوا وجود دارد؟
  • چه نوع محتوایی تا به حال تولید شده است؟
  • فاکتورهای بنیادین برای برندینگ شرکت چه هستند؟

۴- رقبای حوزۀ کسب و کار خود را بررسی کنید.

برای تجزیه و تحلیل رقبا یک روش راحت و کاربردی وجود دارد. می‌توانید در گوگل رقبای محدوده جغرافیایی خود را پیدا کنید.

۵- پرسونای مشتری خود را تهیه کنید.

پرسوناهای مشتری، کاراکترهای فرضی هستند که الگوهای رفتاری، نیازها و ویژگی‌های شخصیتی بسیار شبیه به مخاطبان هدف ما دارند.

پرسونا کمک می‌کند تا بدانید مشتری‌تان چه رفتارهایی دارد، واکنش‌های او به مسائل مختلف چگونه است، موانع ذهنی که او را در برابر شما دلسرد می‌کنند کدامند، چه اهدافی دارند، چه چیزهایی نیاز دارند و در نهایت شما در قبال آن‌ها چه کاری می‌توانید انجام دهید. بعد از شناخت مخاطب است که می‌توانید پلن موثر و خوبی برای بازاریابی بسازید، نیازهای مخاطب را برطرف و او را به یکی از مشتریان وفادار برندتان تبدیل کنید.

آموزش استراتژی محتوا

۶- قیف فروش بسازید.

در آموزش استراتژی محتوا ،بعد از ارزیابی اطلاعات بدست‌آمده و پیدا کردن کلمات کلیدی نوبت به ساخت قیف فروش می‌رسد. برای انجام این‌کار ما در مقاله زیر به شرح آن پرداخته‌ایم که می‌توانید به آن مراجعه کنید:

قیف فروش چیست؟ وچگونه باعث رشد کسب‌وکار شما می‌شود؟

۷- بودجه‌بندی

هنگامی که می‌خواهید بر روی تولید محتوا در بلند مدت سرمایه گذاری کنید، باید بودجه‌بندی دقیق و اصولی اختصاص دهید.

۸- محتوای خود را بسازید.

در آموزش استراتژی محتوا توانستید یاد بگیرید که چگونه کلمات کلیدی را درآوردید، تقویم محتوا را بسازید و متوجه باشید که دقیقا برای چه کسی محتوا تولید می‌کنید. حالا وقت آن است که محتوای خود را بسازید.

برای این‌کار می‌توانید از انواع متنوع محتوا مانند تصویر، case study، نمودار، ویدیو، پادکست و … استفاده کنید. این‌کار باعث می‌شود طیف گسترده‌ای از کاربران وارد سایت شما می‌کشاند.

مطالب زیر را حتما بخوانید

نقش کپی‌رایتر در تبلیغات چیست؟ و چه تفاوتی با کارشناس تولید محتوا دارد؟

کپی‌رایتینگ، مهارت نوشتن در تبلیغات فروش و بازاریابی برای خدمات، سرویس‌ها و کمپین‌های تجاری و مالی می‌باشد. در این مقاله...

چگونه محتوای دزدیده شده را به گوگل گزارش کنم؟

اگر به تولید محتوا برای وبسایت مشغول هستید برای جلوگیری از دزیده شدن محتوای وبسایتتان می‌توانید از روش گزارش دزدیده...

اندازه محتوا در یک پست استاندارد چقدر است؟

اندازه محتوا از جمله موارد مهمی است که شما باید در هنگام تولید محتوا دقت لازم را به آن داشته...

۶ اشتباه رایج در تولید محتوا که نباید مرتکب شوید!

همانطور که می‌دانید محتوا‌ی وب‌سایت نقش کلیدی در دریافت بازدیدکننده، معرفی محصول، تبدیل بازدیدکننده به مشتری و … را دارد....

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید